Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P04-3

Silver i årets första cup
2018-01-07 19:21
Silvermedaljörer i Trettondagscupen

Jul- och nyårsledighet tänker ni, fotbollscuper tänker vi!

Under jullovet har vi spelat tre cuper: ST-cupen, Stuvsta Indoor och nu senast Trettondagscupen.

I ST-cupen kom vi tvåa i vår grupp och tog oss till slutspel, men där blev det sorti i slutspelsgruppen.

I Stuvsta Indoor vann vi vår grupp och tog oss till A-slutspel efter fint spel, men väl där så knöt det sig och vi tog oss inte vidare till semifinal. Därför var det ett revanschsuget lag som åkte till Åkersberga för Trettondagscupen. Den cupen vann vi brons i förra året.

Killarna visade fin inställning och spelade bra, men i gruppspelet hade vi lite svårt att förvalta våra målchanser. Efter 2-1 mot Roslagsbro, 0-0 mot Österåker och 1-1 mot Norrtälje blev vi tvåa i vår grupp och tog oss vidare till slutspel. I kvartsfinalen mötte vi ett annat Norrtälje-lag och nu fick vi mer utdelning. Efter 3-0 var vi klara för semifinal, där vi mötte Aspudden/Tellus. Nu hade vi fått upp farten och efter en 6-0 vinst var vi klara för final mot Åkersberga FC. Finalen var jämn och vi hade bra lägen att ta ledningen och strax därefter blir det istället 0-1. Vi håller upp spelet bra och har kvitteringslägen men missar sen i en markering och blir straffade direkt mot ett skickligt Åkersberga. Sen satsar vi allt framåt men istället för att nå ikapp så tappar vi istället in två mål till bakåt. Surt naturligtvis, men bara att ta av hatten för ett duktigt motståndarlag och värdig segrare av cupen. Silver är också ett snäpp bättre än förra året då det blev brons, och vi hoppas att trenden håller i sig till nästa år! Då blir det guld! :)

Silvermedalj känns ändå som en bra avslutning på jullovets cuper och en bra start på 2018 för vårt lag.

Nu laddar vi batterier och tränar inför GA-cup i Visby 26-28 januari dit vi åker med hela laget och ett antal supporters! Forza Bajen P04.3!