UNGDOM
Hammarby IF FF P05-8

Ut i kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal
2017-01-03 16:58
I kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal ställdes vi mot IFK Lidingö Vit vilket var andra halvan av det Lidingölag vi vann emot i gruppspelet och - visade det sig - föreningens nystartade Akademilag #2. Det vita laget var klart vassare och fick ett övertag direkt. Första 10-15 minuterna var våra killar helt utspelade och hade Lidingö varit lite mer effektiva framför mål hade siffrorna varit större än den tremålsledning de skaffade sig. Sista halvan av matchen fick våra killar igång spelet och reducerade snyggt och det fanns bud på fler grönvita mål men Lidingös vinst var absolut rättvis.

Nu väntade en placeringsmatch mot ett ihopslaget BP-lag (lag 4+14) som hade imponerat genom att hålla siffrorna nere i sin förlustmatch mot cupens suveräna dubbla vinnare (04+05!) Saltsjö-Boo. Våra killar inledde matchen mot BP svagt och släppte in två ganska billiga mål, skapade av slarvigt försvarsspel och motståndarnas höga press. BP är inledningsvis det bättre laget och våra killar spelar stressigt och skapar inte mycket. Efter hand så jämnas dock spelet ut och våra killar kvitterar, bl.a efter en präktig nick på hörna, men matchen präglas nu av ett grinigt spel från båda lagen. Vi får en odiskutabel straff emot oss när det är någon minut kvar men lyckas mirakulöst och mycket snyggt kvittera sekunder innan domaren blåser av. Straffläggningen vinner sedan BP med 3-2.

Grattis till segrarna Lidingö och BP. Vi möts gärna igen. Och tack till våra trogna publik som trotsade kylan och hejade på oss!

Resultat: HIF vs IFK Lidingö Vit (1-3), HIF vs BP 4/14 (5-6).