Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
HTFF 15
Kristinehamnscupen 2017
2017-02-13 11:03
15 tappra spelare samlas 17:30 fredag 10/2 för transport ned till Kristinehamn och det första cupävenstyret för P03UTV.

Det som väntade var en 11-manna turnering inomhus med totalt 20st lag. Vi har tidigare erfarenhet av denna anläggning efter två träningsläger.

Vi anländer Kristinehamn efter en lugn resa och man märker att alla killarna är riktigt taggade, nattmacka, yoghurt och juice sen bäddning för att sedan släcka ljuset 10:00.

Lördag
Hammarby IF FF P03UTV vs Skultorp IF
Tidig uppgång 06:30 för att vara på plats på arenan 07:30. Första matchen stod mot Skultorp IF som är en tätort i Skövde kommun belägen i Norra Kyrketorps socken cirka 5 km söder om Skövde och i kanten av Billingen.

Kul att få möjligheten att möta lag som man vanligtvis inte träffar på. Matchen startar i för oss ett mycket lågt tempo där vi ägnar oss åt att spela mycket boll mellan backar och målvakt och motståndarna flyttade sitt manskap och stressen hos våra killar ökade. Stressen ledde till två stora misstag med ett direkt förödande resultat i två baklängesmål.

Snabb förändring av vår taktik ledde till att vi snabbt förflyttade bollen ifrån vår planhalva till motståndarnas och etablerade ett kontinuerligt spelinnehav där. Ett kompakt tryck på motståndarna skapades men tiden var kort (1*25 min) gjorde att vi stressade fram våra målchanser med lite oskärpa i avsluten men till slut så kom det efterlängtade målet men tyvär så var det alldeles för lite tid kvar för ett ytterligare mål och vi får konstatera att vårt inledande spel i lågt tempo på egen planhalva satte oss i en lite orättvis situation med 0-2 underläge som vi inte hann vända.

IFK Kristinehamn vs Hammarby IF FF P03UTV
Till denna match hade vi tagit lärdom och etablerade snabbt ett spel på motståndarna planhalva och vi kunde räkna motståndarnas besök på vår planhalva på ena handens fingrar. Starkt offensivt arbete med högt tempo och ett försvar som inte släppte igenom en boll. Svårt hade vi dock med den sista bite i anfallsspelet och målen lyste med sin frånvaro ända tills näst sista minuten då vi fick en frispark straxt innanför mittlinjen på motståndarna planhalva, Taktiken var att landa frisparken lite nedanför straffpunkten och fylla ytan med många Hammarbyben och den taktiken fungerade perfekt och Noa fick sista träff på bollen och vi fick vårt efterlängtade mål och gick ifrån matchen med en mycket efterlängtad seger.

Hammarby IF FF P03UTV vs Tistedal TIF
Tistedalen är en gammal sågverksby i Halden kommun, cirka fyra km från centrala Halden. Vår taktik var den samma som mot Kristinehamn och nu fungerade varje lagdel perfekt och efter 5 minuters spel så var vår ledning 3-0 och i denna match så fanns det INGET spel på vår planhalva och killarna lyckades med allt dom företog sig och vi kammade hem en mycket välförtjänt 5-0 vinst.

Dingtuna GIF vs Hammarby IF FF P03UTV
Dingtuna har sin hemvist utanför Västerås och har en tydligt inriktning med sitt första lag och det är att spela många cuper och det på elitnivå hela tiden mot starkt och tufft motstånd. Vi behövde som sämst spela oavgjort för att klara oss vidare till slutspel. Matchen började jämt och båda lagen hade målet att placera spelet på motståndarna planhalva och det kändes direkt att detta motstånd var hittills det bästa vi haft, här gällde det att inte göra några misstag för då skulle genast bli farliga målchanser. Elias snappade tidigt i matchen upp en misslyckad pass mella motståndarna backar och kom fri med målvakt men fick en lite knuff i avslutsläget och kunde inte riktigt placera bollen i mål. Spelet pendlade mellan långa utsparkar ifrån Dingtunas målvakt som skarvades vidare av central mittfältare och våra mittbackar tog hand om dessa gång på gång men helplötsligt så fick deras vänsterytter en lång boll och här gick vår man bort sig i markeringen och Dingtuna spelaren kunde skära in mot vår mittback och vi kortlinjen slå en genomskärare som deras anfallare kund sätta fram en bredsida och få in bollen till en 1-0 ledning. Vi fortsatte att jobba mot en kvittering och var nära vid ett antal gånger och vi skapade hörna på hörna som tyvärr vart resultatlösa. Till slut så lyckades Dingtuna komma loss på sin högerkant och komma in i vårt straff och i den situationen så lyckades vår spelare att få undan bollen men domaren gjorde bedömningen att vår spelare träffade motståndarens fötter innan boll så han blåste straff. Joakim var hundraprocentigt fokuserad och räknade ut att bollen skulle slån vid hans högra stolprot och mycket riktig så slogs den där och Jocke sträckte ut  och fick handen emellan och räddade.

Tyvärr så orkade vi riktigt inte att på dom få minuterna som var kvar hitta möjlighet till kvittering utan cupspelet var slut för oss.

Summering.
För kort speltid för att bygga spel på mycket eget bollinnehav med start från egen målvakt utan här behövdes det snabb etablering på motståndarnas planhalva. Både Dingtuna och Skultorp gick till varsin semifinal och Skultorp lyckades faktiskt att vinna hela turnering.

Nya tag och planering inför Future Cup i Göteborg.

Forza Bajen!

Nyhetsarkiv
Säsongens träningstid.2017-03-17 14:02
Kristinehamnscupen 20172017-02-13 11:03
Lidingö P04A vs P03UTV2016-12-15 10:33
Stuvsta IF vs P03UTV2016-11-28 15:21
P03UTV vs BP P03.22016-10-19 15:36
AIK P03U vs P03UTV2016-09-21 16:21