Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Bevara Tallkrogens BP/Valsknopp BP som fotbollsplan
2016-03-31 09:11
Hammarby IF Fotbollförening understryker tillsammans med ytterligare fyra klubbar i söderort vikten av att Tallkrogens BP/Valsknopp BP bevaras som fotbollsplan och beläggs med konstgräs. Detta då planbristen i Stockholms södra delar är akut.

Konstgräsbristen i Stockholm är alarmerande. Antal lag i St: Erikscupen har under den senaste 18-årsperioden ökat med nästan 42 procent, från 2839 lag år 1997 till 4865 lag år 2015. Detta innebär en ökning med drygt 20 000 spelare (lågt räknat på 10 spelare per lag). Den största ökningen står flickfotbollen för. För att tillgodose ökningen krävs därför ytterligare konstgräsplaner för matcher och träning. Störst behov finns i Stockholms kommun där det totalt skulle behövas 33 fullstora planer för att täcka behovet enligt Fotbollens Spela, Leka och Lär.  

Det pratas om planbrist även i andra städer, men i Stockholm är den AKUT. 
-  I Göteborg finns det en konstgräs/gräsyta per 8601 invånare  
-  I Malmö finns det en konstgräs/gräsyta per 11 178 invånare  
-  I Stockholm finns det en konstgräs/gräsyta per 18 750 invånare

Värst är planbrist inom de centrala delarna i Stockholm. På Södermalm uppgår siffran till över  61 500 invånare per konstgräsyta. Dvs barn och ungdomarna i Göteborg har sju gånger fler fotbollsplaner än de som bor på Södermalm. Tallkrogens BP/Valsknopp BP centrala läge och närhet till skola och tunnelbana gör att samtliga undertecknade klubbar anser att detta är en plan som omgående bör prioriteras och beläggas med konstgräs. 

Tillsammans är vi klubbar över 5000 aktiva fotbollspelare som alla bor granne med Tallkrogens BP/Valsknopp BP. Trots att vi sammarbetar och delar på minsta kvadratmeter på fotbollsplanerna i området så räcker inte träningstiderna till. Tallkrogens IF har haft Tallkrogens BP/Valsknopp BP  som hemmaplan sedan 1935, de har under året brodligt delat  med sig av träningstider till grannklubbarna. Nu är det dags att Tallkrogens BP/Valsknopp BP  beläggs med konstgräs.

Richard von Yxkull
Ordförande Hammarby IF FF

Janne Kårström   
Ordförande Tallkrogens IF  

Lars Theander
Ordförande Sköndals IK

Jonas Olsson       
Ordförande Bagarmossen Kärrtorp BK  

Martin Månsson 
Ordförande Enskede IK