Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Det behövs mer konstgräsplaner i Stockholm
2016-04-22 12:15

Det behövs mer konstgräsplaner i Stockholm - STÖD och SPRID PLANUPPRORET genom att gilla och dela Planupproret på Facebook.

https://www.facebook.com/Planupproret

 

Planupproret startades 2011 av fotbollsföräldrar och ideella fotbollsledare bland annat i Hammarby IF FF, de tröttnade på att deras barn inte får samma förutsättning att träna fotboll som andra barn i Sverige. Upproret fick en viss effekt under nått år, politiken sade att de förstod hur dåliga förutsättningar är Stockholm. Lite extra pengar satsades och några extra konstgräsplaner kom till, men det räcker inte, idag 5 år senare finns det fortfarande inte tillräckligt med planer.

 

Konstgräsbristen i Stockholm är alarmerande. Antal lag i St: Erikscupen har under den senaste 18-årsperioden ökat med nästan 42%, från 2839 lag år 1997 till 4865 lag år 2015. Detta innebär en ökning med drygt 20 000 spelare (lågt räknat på 10 spelare per lag). Den största ökningen står flickfotbollen för. För att tillgodose ökningen krävs därför ytterligare konstgräsplaner för matcher och träning. Störst behov finns i Stockholms kommun där det totalt skulle behövas 33 fullstora planer för att täcka behovet enligt Fotbollens Spela, Leka och Lär.

Det pratas om planbrist även i andra städer, men i Stockholm är den AKUT.

- I Göteborg finns det en konstgräs/gräsyta per 8601 invånare 

- I Malmö finns det en konstgräs/gräsyta per 11 178 invånare 

- I Stockholm finns det en konstgräs/gräsyta per 18 750 invånare

Värst är planbrist inom de centrala delarna i Stockholm. På vissa delar av Stockholm uppgår siffran till över  61 500 invånare per konstgräsyta. Dvs barn och ungdomarna i Göteborg har sju gånger fler fotbollsplaner än de som bor i de delarna av Stockholm.

 

Hjälp Ungdomsfotbollen att sätta press på politiken - STÖD och SPRID gärna PLANUPPRORET genom att gilla och dela Planupproret på Facebook https://www.facebook.com/Planupproret