Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby stödjer Fotbollskoden
2017-05-30 15:48

En nationell undersökning gjord av SSI, på uppdrag av Volkswagen, visar att 83 procent av fotbollsföräldrarna upplever problem med överengagerade föräldrar. Det kan handla om att man pressar sina barn för hårt, eller om högljudd kritik av unga domare och ledare. Ett av tre barn överväger att sluta spela på grund av detta – därför har vi tagit fram det klubböverskridande initiativet Fotbollskoden.

 

Initiativet har tagits i samarbete med vår partner Volkswagen. Fotbollskoden innebär konkret en gemensam uppförandekod för alla fotbollsföräldrar i Sverige, som bland annat är inspirerad av vår värdegrund, och ska verka för en positiv kultur runt barn- och ungdomsfotbollen i landet:

 

Jag som förälder ska göra mitt yttersta för att stötta mitt barn, andras barn, ledare, domare, funktionärer och föräldrar i samband med träningar och matcher – genom ett positivt engagemang.

 

Syftet är främst att höja medvetandegraden hos fotbollsföräldrar, om att våra barns idrottande ska vara en positiv upplevelse – på och utanför planen. Barn spelar fotboll för att det är kul och för att de vill, och det börjar med att vi sätter deras fotbollsglädje i fokus. Det är inte deras prestation, eller föräldrarnas förväntningar, som är viktigt. Det är barnens glädje. 

 

Läs mer om Fotbollskoden här!


Se mer här: 

http://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/htv/hammarby-stodjer-fotbollskoden/