Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Futsal: SM-silver för F15-akademilaget
2018-03-07 08:56
Futsal: SM-silver för F15-akademilaget

Av Redaktionen

Föregående helg avgjordes ungdoms-SM i futsal, i Helsingborg. För HIF-laget F03 Akademi blev det – finalförlusten i förlängning till trots – en framgångsrik turneringsvistelse i Skåne, med en andraplats bland åtta kvalificerade lag.

 

Laget hade genom att under vintern vinna SM-klassen i ST-cupen, och regionskval i Uppland, kvalificerat sig för slutspelet i 2018 års ungdoms-SM i futsal.

 

Spelarna reste i till Helsingborg för att under tre dagar delta i slutspelet på Helsingborg Arena. De åtta lag från hela Sverige som kvalificerat sig delades in i två slutspelsgrupper om fyra, där de två bäst placerade lagen i varje grupp kvalificerade sig till semifinal.

 

Laget hade en trevande start och inledde slutspelet med en oavgjord match mot Luleå SK (2-2), men bjöd på två efterföljande och övertygande segrar, när de ställdes mot Rödeby AIK (8-3) och Lerum IS (3-1). Detta innebar gruppseger och att man gick vidare till semifinalspel. I söndagsmorgonens tidiga semifinal väntade Sollebrunns AIK, som lite överraskande tog ledningen, men rätt snart kom både en kvittering och en vändning till 4-3 av Hammarbyspelarna.

 

Final! Efter lite lunch, vila, förberedelser och uppladdning fick spelarna sina instruktioner kring den gemensamma inmarschen, innan det var dags att åter ta sig an Lerum IS som kunde inta planen efter att ha vunnit sin semifinal.

 

Vi fick se två lag som var där för guldet och publiken på plats bjöds både på kamp, teknik, finess och rafflande avslut. Resultattavlan visade 1-1 vid full tid och finalen gick till förlängning om två gånger tre minuter, där Lerum i sista spelminuten säkrade guldet.

 

Efter att sörjt förlusten kan tjejerna nu vara nöjda med att ha vunnit ett silver. Bakom framgången och utvecklingen ligger många timmars futsalträning och deltagande i StFF:s F16-futsalserie. Nu riktar spelarna blicken och siktet mot nästa års ungdoms-SM!