Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM

GULD i Gothia Cup
2018-07-23 20:44
Av Hammarby fotboll redaktionen

Hammarbys F15-lag, som återvände till Göteborg för att ta revansch för fjolårets finalförlust på straffar, tog sig i år hela vägen till guld – den här gången gick laget segrande ur straffavgörandet. Lerums IS, som vunnit brons i turneringen tre år i följd, tog ledningen med tio minuter kvar men efter Vendela Dreifaldts sena kvittering ordnade Bajen alltså vinst. – med kyla, finess och storspelande målvakt så tar vi äntligen hem guldet till Bajenland, gläds ledaren Fia Michelsson.

 

Michelsson om den framgångsrika cupveckan:
– Gothia Cup det år spelarna fyller 15 är en tuff utmaning. I klassen G15 spelade i år 118 lag från elva olika nationer. För att ta oss tillbaka till Gamla Ullevi där vi förra året förlorade finalen på straffar skulle det krävas en hel del. Men med ett lag som detta, med fokus, hjärta och stora kvalitéer så kom målet allt närmare under veckan.

 

– Det har stundtals varit slitsamt och tajt, men i det stora hela kunde vi i princip ta på spelarnas beslutsamhet. Och så stod vi där igen! Final efter åtta välspelade matcher och med en målskillnad på 43-4 (i fulltid) på Gamla Ullevi. Vi både ser och känner förväntningar och nerver när avsparken mot duktiga Lerums IS, ett lag som tagit brons tre år i rad, slås.

 

– Det är två lag som går för guldet, men också två lag som inte vill gå bort sig. Och det är inte veckans främsta prestation vi ser, men en otrolig inställning när vi överraskande hamnar i ett 0-1-underläge med tio minuter kvar av matchen. Spelarna viker inte ner sig, utan tar grepp om matchen och lyckas kvittera med tre minuter kvar. Återigen står vi inför straffavgörande när slutsignalen går. Men med kyla, finess och storspelande målvakt så tar vi äntligen hem guldet till Bajenland!

 

– Spelarna har under året tagit stora kliv både på och utanför planen. Vi har spelat fotboll i både USA, England och Frankrike under årets första sex månader. Där har vi mött storklubbar och topplag som bidragit till vår utveckling. All denna tid vi har med varandra stärker gruppen enormt och tillsammans gör vi varandra bra.

 

– Och som alltid behöver det finnas ett lag bakom laget. Familjer och vänner som stöttar och finns där. Och som vanligt fanns våra hängivna supportar på plats även under denna vecka. Tillsammans är vi Hammarby!