Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby Fotboll och Bredängsskolan startar fotbollssamarbete

Hammarby IF Fotbollförening och Bredängsskolan startar i dagarna ett mycket intressant och brett samarbete kring fotbollsaktiviteter. Samarbetet startar i mindre skala i mars och kommer att blomma ut fullt till höstterminen 2016. Samtliga elever på Bredängsskolan kommer att erbjudas fotbollsträning under skoltid, från förskoleklasser hela vägen upp i årskurs 9. Samarbetet kommer även att inkludera fritidsverksamheten på skolan.

För Hammarby Fotboll blir det klubbens sjätte skolsamarbete i Söderort. Hammarby Fotbolls föreningschef Peter Kleve berättar: 

– Det kommer bli ett extra spännande skolsamarbete för oss. Bredängsskolan jobbar med samma värden och värdegrund som vi gör i Hammarby, men de har kommit några steg längre. Vi har mycket att lära av skolan, deras engagemang och kunskap i integrationsfrågor och ledarskap. Jag är redan väldigt imponerad av Bredängsskolans engagerade lärare och personal.

Kleve fortsätter:
– Från Hammarbys sida så ska det bli väldigt kul att även få vara med och driva fotbollsträningar inom skolans stora integrationsarbete för nyanlända flyktingar. Att Bredängsskolan dessutom ligger i ett av södra Stockholms mest spännande områden rent fotbollsmässigt ger ett extra plus, det finns väldigt många fotbollstalanger i skolans närområde.

Skolans rektor Terhi Bisander berättar att hon är stolt över skolan och samarbetet:
– Vi har under många år jobbat med basket på skolan och det har varit väldigt uppskattat. Att vi nu även kan låta våra elever spela fotboll under ledning av Hammarbys duktiga instruktörer känns väldigt kul. 
– Idrotten är väldigt viktig i integrationsarbetet och fotboll är världens största idrott, det kommer bli ett viktigt samarbete som öppnar nya dörrar för oss.

Läs mer om skolan på deras hemsida : http://www.bredangsskolan.stockholm.se/