Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P06-7
Info 4/18 - P06.7
Hej alla!

Nu har första halvan av St:Eriks-cupen gått till avslut och resultatmässigt har det, som supporterklubben noterat, inte alls gått våran väg. Något som skulle kunna slå undan benen på vilket lag som helst. Men inte oss! Istället lyfter vi ut de situationer, stunder och halvlekar som vi spelat bättre än motståndaren. Och de är inte få! Vi får försöka sy ihop dessa framgångar, hitta mer ork och bättre psyke för att få ett positivt utfall under kommande höstsäsong.

KALENDERN
15/6 - 17/6, Roslagscupen. Vi ses kl.13.30 Kocksgatan/Södermannagatan där vi fördelar oss i de 4-5 bilar som finns till förfogande. Cupdokumentet (bifogas) innehåller några felaktigheter. Dels står det att inga telefoner ska medtagas. Detta är fel. Vi vill att spelarna har sina telefoner med sig men att vi ledare har frihet att samla in dem. Telefonnumret till Patrik Tysell är 0735-18 88 20 och inget annat.

10/8 - 12/8, Träningsläger. ”Save the date”. Vi har en bit kvar innan vi kan stänga datum och aktiviteter för träningsläger, mer info kommer löpande. Träningslägret kommer vara på annan ort med övernattning och är föräldrafritt. Träningslägret riktar sig alltså endast till spelare/ledare.

16/8 kl.18.30, Träningsuppstart. Höstsäsongen börjar med vårt första träningstillfälle på Eriksdals BP

19/8 kl.14.00, Truppens första svår-match i höstsäsongen av St:Eriks-cupen. Vi möter Djurgården hemma.

25/8 kl.12.00, Truppens andra svår-match. Vi möter AIK borta.

26/8 kl.13.15, Truppens första medel-match. Vi möter Sundbyberg borta.

Spelarfördelning och matchschema a´la excel-ark skickas ut till alla innan säsongsstart.

ORGANISATION
Med glädje och applåder välkomnas Elliot Fullton tillbaka till truppen. Och så hejjar vi på Leon och Gabriel som provtränar för ett eventuellt inträde till hösten. Dylan har däremot valt att spela forboll med Söderkamraterna och Marcus å Adam har tagit en paus från fotbollen fram till höststarten. I skrivande stund består alltså truppen av 22 aktiva spelare. 

SPORTSLIGT
Under våren har vi ju träffats en halvtimme innan plantid för konditionsträning. Den senaste avstämningen visade att på Kärrtorps 2,6 km-slinga har alla deltagare förbättrat sina resultat sedan vår/vintern. 

Höstens träningsupplägg över våra 2 timmars träningstid kommer i grova drag vara:
- 30 minuters konditions- alt. fysträning
- 5-7 minuters teori
- 2-4 Repetetiva övningar
- Smålags-/matchspel
- Avslutande tävlings- och/eller lekövningar

Vi fortsätter alltså att träffas en halvtimme tidigare för att utöva konditionsträning, dels för att vi ser positiva resultat men också för att god kondition är viktigt när vår fotbollskompetens svajjar. Vi får med andra ord springa mer än våra motståndare på matcherna. Teoripasset är nytt och behövligt. Vi behöver bättre förstå positionsspelet och lagspelet utifrån olika situationer. I övrigt genomförs träningarna som vanligt.

ADMINISTRATION
Ekonomi
Vår ekonomiska situation i skrivande stund är en kassabehållning om 38.882 kr med väntande utgifter för boende i Roslagscupen samt utlägg för träningsläger och cup-deltagande i höst. 

Föräldraavgift 
Och så ännu en påminnelse om att betala in i föräldraavgift. 2.000:- betalas in till P06.7s lagkassakonto 5203-00 699 65 (SEB). Notera spelarens namn i mottagarfältet.

På förekommande anledning krävs en förklaring till ”Föräldraavgift” vs ”Kansliavgift” som i år råkade vara samma belopp, Föräldraavgiften är för att täcka lagets ”operativa” kostnader så som cupspel, träningsläger, alternativ träning, del av material eller en glass i solen. Dess storlek beslutas om på föräldramöte. Kansliavgiften å sin sida faktureras av föreningen Hammarby IF FF och täcker kanslikostnader, föreningsmedlemskap. försäkringar, del av material m.m. Strukturkostnader alltså. Kanslikostnaden a’ 2.000:- dimper ned som en faktura i brevlådan. Den bär en Hammarby-logga och beloppet betalas in på PG eller BG. Föräldraavgiften regleras genom en överföring av fastställt belopp till lagets kassakonto. När detta ska ske framgår av mötesprotokoll eller info-brev. 

Fr.o.m nu har ”Föräldraavgift” bytt namn till ”Lagavgift” och vi inväntar betalning från Adam, Darsim, Khejal, Magnus, Paul, och Vincent.

Hemsida
I och med hopslagningen hittar vi nu vår hemsida på www.hammarbyungdom.se under P2006-7. På hemsidan är Kalendern uppdaterad och går att prenumerera på, här samlas också information å några bilder. 

Sponsor/försäljning
Vi har budgeterat med en försäljningsintäkt om 20.000:- för i år. Än så länge har vi ”bara” sålt 50/50-lotter för drygt 3.000 kr. 17.000:- kvar att dra in alltså. Finns det idéer i föräldragruppen? Uppslag emottages tacksamt.  Har du också förslag på sponsor så låt mig veta. Mig når ni lättast på patrik.tysell@gmail.com. 

En riktigt skön sommar med mycket sol å badbralla önskas alla!
Patrik

Info 3/18 - P06.7

Hej alla,

Då har snart helgen passerat och grabbarna har givits all möjlighet att vädra bort vintertröttheten. Med två stycken 9-manna träningsmatcher mot vårt vänlag Ekerö spelade kan Supporterklubben (föräldrar) precis som vi ledare och spelare applådera resultaten. Spelmässigt har vi dock en del utmaningar. Utmaningar som vi fokuserar på under våra träningstillfällen och där examensarbete sker på våra matcher i St:Erikscupen. Trots olika utvecklingsnivåer hos spelarna bedömer vi att alla deltagare hade kul och fick rätt utmaningar ute på fotbollsplanen. Såväl i omklädningsrum som i matcherna märks det att vi så sakteligen närmar oss varandra och är på väg att bygga upp en positiv laganda med respekt för individen.

KALENDERN

Träningarna ligger alltså nu och tills vidare på måndagar och torsdagar med samlingstid kl.18:25 båda dagarna. På måndagar ses vi på Hammarbyhöjden med sluttid kl.20:15 och torsdagar på Eriksdal (som också är spelplanen när vi har hemmamatch) med sluttid kl.20:30 . Spelarna skall vid samling alltid vara iförda löparskor. Vi byter sedan om till fotbollsskor när träningen på fotbollsplan börjar kl.19:00. 

20:e april. Uppstart av St:Erikscupens serie ”Medel”. Vi möter Reimers hemma med matchstart kl.18:00 och samling kl.17:15. Kallelse kommer till utvalda spelare. 

22:a april. Uppstart av St:Erikscupens serie ”Svår”. Vi möter Lidingö hemma med matchstart kl.10:15 och samling kl.09.30. 

Seriespelet pågår sedan fram till 9:e juni med sommaruppehåll till och med den 19:e augusti.

15:e - 17:e juni. Roslagscupen

Bifogat finner ni spelschema för året och spelarfördelning fram till juni (fotbollskalender_laguttagning 2018) och den årsplanering som lag 06.11 är vana att luta sig mot (Årsplan 2018).

SPORTSLIGT

Det är inte alltid det blir som planerat eller ens som man tänkt sig…vårt gemensamma deltagande med P06.5 i ”Extra svår” 7-mannaserie föll ur kalendern. Vi talade helt enkelt förbi varandra och någon anmälan genomfördes aldrig till St:Erikscupen. Båda lagen kommer dock stötta varandra om behov uppstår av spelare i våra ordinarie seriespel.

ADMINISTRATION

Kallelse

Med helgens spel- och logistikplanering bakom oss kan vi ta med oss följande: 

  • Kallelser är ledarstabens planeringsverktyg. Svara på dessa. I tid. Tack!
  • Behöver spelare skjuts så anges detta i kommentarsfältet i svaret på kallelsen. Tack!
  • Transport till match på bortaplan planeras för laget av laget. Supporterklubben får planera sin  egen transport. Tack!
  • Respektera den tid för samling som anges i kallelsen. Tack! 

Kallelsehanteringen ligger till grund för klubbens finansiella stöd men ger laget också möjlighet att proaktivt anpassa och optimalt planera träning och matchupplägg efter antalet närvarande.

Rutinen för kallelse är:

  • Utskick sker fyra dagar innan aktivitet.
  • OSA…För match som sker på lördag/söndag är dead line torsdag kl.23.30. Det innebär att har ingen närvaro eller frånvaro angivits  inom tidsbegränsningen, utgår vi från ett icke deltagande. För kallelse till träning är tidsbegränsningen två timmar innan träning.
  • Ej besvarad kallelse genererar alltid en automatisk påminnelse någon dag innan OSA.
  • I kallelsen framgår aktivitetstyp, samlingstid, samlingsplats, aktivitetsstart eller matchstart samt beräknad sluttid. Vidare redovisas motståndarlag och viktiga saker att ta med.
  • Ankomst till match senare än utannonserad samlingstid kommer att påverka speldeltagandet.

Lagsammansättningen inför varje match bär en idé och en tanke. Det är alltid tränarna som avgör vem som spelar vilken match och i vilken position. Vi föräldrar får alltså inte sinsemellan byta spelare mellan matcher.  

Ny sponsor

Det är  med en oerhörd tacksamhet och glädje vi kan presentera ny sponsor till laget. Genom Frans pappa Nicklas Björklund gör Kilpatrick Townsend det möjligt för oss att inhandla två uppsättningar matchtröjor till alla. Med detta når vi en enhetlighet och har tröjor för såväl hemma- som bortamatch. Som tidigare meddelats har vi beställt storlek 164 för att tröjorna skall kunna användas i minst två år.

Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå som erbjuder all juridisk rådgivning som kan behövas för ett företags verksamhet, inte minst tvistelösning. Vi alla i P06.7 visar vår uppskattning och vid behov tas alltid kontakt med Kilpatrick Townsend före alla andra. Och naturligtvis tipsar vi andra i vår omgivning som är i behov av affärsjuridisk rådgivning.

WhatsApp

Inför ändringar i träning, samla spelare vid cup eller vid annat behov är en gruppchatt ett bra instrument. Vi saknar fortfarande telefonnummer till alla spelare. Detta gäller ej P06.12 utan riktar sig till P06.11 och nya spelare. Saknas det telefon öht är det bra om den informationen kommer fram också. Maila mig, patrik.tysell@gmail.com.

Ekonomi

Sista betalningsdatum för ”föräldraavgiften” är bestämd till den 31:a maj. För er som vill betala in tidigare så gäller 2.000:- till lag P06.7s kassakonto SEB 5203-00 699 65. Ange spelarnamn på inbetalningen. Föräldraavgiften för spelare i P06.12 är redan reglerad. 

Med vänlig hälsning

Patrik