Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P06-7

Info 2/19 - P06.7

Hej Alla!

Så här inför säsongsupptakten är det lite rörigt i Bajenland och mycket information som kommer till oss. Jag har försökt filtrera men ändå växer info-mailet i antalet bokstäver och det blir mycket att läsa. Vi hoppas ändå att ni tar er ända ned till sista raden. Det finns viktigt innehåll att ta till sig.


Vintersäsongen är snart över och i vanlig ordning börjar utomhussäsongen den 1 april och pågår fram till den 29 oktober. Just i skrivande stund har vi blivit tilldelade både yta och tider. Nu behöver vi ledare testa träningsschemat mot våra egna arbetskalendrar och kanske att det kan ske någon förändring. Fram till att annat meddelas utgår vi ändå från tilldelade tider som är måndag kl.17.45 – 19.00 och onsdag kl.19.00 – 20.15, vid båda tillfällena ses vi på Kärrtorps IP. Samlingstid kommer alltid att vara 40 minuter innan ordinarieträning, dvs kl.17.05 resp. kl.18.20. Skälet till detta är att plantiden är så pass värdefull att vi väljer att förlägga uppvärmning, teori och fysträning innan ordinarie träningstid.


Apropå fysträning så är behovet stort i truppen. På senaste ledarmötet beslöt vi därför att införa ytterligare ett träningspass utöver de två vi redan har. Fokus är då på konditionsträning och snabbhetsträning under ledning av Magnus J. När beslutet togs visste vi ju inte om utomhussäsongens schema, utan vi valde onsdag kl.18.00 som extra träningsdag. Här kommer vi nu att få tänka om. Men det är inget som hindrar att vi startar igång lite försiktigt redan nu.


Under de veckor som är kvar av mars månad kommer vi fortsatt att bevaka lediga stora hallar och boka upp oss för extraträning när tillfälle ges. Vi kommer också söka plantider för träningsmatcher. Det kan därför ibland bli lite ”hattigt” och kallelser kan gå ut med kort framförhållning. Vi hoppas på förståelse då det för alla är roligare och mer träningseffektivt att bolla runt i stora hallar än i Hökarängens lilla sal.


Vi har anmält oss till två cuper och vi söker just nu ”sparringpartners” till träningsmatcher under mars/april. Den smala sektorn är tillgång till fotbollsplaner. Information och kallelser kommer vart efter.


Schema för seriespelet i Sanktan är på gång att sätta sig. I år kan vi inte som tidigare schemalägga spelarnas matchdeltagande över hela säsongen. Vi kommer istället att skicka ut en ”rullande” 4-veckors planering. Dels kommer det med kort framförhållning ske spelar-rotation mellan nivåerna och dels har avvikelserna historiskt varit stora mot det fastställda schemat. Nytt för i år är också att laguppställningen skall registreras hos förbundet inför varje match. Det innebär extra noggrannhet vid kallelsehanteringen och att vi inte längre kan fylla på med ”ej kallad spelare” vid plötslig frånvaro.


KALENDERN
13 mars, kl.18.00Fysträning med samling vid Eriksdals IP. Därefter onsdagar mars månad ut.

23 mars, kl.09.30Lagfotografering, Tele 2 Arena enligt kallelse (Glöm inte påskriven ”påseendeblankett”)

31 mars, ”Kick off”. Uppstart inför utomhusträning och Sanktan-spel i Enskede Racketthall enligt kommande kallelse

3 april, Utomhussäsongen startar. Samling vid Kärrtorps IP kl.17.05 (om inte annat meddelas)

6 april, Eventuellt vår första Sanktan-match.

1 maj, Deli Italia Cup (mer info på http://www.procup.se/cup/32639.htm

1-4 augusti, Stockholm Football Cup (mer info på https://stockholmfootballcup.com)

16-18 augusti, PRELIMINÄRT, Träningsläger (beroende på Sanktan-matcher, skolstart m.m.)

I kallelser och mail framgår alltid vad som gäller. Håll er gärna uppdaterade på kalendern på vår hemsida, www.hammarbyungdom.se under flik ”P2006-7”.


ORGANISATION 
Vi är idag Hammarbys största trupp i åldersgruppen och kan räkna in 33 spelare och 8 ledare. Vilket är nära det optimala när vi nu ska spela tre divisioner i Sanktan och träna tre dagar i veckan.


Rei Yamashita Rüsterhar valt att gå över till P06.5 för att möta nya utmaningar. Vi önskar Rei lycka till och är många som tackar för alla roliga år vi haft tillsammans. En stor varm kram tillfaller också Reis pappa, Hashim som fram till att vi blev 06.7 tränat och format 06.12-grabbarna till vad de är idag.

Två spelare från Söderkamraterna har provspelat för oss. Vi erbjuder minst en av dem plats i laget inom kort.


På ledarsidan kommer vi balansera arbetsinsatsen genom att Per, Magnus E, Göran och Daniel är huvudansvarig ledare vid matchspel (match-coachning). Patrik, Catarina, Hasse och Magnus J stöttar när och då det behövs.


Daniel är huvudtränare med stöd från Per. Catarina, Magnus E, Hasse och Patrik agerar hjälptränare. Göran ansvarar för målvaktsträningen och Magnus J för löpning och fysträning en gång i veckan med start nu på onsdag den 13/3 kl.18.00.


SPORTSLIGT
Träning
Vi kommer fram till premiären av Sanktan fokusera lite mer på kondition än vad vi tänkt oss från början i och med att vädret har ställt till det lite i planeringen. Vi kommer som tidigare beskrivit att lägga in ett extra träningspass som enbart är avsatt för kondition och fys samt knäkontroll. Vi räknar med att dessa tre träningar i veckan kommer öka vår kondition, fart och styrka. För att underlätta att kunna ta snabbare steg i utvecklingen kommer ett värdegrundsord fortsätta att sätta prägel på våra träningar och det är ”Ambitionen”. Vi pratar mycket med spelarna att alla ska ta ansvar för att visa att man vill träna när man väl är på planen och det har alla anammat bra!


På våra ordinarie träningar kommer vi att genomföra övningar som är mer matchlika än de tekniska moment vi fokuserat på under försäsongen inomhus. Vi ser att de övningar som innebär snabbare bolltransport har gett bra resultat och detta kommer vi att fortsätta att utveckla. Med ett snabbare spel kommer lagets utveckling i de inplanerade omställningsövningarna på större ytor bli intressant att följa. Andra övningar vi satsar på är ”avslut på mål” och ”hålla bollen inom laget under press”. 

Den mest utsatta positionen på planen har våra sex målvakter som får en trygg utbildning med hög kvalitet under Görans försorg. Det är oftast tre alternerande spelare som får full uppmärksamhet under målvaktsövningarna som fortsätter framöver.


Det är nu mindre än 1 månad kvar till premiären och det är därför önskvärt att träningsnärvaron ökar till minst två av tre träningar enligt tidigare utskickad information.


ST:Eriks cupen
Nu när spelarna gått in i åldersgrupp 13 blir cupspelet i Sanktan lite annorlunda. Bland annat är det spel i division med tabell som gäller. Laguppställningen skall registreras hos fotbollsförbundet och vara domaren tillhanda en timma innan avspark. På gott och ont börjar fotbollslivet bli liksom lite mer på riktigt nu. Nya regler börjar också att gälla. Vi spelar 3 x 25 minuter och på de fotbollsplaner där det är omritat på plan så kommer vi spela på mindre 9-manna ytor än förra året. Det innebär fullt tempo i 75 minuter och mer bolltouch. Bland annat därför blir löpträning en viktig parameter för oss.


Daniel ansvarar för laguttagning till matchspel. Spelarna kommer ges möjlighet att rotera mellan de tre divisionerna men det kommer vara tydligt att man tillhör ett lag och en division.Tyvärr kommer det inte att kunna lämnas ut en säsongsplanering som gjorts tidigare. Information delges enligt principen ”rullande fyra-veckor”.


Samverkanslag
Intresset hos både föräldrar och spelare har varit oväntat stort för Samverkanslagets resa till Korfu, vilket är kul. Vi har 7-8 killar som är anmälda. För oss ledare är det dock oklart hur Samverkanslagets träningar och matchningar ska fungera framgent i praktiken. Vi behöver helt enkelt få mer information. Fram till att vi vet mer har vi i ledarstaben beslutat att lägga Samverkanslaget åt sidan. De får kontakta oss, informera och tydliggöra sina behov. Risken är annars att vi ledare i 06.7 skapar friktion i någon annans ärende.


ADMINISTRATION OCH EKONOMI

Lagfotografering
Alla spelare har fått eller kommer att få ”påseendeblankett” att fylla i inför lagfotograferingen den 23 mars. Följ upp att så skett hemma. För att underlätta och snabba på fotograferingsprocessen är det viktigt att blanketten är ifylld i förväg men framförallt att vi vårdnadshavare har signerat blanketten. Varför Express-bild nöjer sig med bara en vårdnadshavares autograf kan jag inte svara på. Tanken deras är väl ändå att blanketten ska stödja GDPR. Jag påminner innan fotograferingstillfället om att blanketten ska med. Ifylld.


Spridning av spelarbilder
För att t.ex. få en mer levande hemsida lägger vi ibland upp lagbilder, spelarbilder för allmän tillgång. Alla ska redan ha fyllt i ett intyg för ”Ungdomsregistrering” utfärdat av Svenska Fotbollsförbundet. Intyget förvaras idag på Hammarbys kansli. I och med signerat intyg har vi som vårdnadshavare givit samtycke till namnpublicering i olika sammanhang. Frågan om spridning av fotografi tas däremot inte upp. Är detta känsligt för någon eller inte önskvärt överhuvudtaget behöver vi få information om det per omgående. Maila patrik.tysell@gmail.com.


Lagavgift
Den 31 mars är sista inbetalningsdatum för ”Lagavgiften” a’ 1 500:-/spelare. Avgiften insättes på P06.7s lagkonto 5203-00 699 65 (SEB). Notera spelarens namn i mottagarfältet.  


ÖVRIGT

Bajenkiosken
Som ett brev på posten kom det då…det vi annonserade om på föräldramötet. Det att vi förväntas ta försäljningsansvaret i Bajenkiosken på Hammarbyhöjdens IP under en vecka. Vi har nu blivit tilldelade vecka 41, dvs den 7 - 13 oktober.Daniel Engström på kansliet bygger nu organisationen kring Bajenkiosken och som ett led i detta ska vi snarast utse en kontaktperson, en Kioskvärd. Värden ska samarbeta med Daniel kring vår bemanningsvecka. Det innefattar nyckelhantering, rutinbeskrivning och bemanningsschema. Inget mer än det. Vi ska vara minst en vuxen och en spelare på plats vid alla öppna tillfällen på vardagar och minst två vuxna på helger. Alla spelare är tillgängliga och ska schemaläggas. Vi ser helst att ledarstaben får stå utanför schemaläggning så vi kan fokusera på fotbollen.

Det ingår ingen tidsödande redovisning av pengar då det inte finns kontanthantering, utan Kort- och Swish är de betalmöjligheter som finns. Alla inköp kommer dessutom att skötas av Daniel Engström. I det stora hela en inte alltför betungande uppgift som genererar finfina pengar till laget. Då årets bokslut är klart kommer vi nämligen att få ersättning från klubben. Ersättningen baseras på 50% av årets nettovinst delat på antalet säljande lag. Under 2018 så gav en veckas kioskbemanning strax över 4.800 kr till involverade lag.

Öppettider:
Måndag - Torsdag 16.30-20.00 (träningstid)
Fredag 16.30-19.00 (träningstid)
Lördag 08.00-16.00 (Bajenligans matcher 6-7 åringar)
Söndag 08.00-17.30 (S:t Erikscupens matcher 8-9 åringar)

Vi vill nu att en förälder räcker upp handen och tar på sig att agera kioskvärd och vara kontaktpersonen mot Daniel Engström. Känner du att du vill avlasta oss ledare och bidra till laget så hör av dig till mig patrik.tysell@gmail.com innan 31 mars. Saknas frivillig blir vi tvingade att hitta en kreativ lösning, läs ”vi lottar fram ansvarig”.


Matchställ/Sponsor tribute
Beställningen är nu skickad till Intersport och om ett par veckor (i samband med lagfotograferingen) har vi förhoppningsvis nya fina matchtröjor. Tack alla för en god genomförd (pr)övning och inte minst…Tack till vår sponsor Kilpatrick Townsend.Genom Frans pappa Nicklas gör Kilpatrick Townsend det möjligt för oss att inhandla två uppsättningar matchtröjor till alla. Med detta når vi en enhetlighet och har supersnygga tröjor för såväl hemma- som bortamatch.

Kilpatrick Townsend är den enda affärsjuridiska advokatbyrån du behöver. Kilpatrick Townsend erbjuder all juridisk rådgivning som kan behövas för ett företags verksamhet, inte minst tvistelösning. Vi alla i P06.7 visar vår uppskattning och vid behov tas alltid kontakt med Kilpatrick Townsend före någon annan. Och naturligtvis tipsar vi vår omgivning som är i behov av affärsjuridisk rådgivning.


Hemsida och Facebook
Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. På hemsidan samlas också information och lagbilder. Vår slutna föräldragrupp på Facebook 06.7 finns också där för dig. Förfrågan görs till Catarina catarinafb@hotmail.com som släpper in dig.


Med vänlig hälsning
Patrik och Daniel

 

Info 1/19 - P06.7

Hej Alla!

Här kommer årets första info-mail.

KALENDERN
Vi fortsätter med inomhusträning på söndagar (13.00-15.00) och tränar utomhus måndagar (18.15-20.00). Den senare aktiviteten under förutsättning att vädret tillåter. Vi kommer att bevaka eventuellt lediga stora hallar och bokar upp dem för extraträning när tillfälle ges. Det kan därför bli så att söndagens träning någon gång flyttas i tid och plats till förmån för större hall. 

I kallelser och mail framgår alltid vad som gäller. Håll er gärna uppdaterade på kalendern på vår hemsida, www.hammarbyungdom.se under flik ”P2006-7”. Vinterträningen pågår fram till 31 mars.

I övrigt bollas och planeras det för cupspel, träningsmatcher och andra aktiviteter men inget är ännu fastställt.  

16 december, sista ordinarie inomhusträning innan julovet

17 december, sista ordinarie utomhusträning innan julovet

18 december - 6 januari, juluppehåll från ordinarie träning

7 januari, första ordinarie utomhusträning efter juluppehållet

12 januari, (kl.15-17) extraträning i Västertorpshallen

13 januari, första ordinarie inomhusträning efter juluppehållet

ORGANISATION 
Samträningen mellan lag 7 och lag 13 har fallit väl ut. Det har därför beslutats att alla spelare i lag 13 erbjuds möjlighet att få fortsätta spela fotboll med lag 7. Beslutet blev enkelt att ta då inga andra alternativ har erbjudits från Hammarby. 

Det innebär att Lag 7 vid inräkningen den 1 februari 2019 kommer vara en trupp om kanske 34 spelare och 8 ledare. Då vi kommer att spela tre serier (medel, medel, svår) i Sanktan nästa år och också bidra med spelare till ett s.k. samverkanslag (mer om det nedan). behöver ingen vara orolig för att få för lite speltid pga för stor trupp.  


Vi passar på att hälsa Gabriel Konstantinidis välkommen både till klubben och till oss i lag 07. Gabriel som närmast kommer från Enskede IK provtränade och körde parkour med oss i våras.


Lite tidigt att säga adjö kanske, men tiden går så fort och snart flyttar Elliot Fulton till USA. Vi håller ihop in i det sista och får krama om varandra när vi ses!


SPORTSLIGT
Träning
Efter sommaruppehållet har vi jobbat mycket med de tekniska detaljerna. Många övningar har därför haft inslag av sådana moment. Generellt sätt har vi under en längre tid haft utmaningen att höja tempot i vårt spel både med och utan boll och noterat under tidens gång att det är just teknik som vi legat efter i. För att kunna höja tempot har vi identifierat andra områden som behöver förbättras däribland konditionen. Löpträningen är något vi har jobbat länge med och känner att det gett ett gott resultat! Detta fick vi kvitto på i slutet av Sanktan där vi ofta jobbade oss ikapp i slutet av matcherna tack vare en starkare kondition. Kondition är en färskvara därför kommer vi att fortsätta med löpning inför varje träning. I samband med det arbetar vi med knäkontroll för att ge spelarna det bästa förutsättningarna för att undvika skador och förslitningar.


Nu när vi också tränar inomhus blir teknik viktig del i träningarna. Dels pga små ytor i våra hallar men också för att Futsal innehåller mer teknik och annorlunda sådan jämfört med utomhusfotbollen. De bitar vi fokuserar mest på just nu inom teknik är bla att fullända kontrollen över bollen i s.k. ”1000-touch”-övningar där antalet beröringar på boll ska vara så många som möjligt under ett träningspass samt att kunna göra snabbare riktningsförändringar med boll i olika vändningsövningar. I flera av dessa övningar uppstår många 1-mot-1 situationer som är nödvändiga att man som spelare kan hantera och det i sig bidrar till en teknisk utveckling. 


Ett annat område vi arbetar med är hur vi motoriskt använder kroppen på planen vid olika situationer som t e x försvararbetet. Spelet på planen går allt snabbare ju äldre de blir och då är det viktigt med de små detaljerna som hur vi arbetar med fötterna, överkroppen och blicken mm. Att använda blicken och göra sig medveten om vad som faktiskt sker och vad som troligen kommer att ske på planen blir även det allt viktigare. Vi har under hösten jobbat ganska hårt med att man ska försöka kunna läsa spelet och det tycker vi har gett resultat på senare tid vilket är glädjande! 


Vi kommer fram till Sanktan börjar fortsätta med övningar för kondition och koordination, teknik, spelförståelse och 1-mot-1 situationer. Vi har en unik resurs i vårt lag i form av en målvaktstränare. Görans arbete ger trygghet och självförtroende hos alla våra målvakter vars utveckling vi alla glatt oss åt under flertalet matcher. Görans fina arbete kommer även det att fortsätta som en stående punkt i vår träningsstrategi.  


Samverkanslag
På initiativ från Hammarby har ett samverkanslag upprättats i åldersgrupp 06. Samverkanslaget syftar till att ett urval av spelare från alla P06-lag ges möjlighet att träffas över gränserna, lära känna varandra och träna/spela tillsammans. Urvalet baseras på ambition och hög träningsvilja och innebär en extra träningsdag i veckan under ledning av två Hammarbytränare, Dimitris och Patrik. 

Samverkanslaget kommer spela 11-mannafotboll i nivå svår och deltaga i cuper samt genomföra träningsmatcher. Vårt lags aktiviteter, träningar och matcher kommer alltid prioriteras före Samverkanslagets och ingen spelare kommer behöva känna sig tvingad till ett eventuellt deltagande. I mellandagarna kommer ett par spelare från oss att spela tillsammans med Samverkanslaget i ST-cupen och den 27:e januari kommer 8-10 spelare få möjlighet att spela futsalmatch mot Reimers. 


ADMINISTRATION

Kallelser
Vi saknar tyvärr ofta svar från flertalet spelare inför varje träning, därför en repetition kring våra kallelserutiner: 

 • Kallelser är tränarnas planeringsverktyg. Svara på dessa. I tid. Tack!
 • Respektera den tid för samling som anges i kallelsen. Tack!
 • Vid frånvaro, ange gärna skäl t.ex. bortrest, sjukdom, annan sportaktivitet

Kallelsehanteringen ligger till grund för klubbens finansiella stöd men ger laget också möjlighet att proaktivt anpassa och optimalt planera träning och matchupplägg efter antalet närvarande, respektera gärna det.

Det är också trist för oss tränare när anmälda spelare inte dyker upp. Vi planerar som skrivet träningen efter antal deltagare och blir det för få spelare anmälda till en träning ställer vi gärna in. Vår fritid kan användas till mycket annat än att hålla igång 5-8 spelare i en gymnastiksal under två timmar.

Rutinen för kallelse är:

 • Utskick sker fyra dagar innan aktivitet.
 • OSA…För match som sker på lördag/söndag är dead line torsdag kl.23.30. Det innebär att har ingen närvaro eller frånvaro angivits  inom svarstiden, utgår vi från ett "icke deltagande". För kallelse till träning är tidsbegränsningen två timmar innan träning.
 • Ej besvarad kallelse genererar alltid en (ibland flera) automatisk påminnelse någon dag innan OSA.
 • I kallelsen framgår aktivitetstyp, samlingstid, samlingsplats, aktivitetsstart eller matchstart samt beräknad sluttid. Vidare redovisas motståndarlag och viktiga saker att ta med.
 • Ankomst till match senare än utannonserad samlingstid kommer att påverka speldeltagandet.

Lagsammansättningen inför varje match bär en idé och en tanke. Det är alltid tränarna som avgör vem som spelar vilken match och i vilken position. Vi föräldrar får alltså inte sinsemellan byta spelare mellan matcher.  


Ekonomi
I skrivande stund har alla kostnader och intäkter reglerats för Lag 7 avseende säsongen 1/11-17 — 31/10-18. Med detta kan gör vi bokslut och istället luta oss mot 2019-års budget med en ny kassabok och resultatredovisning.

Lag 7:s resultat i korthet (budget inom parentes):

Intäkter: 116 045:- (103 000:-)

Kostnad: -89 550:- (-98 000:-)
=======================
Resultat: 26 495:-  (  5 000:-) 

Resultatet som också är lika med vår kassabehållning flyttas nu över till 2019-års resultatredovisning.

För gamla lag 06.12 - Glidarna, redovisas kassa och resultat i ett separat och riktat mail under kommande dagar.


Lagavgift
Som meddelades på lag 7s informationsmöte begärs ”Lagavgiften” a’ 1 500:-/spelare in redan i februari. Men är det någon som händelsevis råkar ha pengar över efter julhandeln så betalas avgiften in till P06.7s lagkonto 5203-00 699 65 (SEB). Notera spelarens namn i mottagarfältet.  


För somliga kanske det är på sin plats med en förklaring till ”Lagavgift” vs ”Kansliavgift” (som faktureras av Hammarby). Lagavgiften är till för att täcka lagets ”operativa” kostnader så som cupspel, träningsläger, alternativ träning, del av material, lagaktiviteter eller en glass i solen. Dess storlek beslutas det om på vårt årliga Informationsmöte (föräldramöte). Kansliavgiften å sin sida faktureras av föreningen Hammarby IF FF och täcker kanslikostnader, föreningsmedlemskap. försäkringar, del av material, planhyra m.m. Strukturkostnader alltså. Kanslikostnaden dimper ned som en faktura i brevlådan. Den bär en Hammarby-logga och beloppet betalas in på PG eller BG. Lagavgiften regleras genom en överföring av fastställt belopp till lagets kassakonto. När detta ska ske framgår av mötesprotokoll eller info-brev. Lagavgiften är inte personlig och betalas därför inte tillbaka hel eller till delar utifall spelare slutar.  


Hemsida
Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 


Med vänlig hälsning
Patrik och Daniel

Info 6/18 - P06.7

Hej alla!

Här kommer nummer sex av årets info-mail. Något komprimerat. Men informativt hoppas jag. 

KALENDERN

Träningen fortlöper som vanligt, måndag och torsdag, fram till 29/10

7 oktober, söndag, kl 10.45-12.00,
 träningsmatch i blandlag med Lag 13 

10 oktober, onsdag, kl,18.30-20.30,  Informationsmöte för föräldrar i ”Gula Villan”, Kanalplan.

21 oktober, söndag, vi har blivit inbjudna till en minicup med träningsmatcher i nivå ”svår”. Vi möter både Kallfors och IFK Norrköping. Mer info och plats kommer i kallelse.  

28 oktober, söndag, vi har bokat Eriksdals BP (och duschmöjlighet) mellan kl.12-14 då vi möter Ekerö i en eller flera träningsmatcher. Efter matchspelet bjuder vi hela Ekerö-gänget att tillsammans med oss se A-lagsmatchen mot Kalmar som startar kl.15.00 på Tele2. Vi har säkrat biljetter så att det räcker till spelare och ledare, men behöver få information om eventuellt medföljande förälder så vi kan planera efter biljettillgång.

28 oktober, söndag, kl.15.00, Tele 2 Arena. Vår Frans Björklund kommer att under våra stående ovationer ta emot årets värdegrundspris i pausen på A-lagets hemmamatch mot Kalmar. 

Tanken var att vi skulle genomföra utvecklingssamtal under september/oktober med spelare och förälder. Det kommer bli genomfört men är senarelagt. Vi vill att minst en förälder är delaktig i samtalet som kommer att genomföras på ordinarie träningstid. Vi skissar upp ett samtalsschema och skickar kallelser så snart som möjligt. 

1 november - 31 mars, vintersäsong införs i Bajenland och i och med det genomförs ett träningspass inomhus. Träningstiderna kommer att vara måndagar kl.18.15-20.00 (Ute-Kärrtorp) om Kung Bore är god och söndagar kl.13.00-15.00 (Inne- Hökarängen skola) i samträning med lag 13 för utökad träningstid.


ORGANISATION

Vi kommer att behöva fylla på truppen med både spelare och ledare. Mer information under informationsmötet den 10/10.


SPORTSLIGT

Mer information kommer under informationsmötet den 10/10


ADMINISTRATION

Ekonomi

Vår kassabehållning i vårt befintliga lag 06.7 är i skrivande stund ca 3.000:-. Vi ledare har beslutat att föra över 10.000:- från gamla lag ”06.12” för att täcka upp för eventuellt cupspel i vinter/vår.

Vi vill verkligen tacka våra huvudsponsorer Kilpatrick Townsend och Di Luca & Di Luca. Kilpatrick Townsend hjälper dig eller dem du vet som behöver med skräddarsydda och kostnadseffektiva affärsjuridiska lösningar. Di Luca & Di Luca är familjeföretaget som tagit medelhavsmaten till Sverige och som skapat varumärket Zeta, som du alla gånger hittar i ett skafferi nära dig.  

Hemsida

Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på rakt ned i din smart-phone. På hemsidan samlas också information å lagbilder. 

Med vänlig hälsning!

Patrik

Info 5/18 - P06.7
Hej alla!

Efter ett lååååångt soligt sommarlov har vi nu samlat ihop truppen och den andra hälften av fotbollsåret kan nu ta över. Vi har redan hunnit med träningsläger, sålt 50/50-lotter och spelat tre Sanktanmatcher. Träningslägret i Boda Borg bjöd på både lek, fotboll och teambuilding-aktiviteter. Och även om halva truppen kände igen sig från förra årets träningsläger uppskattas ”Borgen” av såväl oss ledare som spelare. Det är väldigt välordnat med alla behövliga faciliteter på plats och av 26 möjliga celler hann det snabbaste laget lösa 13. Så det finns fortfarande mycket att utforska. Vi spelade också två träningsmatcher mot det lokala Bråtens IF. Vi ”asfaltstuggisar” som är vana vid snabba konstgräsmattor fick kämpa hårt på ett regntungt lerigt naturgräs. Vi höll oss inom budgetramen (27.000:-) och i dagarna får alla deltagare tillbaka 300:- av den 500-lapp som lägerkostnaden stöttades med.

Tack till alla oss som hjälpte till att sälja 50/50-lotter! Tyvärr slarvade vi med uppgiften och vid Lotteriinspektionens kontroll saknades 1.000:- som togs bort från vår intjäning. Det blev inget kassarekord men väl ca 3.500:- att fylla på lagkassan med. Välbehövliga pengar! I våra tre spelade Sanktan matcher har vi mött Djurgården och AIK i nivå ”Svår” och Sundbyberg i nivå ”Medel”. Matchresultaten på vår nivå är mindre viktiga men för den nyfikne så spelade vi lika mot DIF å Sundbyberg och fick med oss en förlust mot AIK. I alla tre matcher har vi uppvisat ett samarbete och en vilja som vi inte riktigt hittade fram till i våras men som blossade upp redan under Roslagscupen och träningslägret i Karlskoga. Förlusten mot AIK? Vi ägde spelet och vi var det bättre laget. Ja, den matchen var naturligtvis bara riktigt orättvis.   


KALENDERN
Bifogat finns ett nytt spelschema. Vi har förändringar i truppen (se ”Organisation”) och det förra schemat innehöll felaktigheter och irrelevant information. 

Det är inga förändringar i våra träningstider inför hösten. Måndagar och torsdagar med start 18.30 är vad som gäller. Och så ser det ut fram till sista oktober. Därefter tar vintersäsongen över med inomhusträning. 

Vi ser över ett cupdeltagande i Stockholmsområdet under hösten. Det finns en uppsjö av cuper att välja emellan och gallringen pågår just nu. Vi återkommer om datum när det blir aktuellt.

Redan nu flaggar vi för den 28 oktober. Då har vi bokat Eriksdals BP mellan kl.12-14 där vi möter Ekerö i en träningsmatch. Efter matchspel bjuder vi Ekerö att tillsammans med oss se A-lagsmatchen mot Kalmar som startar kl.15.00 på Tele2. 

Under september/oktober kommer vi att genomföra utvecklingssamtal med spelarna. Vi vill att minst en förälder är delaktig i samtalet som genomförs på ordinarie träningstid. Vi skissar upp ett samtalsschema och skickar kallelser inom kort. 

ORGANISATION
Tyvärr har Vincent beslutat sig för att återgå till BP och Adam har valt att sluta helt. Vi applåderar och tackar Vincent och Adam för fina insatser i Bajen. Med Marcus fortfarande pausande från fotbollen består truppen nu av 21 aktiva spelare. Och i december kommer vi att få krama om och vinka farväl till Elliot Fulton som tar bollen under armen och flyttar till USA.

SPORTSLIGT
Höstens träningsupplägg över vår 2 timmars träningstid kommer i grova drag vara:
- 30 minuters konditions- alt. fysträning
- 5-7 minuters teori
- 2-4 Repetetiva övningar
- Smålags-/matchspel
- Avslutande tävlings- och/eller lekövningar

Vi fortsätter alltså att träffas en halvtimme tidigare för att utöva konditionsträning.

ADMINISTRATION
Ekonomi
Vår ekonomiska situation i skrivande stund är en kassabehållning om 3.611 kr. Vi inväntar dock ca 3.500 kr från 50/50-lotterna. De stora kostnadsposterna har varit Roslagscupen (26.000:-) och Träningslägret (27.000:-). Våra intäkter ser ut att bli mindre än budgeterat, då spelare slutat och därför inte erlagt ”lagavgift” a´2000:-. Och Stockholm Stad har dessvärre lagt ned ”Lägerbidraget”. Efter genomfört träningsläger har jag tidigare år kunnat söka och erhålla ca 3.000 kr i bidrag från Staden. Men alltså inte för i år. Men en intäkt som vi istället kan jobba upp är försäljning. Vi har budgeterat 20.000:- för i år som försäljningsintäkt. Än så länge har vi sålt 50/50-lotter för drygt 6.500 kr. Alltså, bara 13.500:- kvar att dra in. Finns det idéer och någon som kan ta ansvar i föräldragruppen? Kanske har du förslag på sponsor? Mig når ni lättast på patrik.tysell@gmail.com. 

Nytt telefonnummer eller kanske adress? 
Har du nytt telefonnummer, mailadress eller har ni kanske flyttat? Skicka mig gärna en uppdatering.

Hemsida
Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på rakt ned i din smart-phone. På hemsidan samlas också information å lagbilder. 


Med vänlig hälsning!
Patrik

Info 4/18 - P06.7
Hej alla!

Nu har första halvan av St:Eriks-cupen gått till avslut och resultatmässigt har det, som supporterklubben noterat, inte alls gått våran väg. Något som skulle kunna slå undan benen på vilket lag som helst. Men inte oss! Istället lyfter vi ut de situationer, stunder och halvlekar som vi spelat bättre än motståndaren. Och de är inte få! Vi får försöka sy ihop dessa framgångar, hitta mer ork och bättre psyke för att få ett positivt utfall under kommande höstsäsong.

KALENDERN
15/6 - 17/6, Roslagscupen. Vi ses kl.13.30 Kocksgatan/Södermannagatan där vi fördelar oss i de 4-5 bilar som finns till förfogande. Cupdokumentet (bifogas) innehåller några felaktigheter. Dels står det att inga telefoner ska medtagas. Detta är fel. Vi vill att spelarna har sina telefoner med sig men att vi ledare har frihet att samla in dem. Telefonnumret till Patrik Tysell är 0735-18 88 20 och inget annat.

10/8 - 12/8, Träningsläger. ”Save the date”. Vi har en bit kvar innan vi kan stänga datum och aktiviteter för träningsläger, mer info kommer löpande. Träningslägret kommer vara på annan ort med övernattning och är föräldrafritt. Träningslägret riktar sig alltså endast till spelare/ledare.

16/8 kl.18.30, Träningsuppstart. Höstsäsongen börjar med vårt första träningstillfälle på Eriksdals BP

19/8 kl.14.00, Truppens första svår-match i höstsäsongen av St:Eriks-cupen. Vi möter Djurgården hemma.

25/8 kl.12.00, Truppens andra svår-match. Vi möter AIK borta.

26/8 kl.13.15, Truppens första medel-match. Vi möter Sundbyberg borta.

Spelarfördelning och matchschema a´la excel-ark skickas ut till alla innan säsongsstart.

ORGANISATION
Med glädje och applåder välkomnas Elliot Fullton tillbaka till truppen. Och så hejjar vi på Leon och Gabriel som provtränar för ett eventuellt inträde till hösten. Dylan har däremot valt att spela forboll med Söderkamraterna och Marcus å Adam har tagit en paus från fotbollen fram till höststarten. I skrivande stund består alltså truppen av 22 aktiva spelare. 

SPORTSLIGT
Under våren har vi ju träffats en halvtimme innan plantid för konditionsträning. Den senaste avstämningen visade att på Kärrtorps 2,6 km-slinga har alla deltagare förbättrat sina resultat sedan vår/vintern. 

Höstens träningsupplägg över våra 2 timmars träningstid kommer i grova drag vara:
- 30 minuters konditions- alt. fysträning
- 5-7 minuters teori
- 2-4 Repetetiva övningar
- Smålags-/matchspel
- Avslutande tävlings- och/eller lekövningar

Vi fortsätter alltså att träffas en halvtimme tidigare för att utöva konditionsträning, dels för att vi ser positiva resultat men också för att god kondition är viktigt när vår fotbollskompetens svajjar. Vi får med andra ord springa mer än våra motståndare på matcherna. Teoripasset är nytt och behövligt. Vi behöver bättre förstå positionsspelet och lagspelet utifrån olika situationer. I övrigt genomförs träningarna som vanligt.

ADMINISTRATION
Ekonomi
Vår ekonomiska situation i skrivande stund är en kassabehållning om 38.882 kr med väntande utgifter för boende i Roslagscupen samt utlägg för träningsläger och cup-deltagande i höst. 

Föräldraavgift 
Och så ännu en påminnelse om att betala in i föräldraavgift. 2.000:- betalas in till P06.7s lagkassakonto 5203-00 699 65 (SEB). Notera spelarens namn i mottagarfältet.

På förekommande anledning krävs en förklaring till ”Föräldraavgift” vs ”Kansliavgift” som i år råkade vara samma belopp, Föräldraavgiften är för att täcka lagets ”operativa” kostnader så som cupspel, träningsläger, alternativ träning, del av material eller en glass i solen. Dess storlek beslutas om på föräldramöte. Kansliavgiften å sin sida faktureras av föreningen Hammarby IF FF och täcker kanslikostnader, föreningsmedlemskap. försäkringar, del av material m.m. Strukturkostnader alltså. Kanslikostnaden a’ 2.000:- dimper ned som en faktura i brevlådan. Den bär en Hammarby-logga och beloppet betalas in på PG eller BG. Föräldraavgiften regleras genom en överföring av fastställt belopp till lagets kassakonto. När detta ska ske framgår av mötesprotokoll eller info-brev. 

Fr.o.m nu har ”Föräldraavgift” bytt namn till ”Lagavgift” och vi inväntar betalning från Adam, Darsim, Khejal, Magnus, Paul, och Vincent.

Hemsida
I och med hopslagningen hittar vi nu vår hemsida på www.hammarbyungdom.se under P2006-7. På hemsidan är Kalendern uppdaterad och går att prenumerera på, här samlas också information å några bilder. 

Sponsor/försäljning
Vi har budgeterat med en försäljningsintäkt om 20.000:- för i år. Än så länge har vi ”bara” sålt 50/50-lotter för drygt 3.000 kr. 17.000:- kvar att dra in alltså. Finns det idéer i föräldragruppen? Uppslag emottages tacksamt.  Har du också förslag på sponsor så låt mig veta. Mig når ni lättast på patrik.tysell@gmail.com. 

En riktigt skön sommar med mycket sol å badbralla önskas alla!
Patrik

Info 3/18 - P06.7

Hej alla,

Då har snart helgen passerat och grabbarna har givits all möjlighet att vädra bort vintertröttheten. Med två stycken 9-manna träningsmatcher mot vårt vänlag Ekerö spelade kan Supporterklubben (föräldrar) precis som vi ledare och spelare applådera resultaten. Spelmässigt har vi dock en del utmaningar. Utmaningar som vi fokuserar på under våra träningstillfällen och där examensarbete sker på våra matcher i St:Erikscupen. Trots olika utvecklingsnivåer hos spelarna bedömer vi att alla deltagare hade kul och fick rätt utmaningar ute på fotbollsplanen. Såväl i omklädningsrum som i matcherna märks det att vi så sakteligen närmar oss varandra och är på väg att bygga upp en positiv laganda med respekt för individen.

KALENDERN

Träningarna ligger alltså nu och tills vidare på måndagar och torsdagar med samlingstid kl.18:25 båda dagarna. På måndagar ses vi på Hammarbyhöjden med sluttid kl.20:15 och torsdagar på Eriksdal (som också är spelplanen när vi har hemmamatch) med sluttid kl.20:30 . Spelarna skall vid samling alltid vara iförda löparskor. Vi byter sedan om till fotbollsskor när träningen på fotbollsplan börjar kl.19:00. 

20:e april. Uppstart av St:Erikscupens serie ”Medel”. Vi möter Reimers hemma med matchstart kl.18:00 och samling kl.17:15. Kallelse kommer till utvalda spelare. 

22:a april. Uppstart av St:Erikscupens serie ”Svår”. Vi möter Lidingö hemma med matchstart kl.10:15 och samling kl.09.30. 

Seriespelet pågår sedan fram till 9:e juni med sommaruppehåll till och med den 19:e augusti.

15:e - 17:e juni. Roslagscupen

Bifogat finner ni spelschema för året och spelarfördelning fram till juni (fotbollskalender_laguttagning 2018) och den årsplanering som lag 06.11 är vana att luta sig mot (Årsplan 2018).

SPORTSLIGT

Det är inte alltid det blir som planerat eller ens som man tänkt sig…vårt gemensamma deltagande med P06.5 i ”Extra svår” 7-mannaserie föll ur kalendern. Vi talade helt enkelt förbi varandra och någon anmälan genomfördes aldrig till St:Erikscupen. Båda lagen kommer dock stötta varandra om behov uppstår av spelare i våra ordinarie seriespel.

ADMINISTRATION

Kallelse

Med helgens spel- och logistikplanering bakom oss kan vi ta med oss följande: 

 • Kallelser är ledarstabens planeringsverktyg. Svara på dessa. I tid. Tack!
 • Behöver spelare skjuts så anges detta i kommentarsfältet i svaret på kallelsen. Tack!
 • Transport till match på bortaplan planeras för laget av laget. Supporterklubben får planera sin  egen transport. Tack!
 • Respektera den tid för samling som anges i kallelsen. Tack! 

Kallelsehanteringen ligger till grund för klubbens finansiella stöd men ger laget också möjlighet att proaktivt anpassa och optimalt planera träning och matchupplägg efter antalet närvarande.

Rutinen för kallelse är:

 • Utskick sker fyra dagar innan aktivitet.
 • OSA…För match som sker på lördag/söndag är dead line torsdag kl.23.30. Det innebär att har ingen närvaro eller frånvaro angivits  inom tidsbegränsningen, utgår vi från ett icke deltagande. För kallelse till träning är tidsbegränsningen två timmar innan träning.
 • Ej besvarad kallelse genererar alltid en automatisk påminnelse någon dag innan OSA.
 • I kallelsen framgår aktivitetstyp, samlingstid, samlingsplats, aktivitetsstart eller matchstart samt beräknad sluttid. Vidare redovisas motståndarlag och viktiga saker att ta med.
 • Ankomst till match senare än utannonserad samlingstid kommer att påverka speldeltagandet.

Lagsammansättningen inför varje match bär en idé och en tanke. Det är alltid tränarna som avgör vem som spelar vilken match och i vilken position. Vi föräldrar får alltså inte sinsemellan byta spelare mellan matcher.  

Ny sponsor

Det är  med en oerhörd tacksamhet och glädje vi kan presentera ny sponsor till laget. Genom Frans pappa Nicklas Björklund gör Kilpatrick Townsend det möjligt för oss att inhandla två uppsättningar matchtröjor till alla. Med detta når vi en enhetlighet och har tröjor för såväl hemma- som bortamatch. Som tidigare meddelats har vi beställt storlek 164 för att tröjorna skall kunna användas i minst två år.

Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå som erbjuder all juridisk rådgivning som kan behövas för ett företags verksamhet, inte minst tvistelösning. Vi alla i P06.7 visar vår uppskattning och vid behov tas alltid kontakt med Kilpatrick Townsend före alla andra. Och naturligtvis tipsar vi andra i vår omgivning som är i behov av affärsjuridisk rådgivning.

WhatsApp

Inför ändringar i träning, samla spelare vid cup eller vid annat behov är en gruppchatt ett bra instrument. Vi saknar fortfarande telefonnummer till alla spelare. Detta gäller ej P06.12 utan riktar sig till P06.11 och nya spelare. Saknas det telefon öht är det bra om den informationen kommer fram också. Maila mig, patrik.tysell@gmail.com.

Ekonomi

Sista betalningsdatum för ”föräldraavgiften” är bestämd till den 31:a maj. För er som vill betala in tidigare så gäller 2.000:- till lag P06.7s kassakonto SEB 5203-00 699 65. Ange spelarnamn på inbetalningen. Föräldraavgiften för spelare i P06.12 är redan reglerad. 

Med vänlig hälsning

Patrik