Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby Akademi P05
Välkomna till Hammarby Akademi P05

Härlig höstseger i Ateitis cup
2017-10-22 22:47
Glada vinnare. Foto: Saulius Cirba, www.ateitiscup.lt

I helgen var vi iväg till Vilnius och spelade Ateitis cup, en turnering som lockat många duktiga lag från olika delar av Europa, bla Finland, Baltikum, Italien, Ryssland, Ukraina, Tyskland, Polen, och Vitryssland.


Om man tittar tillbaka på förra årets resa till samma turnering så var vi nu ett mycket bredare och mer sammansvetsat lag. Och det betalade sig. Laget betade sig metodiskt igenom hela turneringen ända fram till finalen utan att släppa in ett enda mål. Men med 22 gjorda i rätt riktning.


Finalen mot finska HJK slutade 0-0 och avgjordes sedan på straffar. En nervös avslutning som alltså slutade med vinst till oss.


Ett stort, härligt steg framåt för hela laget.


Extra grattis Jonathan de Flon som vann skytteligan och Neo Christiander som utsågs till turneringens bästa målvakt.

Välkommen Sander med familj till Hammarby Akademi 05!
2017-08-13 19:29
Sander steget före
Duktiga Sander har redan spelat med laget under våren och var med i både Serbien och Köpenhamn, och är nu en permanent medlem av truppen. Sander i tröja #2 har tidigare spelat i Nacka FC. Vi glada att ha fått med dig i laget och tycker det är jättekul att du valt att fortsätta din fotbollsutbildning i Hammarby. Vi önskar dig stort lycka till som spelare och lagkamrat!
Hammarby 05 Akademi vinnare av Audi KB Cup 2017.
2017-08-07 21:08
Audi KB Cup även kallad inofficiella nordiska mästerskapen spelades i slutet av juli. Laget spelade 5 st tuffa matcher med följande resultatrad.

Gruppen:
HIF-B93 6-1
HIF-Slagelse 3-1
HIF-Malmö FF 5-3

Semi:
HIF-Rödeby AIF 2-1

Final:
HIF-AIK 3-2


Topp placeringar:

1: Hammarby
2: AIK
3:Rödeby
4: FC Köpenhamn
5: IF Brommapojkarna
6: Malmö FF


Stort grattis till alla inblandade!! 

Barcelona nästa för Isak Vural
2017-06-23 17:19
Med bollen mot nya mål

Efter 5 år I Hammarby Akademi 05 är det dags för Isak att ge sig ut på nya äventyr. I juli flyttar han och familjen till Barcelona där det såklart blir mer fotbollsspel för duktiga Isak. Det har varit fantastiskt roligt att ha Isak i laget de här åren och vi önskar honom ett stort, varmt lycka till med både fotbollsspelandet och spanskan. Och kommer du inte hem och hälsar på oss, så kommer vi och hälsar på dig ;)!

Vujadin Boskov cup
2017-06-19 21:21
Kom igen nu Bajeeeeen!

Vi har precis kommit hem från fyra dagar i ett varmt och soligt Novi Sad i Serbien där vi spelat Vujadin Boskov cup, en turnering med många av Balkans bästa lag, samt lag från Rumänien och Ungern. Från Ryssland representerade duktiga Dynamo Moskva. Riktigt kul då det är lag som vi inte möter så ofta annars.


I första dagens gruppspel i gassande sol och 30 graders värme mötte vi Vojvodina 2, Stars Gradiska och One team B Jarak. Det resulterade i två vinster och en oavgjord match. Tyvärr fick vi även med oss 6 poäng på W-O, vilket alltid är mycket tråkigare än att spela fotboll.


Lördagen fortsatte med ytterligare två gruppspelsmatcher och vinst 3-0 och 3-0 mot Veternik och Ras Novi Pazar. Det gjorde oss till gruppvinnare med biljett till vidare slutspel. Åttondelen mot Elektrika gick bra och även kvartsfinalen, som vi vann med 3-1. Det var väl egentligen bara en sak som var lite synd med den och det var att våra motståndare hette Segeltorop och var det enda andra svenska laget i vår åldersgrupp i turneringen. Sedan blev det semifinalspel mot starka Vojvodina lag 1 som tyvärr var lite för starka för oss och det slutade med en 5-1 förlust. Så istället för final blev det spel om bronsplatsen mot Vojvodina 2. Det blev en hård match som vi borde ha vunnit, men som slutade 1-1. Och sen förlorade vi till slut på straffar.


Sammataget har vi haft en skön helg med riktig sommarkänsla och massor av rolig fotboll mot många snabba och tekniska lag från östra Europa (och Segeltorp!).


Alltid surt att förlora och särskilt på straffar, men som Charbel sammanfattade det hela; det bästa med fotboll är att det kommer alltid flera matcher!
Provspel till Hammarby Akademi P05
2017-06-08 12:43

Under vecka 24 kommer det erbjudas provspel till Hammabys Akademilag P05. Under sommar/höst kommer laget att ta in fler spelare för att utöka truppen inför 2018.


Vid intresse anmäler er på länken nedan:

https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=4661698&sid=8jGffAMimS

Vi hälsar Diego Georgis med familj varmt välkomna till Hammarby 05 Akademi!
2017-05-04 21:58
Diego Georgis

Sedan en tid har vi ytterligare en kanonduktig målvakt i truppen i Diego Georgis. Diego kommer tidigare från Segeltorp och blir ett välkommet tillskott i laget. Vi tycker det är jättekul att du valt att fortsätta din fotbollsutbildning i Hammarby och önskar dig stort lycka till som spelare och lagkamrat!

Nordic Challenge Trophy i Barcelona
2017-04-03 23:45

I helgen var vi på en härlig vår-turnering utanför Barcelona och mötte lag från Finland, Nordirland, Ukraina och Japan.


Första matchen spelade vi mot finska Honka och den vann vi med 3-1. Nästa match, mot Nordirland, blev en tuff utmaning som slutade 0-0. Fredagen avslutades sedan med en tung förlust mot Dynamo Kiev med 1-5, vilket innebar att vi tyvärr inte lyckades ta oss vidare till A-slutspel denna gång.


Istället mötte vi finska Honka igen och Japanska Global Elite på lördagen, som blev ett större målkalas än fredagen bjudit på. Honkamatchen vann vi med 3-2 och mot Japanerna med hela 8-0. Tyvärr hade vi vid det laget drabbats av ett flertal både skador och sjukdomar och det såg ett tag ut som om vi skulle tvingas lämna WO i den avslutande matchen på söndagen mot HJK. Men när man samlats i Barcelona för att spela fotboll så är det givetvis fotboll man ska spela och tillsammans med motståndarna beslöt vi att genomföra sista matchen som 8-manna match istället för 11-manna. Och precis innan slutsignal i den sista matchen satte vi in ett 1-1 mål mot våra finska vänner och sparringpartners.


Som avslutning fick vi heja fram våra otroligt duktiga Hammarby akademi 04:or som vann hela turneringen i sin åldersgrupp. En intensiv fotbollshelg alltså med bara en enda förslust i bagaget för vår del.
Brons i Ateitis cup
2016-11-25 19:29

I helgen var vi på cup tillsammans igen. Den här gången i Vilnius. Det blev en riktigt trevlig helg på många sätt; flera av våra nya spelare var med på sin första utlandsturnering med laget, och det gällde även lagets nya tränare, Charbel Selwan. Dessutom fick vi medalj med hem i bagaget.


På fredagen fick vi lite skön sovmorgon, något som vi alltid skulle behöva, för vi tycks alltid ha lite problem att komma igång. Sen mötte vi Vilnius-1, Siauliai och Merkuur i gruppspelet. Vi lyckades vinna alla våra matcher och slutade därmed som gruppetta.


Det gjorde även Juventus i sin grupp och blev vår första kvalmotståndare i kvartsfinalen. Det är något visst med varumärken. Och Juventus är Juventus vilket gjorde alla extra taggade. Men Hammarby är Hammarby... och vi steppade upp och vann med 2-1 trots att tempot höjts väsentligt sen gruppspelet.


Kanske hade vi satsat lite för hårt mot Juve, för semifinalen mot HJK Helsingfors hade vi lite svårt att knäcka. Det mesta talade för att vi borde kunnat vinna den matchen, men den slutade 0-0 i halvtid. Sen åkte vi på förlust med 1-2 på straffar, vilket alltid är tråkigt.


Trots att det blev sent och lite deppigt på lördagskvällen så gick alla upp på söndagen med inställningen att nu ska vi spela mera bra fotboll och med den inställningen vann vi ganska lätt bronsmatchen mot KäPa Palla, trots att vi hade två spelare satta ur spel pga skador.


Förutom bronsmedalj och buckla fick vi dessutom ta emot två ärofyllda individuella priser för turneringens bästa mittfältare (som gick till Gent) och vinnare av skytteligan (till Albin)!


Hade förstås varit kul att vinna guld (vilket det för övrigt var HJK, vår motståndare från semin som gjorde), men som en av spelarna konstaterade: det är i alla fall roligare i kroppen att just ha vunnit en bronsmatch än att just ha förlorat en final :).