Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P02-2
Välkommen till P15-U

Vi strävar efter att spela en snabb och teknisk fotboll för att vara det bollförande laget som snabbt återerövrar boll. Ett stort taktiskt ansvar läggs på spelarna för att även klara av ett rakare omställningsspel om matchbilden kräver det. För att utveckla moderna fotbollsspelare tränar vi i spelform vilket övar upp förmågan att ta snabba och korrekta beslut på planen. Laget tränar året runt tre till fem gånger per vecka. Säsongen 2017 spelar vi i P15 (division 1).


Laget tränas av Odd Sangüesa-Lundström och Viktor Nelén. Sportchef är Bo Wester. Lagledningens kontaktuppgifter finns till vänster under ”Kontakt och info”.

Säsongspremiär S:t Erikscupen
2017-04-10 12:01
Ett soligt Hjorthagens IP.

Äntligen blev det seriepremiär och dagen till ära på ett soligt Hjorthagens IP där vi mötte Djurgården. Vi hade under perioden inför seriestarten fokuserat på att spela med tålamod. Fokus har legat på att erbjuda vararandra varierande spelavstånd i vinklar som gör att vi så effektivt som möjligt kan spela oss ur press och samtidigt spela igenom motståndarnas linjer.

Vi började matchen väl försiktigt och osäkert. Motståndarna spelade förutsägbart och enkelläst i mitten men de fick trots detta ha alldeles för mycket boll. Det var slarvigt av oss att inte stänga deras spelvägar på ett bättre sätt. Tio minuter in i matchen gör Djurgården det första målet och har även en boll i stolpen.

Som tur är vaknade vi efter detta ur dvalan och började långsamt kontrollera matchbilden samtidigt som vi hittade rätt i pressen. Djurgården kom sedan knappt över halva plan under resten av första halvlek.

Andra halvlek började som den första slutade där vi kontrollerade matchen med ett stort bollinnehav, frekventa spelvändningar och ett fungerande djupledsspel. Motståndarna fick sedan mest försvara sig och försöka kontra. Vilket de gjorde bra. Speciellt målvakten i Djurgården gjorde en bra match och räddade sitt lag från en förlust.

Vi är mycket nöjda med denna match vad avser matchbilden där det känns som att vi är på rätt väg.


Djurgårdens IF 1-Hammarby IF FF 1, divison 1B, resultat 2-2

Karlslundscupen 2017
2017-04-04 23:40

Karlslundscupen i Örebro var en välordnad turnering med flera bra fotbollslag. Vi var lottade i grupp B med IFK Västervik, Tyresö, Örebro SK och Brommapojkarna.

 

1. Hammarby-IFK Västervik (0-1)

Denna inledande match kontrollerar vi från början till slut. Vi borde vunnit med kanske 3-4 mål men både ribba och stolpe var i vägen. Så även Västerviks målvakt som gör ett par snygga och matchavgörande räddningar. Västervik försvarar sig bra och vi får skylla oss själva som inte förvaltar våra chanser. Västerviks har två riktiga målchanser under matchen varav den ena är en kvick omställning som resulterar i mål. Sett till matchbilden så kändes det efter matchsignalen som en av de mest svidande förlusterna någonsin. Men sådan är fotbollen och det är bara att gratulera Västervik som i efterföljande matcher spelade upp sig och gick långt i turneringen.

 

2. Hammarby-Tyresö (3-0)

Lagen känner inledningsvis på varandra men det märks att killarna är frustrerade från den inledande förlusten och nu hungriga på att visa något annat. Hammarby tar också över och spelar i högt tempo. Med tålamod och ett varierat spel både i djupled och via längre kombinationer vann vi till slut helt rättvist.

 

3. Hammarby-Örebro SK (0-3)

Den första delen av matchen är jämn med ett böljande spel. Örebro är märkbart frustrerade på bänken och gnäller en del, men det känns som att det är till vår fördel. Tio minuter in i matchen skadar sig tyvärr en av våra spelare och får åka direkt till sjukhus med ett brutet nyckelben. Vi kommer av oss och börjar spela stressat och kommer inte upp i den energi och precision som krävs för att slå ett lag som ÖSK vilka är fysiskt starka, gör snabba omställningar och vinner mycket spel i luften. Örebro tar i andra halvlek över mer och mer och vi gav tyvärr bort tre hyfsat enkla mål. ÖSK vinner dock rättvist.

 

4. Hammarby-Brommapojkarna P02-U (1-4)

Motståndarna verkade i denna match ha som spelidé att backa hem, stå kompakt och slå långt på en eller två spelare som sedan får göra mycket på egen hand. Det finns inte mycket att skriva om förutom att vi inte är nöjda då vi står för en väldigt svag prestation. Vi gratulerade givetvis BP till segern men ser fram emot att mötas igen då vi känner att vi har lite mer att ge.

 

5. B-Semi Hammarby-Segeltorp U (0-1)

Segeltorp står för bollinnehavet i inledningen på matchen, dock mest på egen planhalva med mycket spel i sidled. En kvart in i matchen har egentligen inget av lagen skapat några klara målchanser. Efter att motståndarna fått en straff med sig går vi till halvtidsvila med 0-1. Andra halvlek präglas av Hammarbys vilja att kvittera. Vi står för de flesta målchanserna, och spelar stundtals bra om än inte riktigt på vår toppnivå. De målchanser Segeltorp har i andra halvlek kommer via omställningar där vi har svårt att stoppa vissa av deras storväxta spelare. Sett till chanser och matchbild en ganska typisk 0-0 match men som slutar med förlust.

 

6. Hammarby-Brommapojkarna J15 (1-1) (2-4 efter straffar)

Hammarby tog ledningen med 1-0 efter tio minuters spel och efter att ha bjudit på en pigg inledning av matchen. Vi straffar under resten av halvleken BP både i djupled men framförallt på kanterna och Hammarby kändes som det bättre laget. I andra halvlek är det ombytta roller och BP får matchen dit de vill. Det blev ganska grinigt och mycket kamp på planen. Vi gör dock defensivt en godkänd match även om BP till slut kvitterar på en fast situation, något vi vet är en av deras styrkor. 1-1 kändes som ett rättvist resultat vid full tid. BP vinner efterföljande straffläggning och vi gratulerar till segern.

 

Sammanfattningsvis kan sägas att detta var en nyttig försäsongsturnering får vår del med sex kvalificerade matcher. Vi fick svar på en hel del frågetecken vi haft vad gäller organisation, spelares positioner och annat. Vi hade hoppats på en bättre placering totalt sett men känner att det är små marginaler som avgör. Förutom bottennappet mot Brommapojkarna där vi kraftigt underpresterade så kan vi vara nöjda med våra prestationer denna helg. Vi kan även konstatera att det inte var Stockholmslagens helg då nog fler än oss kom till turneringen med ambitionen att gå långt. Vi passar också på att gratulera Västerås IK och ÖSK till guld respektive silver samt Karlslund och Västervik till plats tre och fyra. 

Match mot IFK Östersund
2017-03-28 01:18
IFK Östersund besöker Kärrtorps IP.

Långväga besök från Östersund och ett lag vi mött samma tid förra året. Vi inleder matchen på ett onödigt stressat vis och spelar onödigt rakt i överbemannade korridorer. Vi styr ändå matchbilden avseende bollinnehav och initiativ men vill mer när det kommer till spelvändningar och bolltempo. Efter hand spelar vi upp oss och det känns som att motsåtndet vi är något nummer för litet denna dag - även om Östersund har målchanser och en del fina sekvenser. I och med motståndets ett år äldre fysik så känns det farligt de gånger vi tappar boll i fel ytor och får kontringar emot oss.

Då vi under den senaste tiden släppt in en hel del mål på fasta situationer har det varit denna veckas träningsfokus. Det ger utdelning denna dag med mål på vår första offensiva hörna samt noll insläppta på fasta, bra jobbat killar. Slutresultatet blir vinst med 3-1. Vi tackar trevliga Östersund samt domaren och publiken för en bra match.

Bortamatch mot Täby FK (P15 U-1)
2017-03-19 17:00

Denna soliga marssöndag var vi inbjudna att spela träningsmatch mot Täby FK U1. Bra känsla inför matchen, grabbarna känns taggade. Domaren blåser igång matchen och det ser ut som att vi totalt kommer att dominera. Det verkar som att spelidén från motståndarnas sida är att ligga med tio spelare på försvarssidan och vid första bollkontakt smälla iväg bollen så långt som möjligt upp på djupledslöpande forwards. Men Täby gör första målet ”från ingenstans” på en fast situation och det blir en märklig match där vi under stora delar spelar en bra fotboll. Vi anfaller på precis det sätt vi önskar - men det är Täby som gör målen. Återigen blir det uppenbart att vi behöver träna på organisationen kring defensiva fasta situationer. Täby lyckas med sin matchplan och vinner denna match med 5-2, varav fyra mål på fasta situationer. En nyttig läxa för oss som leder laget. Resultatet till trots så fanns många positiva saker i spelet denna dag. Samtidigt visar det vad vi behöver jobba med. Vi tackar Täby, domaren och publiken för en trevlig match. 

Match mot Eskilstuna City
2017-03-12 18:52
Denna soliga söndag kom Eskilstuna City på besök för träningsmatch.
Vi talar innan matchen av vikten av att vara noggranna i vårat positionsspel i såväl anfall som försvar och framförallt i vårar presspel. Vi börjar matchen bra med stor rörlighet, bra bolltempo och mycket fart. 

Vi kontrollerar första halvlek även om vi har en del problem med positionsspelet centralt vilket gör att motståndarna får lite väl mycket tid med bollen och kan stå och måtta långbollar ut mot hörnflaggorna. Sett till spelövertag och målchanser bör vi dock leda med 4-5 bollar efter första!

I andra halvlek får vi ordning på presspelet centralt även om Eskilstuna har en bra period i början där de pressar högt och skapar några riktigt vassa målchanser där våran målvakt gör några riktigt kvalificerade räddningar. 

Matchen är tuff och fysisk med bra fart från båda lagen. Efter de inledande 10 minuterna av andra halvlek tar vi över igen och vinner boll högt upp där vi anfaller i våg efter våg. Det mesta av spelet sker på motståndarnas planhalva.  Matchen slutar dock 0-0 något Eskilstuna får tacka sin duktiga målvakt för. Deras bäste spelare idag!

Vi är ändå mycket nöjda med dagens match både spelmässigt och erfarenhetsmässigt då det var en mycket givande match med många fina sekvenser. 

Vi tackar Domaren publiken samt trevliga Eskilstuna City för en bra match!
Vintermatch mot Sollentuna FK
2017-03-05 23:35
Sollentuna FK P02.1 v/s Hammarby P02.U 

Söndagsförmiddag, minusgrader och vi var inbjudna till en träningsmatch mot Sollentuna FK på fotbollsplanen vid Rösjöbadet. Vi pratar före matchen om vikten av att lära oss vår organisation vad gäller press, spelvägar och förflyttningar. Vi tar även upp att vi nu vill börja se ett mognare spel med större tålamod. 
Planen är rejält isig på sina ställen vilket gör det svårt att spela. Med det sagt så är det givetvis samma förutsättningar för båda lagen.
Första halvlek börjar och vi känns ganska överlägsna och gör ett tidigt mål. Detta även fast vi inte alls kommer upp i en nivå vi är nöjda med. Vi vill och kan mycket mer. Sollentuna FK kvitterar och jämnar ut spelet under den första halvlekens sista kvart. Vi faller då in i något som kan liknas vid skolgårdsfotboll. Soloräder, bolltransporter och alldeles för mycket kladd på bollen i ett för lågt tempo. 
Så vi pratas i halvtid ganska rakt på sak om vad vi behöver ta tag i. I andra halvlek kommer vi ut med ny energi. Högre tempo och mer tålamod. Våra motståndare får under långa perioder knappt låna bollen. Vi skapar en hel del chanser och borde stängt denna match då vi är det klart bättre laget denna halvlek. Matchen slutar dock lika och det som känns tråkigt är att alla de mål vi släpper in kommer via rena bjudningar på grund av vårt eget slarv. På den positiva sidan hittar vi däremot att vi släpper till väldigt få målchanser som motståndarna byggt upp själva. Vi skapar också väldigt många målchanser och närmar oss i andra halvlek den fotboll vi strävar efter att spela. Det känns som att formen sakta men säkert är på väg tillbaka. Bra jobbat idag grabbar! 
Resultat: 3-3

Silver i Stockholms Futsalserie P01
2017-02-05 15:01
Sista matchen för säsongen och även avgörande för våran placering i tabellen. För motståndet står Stuvsta P01.  Stuvsta kommer idag med ett rejält toppat lag och är väldigt sugna på att slå oss;  bra och utvrcklande för våran del att möta ett lag med ett års fysisk fördel som vi vet kommer att köra hårt. 

Vi pratar innan matchen av vikten att spela en snabb fotboll och inte spela för att vara rädda att göra misstag utan spela för att vinna, att var noggranna och rejäla i försvarsspel och effektiva och modiga i anfallsspel. 

Matchen har olika perioder; några där vi återigen spelar ut Stuvsta och några där Stuvsta har mycket boll och vi vilar på rätt sida och bevakar ledningen och även perioder där Stuvsta pressar oss ganska rejält.  Vi håller bra fokus i 3/4 halvlekar men tyvärr gör vi en del individuella misstag  i positionsspelet i sista halvleken och där även tyvärr visar dålig attityd och kroppsspråk under en period vilket tyvärr kostar oss segern denna dag.

Trots allt en mycket bra prestation där jag är mycket nöjd med grabbarnas insats idag! Och vårat spel igenom A-slutspelet leder oss fram till hedrande andra plats i Stockholms P01 serie i Futsal. Grattis Hammarby P01 till segern.

Starkt!! 

Vi tackar Stuvsta, publiken och domarna för en bra match.

Resultat: Hammarby  P02-U vs Stuvsta P01 (4-6).

Slutspelsmatch nummer två
2017-01-30 11:39

Detta var dagens andra match efter elvamannadrabbningen mot Brommapojkarna på förmiddagen och det är dessutom andra matchen i A-slutspelet i Stockholms futsalserie.

För motståndet står Spårvägens P00. Då vi mött detta lag en gång tidigare så vet våra spelare redan från början att vi behöver spela en snabb, teknisk och rörlig fotboll för att på så sätt undvika onödiga tacklingar och fysiskt spel då vi inte har något att vinna på detta med tanke på att vi är två år yngre.

Vi börjar matchen bra och kontrollerar bollinnehavet såväl som initiativet i matchen. Men vi släpper trots detta in ett baklängesmål och spåret tar ledningen i andra halvlek trots att vi radat upp målchanser. Spårets målvakt gör en mycket bra match och räddar typ allt.

Det är väldigt roligt att från sidan se hur våra spelare trots en elvamanna match i benen från förmiddagen fortsätter att jobba, skruvar upp bolltempot ytterligare, litar på varandra och sin spelmodell med mycket rörelse, olika växlar i spelet samt har tålamod vilket till slut ger utdelning. Vi tackar publiken domarna och våra motståndare för en bra match där vi tillslut vinner rättvist med 3-1.

Träningsmatch på Bosön mot BP
2017-01-29 23:07

Försäsongens första träningsmatch gick av stapeln inomhus på Bosön och motståndet för dagen är Brommapojkarnas nybildade U-lag.

Vi pratar före matchen om vilken typ av fotboll vi vill spela och dagens fokus ligger på spelmodell samt jobbet som krävs i de olika roller respektive spelare har.

Vi börjar matchen med att släppa in ett mål via hörna efter redan efter 30 sekunder. Detta påverkar dock inte matchbilden nämnvärt utan vi tar ganska snabbt över och dominera mer och mer med ett stort bollinnehav. Alla lagdelar är inblandade i fina kombinationer där vi anfaller i våg efter våg. Kvitteringen kommer också följdriktigt.

Brommapojkarna får mest freda sig i denna match och har svårt att etablera spel. De tvingas slå långt eller kontra på våra individuella misstag.

Båda lagen har chanser att avgöra men stolpar och ribbor är i vägen. De chanser vi släpper till idag är samtliga på våra individuella misstag. Vi såg många fina tendenser i spelet idag och fick en tydlig bild av vad vi behöver jobba med under resten av försäsongen.

Tränarna är överlag väldigt nöjda med dagens match då vi stundtals spelade en bra fotboll på precis det sätt vi strävar efter. Med det sagt så har vi långt kvar till toppformen. Vi tackar publiken domaren och motståndarna för en god match.