Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P02-2
Välkommen till P15-U

Vi strävar efter att spela en snabb och teknisk fotboll för att vara det bollförande laget som snabbt återerövrar boll. Ett stort taktiskt ansvar läggs på spelarna för att även klara av ett rakare omställningsspel om matchbilden kräver det. För att utveckla moderna fotbollsspelare tränar vi i spelform vilket övar upp förmågan att ta snabba och korrekta beslut på planen. Laget tränar året runt tre till fem gånger per vecka. Säsongen 2017 spelar vi i P15 (division 1).


Laget tränas av Odd Sangüesa-Lundström och Viktor Nelén. Sportchef är Bo Wester. Lagledningens kontaktuppgifter finns till vänster under ”Kontakt och info”.

Hammarby IF-Boo FF 1
2017-06-07 17:02

Fredag 2 juni, Gubbängens IP

Boo ställde ett storväxt lag på planen och deras spelidé var tydlig: spela rakt, fysiskt och satsa på omställningar vid motståndarnas misstag. Det kändes hur som helst som att vi kontrollerade matchen redan från början men redan efter fem minuter släpper vi på grund av slarv in ett mål. Brist i kommunikation och ett väl passivt försvarsspel från Hammarbys sida får nog sägas vara orsaken. Vi fortsatte efter målet att dominera matchbilden med ett stort bollinnehav och skapade också en rad målchanser. Kvitteringen kom på en hörna 20 minuter in i matchen. Därefter följer, i mitt tycke, tre situationer där straff borde dömts. Två av dessa borde nog dessutom till och med gett röda kort (frilägesutvisning respektive vårdslöst spel). Frustrerande.

På det stora hela så spelade vi denna dag en riktigt bra fotboll. Det fanns tålamod och många fina kombinationer där vi fyllde på med folk från samtliga lagdelar. Tyvärr hade vi en period i matchens sista kvart där vi föll ner i att spela stressat och forcerat. Känslan var att om vi hade behållit lugnet matchen ut så hade vi avgjort till vår fördel.

Vi tackar publiken, domaren och motståndarna för en god match.

Hammarby IF-Enskede IK
2017-06-01 10:24

28 maj 2017. Kärrtorps IP

På årets hittills varmaste dag spelade vi match på Kärrtorps IP mot välbekanta Enskede IK.

Inledningsvis spelar Hammarby en bättre fotboll med ett bra tålamod och en bra kommunikation inom laget. Matchbilden jämnas dock ut efter hand då vi bjöd in motståndarna genom slarviga uppspel. Enskede får sedan en straff efter en handssituation där ett skott söker arm. Inte mycket att säga om det – domare bedömer helt enkelt olika i dessa situationer.

Efter straffen följde en period där Enskede ökar på sitt bollinnehav. Det tog oss en stund att hitta tillbaka. Men vi gick till halvtidsvila med ställningen 1-1.

Den andra halvleken inleddes spelmässigt jämnt. Enskede hade bollen något mer, men Hammarby stod för de vassaste målchanserna och tar ledningen med 2-1. Sedan följde två skott i ribban och ytterligare ett par chanser för hemmalaget att stänga matchen. Men istället kvitterade Enskede IK med ett snyggt mål efter en hörna. Med 2-2 inleddes ett ställningskrig. Med tio minuter kvar fick Enskede sin andra straff. Detta efter att en Enskedespelare faller i straffområdet. Jag har granskat situationen i efterhand på video och kan konstatera att den inblandade Hammarbyspelaren genom att ha händerna så pass högt i ryggen bjuder på möjligheten. Men motståndaren föll mycket, mycket lätt. Detta beteende tycker vi inte hör hemma i ungdomsfotbollen. Hur som helst. Straffen sitter och Enskede IK gör ytterligare ett mål under slutminuterna när vi jagar kvittering. Slutresultatet blir alltså 2-4. Detta var det motståndarlag hittills under säsongen som gnällt och klagat mest under matchen. Detta gäller dock inte ledarna ska tilläggas.

Sammanfattningsvis en bra insats av killarna i en match där känslan var att Hammarby nog skulle haft med sig minst en pinne.

Vi tackar motståndarna, publiken och domaren (som möjligen var den proffsigaste vi stött på under året).

Hammarby U - Täby FK A
2017-05-13 18:04
Solig förmiddag och perfekta förhållanden för fotboll
Matchen idag börjar ganska märkligt då vi redan efter fem minuter fått skicka en spelare till sjukhus för röntgen samt skänkt bort 0-1. Vi hämtar oss dock ganska snabbt och börjar att äga mer och mer av bollen och dominera matchbilden spelmässigt. Vi möter ett Täby som mest försvarar och spelar långt på en storväxt nia som springer i djupled. Täbys anfallsspel i första halvlek är i stort sett uteslutande långa bolla i djupled. 

Vi kvitterar i början av andra och det känns som att vi är på väg att vända göra ett par mål till, men våra avslut går på täckande försvarare eller strax utanför. Matchbilden ser likadan ut resten av matchen men tyvärr släpper vi in ytterligare två riktigt billiga mål på fasta sitiuationer inom loppet av fem miniuter och helt plötsligt har vi gått från flyt till kraftig uppförsbacke pga av bristande ansvar och för enkla individuella misstag där vi ger oss själva problem. 

Matchen slutar till slut 2-5 där våra motståndare gör ett spelmål och resterande bjuder vi på vilket känns väldigt tråkigt. Men fotbollsmässigt så är vi idag det klart bättre laget där framförallt anfallsspelet idag är mycket bra och vi spelar som vi tränat vilket är roligt att se och det känns som att trots den sega starten poängmässigt i serien så känns det som att vårat spel och vår spelidé börjar att sätta sig mer och mer och jag är övertygad om att vi snart kommer börja vinna matcher igen. 

Läxan idag blir däremot att vi alla måste ta vårat ansvar i varje sitiuation för att sluta släppa in dessa enkla mål.

Vi tackar domaren publiken och motståndarna för en god match.
Jarlaberg - Hammarby U
2017-05-09 22:59
Bortamatch mot välbekanta Jarlaberg som vi mött flera gånger förr, Denna dag känns våra spelare revanschsugna efter fredagens tråkiga förlust mot Årsta.

Matchen börjar något trevande där Jarlaberg inledningsvis har mer boll än oss ,dock utan att skapa något. Då vi vet sedan tidigare att JB är ett bollskickligt lag när de får mycket tid på sig men även att de har väldigt svårt att spela sig ur hög press så gör vi just det och bollen spelas mest i sidled i JB:s backlinje. 

Vi börjar  efter 15-20 min att ta över spelet mer och mer och får även en straff i slutet av första halvlek. Straffen slås i ribban och studsar tydligt innananför mållinjen och ut men domaren missar detta på något vis...

I andra halvlek tar vi över marchen och det är långa stunder spel mot ett mål och våra motsåndare får mest freda sig och slå långbollar. Vi sätter 1-0 och träffar därefter både stolpar och ribbor och vi borde här ha stängt matchen men är inte tillräckligt effektiva. Istället kontrar JB in en kvittering fem min från slutet vilket känns väldigt tråkigt då vi borde vunnit denna match med 2-3 bollars marginal - men sån är fotbollen.

Vi är trots resultatet väldigt nöjda med dagens prestation och sättet våra spelare tagit till sig det vi pratat om före match vilket denna dag resulterar i mycket bra press-spel och fin anfallsfotboll. 

Bra jobbat boys! 

Vi tackar domaren motståndarna och publiken för en bra match.

Resultat: 1-1.
Hammarby U - Årsta FF
2017-05-06 14:01
En match där vi före matchen har en bra känsla  med AIK matchen färskt i minne och känslan är att spelarna känns fokuserade och taggade.

Matchen börjar helt ok och vi tar snabbt ledningen med 1-0 och vi ser tidigt att vi kommer få fördel av djupledsspel , dock har vi denna dag en domare som blåser för off-side varje gång någon ropar. Vii får därmed fyra frilägen samt ett mål felaktigt bortdömda för off-side, mycket tråkigt. Årsta kvitterar rättvist och vi gör lite turligt mål på en hörna kort därpå, 2-1 till oss i halvtid.

Andra halvlek börjar och det är Årsta som för spelet denna halvlek samtidigt som vi tyvärr spelar horribel fotboll, dålig passningskvalitet,fel beslut på felbeslut  samt väldigt slarvigt försvarsspel där vi går bort oss på samma boll gång på gång.

Det känns mycket frustrerande att stå och se hur vi ger bort en ledning till en 4-2 förlust som till slut är helt rättvis pga vårat eget slarv och brist på lagspel. 

Vi tackar domaren samt publiken och gratulerar Årsta till segern.
Seriematch mot AIK
2017-05-01 23:43

Hammarby P02U-AIK P02U, Farsta IP, 29 april

Så var det dags för säsongens tredje seriematch och det mot välbekanta AIK. Vi har tidigare haft det svårt mot detta lag på grund av deras fysik och skickliga omställningsspel. Vi är för dagen i behov av tre poäng och vill verkligen prestera bra efter förra omgångens låsning mot Sköndal.

    Vi gick innan matchen igenom taktiken. Att våga vinna bollen högt upp i plan och styra bolltempot. Vi måste spela den typ av fotboll som passar oss och inte motståndaren.

     Vi inledde också matchen på ett stabilt sätt. Det kändes som att vi hade full kontroll under hela första halvleken och AIK hade svårt att överhuvudtaget etablera något spel på vår planhalva. Våra målchanser borde vi förvaltat bättre men känslan var att det hade varit rättvist om vi gått till pausvila med ett par måls ledning.

     Andra halvlek var jämnare då AIK pressade högre upp i banan samtidigt som vi slarvade en del. Stress i uppbyggnadsfasen och långbollar helt i onödan gjorde att AIK bjöds in i matchen. Efter hand började vi dock hitta tillbaka och kändes för dagen som det bättre laget. Matchen slutade ändå oavgjort. Lite tungt sett till matchbild och målchanser. Vi tackar motståndarna, domaren och publiken för en bra fotbollsmatch.

Slutresultat: 0-0

 

Sköndal-Hammarby U
2017-04-24 22:26

Sköndals IK-Hammarby P15U, Skarpnäcks Sportfält (div 1B)

Dags för andra matchen i serien denna säsong och det är raka motsatsen mot premiärmatchen mot Djurgårdens IF. Där spelade vi nämligen en mycket bra fotboll. Det finns egentligen inte så mycket intressant att skriva om avseende den här matchen då vi redan från början såg riktigt slöa ut men samtidigt stressade och passade fel så fort vi fick bollen. Det fortsatte så matchen igenom och jag skulle säga att det fotbollsmässigt var den svagaste prestationen jag sett det här laget stå för. Jag hoppas att matchen blev en väckarklocka som gör att vi slipper se det här igen. Vi tackar publiken domaren och Sköndal som vann helt rättvist idag.

Resultat: 1-0.

Säsongspremiär S:t Erikscupen
2017-04-10 12:01
Ett soligt Hjorthagens IP.

Äntligen blev det seriepremiär och dagen till ära på ett soligt Hjorthagens IP där vi mötte Djurgården. Vi hade under perioden inför seriestarten fokuserat på att spela med tålamod. Fokus har legat på att erbjuda vararandra varierande spelavstånd i vinklar som gör att vi så effektivt som möjligt kan spela oss ur press och samtidigt spela igenom motståndarnas linjer.

Vi började matchen väl försiktigt och osäkert. Motståndarna spelade förutsägbart och enkelläst i mitten men de fick trots detta ha alldeles för mycket boll. Det var slarvigt av oss att inte stänga deras spelvägar på ett bättre sätt. Tio minuter in i matchen gör Djurgården det första målet och har även en boll i stolpen.

Som tur är vaknade vi efter detta ur dvalan och började långsamt kontrollera matchbilden samtidigt som vi hittade rätt i pressen. Djurgården kom sedan knappt över halva plan under resten av första halvlek.

Andra halvlek började som den första slutade där vi kontrollerade matchen med ett stort bollinnehav, frekventa spelvändningar och ett fungerande djupledsspel. Motståndarna fick sedan mest försvara sig och försöka kontra. Vilket de gjorde bra. Speciellt målvakten i Djurgården gjorde en bra match och räddade sitt lag från en förlust.

Vi är mycket nöjda med denna match vad avser matchbilden där det känns som att vi är på rätt väg.


Djurgårdens IF 1-Hammarby IF FF 1, divison 1B, resultat 2-2

Karlslundscupen 2017
2017-04-04 23:40

Karlslundscupen i Örebro var en välordnad turnering med flera bra fotbollslag. Vi var lottade i grupp B med IFK Västervik, Tyresö, Örebro SK och Brommapojkarna.

 

1. Hammarby-IFK Västervik (0-1)

Denna inledande match kontrollerar vi från början till slut. Vi borde vunnit med kanske 3-4 mål men både ribba och stolpe var i vägen. Så även Västerviks målvakt som gör ett par snygga och matchavgörande räddningar. Västervik försvarar sig bra och vi får skylla oss själva som inte förvaltar våra chanser. Västerviks har två riktiga målchanser under matchen varav den ena är en kvick omställning som resulterar i mål. Sett till matchbilden så kändes det efter matchsignalen som en av de mest svidande förlusterna någonsin. Men sådan är fotbollen och det är bara att gratulera Västervik som i efterföljande matcher spelade upp sig och gick långt i turneringen.

 

2. Hammarby-Tyresö (3-0)

Lagen känner inledningsvis på varandra men det märks att killarna är frustrerade från den inledande förlusten och nu hungriga på att visa något annat. Hammarby tar också över och spelar i högt tempo. Med tålamod och ett varierat spel både i djupled och via längre kombinationer vann vi till slut helt rättvist.

 

3. Hammarby-Örebro SK (0-3)

Den första delen av matchen är jämn med ett böljande spel. Örebro är märkbart frustrerade på bänken och gnäller en del, men det känns som att det är till vår fördel. Tio minuter in i matchen skadar sig tyvärr en av våra spelare och får åka direkt till sjukhus med ett brutet nyckelben. Vi kommer av oss och börjar spela stressat och kommer inte upp i den energi och precision som krävs för att slå ett lag som ÖSK vilka är fysiskt starka, gör snabba omställningar och vinner mycket spel i luften. Örebro tar i andra halvlek över mer och mer och vi gav tyvärr bort tre hyfsat enkla mål. ÖSK vinner dock rättvist.

 

4. Hammarby-Brommapojkarna P02-U (1-4)

Motståndarna verkade i denna match ha som spelidé att backa hem, stå kompakt och slå långt på en eller två spelare som sedan får göra mycket på egen hand. Det finns inte mycket att skriva om förutom att vi inte är nöjda då vi står för en väldigt svag prestation. Vi gratulerade givetvis BP till segern men ser fram emot att mötas igen då vi känner att vi har lite mer att ge.

 

5. B-Semi Hammarby-Segeltorp U (0-1)

Segeltorp står för bollinnehavet i inledningen på matchen, dock mest på egen planhalva med mycket spel i sidled. En kvart in i matchen har egentligen inget av lagen skapat några klara målchanser. Efter att motståndarna fått en straff med sig går vi till halvtidsvila med 0-1. Andra halvlek präglas av Hammarbys vilja att kvittera. Vi står för de flesta målchanserna, och spelar stundtals bra om än inte riktigt på vår toppnivå. De målchanser Segeltorp har i andra halvlek kommer via omställningar där vi har svårt att stoppa vissa av deras storväxta spelare. Sett till chanser och matchbild en ganska typisk 0-0 match men som slutar med förlust.

 

6. Hammarby-Brommapojkarna J15 (1-1) (2-4 efter straffar)

Hammarby tog ledningen med 1-0 efter tio minuters spel och efter att ha bjudit på en pigg inledning av matchen. Vi straffar under resten av halvleken BP både i djupled men framförallt på kanterna och Hammarby kändes som det bättre laget. I andra halvlek är det ombytta roller och BP får matchen dit de vill. Det blev ganska grinigt och mycket kamp på planen. Vi gör dock defensivt en godkänd match även om BP till slut kvitterar på en fast situation, något vi vet är en av deras styrkor. 1-1 kändes som ett rättvist resultat vid full tid. BP vinner efterföljande straffläggning och vi gratulerar till segern.

 

Sammanfattningsvis kan sägas att detta var en nyttig försäsongsturnering får vår del med sex kvalificerade matcher. Vi fick svar på en hel del frågetecken vi haft vad gäller organisation, spelares positioner och annat. Vi hade hoppats på en bättre placering totalt sett men känner att det är små marginaler som avgör. Förutom bottennappet mot Brommapojkarna där vi kraftigt underpresterade så kan vi vara nöjda med våra prestationer denna helg. Vi kan även konstatera att det inte var Stockholmslagens helg då nog fler än oss kom till turneringen med ambitionen att gå långt. Vi passar också på att gratulera Västerås IK och ÖSK till guld respektive silver samt Karlslund och Västervik till plats tre och fyra.