Välkommen till P15U

Vi strävar efter att spela en snabb och teknisk fotboll för att vara det bollförande laget som snabbt återerövrar boll. Ett stort taktiskt ansvar läggs på spelarna för att även klara av ett rakare omställningsspel om matchbilden kräver det. För att utveckla moderna fotbollsspelare tränar vi i spelform vilket övar upp förmågan att ta snabba och korrekta beslut på planen. Laget tränar året runt tre till fem gånger per vecka. Säsongen 2017 spelar vi i P15 (division 1).


Laget tränas av Odd Sangüesa-Lundström och Viktor Nelén. Sportchef är Bo Wester. Lagledningens kontaktuppgifter finns till vänster under ”Kontakt och info”.

Slutspelsmatch nummer två
2017-01-30 11:39

Detta var dagens andra match efter elvamannadrabbningen mot Brommapojkarna på förmiddagen och det är dessutom andra matchen i A-slutspelet i Stockholms futsalserie.

För motståndet står Spårvägens P00. Då vi mött detta lag en gång tidigare så vet våra spelare redan från början att vi behöver spela en snabb, teknisk och rörlig fotboll för att på så sätt undvika onödiga tacklingar och fysiskt spel då vi inte har något att vinna på detta med tanke på att vi är två år yngre.

Vi börjar matchen bra och kontrollerar bollinnehavet såväl som initiativet i matchen. Men vi släpper trots detta in ett baklängesmål och spåret tar ledningen i andra halvlek trots att vi radat upp målchanser. Spårets målvakt gör en mycket bra match och räddar typ allt.

Det är väldigt roligt att från sidan se hur våra spelare trots en elvamanna match i benen från förmiddagen fortsätter att jobba, skruvar upp bolltempot ytterligare, litar på varandra och sin spelmodell med mycket rörelse, olika växlar i spelet samt har tålamod vilket till slut ger utdelning. Vi tackar publiken domarna och våra motståndare för en bra match där vi tillslut vinner rättvist med 3-1.

Träningsmatch på Bosön mot BP
2017-01-29 23:07

Försäsongens första träningsmatch gick av stapeln inomhus på Bosön och motståndet för dagen är Brommapojkarnas nybildade U-lag.

Vi pratar före matchen om vilken typ av fotboll vi vill spela och dagens fokus ligger på spelmodell samt jobbet som krävs i de olika roller respektive spelare har.

Vi börjar matchen med att släppa in ett mål via hörna efter redan efter 30 sekunder. Detta påverkar dock inte matchbilden nämnvärt utan vi tar ganska snabbt över och dominera mer och mer med ett stort bollinnehav. Alla lagdelar är inblandade i fina kombinationer där vi anfaller i våg efter våg. Kvitteringen kommer också följdriktigt.

Brommapojkarna får mest freda sig i denna match och har svårt att etablera spel. De tvingas slå långt eller kontra på våra individuella misstag.

Båda lagen har chanser att avgöra men stolpar och ribbor är i vägen. De chanser vi släpper till idag är samtliga på våra individuella misstag. Vi såg många fina tendenser i spelet idag och fick en tydlig bild av vad vi behöver jobba med under resten av försäsongen.

Tränarna är överlag väldigt nöjda med dagens match då vi stundtals spelade en bra fotboll på precis det sätt vi strävar efter. Med det sagt så har vi långt kvar till toppformen. Vi tackar publiken domaren och motståndarna för en god match.

Hammarby mot Hammarby i futsalslutspelet
2017-01-29 22:55

Vi har nu spelat första matchen i A-slutspelet i Stockholms Futsalserie. För motståndet denna kväll stod vårt duktiga P01-lag.

Vi pratar innan matchen om vikten av att våga spela bollen snabbt och på få tillslag och undvika att göra det till en fysisk match eftersom våra motståndare är ett år större.

Matchen börjar i ett lågt tempo men det skruvas upp efterhand. I den första perioden har vi en del svårigheter i försvarsspelet då P01 har en mycket bra rörelse i laget. Vi tappar ofta bort spelare som löper in bakom oss. När vi väl har boll spelar vi däremot bra och med tålamod. Precis som vi talat om i förberedelserna. Från och med andra periodens start får vi ordning på försvarsspelet och matchen böljar fram och tillbaka. P01 har mer boll men när vi väl har den så spelar vi en fin fotboll och stressar inte upp oss i onödan. Vår målvakt storspelar och vi gör taktiskt en bra match. Vi tackar duktiga P01 för en tuff och bra match. Slutresultat 3-3

Seriematch mot Spårvägen (Futsal)
2016-12-14 11:07

Seriematch Futsal, Hammarby P02U vs Spårvägen P00/01

Denna dag var det dags för match mot Spårvägen som vi sett spela ett par gånger. Då de flesta av deras spelare är två år äldre än oss så visste vi att storleksskillnaden på spelarna skulle spela en stor roll under matchen.

Vi pratar före matchen om vikten av att utnyttja vår kvickhet och teknik, våga hålla i bollen samt att jobba frekvent med positionsbyten. Detta för att försvåra för motståndarnas markeringsspel och förstöra deras organisation för att på så sätt hitta linjebrytande spelvägar.

Vi börjar matchen mycket bra. Det vill säga precis på det sätt som vi pratat om. Dock är vi något försiktiga i första perioden. Spårvägen kontrar också in ett par bollar och vi ligger under med 0-2 i paus.

Spelarna kommer trots poängställningen till pausvilan taggade. Ingen hänger med huvudet utan samtliga lyssnar på instruktionerna. Sedan går vi in och spelar en mycket bra fotboll och kvitterar tidigt, varpå spåret kontrar in ännu ett mål.

Vid ställningen 1-3 börjar vi trots allt att spela bättre och bättre och målen kommer rättvist. Våra spelare gör ett stenhårt jobb denna dag. Rejäla i försvarsspelet - modiga och mycket rörliga i anfallsspelet. Tillfredsställande att se spelarnas inställning denna dag. Hur de biter ihop och fortsätter mala ned motståndaren.

Slutresultat vinst 5-3 

Stff Futsalserie omg 1-3
2016-11-21 17:37
HIF vs Stuvsta, Farstahallen 3.
Hammarby P02 vs Hammarby P01 (161120)

För motståndet denna dag står egna föreningens duktiga P01 lag , ett duktigt tekniskt lag med många stora och starka spelare. 

Återigen pratar vi före matchen om vikten av att våga vara rejäla när vi försöker vinna boll samt att vi måste våga försöka spela rätt när vi får bollen. 

Första period inleder vi bra både vad gäller attityd och positionsspel , P01 har som väntat mycket boll men vi jobbar på bra och försöker kombinera oss fram de gånger vi erövrat bollen , ställningen efter första 0-1. 

Andra perioden har vi tyvärr alldeles för mycket respekt och har det tungt , det ser tyvärr ut som pojkar möter män både fysiskt och spelmässigt. 
Våran målvakt får jobba hårt och gör det riktigt bra!! 
Ställning 0-3. 

Inför tredje perioden pratar vi om att släppa respekten och faktiskt våga spela och inte bara försvara oss, 
Och  i denna period gör killarna det riktigt bra, jobbar hårt och de gånger vi vinner bollen finns en tanke och vi har både fina omställningar samt ett bra tålamod i vårat spel. Ställning 1-3. 

Fjärde och sista är lik den föregående grabbarna jobbar stenhårt och försöker att spela boll, dock straffas vi av motståndarnas omställningar och fysik. 
Väldigt roligt att se killarnas attityd idag, att de försöker matchen igenom trots att vi möter ett mycket fysiskt överlägset lag. 

Slutresultat 1-5 

Starkt jobbat boys! Vi tackar motståndet domaren och publiken.


Hammarby vs Stuvsta P01 (161113)

Match mot stuvsta P01 och vi vet redan innan match att fysiken kommer att vara en betydande faktor denna dag, så vi pratar innan match om att hålla ett högt bolltempo och ej vänta in onödiga tacklingar mm,
Hålla ett kompakt försvar och våga spela rätt när vi erövrar boll. 

Stundtals lyckas vi med detta men dock är vi lite väl slarviga och nervösa i inledningen av matchen vilket gör att Stuvsta får ha mycket boll inledningsvis.

Vi spelar dock upp oss mer och mer under matchen
Och vågar ta för oss mer och mer samtidigt som vi börjar hitta rätt i vårat positionsspel. Dock har vi väldigt svårt att stoppa Stuvstas ena anfallare vilken minst sagt har fysiken på sin sida, tror denna spelare gör 5 av målen denna dag. 

Slutresultat 5-8 

Bra kämpat och väl genomförd match boys!

Hammarby IF vs Hephata (161106)

Premiär i futsal serien och IK Hephata sid för motståndet , ett futsal lag med spelare födda mellan 03 och 99. 

Vi börjar matchen i ett högt tempo med stor rörlighet och  ett snabbt passningsspel , motståndarna har svårt att hänga med i våran rörlighet och skiften både av position/formation vilket resulterar i 1-0 efter ca 3 min. 

Hephata har ett par omställningar som hade kunnat resultera i mål men våra spelare lyckas idag upprätthålla balansen i lagdelarna på ett mycket bra sätt och vi lyckas hålla tätt idag och ju längre matchen lider så spelar vi än mer effektivt och slutresultatet blir till slut 7-0

Mycket imponerande att se killarna efter endast ett träningspass inomhus så väl klara de taktiska detaljer vi gått igenom.

Bra jobbat idag boys!
Premiär för StFF Futsalserie
2016-10-24 23:27
Hammarby P02U deltar säsongen 2016/17 i Futsalserien för pojkar (P01+P02).
StFF har vintersäsongen 2016/17serier i Futsal och Hammarby IF FF deltar med tre lag i ungdomsserierna:
-Två lag i Pojkserien (P01 och P02)
-Ett lag i Flickserien
Herr- och pojkseriens matcher spelas på söndagkvällar i Farstahallen.
Flickserien spelas på söndagkvällar i Storvretens sporthall.

Spelschema och övrig information finns här:
http://www.stff.se/arkiv/2016/10/starten-av-stockholms-futsalliga-narmar-sig/

Tack för mig
2016-10-23 23:04
Efter 2 säsonger (3 om vi räknar in obsereveringsåret inför bildandet av laget) en lång tid om vi räknar fotbollsår så tackar jag nu för mig. En händelserik sejour som slutar i dur, ett par riktigt fina prestationer under hösten där ni fått utdelning för allt ert slit som ni lagt ned under de två år som ni kämpat och krigat på. Jag önskar er all lycka framöver och den fina presenten ni gav mig idag på middagen värmde extra mycket och den åker upp på finhyllan! Jag hoppas ni alla fortsätter er fina utveckling och hamnar på hög nivå i framtiden så möts vi kanske där som kollegor eller motståndare vem vet. 
Mycket kul finns att räkna upp men starkast kommer jag nog att minnas de båda sommarresorna som laget gjorde till Helsingborg och Göteborg. Särskilt den sistnämnda kändes som att alla bitar föll på plats rent lagkemimässigt och en bra och trevlig stämning har infunnit sig, utan att vi för den sakens skull tummat på kraven och ambitionen på träningar och matcher.
Ni är super och jag önskar er långa och framgångsrika fotbollskarriären eller vad ni än tar er för.

Axel
Seriematcher v.40
2016-10-09 23:50

Hammarby IF-IFK Stocksund (div 1B)

Lördag förmiddag och match mot duktiga ”Stockan”. Innan matchen pratar vi om att våga spela vår fotboll med delaktighet från alla lagdelar vad gäller löpningar, understöd och så vidare.

Matchen börjar något trevande från båda håll där IFK Stocksund till en början har mycket boll och Hammarby har lite svårt att få tag i bollen. IFK Stocksund gör även första målet. Men då känns det som att våra spelare vaknar till. Vi skruvaar upp tempot och reducerar ganska fort och får med oss 1-1 i halvtid.

Till andra halvlek gör vi ett par taktiska förändringar i vår press och IFK Stocksund får väldigt svårt att spela sig igenom vårt mittfält. Vi tar över matchen mer och mer vilket resulterar i ytterligare fyra mål. Väldigt roligt att konstatera att vi denna dag har fyra olika målskyttar som dessutom kommer från samtliga linjer; back-, mitt- samt anfallslinje. Mycket bra prestation idag grabbar!

Vi tackar domaren publiken och duktiga IFK Stocksund som alltid spelar en fin passningsorienterad fotboll. 

Resultat: vinst med 5-1

 

Hammarby IF-Årsta FF (div 1B)

Söndagens match på Hammarbyhöjdens BP börjas i ett högt tempo från båda lagen där vi till en början får jaga en hel del boll i Årstas backlinje där de gör det väldigt bra. Dock känns matchen jämn och det är mycket kamp och längre djupledsspel i luften från båda lagen.

Årsta gör första målet för dagen även om det känns som att vi tar över spelet mer och mer. Vi börjar kombinera mer längs marken via väggspel och överlapp i korridorerna vilket också resulterar i en reducering och även idag går vi till halvtidsvila med 1-1.

Andra halvlek börjar som den första med skillnaden att vi redan efter ungefär fem minuter börjar ta över. Vi spelar bättre och bättre ju längre matchen lider och avslutar riktigt starkt. Även denna dag har vi tre olika målskyttar som samtliga utgår ifrån olika linjer, mycket roligt att se.

Det skall dock tilläggas att Årsta har ett par individuellt väldigt duktiga spelare vilket gör att vi ej kan slappna av även om det känns som att vi har kontroll på matchen så får vi jobba hårt in i det sista.

Vi tackar domaren Årsta och vår fantastiska publik för en bra match. 

Resultat: vinst med 3-1

Seriematcher v.36
2016-09-11 17:40
Älvsjö AIK vs Hammarby 2

En match där vi startar med ett stort övertag och där vi spelar fotboll med ett stort tålamod och många fina kombinationer. Tyvärr har vi idag svårt att få bollen in i mål trots flera klara chanser och ett massivt spelövertag. 

Andra halvlek blir jämnare och Älvsjö äter sig in i matchen något mer dock utan att skapa några egentliga farligheter.  Det känns som en match vi borde stängt redan tidigt i första halvlek men Älvsjös backlinje gör en riktigt bra insats! 

Slutresultat 0-0. 

Vi tackar Älvsjö, domaren och publiken för en bra fotbollsmatch. 

Hammarby 2 Vs BP 2 

En match som startar ganska förväntat med ett BP som pressar högt och försöker kriga till sig andrabollarna och på så sätt skapa målchanser. Vi blir tillbakapressade de första ca fem minuterna dock utan några farligheter och börjar sedan äta oss in mer och mer i matchen. Det går ganska snabbt att läsa av BP:S anfallsvapen som oftast går ut på långa djupledsbollar i luften från en central mittfältare ut på storväxta och snabba kantspelare och när detta alternativ var stängt känns det som att BP har svårt att komma till klara målchanser. Vi känns som det starkare laget när halvleken blåses av. 

Andra halvlek blir jämn och fysisk där BPs spelare börjar kännas ganska frustrerade och griniga, ingen jättevacker fotboll från något av lagen och ganska jämt vad gäller målchanser där vi dock står för den farligaste med en nick i ribban. Vi fick jobba hårt för poängen idag och gör det riktigt bra. Mycket bra kämpat idag grabbar!! 

Slutresultat 0-0. 

Vi tackar duktiga BP 2, domaren och publiken för en tuff och bra match.