Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P05-3
Hammarby P05:3
Lagbild 2017
Vi är 15 sköna grabbar främst från Enskede & Tyresö men har även några krigare ifrån Södermalm. Vi har 4 coacher & två lagledare.

Att vi är många coacher som leder laget lite olika allt ifrån träningsupplägg och matchcoachning medför att killarna får lära sig att det ser olika ut men också får pröva på att spela fotboll på olika sätt i olika positioner med fokus på att spela en teknisk, passningsorienterad samt anfallsrik fotboll. 

Sommartid tränar vi gemensamt 3ggr i veckan på Kärrtorps IP & Vintertid två gånger i veckan. Flera i laget tränar även på Hammarbys kanslilag med anställda coacher som tränar på fredagar. Kanslilaget är ett mycket bra komplement till vår egna träning där tränar de mycket spelförståelse medan vi tränar mycket smålagspel och passningspel.

Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher. 
Säsongen 2018 deltar vi med två lag i St:Erikscupen, ett i 9manna Div2 & Div3. Vi har ett välutvecklat samarbete med HIF P05-8 i div 2, 3 & 4. Några av killarna spelar även med kanslilaget i Div1.

Historiskt sett så snittar varje spelare i laget på ca. 50 matcher per säsong.
Vi gör i snitt 50% fler mål än vi släpper in och vi har alla killarna i laget med i målprotokollet. 

Vi lagledare tycker att det är en stor ynnest att få jobba med dessa killar vecka ut och vecka in!
v.41
2018-10-15 07:40
Hif3 vs BP3 & Värmdö
Söndag, Game day.
FM på ett soligt Grimstad IP spelade vi mot BP3. Sista matchen i Div2 för i år.
Sistens på Eriksdal var det en kul upplevelse med fina Klassmål och en klar vinst.
Med det i minnet åkte vi taggade till Grimstad.

Ganska snabbt så tog vi tag i matchen och petade in 1-0. Med ett bra spelövertag och en hel del bra målchanser så stod det fortsatt 1-0. Andra halvlek fortsatte likt den första och när vi satte 2-0 blev BP killarna mer och mer fysiska. 3-0 satte vi på en volley direkt på slagen hörna. Och matchen var vår!

Med detta resultat så kan vi konstatera att vi tog en fjärdeplats i div2 serien i år. Hade lika gärna kunna varit en andra plats om resultaten gått oss vägen. Vi gratulerar Sollentuna FK1 till en mycket fin prestation i serien också en överlägsen vinnare.

EM hemmavid på Enskede IP tog vi oss an Värmdö.
Tidigare i våras på bortamötet en sen fredag så spelade vi en jämn match men tappade in några mål förryckte. Detta skulle vi inte göra om idag.
Killarna verkade njuta av att spela boll denna dag och rullade ut Värmdö som egentligen inte hade någon chans. Vi grattar Erik för sina första 2 mål i den grönvita tröjan! Vinst 6-0.

Med en helg och en match kvar att spela för i år så kan vi konstatera att vi tog en andra plats i div3 efter lite upp och lite ner. En spännande serie där vi levererade högt som lågt. Men värt att komma ihåg är att det var ovanligt hög nivå på motståndarna för att vara div3.

Bra lirat boys och bra coachat!

V40
2018-10-08 07:38
Hif3-Vasalund1U
Lördag,
Match på Boovallen mot BooFF.
Många sjuka och snörvliga. Dock fick vi ihop en trupp som föräldrarna i solen på Boovallen fick se en total dominans.
Även om Boo vid ett par tillfällen fick loss trasan och drog en långboll så kändes vår insats stabil.
Vi rullade boll, spelade ut i friyta, löpte, snett inåt bakåt, egna bra prestationer, snygga volley mål osv.
Boo hade egentligen ingen chans.
Matchen slutade 5-0. Bra seger.

Söndag,
Match på Eriksdal mot Vasalund1U.
Sist så slutade matchen med 1-1 och vi hade tur. Som tur var hade Vasalund inför den matchen tränat på Crossbar-chalange. Om vi inte minns fel hade de ca. 10st i virket den matchen.
Inte denna gång.

Vi har pratat om att ta tag i matchen redan från start. Inte vara så försiktiga och inkännande.
Mycket riktigt så tog vi tag i detta och 5min in i matchen så vann vi boll på högerkant, ner till hörnflagga och ett grymt hårt inlägg genom hela försvaret och förbi målis där vi kunde trycka in en hård vänster volley i öppet mål. Vasalund har ett mindre och tekniskt lag bortsett ifrån deras mittback och topp som är mer resliga. Återigen vinner vi boll då målisen varit uppe och rensat på egen planhalva. Vår kantspelare ser detta och drar direkt ett långskott från halva plan i öppen kasse. 2-0.

Andra halvlek blir matchen mer grinig då Vasalundspelarna. Detta resulterar i 3 gula kort (Borde ha varit röda) till Vasalundspelarna. Bra att vi inte drogs med i den känslan utan fokuserade på vårt spel.
Dock reducerade de med ett fantastiskt skott utifrån straffområdet i krysset. helt otagbart.

Mitt i andra halvlek gjorde vi ett fantastiskt spelmål där bollen gick som ett snöre ifrån backlinjen, kanten, mitten, kanten, andra kanten, topp och mål. Vi avslutade med flera snygga avslut men deras målis var grym. Till sist tryckte vi in 4-1.

Bra helg avseende spelmässigt och resultatmässigt. 100%!

/Coacherna
Årets värdegrundspelare
2018-10-04 07:35

Motiveringen till 2018 års värdegrundspelare lyder:

"Detta är en kille som har ett stort kontrollbehov. Han har en uppsyn som går många förbi men om du tittar en extra gång så kommer du se en ståtlig kille som alltid finns där när du behöver honom. En kille vi andra alltid kan lita på. En kille som aldrig fäller en dum kommentar. En kille som har en av de största hjärtan i laget. En kille som alltid ställer upp. En kille som kämpar till klockan ringer. En kille som tackar för omtanken men ändå tar egna beslut. En kille som alltid ser de andra i laget.

En kille som vi tror att det är omöjligt att ha tråkigt med. En kille som näst intill alltid håller tätt.


En grym och så värdig värdegrund spelare!"


Vem ere som har 44,5 i skor och har just vunnit årets värdegrundspelar pris?


_ Jo, Leo Willers!


Grattis Leo, Vi ses på Tele2 den 28/10 där emottages priset i Halvtid!

V.39
2018-10-01 07:58
Hif-Tyresö
v.39.
2 matcher avhandlades denna helg.
Lördag åkte vi ut till Lidingö.
En resultatmässigt jämn historia. 0-0

Söndag tog vi emot Mälarhöjden på Eriksdal.
Mälarhöjden var taggade till tänderna.
Initialt lite skakigt av oss som släppte in 2 baljor lite för enkelt. Sedan tog vi över en stund och satte 1-2.
I andra halvlek rasade vi ihop. Ingenting funkade och tre av deras spelare fick göra som de ville.
Sista 5 målen gjorde de p g a vi slutat spela.

Vi gratulerar Mälarhöjden till segern.


Vi bryter ihop och kommer igen.
v.38
2018-09-24 07:47
V38 Hemma mot - Sollentuna FK 15.
Hur det är möjligt att förlora 0-4 i en match som dominerades av oss spelmässigt vet jag inte.
Vi visste att Sollentuna har en bra målis och två snabba på topp så detta har vi pratat om och killarna var briljanta i första halvlek. Vi plockade ner tjongen och rullade upp Soll-en-Tuna men var inte tillräckligt effektiva i slottet. Sällan har vi skådat sådant passningspel och upprullning av en motståndare. 0-0 i halvlek. 
Sollentunas spelstrategi var att utan att blinka slå en långboll på 2 toppar som skulle springa sig lösa mot våra backar. I andra halvlek så fick vi feeling och backarna drog iväg på äventyr framåt vilket genererade flera farliga målchanser med fint passningsspel. Det skulle dock kosta 3st baklängesmål av deras snabba långa topp. Inte mycket att göra åt.
Det hade kunnat bli flera baklängesmål men Leo var grym som alltid.
Även framåt hade det kunnat bli en fem-sex baljor fast då måste man skjuta också. Vi hade flera fina passar mot bortre stolpe som är ett under att vi inte fick en fot på.

Bra jobbat boys, trots förlust! 
V.37
2018-09-17 20:51
Hif Värtan och Hit Essinge
V.37
Hösten är på antågande laget lika så.
Lördag åkte vi in till Hjorthagen för att ta revansch på Essingen.
Första halvlek var som en dröm och laget lirade verkligen boll och Essingen var två på allt.
Efter 5 bommade klara målchanser så kontrade Essinge fint och manngrant in både 1 & 2-0. Där tog resan slut. Andra halvlek var en enda sörja och vi föll ihop som ett korthus.
En helt orimlig förlust på 0-7. Det var ju inte så vi ville ha det. Men så blev det.

På Söndag eftermiddag tog vi emot Värtan på Eriksdals BP.
En rätt så bra match där vi styrde spelet på alla positioner. Backarna drev upp och igenom. Bra löpningar och passningsspel där vi vågade ta ut svängarna en del. Vilket öppnade upp för en och annan lucka bakåt då och då. Men det hade vi nästan alltid koll på.
Vinst med 4-2

Vi kämpar på än är hösten inte slut!
v36
2018-09-10 09:19
Hif - BP7 & Hif-Reymers
V36
På fredag kväll tog vi emot BP7 (tror det är 4matchen mot dem i år) på Enskede IP.
En märklig historia då BP bara kom med 8 gubbar. Nevertheless så blev det match. BP har 2 rätt så snabba killar som gång på gång försöker komma igenom vårt försvar. Men idag var det stängt hela matchen.
Första halvlek präglades av gammal hederlig P05:3 anfalls glädje. Vi hade en kavlakad i målchanser och lustigt nog spräckte vi nollan med en turstuds. Dock var vi inte nöjda med bredden och att allting skulle framåt till varje pris. Detta snackade vi om i halvlek.
Eftersom de var en man färre så försökte vi rulla boll och börja om eller byta kant. Detta blev även mycket bättre i andra halvlek.
Det snyggaste målet var ett instick mellan backarna där kantspelare rundade sin back på utsidan och passade sedan snett inåt bakåt. Synd att det blev bortdömt för en tveksam offside. För det hade varit värt att ha med i målprotokollet.
Vinst 3-0 mot ett slitigt BP.

Söndag, Långholmens BP där Reymers väntade.
Sist vi spelade mot Reymers så roterade vi i positionerna och överraskades av att de hade en effektiv och snabb topp (Att vi går på detta gång på gång..). Men inte idag.
Vi plockade ner dem rätt snabbt och hade ganska kvickt gjort 3-4 mål.
Sedan kom lite slarv där vi 2 ggr om serverade just denna topp (Som spelade hela matchen) 3 ggr om.
Bra dock att vi fortsatte trumma på och levererade målchanser och gjorde mål.
Många spelare i målprotokollet när vi vann med 8-3 (Kunde ha blivit dubbelt så mycket).

Gött med dubbelvinst i helgen boys!
V.35
2018-09-05 09:04
v.35 - Korta referat lite på håll ifrån Monza
Lördag Hif vs Spånga.
Sanktan börjar ta ut sin rätt och just nu en liten dipp i protokollet.
Spånga har en vindsnabb topp och vi var nr. för litet denna gång. Kändes som att vi var på gång när vi tryckte in 1-2 men tappade det igen mot slutet.
Välförtjänt förlust.

Söndag Hif-Älvsjö
Ännu ett skift i gruvan..
En böljande historia där vi inte kom till vår rätt.
Också denna match en torsk.

Nya tag boys!

p.s. Kimi for president!
V.34
2018-08-26 17:09
Hif vs Aik och Hit vs Årsta
V34
Lördag mitt på dan åkte vi till Årstagårdens BP för att spela mot Årsta.
Sist vi spelade var det en ganska så ful match med flera potentiella rödakort. Domarn hade då fullt upp med att kontrollera matchen och vi försökte hålla kontroll på deras "tjongbollar" till en vindsnabb topp. Dessutom flertalet sjuka och skadade i truppen.
Delvis var det så även denna match. I vart fall i början. Årsta verkar vilja trycka till lite extra istället för att rulla boll. Och trots spelövertag av Bajen så lyckades Årsta med 2 kontringar (en tur-studs och en snygg snett inåt bakåt genom hela försvaret). 0-2 efter första 10 min. Men då kom vi igång. Har inte varit med om en match med så mycket otur. Stolpe ut, sjungande ribbor och strax utanför stolparna. Men i halvlek stod det 2-2. I andra halvlek var Årsta uppe på Årsta torg och köpte korv för det var inte mycket som gick deras väg. Vi rullade syggt in 5-2 i ett 4 mot 1 läge i slutminuterna och satte punkt för denna match.

Lördag 1,5h senare och en korv i kaggen så tog vi emot Zlatan och grabbarna i Gnaget på Eriksdals BP.
Helt otroligt att det fortfarande stod 0-0 i halvlek. En matchbild som knappt spelades på Bajens planhalva. Trots Gnaget-coachens uppmaning: "Slåren på Zlatan!" Zlatan och de andra grabbarna fick åka hem med 3-0 i baken. Vinst!

Fortfarande har vi aldrig förlorat ett Derby och gött med en 100%ig helg!

Bra jobbat boys!
Coacherna