Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P05-3
Hammarby P05:3
Lagbild 2016
Vi är 17 sköna grabbar främst från Enskede & Tyresö men har även några krigare ifrån Vårberg och Södermalm. Vi har 5 coacher & två lagledare.

Att vi är många coacher som leder laget lite olika allt ifrån träningsupplägg och matchcoachning medför att killarna får lära sig att det ser olika ut men också får pröva på att spela fotboll på olika sätt i olika positioner med fokus på att spela en teknisk, passningsorienterad samt anfallsrik fotboll. 

Sommartid tränar vi gemensamt 2ggr i veckan på Kärrtorps IP & Vintertid två gånger i veckan. Flera i laget tränar även på Hammarbys plantskola med Akademilagets coach som tränare på onsdagar. Plantskolan är ett mycket bra komplement till vår egna träning där tränar de mycket teknik med vi tränar mycket smålagspel och passningspel. 

Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher. 
Säsongen 2017 deltar vi med två lag i St:Erikscupen, ett i 9manna svår och ett i 7manna svår. Därtill har vi ett lag anmält till 9manna svår tillsammans med HIF P05-8.

Historiskt sett så snittar varje spelare i laget på ca. 50 matcher per säsong.
Vi gör i snitt 50% fler mål än vi släpper in och vi har alla killarna i laget med i målprotokollet. 

Vi lagledare tycker att det är en stor ynnest att få jobba med dessa killar vecka ut och vecka in!
Obesegrade sista Sanktan helgen.
2017-06-11 17:55
Hif-Jarlaberg1
Sista helgen med sanktan inför uppehållet slutade med tre säkra vinster.

Lördag Hemma mot Söderkamraterna 7manna,
En stabil insats ifrån killarna som verkar gilla att spela runt och igenom Söderkamraterna.
Eftersom domarn aldrig dök upp så fick en tränare ställa upp. Vilket visade sig vara spännande på flera plan. Främst var det väldigt kul att få se killarnas stora smilegropar på nära håll när de tunnlade genom och väggpassade runt motståndarna. Det var även nyttigt att höra hur killarna snackar/munhugger med varandra mellan lagen. Och det var inte så givande att behöva ta så mycket glåpord ifrån motståndarnas coach, bra var det dock att han själv kunde ställa upp som domare sista delen av halvleken och få se när vi parade in båd 5-1 & 6-1. Bra lirat killar.

Söndag morgon mot Haninge lag2 9manna Torvalla,
Lagom tidigt samlades vi i solen för att ta oss an Haningens andra lag.
En match där vi stod upp ordentligt mot ett fysiskt och hårdspelade lag.
När andra målet kom snett inåt bakåt och toppen hoppar över för att Joel skall dundra in upp i nättaket sa Owen och Leo i kör. Känns som vi tränat på det där. Kan det vara så?
Matchen slutade med vinst 2-1 och bra hanterat av Haninge coachen när det började bli gnälligt i haningelaget.

Söndag em mot Jarlaberg lag1 9manna Hemma,
Jarlaberg så riktigt starka ut på uppvärmningen. Vi snackade med killarna om vikten att hålla markeringarna och positionerna. Och det var precis vad vi fokuserade på. Ibland smet vi iväg ur position men fort tillbaka igen och fiskade upp dem. Jarlaberg stod upp bra men vi hade flest chanser och tillslut lyfte vi ett inlägg in bakom backarna som vi kunde sätta med en hederlig tåpaj under målisen.

Bra helg och välförtjänta vinster nu väntar en vecka träning och sedan Örebrocupen!

Tjing!
Coacherna gm Jörgen
Storseger på kristiflygare!
2017-05-26 07:02
Hif - Lidingö p05:A2
Kristihimmelsfärdshelgens enda match mot Lidingö lag2 slutade med vinst 9-1!

Mäster coacherna Mr. Moberg & Herr Johansson kommenterar:

"- VI har ett bra material att jobba med. Grymtar Johansson.
Säger vi att vi skall stänga till bakåt - Så stänger killarna till bakåt.
Säger vi att vi skall rulla boll - Så rullar killarna boll. Svårare än så är det inte. Fyller Moberg i"

Nu tar vi ledigt i helgen och laddar batterierna inför de sista två helgerna i Sanktan.

Bra jobbat killar, Enkelt att coacha!

/Coacherna

Och så kom solen!
2017-05-22 08:49
Bajen - BP17 på Eriksdals BP
Fotbolls söndag!
Liksom Premier league så körde vi alla tre matcherna på söndagen.
Mycket fotboll blev det.

Vi började med ett Derby mot Aik Orange på Huvudstafältet.
Aik som ställde upp med stöd av några -04or körde på rätt hårt. 
Vi höll våra markeringar och rullade boll. Aik svarade med att Tjonga upp på Zlatan.
Matchen slutade 0-0 trots många bra frilägen. Men bollen skall in hela vägen i mål.

Vid lunch tid samlades dagens United uppställning på Eriksdals BP för att ta sig an starka BP17.
Vi har tidigare haft bra kamper i Ersan. Denna helg kan vi konstatera att Bajen var det klart starkaste laget. Markeringsspelet präglade matchen. Och vi rullade boll på ett bra sätt. Det var dock kämpar insatsen som gjorde den stora skillnaden. Vi har fortfarande lite att jobba på i samspelet mellan killarna. Om vi slutar lägga våra avslut på målvakten och istället hade lagt en bredsida vid stolproten så hade matchen slutat 10-0. Nu blev det inte så men vi tog lunch med en 2-0 vinst. Det borde BP vara nöjda med.
Sporre var och kikade på matchen och var mäkta imponerad av vår frammarsch.

Som avslutning på helgens bravader så mötte vi Årsta på bortaplan.
En fotbolls kamp med mängder av mål. Det var heller inte optimalt då Leo tagit en hästspruta i armen och kunde inte stå i mål. Med lite improvisation och laganda så avlöpte matchen med gott resultat ändå givet motståndarlagets prestanda. Förlust 3-4. Enligt ryktet så har vi ett hattrick att fira på måndagsträningen.

/Coacherna
Derby kungar
2017-05-01 11:46
Dif-HIF, 0-1
Tjena hej,
Andra helgen med Sanktan i vår solen.

Lördag,
Första matchen mot Dif P05-1 var en bra start på helgen.
Killarna utförde matchen med stor mognad då planen var att avvakta inledningsvis för att få kontroll på matchen. Dif försökte gång på gång men med bra markeringsspel i försvaret kunde vi längre in i matchen flytta fram positionerna och erövra matchen och vinna helt klart förtjänt med 1-0. Borde ha blivit mer. Dif hade ett skott på mål.

Några killarna lirade med samarbetslaget p05:4 mot Hanviken vilket resulterade i en 1-0 vinst. Bra jobbat!

Söndag,
Eik Grå-Hif. Matchen började på bästa tänkbara sätt. EIK Grå är som vi vet ett väldigt bra passningsspelande lag. Strategin vara att markera ut dem i deras uppspelningsfas. Första 20 min gjorde vi ner EIK och Odd (Eiks tränare var i upplösningstillstånd). EIK kom ingenstans och vi gjorde enkelt 4-0.
Vi var så pass duktiga på detta att de började tjonga upp bollarna. Så efter 5 tjongmål, ett eget rensnings mål (som studsade på motståndare och in i mål) samt några fina spela mål så slutade matchen med 5-8 till EIK! Vi tar med oss att EIKs medicin är tjong-fotboll när de möter oss.

Hif-Stocksund,
Stocksund har vi lirat mot tidigare och de har många stora fysiska killar och en bra spelide. Kul att spela mot några som vill lira boll och inte tjonga boll.
Vi fick en fantastisk start och gjorde 4 snabba mål 5min in i matchen, igen efter mycket bra markeringsspel. Bra var att Stocksund inte hängde med huvuden utan försökte stå upp i matchen.
När vi slarvade med markeringsspelet så stod matchen och vägde. Bra var att 4-0 lednings-förbannelsen ifrån förmiddagsmatchen bröts och vi kunde lira in en 8-2 vinst med bra spel.

Bra start på Sanktan.
Coacherna gm Jörgen 
Apilcupen
2017-04-17 09:49
Fortfarande obesegrade mot Gnaget
Sista genrepet inför Sanktan tog vi oss an Aprilcupen i Vasalund. Eftersom många i laget firade påsk på annan ort så gjorde vi cupen till en United cup med P05:8.
Segeltorp, Vasalund U, AIk stod för motståndet i gruppspelet.

Påtagligt var att påskmusten satt kvar i benen i första matchen där vi hade svårt att sätta in bollen på mål mot Segeltorp och slutade med 0-0.
Aik derbyt ägde vi till 99% och rullade boll fint. Det några snabba killar som forwards. Killarna höll ihop det bra och släppte aldrig fram dem till eget straffområde en enda gång. Vinst 1-0
Vasalund-matchen. Vi rullade boll i 95% och resten tjongade Vasalund bollen från målvakt upp till en snabb forward som hade 4 chanser och satte alla 4. Vi fick en bra möjlighet att träna på att rulla boll även om resultatet blev 0-4 och 7st gula kort till vasalund.

Det resulterade i att vi kom 3:a i gruppen och fick möta Aik-Orange i placeringsmatch. Även detta AIK gäng var duktiga på att tjonga upp på sin vindsnabba forward. Vi ägde dock matchen och killarna zickzackade sig genom mittfält och försvar gång på gång. Vi hade många chanser och många offside blev det. Vinst med 1-0 efter ett fint distansskott upp i måltaket. 

Fortfarande obesegrade av AIK!

Bra genrep killar.
/Coacherna
Utslagna ur Ersan 2017 efter straffdrama
2017-04-02 20:04
Vi samlades på Älvsjö Ip på söndagseftermiddagen för att ställa upp mot BP17 i kvartsfinalen i Ersancupen. Vi visste att BP17 är duktiga.

Redan minut ett kom ett kantanfall som BP "köttade" in i måltaket förbi våra backar. Snyggt. Och vi fick ställa om. Killarna löste det hela själva med att backa ner och frigöra en libro i backlinjen. Vilket visade sig vara en bra variant då BP hade svårt att passera igenom försvaret matchen igenom och blev mer och mer frustrerade.

Owen kontrade in 2 reduceringsmål efter att ha sprungit runt hela kvarteret. Fantastiskt.
2-2 efter förlängning och det väntade straffläggning.
Oturligt nog så dömdes en av våra straffar ute istället för inne så var förlusten ett faktum.

Matchen präglades inte direkt av någon skön fotboll och det som var bra av killarna var att de inte försökte svara upp på motståndarnas obalans utan försökte lira boll.

Vi går vidare.

Bra kämpat killar:
Coacherna
Hif - Enskede IK röd 6-0
2017-04-02 19:58
Även killarna som stod på bänken såg starka ut!
En fantastisk söndagsmorgon på Enskede Ip möte vi upp för att spela en träningsmatch mot Enskede Röd. Killarna var heta, publiken var het, domaren var het och motståndarna var taggade.

Första halvlek spenderade vi på motståndarnas planhalva. Efter att Agge knyckte bollen av backlinjen och satte 1-0 så satta spelmaskinen igång. stundtals spelade vi ut Enskede totalt och killarna fick rotera på i princip alla positioner.

Tror faktiskt att vi killarna inte gjorde ett misstag under hela matchen.

Bra jobbat!

coacherna
 
Dubbel vinst mot Söderkamraterna 12-1 & 6-2
2017-04-01 15:42
En halv disig lördag den 1 April kom Söderkamraterna på besök för 2 stycken 7-manna träningsmatcher inför Sanktan efter påsk.

Även om siffrorna visar på ett stort övertag så har vi fortfarande mycket att jobba med för att komma upp till vår normala nivå. 
Söderkamraterna hade som sitt främsta vapen 2 väldigt snabba ytterforward. När vi möter motståndare som faktiskt springer fortare än Owen så brukar Magnus gasta - "Anställ honom!". Nu får han spela kvar i Söderkamraterna trots allt:-).

Stundtals hade vi väldigt fina sekvenser med direktpassningar från backlinjen ända fram till målchans. Det ska vi fortsätta med.

Nu laddar vi om inför Enskede och Ersan på Söndag!

mvh, Coacherna gm Jörgen
Vinst i träningsmatch mot Boo ff 7 5-1
2017-04-01 10:33
Träningsmatch mot Boo ff lag 7.
Nyttigt att spela träningsmatcher där vi ser att killarna utvecklar sitt spel undermatchen.
Fortfarande sitter vinterfrossan kvar i benen, fötterna och huvudet.
Det var en stor skillnad på spelet när vi hade bollen och när Boo ff hade bollen.
Som vi brukar säga storblomma liten blomma.

Nytt uttryck att implementera i gruppen under försäsongen:

"Fort och ledigt eller hårt och tight!"

Forza Bajen! /Coacherna