Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P05-3
Hammarby P05:3
Lagbild 2017
Vi är 15 sköna grabbar främst från Enskede & Tyresö men har även några krigare ifrån Södermalm. Vi har 4 coacher & två lagledare.

Att vi är många coacher som leder laget lite olika allt ifrån träningsupplägg och matchcoachning medför att killarna får lära sig att det ser olika ut men också får pröva på att spela fotboll på olika sätt i olika positioner med fokus på att spela en teknisk, passningsorienterad samt anfallsrik fotboll. 

Sommartid tränar vi gemensamt 3ggr i veckan på Kärrtorps IP & Vintertid två gånger i veckan. Flera i laget tränar även på Hammarbys kanslilag med anställda coacher som tränar på fredagar. Kanslilaget är ett mycket bra komplement till vår egna träning där tränar de mycket spelförståelse medan vi tränar mycket smålagspel och passningspel.

Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher. 
Säsongen 2018 deltar vi med två lag i St:Erikscupen, ett i 9manna Div2 & Div3. Vi har ett välutvecklat samarbete med HIF P05-8 i div 2, 3 & 4. Några av killarna spelar även med kanslilaget i Div1.

Historiskt sett så snittar varje spelare i laget på ca. 50 matcher per säsong.
Vi gör i snitt 50% fler mål än vi släpper in och vi har alla killarna i laget med i målprotokollet. 

Vi lagledare tycker att det är en stor ynnest att få jobba med dessa killar vecka ut och vecka in!
Fotbolls VM Updatering 180621
2018-06-21 10:21

Spännande det här med FotbollsVM!

Vi har en ny "veckans raket" Kevin. Han kommer som missil och skär genom framförvarande tippare. Ingen verkar stå pall för hans framfart. Och några riktigt dåliga dagar för El Corazon. Har vi ikväll en ny ledare?


Enligt Kevin själv så är det mammas tips. :-)

Har vi en mullvad i bettingen?


Spännande!


/Hejhej

Örebro spelschema
2018-06-17 10:59
Hej,
Spelaschema till Öreborcupen finns nu tillgängligt.
https://results.cupmanager.net/10956279,2018,sv/division/16660058

Mer info om packlista, samlingstider o s v kommer inom kort.

/Lagledningen
Fotbolls VM - Uppdatering 180617
2018-06-17 10:48
Hej,
En liten uppdatering på Lagets fotbolls tipps.
Ragge leder tätt följd av Bajens "smygJugge" alias El Corazon.
Max & MangoVanbasten tappar mark. Är det en tillfällig dipp eller kommer de nu falla som en sten?

Det är spännande det här.
Uppdatering kommer då och då.

//Coacherna 
Sanktan slut VT 2018
2018-06-17 10:38
Hif-Ursvik
Sanktans sista match VT 2018 spelades mot Urstarka Ursvik.
Det tågade in ett motståndargäng på plan i gula skjortor och minst huvudet högre i varje position.
Det märks att det händer grejer nu hos vissa av grabbarna som skjuter i höjden och blir både starkare och snabbare. Det är fascinerande.
Bortsett ifrån det så spelade de en fin 2-4-2 fotboll och gjorde oss dåliga i de flesta positioner.
Märkbart är också att killarna numera känner efter mer om de är trötta, skador och skavanker.
Bortsett ifrån några ljusglimtar i matchen så var v två på de flesta bollarna och på det sättet vinner vi inga matcher på.
Torsk 0-3. Bra jobb Ursvik. Ser fram emot returen då har vi lärt oss en läxa!

Nu e sanktan över för vår del inför Sommar.
Örebrocupen kvar innan sommarlov.

//Coacherna
V.23
2018-06-10 22:11
V.23.
Match mot Eik Blå på Enskede IP.
Enskede som ligger sist i serien visade sig vara ett vara ett fysiskt och storvuxet lag.
De spottade inte i glasen så att säga. 

Initialt i matchen så vägde det för och emot på mittfältet. Deras storvuxna spelare var i princip huvudet högre än våra på alla positioner. Och det smällde titt som tätt. Fast när vi fick hål på dem så gnagde vi oss fast i matchen på ett föredömligt sätt. Varje position gjorde ett fantastiskt jobb och ägde "sin motspelare" framåt och bakåt. Vi rullade runt i bytena och hela laget visade sig ifrån sin bättre sida.

Tror knappt att EIK var över på vår planhalva i andra halvlek bortsett ifrån någon en-mans-kontring.
Bra avslutning på våren i Div3 boys! 6-0 till Bajen. Och solen lyser än...

//Coacherna.
V.22
2018-06-04 07:16
Hif-AIK8 & Hif-Karlberg

V.22,

Vad är det för stank på Årstagårds IP undrar grabbarna?

Vi åker till Årstagårds BP en fredag kväll med ett ganska så stukat gäng för att möta Årsta FF. Stukad tå, halvsjuk, ont i knät gör ingen match.

Vi har mött Årsta ett flertalet gånger och det är inga skönspelade matcher. Inledningen av matchen får en av deras killar gult kort och en ordentlig tillrättavisning. Sedan en tjongboll. 0-1. 0-2 likaså.

Vi har mängder av möjligheter och det står 1-2 i halvlek. Trots ett bortdömt mål p g a mycket tveksam offside och en straffretur som också dömdes bort för offside, hur det nu gick till kommer vi aldrig få veta. Sedan slutade vi spela. Torsk 1-4. Men vad är det som stinker på Årstagårds BP?


Söndag fm. mot Karlberg.

Många bortresta på skolresa, någon fortsatt sjuk. Vi får hjälp av Linus och Z som gjorde varsin kanonmatch. 2 avbytare när matchen började. Grabbarna var väldigt bra och dominerade hela planen. Karlberg hade några ganska duktiga och starka mittfältare men där var det stänkt.

Kul var att se de långa passningarna ifån kantspelare in i ytan bakom backlinjen som kunde ha förvaltas bättre. 3-0 i halvlek p g a bra och stabilt spel. I andra halvlek skulle Eliott ta ner en hög boll på bröstet och fick en snestud upp på haken. Det blev akuten efter det (Men ingen fraktur som tur var). Där efter blev vi lite försiktiga och ändrade faktiskt till 4-3-1 (Första gången) total förvirring och killarna ville fortsatt anfalla trots uppmaning om att rulla boll och ta det "tranquillo". Matchen slutade 2-3.


Söndag EM mot Aik8.

Solen skiner fortfarande och t o m ledarna är helt uttorkade. 

AIK är ett stort och fysiskt lag som är toppad med en egen Zlatan. Vindsnabb men nedplockad.

Denna match präglades av att killarna märkbart redan spelat flera matcher denna dag. D v s vi var lite "nätta" och blev lite passiva och missade i markeringsspelet. Vi pratade om det i pause om att kliva upp mer på deras toppar och genast blev det bättre. Första halvlek, bortsett ifrån några av Aiks kontringar som Leo räddade, styr vi. Flera målchanser och ännu fler situationer som kunde blivit bra målchanser om vi skulle skjuta direkt. 1-0 på en kanon utifrån straffomrdået i kryllan och en otagbar straff. 2-0.

Aik i frustration kommer igenom backlinjen några tillfällen och då kan sätta 1-2 med ett fint skott ifrån högerstraffområde. I andra halvlek regnade det, det öste ner i ca.5min. Det behövde killarna. I en situation i straffområdet där Leo tappade ett skott och på ett obegripligt sätt ändå räddade en retur och hann greppabollen bakom AIK anfallarens fötter som givetvis rammlade fick AIK en straff. I slutminuterna.. Leos bästa gren är att rädda straffar! Fortsatt 1-2 och vi kunde fullfölja matchen med ytterligare en vinst.


Fortfarande inte förlorat ett Derby mot Gnaget!


/Bra jobbat gubbs!

V.21
2018-05-29 14:12
Hif - Mälarhöjden & Hif Älvsjö

Solen strålar än v.21.

Vi åkte till Norra sidan stan för att ta oss an Spånga som gått bra i Serien.

Tidiga morgonmatcher är inte vår grej.

Trots tidig lördag morgon så avlöpte en välspelad match mot ett Starkt Spånga som hade väldigt bra fart på kanterna. 2 genomskärare och förlust med 1-2.


Lördag eftermiddag tog vi emot Mälarhöjdens 1:a lag på Eriksdals IP.

Då solen stod i Zenit var vi många avbytare denna eftermiddag.

Efter lite svajjig inledning tog vi över matchen totalt. Trots det så tog Mälardalen ledningen då vi skulle rensa ordentligt (Som vi pratat om att göra) i eget straffområde. Tyvärr tog rensningen på Mälarhöjden-benskydd och helt otagbart för Leo vid bortre stolprot.

Vatten pause i värmen..

Efter vattenpause gjorde vi om och ändrade till 2-4-2 och tog över matchen helt. 2-1 i pause.

Efterpausen bytte vi tillbaka till 3-41. Motståndarna var helt förvirrade. Ett snyggt inlägg-bollöverhopp-raka in en bredsidamål och ett långt inlägg-nedtagning med vänster-volleyskott i krysset senare så satte domaren pipan i munnen. Vinst 4-1. Mälarhöjdens enda baksida = Bajen.


Söndag em åkte vi till Älvsjö. 28grader i solen!

En match som avlöpte i 58 minuter på motståndarnas planhalva.

Jag tror att motståndarna var innan för vårt straffområde 5ggr.

Det var inte så att Älvsjö var dåliga de hade sina stunder. Dock så plockade vi ner dem i alla närkamper och med ett imponerande passningsspel/breddspel och hyfsat effektiva i avsluten så stod vi som segrare 6-0. Kul att grabbarna gillar att rulla boll.


Bra jobbat boys!


/Coacherna
v.18 - 20
2018-05-21 07:29
Hif-BP7 (BP4)

Mitt i säsongen. Med allt vad det innebär.

V.18 var en jobbig helg för laget som fick stryk 2 ggr om.

Sollentuna matchen var dock en jämnmatch och där vi rullade runt positionerna ordentligt inom laget. Doll-En-tuna har en riktigt snabb topp (Som spelade hela matchen) som kom igenom försvaret 4ggr och gjorde 4 baljjor. Inget att orda om. Vi hade svårt att sätta våra chanser och tappade i markeringspelet. Att jobba på.


Essingematchen var en märklig tillställning där matchbilden såg helt jämn ut. Och vi tog ledningen lätt med 1-0 i början på matchen. Sedan rann deras chanser igenom och vi hade svårt att rensa. Skule säga att de hade kanske 10 målchanser och de gjorde 6mål. Annars en jämn fajt.


V.19. Ytterligare en tung förlust mot våra kompisar i p05:8 i kvartsfinalen i Ersan. I tips hyddorna kring Solvalla hade de tippat att 05.8 skulle rulla boll och 05.3 skulle spela rakt och snabbt. Det blev helt tvärt om. Första halvlek spelades i stort sett på 05.8s planhalva och 05.3 styrde matchen. Även denna match hade vi svårt att sätta våra chanser. Skulle ha kunnat stå 5-0 till oss i halvtid, men icke. Dock fick 05.8 ett friläge precis innan halvtid och 0-1 i baken. Andra halvlek blev mer jämn spelmässigt och tillslut orkade vi inte med hemjobbet och förlust med 0-3.


Värtanmatchen avlöpte helt och hållet på deras planhalva. Slutade 6-0 och trots allt en vinst.


v.20. Vi tog Reymersholme på Tanto BP på lördag kväll. En match där vi rullade runt i positionerna och fick inte riktigt till det. Rapporterna lät meddela att Reymers hade en 4-5 backslinje och parkerade bussen för att sedan tjonga på en snabb topp. Det verkade vara en lönsam strategi då de vann med 2-0. Inte lätt att göra mål på ett lag som parkerar bussen. Detta får vi träna på.


Söndag em tog vi mot BP7 (egentligen heter de BP4) på Eriksdal. På pappret ett ganska bra lag som spelar div2 & 1. De har det dock tufft i div1. Bajen lirade boll. Vred och vände spelet. Breddade och hade speldjup. Bra markeringsspel och ett jävlar anamma. Trots en halvskadad bänk. BP hade nr.15 och tjongade boll.

Trots vårt fina spel tog BP snöpligt ledningen med 1-0. Vi hängde inte läpp för det och körde vidare. 1-1 med bud på mer innan halvlek. Ett snyggt inlägg och an karatevolley på väg mot krysset räddas av deras målvakt med finger topparna. Andra halvlek började lite avvaktande då vi lät BP rullaboll i backlinjen första 3minuterna. Sedan tog vi över igen. Tror knappt att BP var på vår planhalva i första halvlek och långt in i andra. Ett inlägg och vi stressade en BP kille som gjorde ett snyggt nickmål i egenkasse.

BP kom igenom en gång under halvleken och satte 2-2. Direkt efter det gick det fort där vår topp vände bort mittbacken och resolut satte 3-2. Bajens hejaklack i fönsterna bakom planen jublade!

Lite halvskakigt blev det trotsallt då BP fick en bra frispark strax utanför straffområdet som dök snyggt ner mot vänster stolprot. Men Leo är där och räddar den lugnt och tryggt. Vinst 3-2.

Önskar jag hade varit en fluga på väggen och lyssnat på hur BP analyserade denna match då de allt jämnt skrek och skällde på varandra och domaren matchen igenom. De verkade ha högre ställda förväntningar på sig själva eller kanske lägre ställda förväntningar på oss. Vem vet.


Bra jobbat boys!


Valborgshelgen
2018-04-29 21:34
Hif-Lidingö
Valborgshelgen,
Vi tog emot Lidingö på ett Soligt Eriksdal lördagen den 28/4.
Vi brukar alltid ha fina fajter med laget ifrån den "gröna ön" således även denna dag.
Med hög press la vi grunden till en match vi kontrollerade fullt ut till sista 10 minuterna.
Killarna gjorde en bra insats i första halvlek. Fint och rappt passningspel ledde till 1-0 helvägen ifrån backlinjen. Även 2-0 var något som låg i luften när den kom. Som coach hade jag fullt upp på bänken med att plåstra om killarna. Någon hade nya dojor och skavsårplåstrande pågick i en kvart, Håll på en annan och lite värre med knäskada. Så ingen tid för byte på övriga. Och när 3-0 petades in med ett fint triangelspel och "linus på linjen" - dirbblingar och en tunnel på målisen var vinsten i hamn. Trodde vi.
Direktivet var att hålla i bollen. Det resulterade i att killarna tog 1 steg bakåt och Lidingö kunde kvittera in 2-3 ganska kvickt. Dock höll vi tätt och vinsten var säkrad.

Borta match i Mälardalen,
Mälardalen ligger 2:a i serien och vi hade chansen att gå om dem om vi vann.
Rapporterna som kom var att Mälardalen var stora och snabba och vi hade det kämpigt att stoppa anfallen i backlinjen. 0-2 ganska så kvickt. På distans så kändes det tufft att få dessa rapporter. Sedan trillade 1-2 in. Och lite senare 2-2 på straff. Puh vilken fajt.
kvarten kvar så har det blivit känslor i matchen och en hörna av Mälardalen letar sig igenom försvaret och åter igen underläge. Matchen slutade 2-4. Och säsongen andra förlust var ett faktum.

Bra jobbat gänget!