Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P05-8
Vi är ett gäng på 20 killar från Östra och Västra Södermalm och närförorterna som strävar efter att spela en teknisk och snabb passningsorienterad fotboll. 

Vintertid tränar vi två till tre gånger i veckan, övriga delen av året så blir det oftare. Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher. 

Säsongen 2017 deltar vi med två lag i St:Erikscupen, ett i 7-manna svår (P12:7-1S där vi heter Hammarby IF FF 3) och ett i 9-manna medel (P12:9-15M där vi heter Hammarby IF FF 10). 

Därtill har vi ett lag anmält till svår 9-manna tillsammans med HIF P05-3 (P12:9-5S/P12:9-7S där lagen heter Hammarby IF FF 3 & 4).
Örebrocupen 2017
2017-06-18 20:20

Vi återvände 2017 till Örebrocupen, lockade av upplägget med 6 garanterade matcher istället för cup med utslagning. Vi noterade också att det var många fler utländska lag anmälda till denna variant vilket sporrade lite extra. 


Vi bodde liksom förra året centralt i Örebro och spelade alla matcher en bra bit utanför stan. Vi skjutsades till och ifrån i egen buss av väldigt tillmötesgående chaufförer som var beredda på att improvisera och lägga om turen om vi så önskade.


Fotbollsplanerna i naturgräs lämnade i år dock en del att önska. Det var ojämnt, snett och vint och inget underlag som gynnade vårt spel; våra killar som vant sig vid att spela bollen längs marken.


Inledningsmatchen var smått komisk där bollen studsade allt annat än vår väg och motståndarna med god hjälp av snedstudsar och lamt försvarsspel på en halvlek gått ifrån till 0-4. I andra halvlek såg det bättre ut även om vår konstanta press inte gav bättre utdelning än ett tröstmål.


Oförmågan att omsätta spelövertaget i mål fortsatte i matcherna mot norska Bygdö Monolitten och svenska Bollstanäs där våra killar vann men med mindre siffror än de borde. Det ska då sägas att Bollstanäs målvakt storspelade och räddade flera närmast omöjliga lägen!


Matchen mot Ursvik var tuff och jämn med mycket spel på mittplan och slutade mållöst. Vi kom inte till några riktigt farliga lägen men räddade två på mållinjen så det får sägas att våra duktiga motståndare var närmast segern här.


Sista cupdagen spelade vi mot estländska Viljandi JK Tulevik. Ett lag som gått rent och inte släppt in ett enda mål. Oj vad våra killar önskade och försökte spräcka den nollan! En konstant press hela första halvleken ledde till en rad chanser men bolluslingen ville inte in. Motståndarnas stora målvakt var rena muren. En kontring ledde till ett - med grönvitt perspektiv - klart oförtjänt motståndarmål som sedan utökades när våra killar jagade efter kvittering. En riktigt sur förlust som våra killar grämde sig mycket över. Vi peppade dem med att de gjort en grym match mot ett fysiskt starkt och bra lag där vi dessutom prövade en helt ny spelformation för att få bättre tryck i våra anfall.


Nu gällde det att ladda om inför sista matchen mot Vendelsö. Det blev en tät match med mycket kamp och mindre skönspel även om våra killar hade några fina kombinationer på den lilla planen (såg mer ut som 7-manna). Vi avslutade turneringen med en 1-0 seger där motståndarnas farligaste vapen var målvaktsutsparkarna. Lagom till sidbytet hade vinden tilltagit med sådan kraft att varje höjdboll kändes som en målchans!


Summerar vi cupen så har killarna återigen skött sig exemplariskt; från morgontåget från Stockholms Central, till boendet i skolsal och de olika transferresorna med buss, via discot till det som är själva poängen med en sova-över-cup = att hänga med och knyta ännu närmare band med lagkompisarna.


Nu tar vi sommarlov och ses igen när det är dags för cupen i Kolmården!


Säsongsavslutning
2017-06-12 18:01
Igår söndag avslutade laget vårsäsongen genom att spela en tuff 7-mannamatch mot ledare, föräldrar och syskon. Vilket lag som avgick med segern råder det delade meningar om…

Vad det inte kan råda delade meningar om är att killarna gjort en väldigt bra första halva på säsongen. Med fin rörlighet, snabbt passningsspel och god lagmoral har killarna oavsett serie vunnit fler matcher än de förlorat.

Vi tar med oss de många matcherna som killarna inte gett upp utan hämtat upp underlägen. Mot Spånga tex vändes ett underläge 0-4 till vinst 5-4!

Av de få förlusterna som inkasserats har killarna förhoppningsvis lärt sig att motivation slår klass och att framöver inte underskatta några motståndare. Värmdö underskattade vi inte; de vägde i snitt 10 kg muskler mer än våra killar så där blev vi mer eller mindre överkörda. Men det är också en av ytterst få matcher våra killar inte fört...

Vårt samarbete med 05:3 i svår serie 9-manna har också fungerat väldigt bra. Där har vi ännu inte förlorat och visat att vårt breddlag (som aldrig tränar ihop) en bra dag kan mäta oss med topplag inom Stockholmsfotbollen. Vinsten mot duktiga Saltsjö-Boo var ett gott exempel på det.

Nu drar vi ner på tempot och kör endast en träning i veckan innan Örebrocupen nästa helg. Därefter tar vi sommarlov!
Träningsmatcher x 8
2017-04-09 20:52
Ingarö på besök en solig dag i mars!
Under försäsongen har vi nu spelat 8 träningsmatcher i 9-manna mot olika föreningar från norr och söder.  Det har på det stora hela sett mycket bra ut. Våra killar har i samtliga matcher fört det mesta av spelet och visat prov på fint passningsspel genom hela laget. Effektiviteten har dock ibland varit sisådär och med bättre skärpa i straffområdet hade killarna vunnit sina matcher med lite större marginal - och inte förlorat en enda.

Men vinst i 7 av 8 träningsmatcher är inte illa. Nu ser vi fram emot att St:Erikscupen ska börja.

Tack alla motståndare för bra matcher! Vi möts snart igen.

Resultat: HIF vs Ingarö (3-2), vs Tyresö Centrum (3-0), vs Mälarhöjdens IK (3-1), vs IFK Lidingö 1 (5-3), vs Pappas Pojkar (3-2), vs FC Boo (2-3), vs Sollentuna Sportfältet (2-1), vs Järla FK (3-2).
Två nya spelare till laget
2017-03-27 19:51
Två sköna killar till!
Vi välkomnar Nicolas Forslund och David Cabrera till laget. Nicolas Forslund var med när 05:8 startade och är nu tillbaka till laget efter en tids utflykt till en annan sport. David är fostrad i Nackdala AIS men spelade senast i IFK Tumba. Båda killarna liksom deras familjer är hjärtligt välkomna!
Ut i 8-delen av Ersans Pokal
2017-03-26 20:41
8-delsfinal i Ersans Pokal mot Sollentuna. Det blåser men är soligt. Två taggade lag på plan. Första halvlek äger vi stort och kommer till en rad avslut som med lite mer flyt hade inneburit ett par måls ledning. Sollentunas duktige målvakt räddar sitt lag här! Vid ett av få besök på vår planhalva får Sollentuna en hörna som efter lite studs lämnar en retur som petas in. Snopet men sett till hur spelet såg ut första halvlek kände vi oss ganska trygga över att vi skulle vända matchen efter pausen. Tji fick vi.
 
Andra halvlek är matchbilden helt förbytt. Sollentuna pressar direkt och gör tidigt två identiska mål där kantspelaren löper förbi vår backlinje och serverar snyggt en kompis öppet mål. Nu får våra killar det väldigt tungt medan Sollentuna spelar lugnt och tryggt bollar på sina snabba kantspelare. Våra killar glömmer helt bort att rulla boll och anfallen blir väldigt korta och stressade. Tror inte vi i andra halvlek kom upp i mer än 2-3 pass i rad. Luften gick ur.

Vi gratulerar Sollentuna till segern; som matchen artade sig var ni värdiga vinnare.

Resultat: HIF vs Sollentuna Norrviken (0-3).
Gruppetta i Ersans Pokal!
2017-03-12 14:29
Tack för god match, Älvsjö AIK!
I helgen avslutade vi gruppspelet i Ersans Pokal med två matcher. På lördagen stod IFK Viksjö för motståndet. Trots stort spelinnehav och gott om chanser för våra killar stod det länge lite snopet 0-2 I halvtid då Viksjö effektivt utnyttjat sina lägen. I andra halvlek stuvar vi om lite i laget och killarna kliver in på plan fast beslutna att vända matchen. De förlägger allt spel på motståndarnas planhalva och till slut kommer målen och matchen slutar oavgjort. Ett resultat som Viksjö var mer nöjda över än vi! 

Till söndagens match fick vi besök av Älvsjö AIK. Ett lag som inte bara kunde snuva oss på gruppsegern utan därtill knuffa bort oss från slutspelet helt - under förutsättning att de vinner med god marginal. Vid vinst eller oavgjort skulle vi bli gruppetta. Killarna är taggade och tar kommando direkt och släpper sedan inte taget under hela matchen. Till skillnad mot lördagsmatchen kommer målen tidigt och det känns aldrig oroligt längs med sidlnjen. Bra jobbat killar! Nu är vi i slutspel i Ersans Pokal för tredje året i rad.

Resultat: HIF vs IFK Viksjö 2 (2-2), HIF vs Älvsjö AIK Svart (5-1).
Futsal mot HSK
2017-02-25 15:34
Hässelby SK kom på besök idag!
De killar som ej farit till fjälls fick idag möjligheten att spela futsal i Kanalhallen. Vi bjöd in trevliga Hässelby SK och spelade under vänskapliga former fem futsalmatcher mot varandra. Våra ledord inför matchen var rörlighet och tålamod. Efter matchen fick vi höra att våra motståndare övat på markeringsspel. Våra killar löste sin uppgift väl; de hade mycket boll och fann varandra väldigt bra genom hela matchserien där vi vann samtliga matcher (2-1, 3-0, 3-2, 3-0, 3-1). 

Tack HSK för god match och tack domarna och den mangranna publiken!
Silver och "lilla bronset" i FCD Indoor Cup
2017-01-22 18:12
Vi ställde upp med två lag i FCD Indoor Cup i Kungsängens inomhushallar. Efter en lite trög start så rullade spelet igång för båda lagen där lag vit vann sin grupp och lag grön kom tvåa i sin. I slutspelsgruppen åkte lag vit på sin enda förlust där Arameisk-Syrianska vann den jämna matchen och därefter hela turneringen. Lag grön vann i gruppen för grupptvåor två raka segrar och därmed kom våra två lag totalt 2:a och 4:a av 12 deltagande lag. Bra jobbat! En mycket väl genomförd turnering där våra killar bjöd på fint spel och riktigt granna mål där bollen gick som på ett snöre genom hela laget. 

Tack till Simon från 05:6 som ställde upp och stöttade lag grön och tack till Jacob som gjorde sin sista turnering med HIF 05:8! Grattis till ditt nya lag, vilken värvning de gör!

Resultat: 
HIF Vit vs Hässelby SK (2-2), vs FC Djursholm 21 (3-0), vs BP 11 (3-1), vs Arameisk-Syrianska (2-4), vs Vasalund Kista (2-0).
HIF Grön vs Vasalund Kista (1-4), vs Syrianska Kerburan (2-0), Huddinge IF 5 (2-1), vs IF BP 11 (5-1), vs Örby IS Blå (5-1).
Ut i kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal
2017-01-03 16:58
I kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal ställdes vi mot IFK Lidingö Vit vilket var andra halvan av det Lidingölag vi vann emot i gruppspelet och - visade det sig - föreningens nystartade Akademilag #2. Det vita laget var klart vassare och fick ett övertag direkt. Första 10-15 minuterna var våra killar helt utspelade och hade Lidingö varit lite mer effektiva framför mål hade siffrorna varit större än den tremålsledning de skaffade sig. Sista halvan av matchen fick våra killar igång spelet och reducerade snyggt och det fanns bud på fler grönvita mål men Lidingös vinst var absolut rättvis. 

Nu väntade en placeringsmatch mot ett ihopslaget BP-lag (lag 4+14) som hade imponerat genom att hålla siffrorna nere i sin förlustmatch mot cupens suveräna dubbla vinnare (04+05!) Saltsjö-Boo. Våra killar inledde matchen mot BP svagt och släppte in två ganska billiga mål, skapade av slarvigt försvarsspel och motståndarnas höga press. BP är inledningsvis det bättre laget och våra killar spelar stressigt och skapar inte mycket. Efter hand så jämnas dock spelet ut och våra killar kvitterar, bl.a efter en präktig nick på hörna, men matchen präglas nu av ett grinigt spel från båda lagen. Vi får en odiskutabel straff emot oss när det är någon minut kvar men lyckas mirakulöst och mycket snyggt kvittera sekunder innan domaren blåser av. Straffläggningen vinner sedan BP med 3-2. 

Grattis till segrarna Lidingö och BP. Vi möts gärna igen. Och tack till våra trogna publik som trotsade kylan och hejade på oss!

Resultat: HIF vs IFK Lidingö Vit (1-3), HIF vs BP 4/14 (5-6).