Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P05-8
Vi är ett gäng på 20 killar från Östra och Västra Södermalm och närförorterna som strävar efter att spela en teknisk och snabb passningsorienterad fotboll. 

Vintertid tränar vi två till tre gånger i veckan, övriga delen av året så blir det oftare. Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher. 

Säsongen 2017 deltar vi med två lag i St:Erikscupen, ett i 7-manna svår (P12:7-1S där vi heter Hammarby IF FF 3) och ett i 9-manna medel (P12:9-15M där vi heter Hammarby IF FF 10). 

Därtill har vi ett lag anmält till svår 9-manna tillsammans med HIF P05-3 (P12:9-5S/P12:9-7S där lagen heter Hammarby IF FF 3 & 4).
Träningsmatcher x 8
2017-04-09 20:52
Ingarö på besök en solig dag i mars!
Under försäsongen har vi nu spelat 8 träningsmatcher i 9-manna mot olika föreningar från norr och söder.  Det har på det stora hela sett mycket bra ut. Våra killar har i samtliga matcher fört det mesta av spelet och visat prov på fint passningsspel genom hela laget. Effektiviteten har dock ibland varit sisådär och med bättre skärpa i straffområdet hade killarna vunnit sina matcher med lite större marginal - och inte förlorat en enda.

Men vinst i 7 av 8 träningsmatcher är inte illa. Nu ser vi fram emot att St:Erikscupen ska börja.

Tack alla motståndare för bra matcher! Vi möts snart igen.

Resultat: HIF vs Ingarö (3-2), vs Tyresö Centrum (3-0), vs Mälarhöjdens IK (3-1), vs IFK Lidingö 1 (5-3), vs Pappas Pojkar (3-2), vs FC Boo (2-3), vs Sollentuna Sportfältet (2-1), vs Järla FK (3-2).
Två nya spelare till laget
2017-03-27 19:51
Två sköna killar till!
Vi välkomnar Nicolas Forslund och David Cabrera till laget. Nicolas Forslund var med när 05:8 startade och är nu tillbaka till laget efter en tids utflykt till en annan sport. David är fostrad i Nackdala AIS men spelade senast i IFK Tumba. Båda killarna liksom deras familjer är hjärtligt välkomna!
Ut i 8-delen av Ersans Pokal
2017-03-26 20:41
8-delsfinal i Ersans Pokal mot Sollentuna. Det blåser men är soligt. Två taggade lag på plan. Första halvlek äger vi stort och kommer till en rad avslut som med lite mer flyt hade inneburit ett par måls ledning. Sollentunas duktige målvakt räddar sitt lag här! Vid ett av få besök på vår planhalva får Sollentuna en hörna som efter lite studs lämnar en retur som petas in. Snopet men sett till hur spelet såg ut första halvlek kände vi oss ganska trygga över att vi skulle vända matchen efter pausen. Tji fick vi.
 
Andra halvlek är matchbilden helt förbytt. Sollentuna pressar direkt och gör tidigt två identiska mål där kantspelaren löper förbi vår backlinje och serverar snyggt en kompis öppet mål. Nu får våra killar det väldigt tungt medan Sollentuna spelar lugnt och tryggt bollar på sina snabba kantspelare. Våra killar glömmer helt bort att rulla boll och anfallen blir väldigt korta och stressade. Tror inte vi i andra halvlek kom upp i mer än 2-3 pass i rad. Luften gick ur.

Vi gratulerar Sollentuna till segern; som matchen artade sig var ni värdiga vinnare.

Resultat: HIF vs Sollentuna Norrviken (0-3).
Gruppetta i Ersans Pokal!
2017-03-12 14:29
Tack för god match, Älvsjö AIK!
I helgen avslutade vi gruppspelet i Ersans Pokal med två matcher. På lördagen stod IFK Viksjö för motståndet. Trots stort spelinnehav och gott om chanser för våra killar stod det länge lite snopet 0-2 I halvtid då Viksjö effektivt utnyttjat sina lägen. I andra halvlek stuvar vi om lite i laget och killarna kliver in på plan fast beslutna att vända matchen. De förlägger allt spel på motståndarnas planhalva och till slut kommer målen och matchen slutar oavgjort. Ett resultat som Viksjö var mer nöjda över än vi! 

Till söndagens match fick vi besök av Älvsjö AIK. Ett lag som inte bara kunde snuva oss på gruppsegern utan därtill knuffa bort oss från slutspelet helt - under förutsättning att de vinner med god marginal. Vid vinst eller oavgjort skulle vi bli gruppetta. Killarna är taggade och tar kommando direkt och släpper sedan inte taget under hela matchen. Till skillnad mot lördagsmatchen kommer målen tidigt och det känns aldrig oroligt längs med sidlnjen. Bra jobbat killar! Nu är vi i slutspel i Ersans Pokal för tredje året i rad.

Resultat: HIF vs IFK Viksjö 2 (2-2), HIF vs Älvsjö AIK Svart (5-1).
Futsal mot HSK
2017-02-25 15:34
Hässelby SK kom på besök idag!
De killar som ej farit till fjälls fick idag möjligheten att spela futsal i Kanalhallen. Vi bjöd in trevliga Hässelby SK och spelade under vänskapliga former fem futsalmatcher mot varandra. Våra ledord inför matchen var rörlighet och tålamod. Efter matchen fick vi höra att våra motståndare övat på markeringsspel. Våra killar löste sin uppgift väl; de hade mycket boll och fann varandra väldigt bra genom hela matchserien där vi vann samtliga matcher (2-1, 3-0, 3-2, 3-0, 3-1). 

Tack HSK för god match och tack domarna och den mangranna publiken!
Silver och "lilla bronset" i FCD Indoor Cup
2017-01-22 18:12
Vi ställde upp med två lag i FCD Indoor Cup i Kungsängens inomhushallar. Efter en lite trög start så rullade spelet igång för båda lagen där lag vit vann sin grupp och lag grön kom tvåa i sin. I slutspelsgruppen åkte lag vit på sin enda förlust där Arameisk-Syrianska vann den jämna matchen och därefter hela turneringen. Lag grön vann i gruppen för grupptvåor två raka segrar och därmed kom våra två lag totalt 2:a och 4:a av 12 deltagande lag. Bra jobbat! En mycket väl genomförd turnering där våra killar bjöd på fint spel och riktigt granna mål där bollen gick som på ett snöre genom hela laget. 

Tack till Simon från 05:6 som ställde upp och stöttade lag grön och tack till Jacob som gjorde sin sista turnering med HIF 05:8! Grattis till ditt nya lag, vilken värvning de gör!

Resultat: 
HIF Vit vs Hässelby SK (2-2), vs FC Djursholm 21 (3-0), vs BP 11 (3-1), vs Arameisk-Syrianska (2-4), vs Vasalund Kista (2-0).
HIF Grön vs Vasalund Kista (1-4), vs Syrianska Kerburan (2-0), Huddinge IF 5 (2-1), vs IF BP 11 (5-1), vs Örby IS Blå (5-1).
Ut i kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal
2017-01-03 16:58
I kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal ställdes vi mot IFK Lidingö Vit vilket var andra halvan av det Lidingölag vi vann emot i gruppspelet och - visade det sig - föreningens nystartade Akademilag #2. Det vita laget var klart vassare och fick ett övertag direkt. Första 10-15 minuterna var våra killar helt utspelade och hade Lidingö varit lite mer effektiva framför mål hade siffrorna varit större än den tremålsledning de skaffade sig. Sista halvan av matchen fick våra killar igång spelet och reducerade snyggt och det fanns bud på fler grönvita mål men Lidingös vinst var absolut rättvis. 

Nu väntade en placeringsmatch mot ett ihopslaget BP-lag (lag 4+14) som hade imponerat genom att hålla siffrorna nere i sin förlustmatch mot cupens suveräna dubbla vinnare (04+05!) Saltsjö-Boo. Våra killar inledde matchen mot BP svagt och släppte in två ganska billiga mål, skapade av slarvigt försvarsspel och motståndarnas höga press. BP är inledningsvis det bättre laget och våra killar spelar stressigt och skapar inte mycket. Efter hand så jämnas dock spelet ut och våra killar kvitterar, bl.a efter en präktig nick på hörna, men matchen präglas nu av ett grinigt spel från båda lagen. Vi får en odiskutabel straff emot oss när det är någon minut kvar men lyckas mirakulöst och mycket snyggt kvittera sekunder innan domaren blåser av. Straffläggningen vinner sedan BP med 3-2. 

Grattis till segrarna Lidingö och BP. Vi möts gärna igen. Och tack till våra trogna publik som trotsade kylan och hejade på oss!

Resultat: HIF vs IFK Lidingö Vit (1-3), HIF vs BP 4/14 (5-6).
Gruppseger i Johan Björkmans Pokal.
2016-12-29 11:10
Vi återvände till tältet på Hjorthagens IP och Johan Björkmans pokal för andra året i rad.
Vi var inställda på 4 jämna matcher då denna turnering brukar locka bra lag. Lidingö och Sollentuna mötte vi nyligen medan Pappas Pojkar och Vasalund Kista var nya bekantskaper.

Killarna var tända, med från start och vann inledningsmatchen mot IFK Lidingö Blå med klara siffror. Matchen var dock betydligt jämnare än resultatet visade och Lidingö skulle sen knipa andraplatsen i gruppen.

I match #2 möter vi Vasalund Kista som lyckas att göra mål på sin enda chans och sedan lojt och framgångsrikt bevakar sin ledning. Våra killar var väldigt frustrerade över oförmågan att göra mål i en match som de ägde totalt. Men det goda med matchen var att den fungerade som en väckarklocka; nu gällde det att hitta tillbaka till grundspelet och spela med mer tålamod samt att utnyttja ytorna bättre.

Mot Pappas Pojkar fick våra killar spelet att stämma direkt och nyttjade framför allt kanterna bättre och målen trillade in. Matchen mot Sollentuna var ytterst jämn och en riktigt nagelbitare där våra killar lyckades sätta en balja och sedan hålla tätt bakåt. Det räckte till gruppvinst och kvartsfinal mot IFK Lidingö Vit den 3/1 2017.

Resultat: HIF vs IFK Lidingö Blå (3-0), HIF - Vasalund Kista (0-1), HIF vs Pappas Pojkar (5-1), HIF vs Sollentuna Sportfältet (1-0).
Andra matchen i Ersan
2016-12-17 14:14
Hässelby SK bjöd in oss att spela säsongens sista tävlingsmatch på en - för årstiden - anmärkningsvärt fin och snöfri konstgräsplan.
Ledorden idag var att vi ville se vårdat passningsspel och tålamod att inte gå på avslut direkt. Killarna tog till sig direktiven och rullade fint runt bollen och lät motståndarna jaga. Det tog säkert en kvart innan motståndarna kom över till vår planhalva. Den matchbilden gällde genom hela matchen med stort bollinnehav för våra killar och några snabba omställningar från motståndarna som reddes ut av vår följsamma backlinje och något frusna målvakt. Kul att se att polletten trillade ner och killarna verkade greppa lite mer hur de kan utnyttja ytorna som 9-mannaspelet bjuder på. Tack HSK och domaren för en god match!

Resultat: HSK - HIF (1-4).