Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P05-8
Lagbild 2019
Vi är ett gäng på 21 killar från Östra och Västra Södermalm och närförorterna som strävar efter att spela en teknisk och snabb passningsorienterad fotboll. 

Vintertid tränar vi två till tre gånger i veckan, övriga delen av året så blir det oftare. Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher; både 9-manna och 11-manna. 

Säsongen 2019 deltar vi med två lag i St:Erikscupen; ett i div 2 och ett i div 3 samt bidrar med spelare till HIF UTV och till vårt samarbetslag HIF 05:3 i deras serier.

Vår trupp är komplett och vi har inte plats för fler spelare just nu med undantag för en målvakt. Se kontaktuppgifterna till ledarna om du är målvakt och letar efter ett nytt lag. 

Tabellen ljuger inte...
2019-06-21 10:11
...men prestationen är viktigare.

Nu tar vi sommarlov efter en fin vårsäsong i där killarna återigen tagit stora kliv i sin utveckling. I båda Sanktan-serierna vi deltar i har våra killar visat upp det bästa passningsspelet och varit det spelförande laget. I div 2 är vi ännu obesegrade och i div 3 ledde spelet till fler vinster än förluster. Vi ser fram emot hösten och returmötena men ägnar nu ett par veckor åt enskild träning - och välbehövlig vila.

Brons i Falu Sommarcup
2019-06-16 20:15
Bilder från vinst och förlust i Falun!
Årets sommarcup gick till Dalarna, till Falu Sommarcup. I strålande sommarsol skulle vi komma att möta det lokala gänget Vika IF samt Stockholmslagen Kallhäll och Ängby IF i gruppspelet. Samtliga matcher spelades på naturgräs vilket vi ju inte är vana vid annat än från tidigare sommarcuper. Till skillnad från Aros, Örebrocupen och Gothia så var planerna i Falun dock jämnare och finare och våra killar lärde sig snabbt att bemästra underlaget tillräckligt bra för att inte ge de tre grupppmotståndarna många chanser att ta bollen från oss. 

Efter tre raka segrar stod vi som gruppetta att möta BP 9 (+BP 24) i kvartsfinal. Våra killar kommer väldigt peppade till matchen trots trötta ben och småskavanker efter att ha spelat två matcher redan under dagen. Vi tar tidigt ledningen och har full koll på motståndarnas spetsspelare genom hela matchen och tar välförtjänt fjärde raka vinsten i turneringen. 

Söndag morgon var det så dags för semifinal mot Slätta SK från Falun. Solen gassade men motståndarna gasade igång direkt vid avspark och hade skapat ett par farliga lägen på två minuter redan. Slätta var med sin tyngd och speed det bättre laget matchen igenom även om vi tog ledningen och hade flera chanser att näta men där Slättas målvakt eller stolpen stod i vägen. Slätta vann matchen och sedan finalen. Tack för en god match och grattis till cupvinsten!

Med distans till förlusten åker vi nöjda hem med vår prestation i en välarrangerad och trevlig cup i fint sommarväder. Och vi tog ju (delad) bronsplats!

Resultat:
HIF vs Vika IF (6-1), HIF vs Kallhäll (6-3), HIF vs Ängby IF (4-2), HIF vs BP 9 (kvartsfinal, 5-2), HIF vs Slätta SK (semifinal, 1-5).
Brons i Ersans Pokal i år igen
2019-05-30 17:42
Liksom förra året tog Ersans slut i semifinalen
Det var ett peppat grön-vitt gäng som tidig morgon stod redo att möta IFK Haninge Akademi i semifinalen av Ersans Pokal. Kul att få mäta sig med ett av Stockholms bästa lag! Våra killar gör en kanoninsats i en väldigt välspelad och spännande match. Haninge spelar en snabb och fin fotboll men våra killar ligger tätt på och kämpar sig in i matchen och bjuder på en rad fina kombinationer. Båda lagen har flera heta chanser att avgöra men båda målvakterna storspelar. Vid 1-1 och endast nån minut kvar av full tid gör våra killar en blixtsnabb omställning där Haninges målvakt gör en makalös räddning med tåspetsen. Närmare en finalplats än så kom vi inte. I förlängningen var Haninge starkare än oss och satte två baljor. Den sista när vi satsade allt framåt för kvittering. 

Liksom förra året avslutar vi Ersans pokal stolt som (delad) bronsmedaljör i tuff konkurrens. Av de fyra semifinalisterna var vi det enda laget som inte spelar div 1 i St:Erikscupen. 

Tack för en sjysst och god match, Haninge! Lycka till i finalen.

Resultat: Hammarby IF FF 8 - IFK Haninge Akademi (1-3, efter förlängning. 1-1 full tid).

Välkommen Albin!
2019-04-05 18:11
Forza Bajen!
Albin har precis börjat i vårt lag. Han har tidigare spelat i bl.a Älvsjö AIK och Segeltorps IF och vi önskar honom och hans familj varmt välkomna!  

Nu är truppen komplett sånär som på ytterligare en målvakt. 
Till semifinal i Ersans Pokal
2019-03-31 12:48
Dags för straffar...
För femte året i rad deltar vi i Älvsjös turnering Ersans Pokal och för femte året i följd så tog vi oss vidare från gruppspelet till slutspelet.

I 8-delsfinalen ställdes vi i soligt vårväder mot Reymersholm som hade vunnit sin grupp utan poängförlust. Våra killar tar ingen hänsyn till detta utan trycker från start ner motståndarna på deras planhalva och där stannar bollen i stort sett hela matchen igenom. Våra killar rullar bollen fint och släpper den inte. Vi sätter 1-0 och ytterligare två (!) som domaren felaktigt dömer bort för offside. Reymers är duktiga på att försvara sig, de har hela laget samlat runt straffområdet och hoppas på att få till omställningar. De lyckas komma till avslut en gång och då gör de mål. Våra killar fortsätter dock att trumma på och kan tillslut mycket välförtjänt få in den avgörande 2-1 bollen. 

Under kvartsfinalen, matchstart redan 09:00, på Älvsjö IP faller snö och det är buskallt. Killarna visar dock fin inställning och fortsätter med det fina spel de visade upp i 8-delsfinalen. Våra motståndare Sollentuna Nord är ett nyskapat lag bestående av spelare från Norrviken och Viby. De är starka och spelar fysiskt - några spelare ibland på gränsen - men domaren är bra med i matchen. Våra killar gör 1-0 ganska tidigt och har sedan spelövertaget i en tät match som inte bjuder på så många målchanser. Med tre minuter kvar görs dock ett ödesdigert bolltapp och Sollentunas anfallare kommer ren med vår målvakt och gör inget misstag. 1-1 känns mycket snopet sett till matchbilden. Förlängningen blir mållös men när det är dags för straffar är våra killar kliniska och sätter fyra raka och David som trätt på sig målvaktströjan räddar två: 4-2! Bra kämpat killar!

Tack för god match Reymers och Sollentuna.

Semifinalen spelas 30 maj. Motståndare ej klara.


Guld i Bjurfors Vintercup!
2019-02-27 17:26
Vinnarna i Ingarö IFs futsalcup i Brunns Skola!
I många år har vi återvänt till Ingarös futsalcup på sportlovet och tidigare hämtat hem både silver- och guldpokalen. I år spelades turneringen i form av en serie och vi ställdes mot Ingarö IF 1 & 2 samt Segeltorps IF 1 & 3. Efter 3 vinster och en oavgjord stod killarna i år som värdiga vinnare och avslutar inte bara en väl genomförd turnering utan även en riktigt fin futsalsäsong där de endast förlorade 2 tävlingsmatcher och vann 14.

Resultat: HIF vs Ingarö IF 1 (2-1), HIF vs Segeltorps IF 3 (2-0), HIF vs Ingarö IF 2 (3-3), HIF vs Segeltorps IF 1 (3-0).
Guld i Kristinehamnscupen!
2019-02-24 21:00
Delad glädje är dubbel glädje!
Fem killar från 05:8 åkte på fredagen ner till Kristinehamn och genomförde tillsammans med sex kompisar från 05:3 en grym turnering och kunde på söndagen välförtjänt åka hem med guldpokalen!

Resultat: HIF United vs Lillån FK (0-1), HIF vs IK Vikings Lesjöfors (5-0, HIF vs Värnamo Södra (1-3), HIF vs FBK Karlstad Röd (2-0), HIF vs Skogås/Trångsund (Kvartsfinal 1-0), HIF vs Värnamo Södra (Semifinal 1-0), HIF vs IFK Kristinehamn (Final 3-0).
Gazoliners Futsalserie: Omgång 9-10
2019-02-17 16:32
Målkalas i sista två omgångarna av serien
Idag spelades de två sista matcherna i Gazoliners futsalserie. Som motståndare hade vi två lag med killar födda -06; IFK Lidingö Mitt och DIF 06:3 - och det blev en tuff uppgift för båda dessa lag att hänga med i tempot när våra taggade spelare växlade upp och med få tillslag lirade sig fram till en rad lägen två-mot-en och tre-mot-en. Heder till båda lagen som fortsatte att kämpa på trots att baklängesmålen trillade in. Med dessa två matcher stannar vi på 8 vinster, en oavgjord och en förlust i serien. Båda poängförlusterna mot killar födda 04.

Vi avslutar nu futsalsäsongen med cup ute på Ingarö under sportlovet. 

Resultat: HIF vs IFK Lidingö (13-3), HIF vs DIF 06:3 (17-5).
Lottningen till Sanktan klar
2019-02-02 11:54
En säsong med matcher i alla väderstreck!
Då var lottningen klar till St:Erikscupen 2019. Vi kommer att ställas mot en rad bekanta söder-om-söder-lag i div 2 och har även att se fram emot en fajt mot våra klubbkompisar i 05:15. I div 3 får vi åka i alla väderstreck och har en del nya lag att lära känna. Ser ut att bli en kul säsong!

Ps! Det kan fortfarande ske förändringar i serieindelningen beroende på om lag utgår eller tillkommer.