Vi är ett gäng på 19 killar från Östra och Västra Södermalm och närförorterna som strävar efter att spela en teknisk och passningsorienterad fotboll. 

Vintertid tränar vi två till tre gånger i veckan, övriga delen av året så blir det oftare. Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher. 

Säsongen 2017 deltar vi med två lag i St:Erikscupen, ett i 7-manna svår och ett i 9-manna medel. Därtill har vi ett lag anmält till svår 9-manna tillsammans med HIF P05-3.
Futsal mot HSK
2017-02-25 15:34
Hässelby SK kom på besök idag!
De killar som ej farit till fjälls fick idag möjligheten att spela futsal i Kanalhallen. Vi bjöd in trevliga Hässelby SK och spelade under vänskapliga former fem futsalmatcher mot varandra. Våra ledord inför matchen var rörlighet och tålamod. Efter matchen fick vi höra att våra motståndare övat på markeringsspel. Våra killar löste sin uppgift väl; de hade mycket boll och fann varandra väldigt bra genom hela matchserien där vi vann samtliga matcher (2-1, 3-0, 3-2, 3-0, 3-1). 

Tack HSK för god match och tack domarna och den mangranna publiken!
Silver och "lilla bronset" i FCD Indoor Cup
2017-01-22 18:12
Vi ställde upp med två lag i FCD Indoor Cup i Kungsängens inomhushallar. Efter en lite trög start så rullade spelet igång för båda lagen där lag vit vann sin grupp och lag grön kom tvåa i sin. I slutspelsgruppen åkte lag vit på sin enda förlust där Arameisk-Syrianska vann den jämna matchen och därefter hela turneringen. Lag grön vann i gruppen för grupptvåor två raka segrar och därmed kom våra två lag totalt 2:a och 4:a av 12 deltagande lag. Bra jobbat! En mycket väl genomförd turnering där våra killar bjöd på fint spel och riktigt granna mål där bollen gick som på ett snöre genom hela laget. 

Tack till Simon från 05:6 som ställde upp och stöttade lag grön och tack till Jacob som gjorde sin sista turnering med HIF 05:8! Grattis till ditt nya lag, vilken värvning de gör!

Resultat: 
HIF Vit vs Hässelby SK (2-2), vs FC Djursholm 21 (3-0), vs BP 11 (3-1), vs Arameisk-Syrianska (2-4), vs Vasalund Kista (2-0).
HIF Grön vs Vasalund Kista (1-4), vs Syrianska Kerburan (2-0), Huddinge IF 5 (2-1), vs IF BP 11 (5-1), vs Örby IS Blå (5-1).
Ut i kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal
2017-01-03 16:58
I kvartsfinalen av Johan Björkmans Pokal ställdes vi mot IFK Lidingö Vit vilket var andra halvan av det Lidingölag vi vann emot i gruppspelet och - visade det sig - föreningens nystartade Akademilag #2. Det vita laget var klart vassare och fick ett övertag direkt. Första 10-15 minuterna var våra killar helt utspelade och hade Lidingö varit lite mer effektiva framför mål hade siffrorna varit större än den tremålsledning de skaffade sig. Sista halvan av matchen fick våra killar igång spelet och reducerade snyggt och det fanns bud på fler grönvita mål men Lidingös vinst var absolut rättvis. 

Nu väntade en placeringsmatch mot ett ihopslaget BP-lag (lag 4+14) som hade imponerat genom att hålla siffrorna nere i sin förlustmatch mot cupens suveräna dubbla vinnare (04+05!) Saltsjö-Boo. Våra killar inledde matchen mot BP svagt och släppte in två ganska billiga mål, skapade av slarvigt försvarsspel och motståndarnas höga press. BP är inledningsvis det bättre laget och våra killar spelar stressigt och skapar inte mycket. Efter hand så jämnas dock spelet ut och våra killar kvitterar, bl.a efter en präktig nick på hörna, men matchen präglas nu av ett grinigt spel från båda lagen. Vi får en odiskutabel straff emot oss när det är någon minut kvar men lyckas mirakulöst och mycket snyggt kvittera sekunder innan domaren blåser av. Straffläggningen vinner sedan BP med 3-2. 

Grattis till segrarna Lidingö och BP. Vi möts gärna igen. Och tack till våra trogna publik som trotsade kylan och hejade på oss!

Resultat: HIF vs IFK Lidingö Vit (1-3), HIF vs BP 4/14 (5-6).
Gruppseger i Johan Björkmans Pokal.
2016-12-29 11:10
Vi återvände till tältet på Hjorthagens IP och Johan Björkmans pokal för andra året i rad.
Vi var inställda på 4 jämna matcher då denna turnering brukar locka bra lag. Lidingö och Sollentuna mötte vi nyligen medan Pappas Pojkar och Vasalund Kista var nya bekantskaper.

Killarna var tända, med från start och vann inledningsmatchen mot IFK Lidingö Blå med klara siffror. Matchen var dock betydligt jämnare än resultatet visade och Lidingö skulle sen knipa andraplatsen i gruppen.

I match #2 möter vi Vasalund Kista som lyckas att göra mål på sin enda chans och sedan lojt och framgångsrikt bevakar sin ledning. Våra killar var väldigt frustrerade över oförmågan att göra mål i en match som de ägde totalt. Men det goda med matchen var att den fungerade som en väckarklocka; nu gällde det att hitta tillbaka till grundspelet och spela med mer tålamod samt att utnyttja ytorna bättre.

Mot Pappas Pojkar fick våra killar spelet att stämma direkt och nyttjade framför allt kanterna bättre och målen trillade in. Matchen mot Sollentuna var ytterst jämn och en riktigt nagelbitare där våra killar lyckades sätta en balja och sedan hålla tätt bakåt. Det räckte till gruppvinst och kvartsfinal mot IFK Lidingö Vit den 3/1 2017.

Resultat: HIF vs IFK Lidingö Blå (3-0), HIF - Vasalund Kista (0-1), HIF vs Pappas Pojkar (5-1), HIF vs Sollentuna Sportfältet (1-0).
Andra matchen i Ersan
2016-12-17 14:14
Hässelby SK bjöd in oss att spela säsongens sista tävlingsmatch på en - för årstiden - anmärkningsvärt fin och snöfri konstgräsplan.
Ledorden idag var att vi ville se vårdat passningsspel och tålamod att inte gå på avslut direkt. Killarna tog till sig direktiven och rullade fint runt bollen och lät motståndarna jaga. Det tog säkert en kvart innan motståndarna kom över till vår planhalva. Den matchbilden gällde genom hela matchen med stort bollinnehav för våra killar och några snabba omställningar från motståndarna som reddes ut av vår följsamma backlinje och något frusna målvakt. Kul att se att polletten trillade ner och killarna verkade greppa lite mer hur de kan utnyttja ytorna som 9-mannaspelet bjuder på. Tack HSK och domaren för en god match!

Resultat: HSK - HIF (1-4).
Säsongsavslutning på Bounce
2016-12-16 21:00
På fredagskvällen hade ett hoppfullt (!) gäng säsongsavslutning på Bounce. Det blev en väldigt lyckad afton som avslutades med middag i avskilt rum i den enorma hoppborgens lokaler. Tack Linda och aktivitetsgruppen för att ni fixade!
Första matchen i Ersans Pokal
2016-11-26 14:23
Derby på Kärrtorps IP!
Idag inledde vi seriespelet i Ersans Pokal som i år är 9-manna. Det var första matchen på en månad så vi räknade inte med att killarna skulle vara så fokuserade. De tar tag i spelet från start och släpper sedan inte greppet på hela matchen. Fint och rörligt passningsspel och några granna djupledsbollar bäddade för segern där - om man ska invända på något - siffrorna var lite i underkant. Med en större skärpa i sista passningen och vid avslut hade killarna allt kunnat göra några fler mål idag. Tack domaren och motståndarna för en god kamp på vår gemensamma hemmaplan!

Resultat: HIF vs BK/BK (5-1).
Första 9-mannacupen
2016-10-30 18:29
En synnerligen tidig morgon åkte ett trött men förväntansfullt gäng ut till 9-mannachocken i Upplands Väsby.

Förutom FC Boo var det ett par nya lag att stifta bekantskap med i vår första 9-mannacup.


08:00 vs Bollstanäs SK P05-2 Gul (SVK1) : 0-0

Osäkra lite på var vi stod bestämde vi oss för att utgå från ett stabilt försvarsspel inledningsvis. Vi var det klart bättre laget under hela matchen men hade svårt att etablera ett tillräckligt starkt tryck.


Generellt genom hela turneringen skulle det visa sig att vi var för tunna anfallsmässigt. Bra passningsspel men lite uddlöst framåt.


En spelmässigt ganska väl genomförd match trots allt.


09:40 vs FC Boo (0-3)

Bästa matchen under turneringen. Mycket bra och snabbt passningsspel. En rakt igenom jämn match där FC Boo som vanligt var ganska bra och fysiska i sitt spel.

Vi stod dock upp bra mot fysiken och hotade dom flera gånger genom snabba uppspel där vi också utnyttjade kanterna bra. Dock lite som vi sett flera gånger innan inte den riktiga ”killer-instinkten” framför målet.


Vi fick ett billigt mål i baken men killarna fortsatte trots detta att jobba och kämpa. Efter 0-2 var det dock ridå ner och 0-3 kom också i slutet. Vi ska dock vara nöjda med denna insats. FC Boo slog sedan Bollstanäs med 7-1


 11:20 vs Brottby SK (1-3)

Här kunde vi inte riktigt mobilisera krafter efter förlusten mot Boo. Betydligt mindre energi i laget och en hel del enkla mål i baken. Tyvärr också några skador vilket gjorde att vi försvagades ytterligare och hade svårt att få till balansen i laget. Vi blev lite för tunna helt enkelt.


Vi slutade 3:a i gruppen vilket ledde till B-slutspel.


Kvartsfinal B-slutspel - Bollstanäs SK P05-1 Vit (0–3)

Tyvärr svagaste insatsen i turneringen. Detta Bollstanäslag var dock bättre än det första laget vi mötte men i denna match var det inte många som tog löpningarna. Vi skapade i praktiken inget framåt och försvarsmässigt fick motståndarna utan någon särskild press löpa igenom på mycket fria ytor. Slutsatsen var i snacket med killarna att vi aldrig kommer vinna några matcher där vi slutar springa.


Resultatet var både rättvist och speglar matchen korrekt. Bara 1 avbytare gjorde dock att vi inte kunde ”snurra” spelare som man kunde önska.


En cuperfarenhet rikare åkte laget hem för att njuta höstlov. Tack Bollstanäs för trevlig cup!

Ut i 8-delsfinalen i Oktobercupen
2016-10-16 21:00
Mållösa killar efter märklig match mot Vasalund...
Oktobercupen blev en ganska svidande erfarenhet för våra killar sett till resultaten. Spelmässigt var det lite blandat; vi spelar i perioder egentligen jämnt mot alla lag utom AIK U som är bättre än oss på allt. Men de svaga perioderna var dessvärre lite för många och det ska ju göras mål också vid de chanser som skapas. I takt med att utdelningen uteblir blir spelet mer och mer håglöst och bottennappet är mot ett oorganiserat Vasalund (som sedan tar bronspengen), där deras samtliga mål är soloprestationer med våra killar som bolltittare. 

I B-slutspelet ställs vi mot DIF 2 som haft en liknande resa som vår i gruppspelet och kommer fyllda av revanschlust. Våra killar har dessvärre inte skakat av sig bolltittandet från gruppspelet och kommer aldrig in i matchen trots drömstart med ledningsmål efter två minuter. DIF vinner välförtjänt och vi är ute ur turneringen.

Vi tackar Djursholm för en som vanligt välarrangerad cup och tar nu en liten paus från 7-manna och testar på 9-manna under hösten.

Resultat: vs BP 17 (1-2), vs AIK U (0-4), vs Ängby IF (1-4), Vasalund Tensta (0-7), DIF 2 (2-4).