Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P05-8
Lagbild 2017
Vi är ett gäng på 21 killar från Östra och Västra Södermalm och närförorterna som strävar efter att spela en teknisk och snabb passningsorienterad fotboll. 

Vintertid tränar vi två till tre gånger i veckan, övriga delen av året så blir det oftare. Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher; både 9-manna och 11-manna. I sommar deltar vi i Gothia Cup.

Säsongen 2018 deltar vi med två lag i St:Erikscupen; ett i div 2H och ett i div 4F samt bidrar med spelare till HIF UTV som spelar div1A och till HIF 05:3 i deras serier.

Vår trupp är komplett och vi har inte plats för fler spelare just nu med undantag för en målvakt. Se kontaktuppgifterna till ledarna om du är målvakt och letar efter ett nytt lag. 

Till 16-delsfinal i Gothia Cup
2018-07-21 19:29
Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. I klass "Boys 13" deltog 136 lag.
Referat kommer!
Skit i tabellen...
2018-06-18 22:08
...Bajen är bäst ändå

Igår avslutade killarna vårsäsongen med vinst i St:Erikscupen mot Stureby SK; en säsong som vi tränare är mycket nöjda med!


Vårt lag har utvecklats mycket och börjar få bitarna på plats. Killarna för spelet, har tålamod att börja om ifall motståndarnas försvar är samlat, de spelar bollen längs marken och alla lagdelarna deltar i speluppbyggnaden. Förvånansvärt många lag vi mött bygger annars tvärtom sin spelidé på att ensidigt mata långa bollar till en stor, stark och snabb anfallare. 


Nu vilar från Sanktan och lägger fokus på att träna inför det stora äventyret Gothia Cup! 

Brons i Ersans Pokal!
2018-06-05 20:44
Semifinaldags i Ersans Pokal och vi ställdes mot Spångas duktiga förstalag.

Vi visste att matchen skulle bli tuff då vi förlorat klart mot detta lag i gruppspelet. Spånga tar kommandot direkt i denna match också och låter våra killar jaga boll. De grönvita kämpar väl men kommer inte riktigt upp i den nivå som krävs för att ta en finalplats. Vi störde Spånga länge men hotade dem riktigt aldrig så våra blåvita motståndare vinner fullt rättvist.


Vi tar med oss prestationen att som breddlag komma topp 4 av 30 deltagande lag och önskar både Spånga och Sollentuna Norrviken lycka till i finalen. Två värdiga finalister - vi har ju fått stryk av dem båda i cupen ;-)

Vinst i kvartsfinalen av Ersans Pokal
2018-05-13 13:39
Gemensamt peppsnack innan match; lag grönt mot lag vit!
I strålande försommarväder ställdes vi i lördags motvilligt mot vårt sammarbetslag 05:3 i kvartsfinalen av Ersans Pokal. Vi hade hellre möts i finalen! 

05:3 är ju ett lag vi känner väldigt väl så vi trodde vi hade koll på deras styrkor. Tji fick vi. Där vi hade förväntat oss att ha en hel del boll och att 05:3 med fart skulle skapa flera farliga omställningar blev matchbilden den omvända. 05:3 äger matchen totalt första 15-20 minuterna och skapar målchans på målchans, Vår målvakt räddar oss flera gånger. Då får vi ett kontringsläge och sätter 1-0. Absolut inte rättvist. 2-0 kommer strax efter på en snygg kombination och därefter vänder sakteliga matchbilden när motståndarna börjar krokna lite samtidigt som våra killar trummar på med nya krafter. När 05:3 i jakten på reducering ändrar formation skapas stora ytor för våra killar och vi gör 3-0 och har faktiskt bud på ett par till, bl.a ett rungande skott i kryssribban. Tack för god match, kompisar! Efter matchen käkade vi gemensam lunch ihop; söderbröder som vi är!


Obesegrade i Enskedes Minicup
2018-05-01 19:08
Uppvärmning med doppboll på Gubbängens BP. Sol på IP.

Enskede Röd arrangerade idag en minicup där de erbjöd förstklassigt käk och fyra täta matcher utan mycket spilltid på Gubbängens BP och IP. Det var kallt och regn i luften när cupen inleddes på morgonen och sol och varmt när cupen avslutades. Finns inte mycket mer att begära av en träningscup - jo bra spel då kanske. 


Våra killar kontrollerade samtliga matcher idag men borde gjort ett par baljor till. Det blev lite för plottrigt emellanåt men det är inte alltid så lätt att rulla boll när motståndarna backar hem med sitt lag och söker dra ner på tempot. 


Tack Enskede för en välarrangerad cup och gott jobb av de duktiga unga domarna som höll en hög nivå och ej lät sig påverkas av smågnäll från plan och sidlinje.


Resultat: HIF 8 vs Segeltorp 3 (1-1), HIF 8 vs Enskede Röd (1-0), HIF 8 vs Järla (4-2), HIF 8 vs IFK Waxholm (2-1).

Fin start på St:Erikscupen
2018-04-08 22:17
Vi tackar Värmdö med en varm applåd!
I ett skönt vårväder på fina Långholmens BP inledde vi (äntligen!) St:Erikscupen med två stabila segrar i våra två serier; 5-1 mot Tullinge TP och 7-1 mot Värmdö.
Ett lag ut, ett lag till kvarten i Ersans Pokal
2018-04-07 21:43
Lag vit spelade förra helgen 8-delsfinal mot BP 9. Våra killar gör en tapper kämpainsats mot ett tufft spelande lag. Vi hade bollen mest och parkerade långa stunder på motståndarnas planhalva men BP kom hela tiden i farliga omställningar där de lade långa bollar på sin stora snabba kantspelare. Med bättre skärpa hade BP kunnat vinna matchen. 1-1 full tid följs av förlängning där vi tidigt sätter ledningsbollen men ej lyckas stänga matchen som slutar 2-2. Straffläggningen blir en nagelbitare med en rad perfekta straffar från båda lagen men där våra killar drog längsta strået denna gång. 

Lag grön mötte i sin 8-delsfinal Sollentuna Norrviken. Ett trevligt gäng som lag vit hade i gruppspelet och som vi vet är duktiga och kul att möta. Vi kommer till matchen med 11 killar varav 3 redan spelat match på morgonen och några med småskavanker vilket straffade sig. Det uppstod kö till avbytarbåset! Sollentuna nötte ner oss och vann fullt rättvist med 3-1.

I kvartsfinalen möter lag vit typiskt nog vårt samarbetslag Hammarby P05:3. Vi hade hellre möts i finalen!
St:Erikscupen 2018 lottad och klar
2018-03-19 07:42
Spelprogrammet ligger i kalendern.
Nu är våra serier klara. Vi får en rad spännande matcher mot lag från söderort; de flesta bekanta namn! Vi inleder serien söndag den 8 april med matcher mot Tullinge TP och Värmdö IF och avslutar mot samma lag den 20 oktober.