Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
HTFF 15
Välkommen till Hammarby Talang FF P15


Hammarby Talang FF P15 är ett lag som bildades för ambitiösa spelare som vill ha större utmaningar och tillbringa mycket tid på att träna och spela fotboll.

 

Vi tränar i en stimulerande miljö och strävar efter att nå spelarnas bästa prestation genom kontinuerligt fotbollsutveckling och tävling på högsta möjliga nivå.

 

Säsongen 2018 kommer laget att spela kvalserien till U16 Allsvenskan.

 

Är du född 2003 och vill satsa på din fotbollskarriär i en utvecklande miljö samt möta flera av Stockholms bästa P15 fotbollslag? Kontakta oss för provträning!

 

För tillfället söker vi även ytterligare en målvakt.

 

Självklart efterlever vi klubbens värdegrund och visar alltid respekt för laget, motståndare domare och publik.

 


bajenp03@gmail.com  

 

 

 

 

 

 

 

 

IFK Aspudden Tellus vs P03UTV
2017-10-04 14:20
Sjätte matchen efter sommaruppehållet, trenden har varit mycket positiv och spelet har fungerat fantastiskt och det har lett till att vi faktiskt är obesegrade denna höststart. Prestationerna av alla spelare i vårt spelsystem har varit avgörande för detta positiva resultat.

I denna match får vi klara oss utan ett par av våra spelare som är på resande for samt skadade. Bredden i truppen gör att vi fortfarande kan mobilisera ett starkt lag. Vi startar matchen med en mycket intensiv press som redan efter 2 minuter leder till ett slarvigt passningsspel i backlinjen av Aspudden som fångas upp av oss och förvaltas väl till en 0-1 ledning.

Efter denna öppning så stabiliserar Aspudden sitt spel och det blir ett mycket jämnare spel där vi klart har plusstatistik i antal målchanser men vi lyckas inte riktigt få in bollen. Första halvlek avslutas med en 0-1 ledning. Andra halvlek blir en mycket jämn tillställning med många chanser åt bägge hållen men nu är vi verkligen effektiva vid våra chanser och lyckas sätta dit både 0-2 och 0-3 innan matchen tar slut.


Forza Bajen!

Hemmamatch mot Tyresö FF
2017-09-25 14:37
Varmt höstväder och dags för tredje hemmamatchen på Gubbängens IP efter sommaruppehållet.

Allas tankar var, skall vi fortsätta på den framgångsrika vågen som vi fått denna höstsäsong? Denna gång var det Tyresö som stod för motståndet och alla kommer ihåg vårmatchen där vi inte alls lyckades med vårt spel utan förlorade mycket rättvist med 3-0.

Vi får tidigt en fördel i bollinnehavet och känslan blev snabbt densamma som vi haft tidigt i matcherna mot Tullinge och Stuvsta, många målchanser men våra avslut hade inte den riktiga skärpan. Tyresö spelade en riktigt bra fotboll även denna gång och vi kände att en tappad boll kunde bli en livsfarlig omställning vilket tyvärr visade sig vara precis det som hände. Vid två olika tillfällen så tappade vi boll i vårt försök till anfall vilket ledde till snabba omställningar och då var Tyresö iskalla och gjorde två mål.

Som matchbilden såg ut så kändes det väl inte helt rättvist men sådan är fotbollen. I halvleksvilan så var det mycket fokus på att förbättra avsluten och inte vara så ivriga i passningsbesluten på mittplan. Lyckas vi med det så kommer vi göra mål och förhoppningsvis så kommer vi få tillräckligt många chanser för att göra fler mål än dem vi släppt in.

Som vi genomförde andra halvlek, det var knivskarp precision i passningsspelet och vi radade upp chanser och inom kort så hade vi kvitterat Tyresö:s ledning till 2-2 och nu var självförtroende i topp. Killarna fortsatte sin forcering och snart så hade vi även tagit ledningen och detta med ungefär 5 minuter kvar av matchen.

Tyresö satte nu igång en hård forcering för att utjämna resultatet och vi hamnade djupt ned på egen planhalva, nervositeten var hög på sidlinjen och många gånger gick blicken ned till klockan. Som alltid när man släpper upp folk i offensiven så skapas det möjligheter för kontringar och det var precis det som hände och en snygg långboll ifrån Hampus hamnar absolut rätt vid fötterna på Joar som med hög precision placerar bollen i målvakten vänstra kryss och med 2 minuter kvar av matchen så var ställningen 4-2 och ett skönt lugn infann sig.


Forza Bajen!
 
Matchrapport ifrån bataljerna mot Tullinge Triangelpojkar & Stuvsta IF
2017-09-21 13:33
Efter en tuff bortamatch mot serieledarna så väntades det 2 returmatcher på hemmaplan mot Tullinge Triangelpojkar (vårresultat 1-2) samt Stuvsta IF (vårresultat 2-1).

Vi kände efter matchen mot IFK Haninge så kände vi att vårt spelsystem nu börjar fungera hela matcherna och våra förhoppningar stora inför dessa två matcher. Söndag 20 aug och platsen är Gubbängens IP, vår första hemmamatch här efter att man bytt gräsmattan. Vi började ganska tafatt matchen mot Tullinge men efter cirka 10 mins så fickkillarna koll på bollinnehavet och då började dom att riktigt spela ut enligt vår gemensamma strategi och vårt tryck i dom sista 15 minuterna av första halvlek samt hela andra ledde till en trygg seger med 6-1.

26/8 Gubbängens IP
Stärkta av ett bra fotbollsspel med positiva resultat så var det dags för Stuvsta IF, det var full fart ifrån det att domaren blåste och vi konstaterad snabbt att initiativet och bollinnehavet var vårt. Stort självförtroende och snabba förflyttningar av spelare utan boll skapade många farliga chanser vilket ledde till att vi avslutade matchen med en 3-0 ledning.

Inga ändringar diskuterades i halvtid utan nu gällde det att upprätthålla fokus och inställning så att vi kunde avsluta matchen som vi började den och inte bjuda in Stuvsta. Detta lyckades över förväntan och vi avslutade med ett resultat på 9-0. Målen kan ses här:

http://www.hammarbyungdom.se/nyheter/?ID=124812&NID=352337


Forza Bajen!
Matchrapport ifrån höstens premiärmatch mot IFK Haninge.
2017-09-20 23:23
Tidig morgon och ett regn som öser ner är inte de bästa förutsättningarna när man möter serieledarna på bortaplan. Trots detta gjorde vi gedigen insats där vi fick med oss en välförtjänt poäng genom en stabil laginsats. 

I första halvlek hade Haninge det mesta av bollen och var skickliga på att flytta bollen i sidled och öppna upp vårt försvar. Joakim i målet gjorde bland annat en svettig benparad som räddade oss från att hamna i underläge. Även om passningsspelet i anfallet var lite slarvigt i bland tog vi oss sakta men säkert in i matchen och efter en fin djupled boll av Anton till Elias som fälldes fick vi en korrekt straff. Elias var säkerheten själv och vi gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

I andra halvlek fortsatte Haninge ha mycket boll men vårt försvarspel var mycket bättre och vi höll linjerna i ett 5-4-1 som förhindrade motståndarna att spela igenom oss. En tilltrasslad situation vid hörna gav dock tyvärr Haninge 1-1 i mitten på andra.

Vi fortsatte dock vara noggranna i försvarsarbetet och detta gav oss möjlighet att få till ett omställningsspel som skapade flera fina chanser att göra mål (detta kan bland annat ses 16.40 i 2a halvlek i matchvideon). 

En bra poäng mot tufft motstånd tack vare ett stabilt försvarspel!

Forza Bajen!

Semifinaldags i Ersan pokal!
2017-05-03 10:37
Efter gruppseger och vinster i både 8-del samt kvartsfinal så vart det dags för semifinal och detta mot tuffa IFK Haninge.

Vi har aldrig mött IFK förut men vet att detta är ett bra lag så vi var förberedda på ett spelskickligt motstånd. Det vi förväntade oss var också det vi fick, svårt att etablera eget spel på mitten motståndarna kändes hungrigare i närkamperna och dom fick oförtjänt mycket respekt ifrån våra spelare.

Killarna ändrade snabbt taktik och lättade bollar förbi motståndarnas övertalighet på mitten och därigenom så skapade vi våra farligheter och fasta situationer och det var via en sådan situation (hörna) som vi snabbt lyckades sätta dit en tidig 1-0 ledning.

Vi fortsatte vår anfallstaktik och lyckades riktigt bra och inte långt efter 1-0 ledningen så satte vi dit även 2-0. Vårt försvar gjorde ett riktigt bar jobb och avstyrde dom flesta farligheterna i första halvlek med undantag för en situation där Haninge via deras högerkant tog sig fram djupt ned i vårt försvar och slog sen en fin genomskärare till en fristående anfallare som satte dit foten men Joakim i målet gjorde en otrolig reflexräddning och vi kunde avsluta första halvlek med en 2-0 ledning.

Vi pratade mycket i halvtidsvilan om den kommande ökade pressen ifrån Haninge och vår taktik var att inte barar slå bort bollarna utan att ta kontroll på bollinnehavet och försöka under den höga pressen spela oss ur den för att försöka skapa snabba anfall, vi märkte att Haninge hade flyttat upp fler spelare och vi såg stora möjligheter att via snabba omställningar skapa farliga kontringar och under andra halvlek så brände vi säaker en 3-4 riktiga chanser till en 3-0 ledning men mitt i Haninges pres så rullade bollen i vårt straffområde rätt och Haninge kvitterade med 7-8 minuter kvar.

Vi flyttade i detta läge ned en mittfältare i försvarslinjen och en anfallare fick falla ned i mittfältet och målet var att när Haninge startade sina anfall så skulle vi ligga rätt med minst 9 spelare.

Vi lyckades riktigt bra och kunde ta hem segern!

Fantastiskt försvarsarbete och en riktigt grym målvaktsinsats av Joakim som säkert stod i vägen för alla försök till avslut.

Finalen går av stapeln den 6/6 på Älvsjö IP


Forza Bajen!