Välkommen till Hammarby IF FF P03UTV
@Hammarby Foto
Hammarby IF FF 03UTV är åldersgruppens gemensamma lag som skall fungera som extra sporre för dom killar som har en önskan om extra träning och matchning mot tufft motstånd.

Killarna har sin utvecklingsplats i sitt baslag och dom som vill har en möjlighet till extra träning med 03UTV. Som ett komplement till denna träning så finns det även en möjlighet till spel i specifika cuper samt "Sanktan" P13-1A serien där motståndet är svårare än normalt.

Kriteria för spelare som vill ha möjligheten till att träna och spela med P03UTV:
  • Rekommendation ifrån sina tränare
  • Hög träningsnärvaro
  • Ligger långt fram i sin utveckling
  • Starkt fokus i sitt eget lag
  • Stark vilja att utvecklas
  • God spelförståelse
Kristinehamnscupen 2017
2017-02-13 11:03
15 tappra spelare samlas 17:30 fredag 10/2 för transport ned till Kristinehamn och det första cupävenstyret för P03UTV.

Det som väntade var en 11-manna turnering inomhus med totalt 20st lag. Vi har tidigare erfarenhet av denna anläggning efter två träningsläger.

Vi anländer Kristinehamn efter en lugn resa och man märker att alla killarna är riktigt taggade, nattmacka, yoghurt och juice sen bäddning för att sedan släcka ljuset 10:00.

Lördag
Hammarby IF FF P03UTV vs Skultorp IF
Tidig uppgång 06:30 för att vara på plats på arenan 07:30. Första matchen stod mot Skultorp IF som är en tätort i Skövde kommun belägen i Norra Kyrketorps socken cirka 5 km söder om Skövde och i kanten av Billingen.

Kul att få möjligheten att möta lag som man vanligtvis inte träffar på. Matchen startar i för oss ett mycket lågt tempo där vi ägnar oss åt att spela mycket boll mellan backar och målvakt och motståndarna flyttade sitt manskap och stressen hos våra killar ökade. Stressen ledde till två stora misstag med ett direkt förödande resultat i två baklängesmål.

Snabb förändring av vår taktik ledde till att vi snabbt förflyttade bollen ifrån vår planhalva till motståndarnas och etablerade ett kontinuerligt spelinnehav där. Ett kompakt tryck på motståndarna skapades men tiden var kort (1*25 min) gjorde att vi stressade fram våra målchanser med lite oskärpa i avsluten men till slut så kom det efterlängtade målet men tyvär så var det alldeles för lite tid kvar för ett ytterligare mål och vi får konstatera att vårt inledande spel i lågt tempo på egen planhalva satte oss i en lite orättvis situation med 0-2 underläge som vi inte hann vända.

IFK Kristinehamn vs Hammarby IF FF P03UTV
Till denna match hade vi tagit lärdom och etablerade snabbt ett spel på motståndarna planhalva och vi kunde räkna motståndarnas besök på vår planhalva på ena handens fingrar. Starkt offensivt arbete med högt tempo och ett försvar som inte släppte igenom en boll. Svårt hade vi dock med den sista bite i anfallsspelet och målen lyste med sin frånvaro ända tills näst sista minuten då vi fick en frispark straxt innanför mittlinjen på motståndarna planhalva, Taktiken var att landa frisparken lite nedanför straffpunkten och fylla ytan med många Hammarbyben och den taktiken fungerade perfekt och Noa fick sista träff på bollen och vi fick vårt efterlängtade mål och gick ifrån matchen med en mycket efterlängtad seger.

Hammarby IF FF P03UTV vs Tistedal TIF
Tistedalen är en gammal sågverksby i Halden kommun, cirka fyra km från centrala Halden. Vår taktik var den samma som mot Kristinehamn och nu fungerade varje lagdel perfekt och efter 5 minuters spel så var vår ledning 3-0 och i denna match så fanns det INGET spel på vår planhalva och killarna lyckades med allt dom företog sig och vi kammade hem en mycket välförtjänt 5-0 vinst.

Dingtuna GIF vs Hammarby IF FF P03UTV
Dingtuna har sin hemvist utanför Västerås och har en tydligt inriktning med sitt första lag och det är att spela många cuper och det på elitnivå hela tiden mot starkt och tufft motstånd. Vi behövde som sämst spela oavgjort för att klara oss vidare till slutspel. Matchen började jämt och båda lagen hade målet att placera spelet på motståndarna planhalva och det kändes direkt att detta motstånd var hittills det bästa vi haft, här gällde det att inte göra några misstag för då skulle genast bli farliga målchanser. Elias snappade tidigt i matchen upp en misslyckad pass mella motståndarna backar och kom fri med målvakt men fick en lite knuff i avslutsläget och kunde inte riktigt placera bollen i mål. Spelet pendlade mellan långa utsparkar ifrån Dingtunas målvakt som skarvades vidare av central mittfältare och våra mittbackar tog hand om dessa gång på gång men helplötsligt så fick deras vänsterytter en lång boll och här gick vår man bort sig i markeringen och Dingtuna spelaren kunde skära in mot vår mittback och vi kortlinjen slå en genomskärare som deras anfallare kund sätta fram en bredsida och få in bollen till en 1-0 ledning. Vi fortsatte att jobba mot en kvittering och var nära vid ett antal gånger och vi skapade hörna på hörna som tyvärr vart resultatlösa. Till slut så lyckades Dingtuna komma loss på sin högerkant och komma in i vårt straff och i den situationen så lyckades vår spelare att få undan bollen men domaren gjorde bedömningen att vår spelare träffade motståndarens fötter innan boll så han blåste straff. Joakim var hundraprocentigt fokuserad och räknade ut att bollen skulle slån vid hans högra stolprot och mycket riktig så slogs den där och Jocke sträckte ut  och fick handen emellan och räddade.

Tyvärr så orkade vi riktigt inte att på dom få minuterna som var kvar hitta möjlighet till kvittering utan cupspelet var slut för oss.

Summering.
För kort speltid för att bygga spel på mycket eget bollinnehav med start från egen målvakt utan här behövdes det snabb etablering på motståndarnas planhalva. Både Dingtuna och Skultorp gick till varsin semifinal och Skultorp lyckades faktiskt att vinna hela turnering.

Nya tag och planering inför Future Cup i Göteborg.

Forza Bajen!
Lidingö P04A vs P03UTV
2016-12-15 10:33
Träningsmatch
Blött och fullt med snöslask denna tidiga lördagsmorgon. Parkerar bilen 07:30 utanför Vinnarhallen på Bosön och kliver in i värmen, en skön kontrast.

Inbjudna av IFK Lidingö FK P04 Akademi till en 11-manna match med Matchstart 08:00 och det visar sig att Lidingö bara lyckats boka en halvplan, andra halvan var upptagen av ett rugbylag så det var ingen idé att förhandla.

Vi startade med en 8-manna match och vi kunde snabbt konstatera att vi var en storlek större. Tydliga bollvinster och återerövringar gjorde att vi snabbt satte motståndarna under stark press och efter ung 10 minuter så var ställningen 2-0 med mersmak.

Denna matchbild fortsatte tills domaren blåste för halvtidsvila. Nu var rugbylaget klar med sin träning och då fick vi tillgång till hela planen så vi gick över till 11-manna fotboll. Matchbilden var den samma och det var spel på motståndarnas planhalva 90% av tiden. Skillnaden var att vi var inte riktigt skärpta i våra avslut samt att vi tappade lite skärpa i försvarsarbetet vilket ledde till onödigt farliga omställningar ifrån Lidingö och vid ett av dessa tillfällen så lyckades Lidingö sätta 1-0 vilket inte på något sätt speglade matchen.

Vi fortsatte vår press och efter ett antal farliga chanser så lyckades vi sätta dit 1-1. Vår dominans i bollinnehavet var stor men Lidingö passade på vid ett flertal tillfällen att vinna boll på mitten och snabbt ställa om till anfallsspel som slutade med riktigt farliga målchanser. Vid en av dessa omställningar så satte Lidingö 2-1 efter ett snyggt samarbete mellan vänsterytter och striker.

Vid halvtidsvila fick killarna instruktioner att sänka passningstempot något och prioritera kvaliteten och det ledde snabbt till en kvittering i andra 11-manna halvleken, en fin genomskärare till en diagonallöpande Noa som mötte upp bollen bakom sista man i Lidingös försvar och 2-2 var ett faktum.

Vår forcering i sista delen av matchen var maximal och det var en tidsfråga innan vi skulle sätta ett ledningsmål och i matchens sista minut så vinner Sam bollen straxt ovanför mittcirkel och slår en genomskärare mellan Lidingös mittbackar som återigen fångas upp av Noa som fri med målvakten vinklar bollen förbi i målvaktens vänstra hörn.

Vid efterföljande avspark så blåser domaren av matchen som slutar 2-3 till oss.

Slutsatsen blir att vi har ett massivt tryck på motståndarna i hela matchen men har i många lägen alldeles för bråttom som leder till missade chanser. Spelövertaget gör att vi tappar fokus på försvarsspelet och blir väldigt överrumplade vid Lidingös omställningar till anfallsspel och deras chanser blir onödigt farliga.

Forza Bajen!

God Jul & Gott Nytt År!


Micke 
Stuvsta IF vs P03UTV
2016-11-28 15:21
Träningsmatch mot Stuvsta IF P03.1

Kylig lördagsförmiddag på Källbrinks IP spelade vi vår tredje 11-manna match
denna gång en vänskapsmatch. Stuvsta som spelade i division P13-1C den gångna
säsongen med en slutlig femteplats som resultat, 7 vinster, 6 oavgjorda och
5 förluster.

Förväntan var alltså ett tufft motstånd men matchbilden blev ungefär så som den
mot Älvsjö med undantaget att Stuvsta:s speltempo och individuella spelkompetens
var några nivåer högre.

Matchinstruktionerna var samma som mot Älvsjö, styra spelet på mittplan och
tydligt visa att ALLA närkamper skulle gå vår väg och det lyckades vi med till
100%. Förvaltningen av våra omställnings möjligheter har fortfarande en stor
utvecklingspotential. Inställningen och tanken är helt rätt men det går lite för
fort i förhållande till den teknik som killarna har för närvarande.

Med andra ord så är det en tidsfråga så sitter den och då blir killarna livsfarliga
i omställningarna ifrån försvar till anfall.

Matchen slutade med en ohotad seger med 1-4.

Forza Bajen!
Ersan pokal 2017 mot Älvsjö AIK Vit
2016-11-21 10:08
Första matchen i Ersan Pokal 2017.

Detta blev första matchen eftersom föregående helgs planerade match mot Enebyberg blev avbokad tack vare snön. Blåsigt men snöfritt denna gång och 14 sugna killar på startlinjen.

Fokus låg denna gång på hög press och hög beslutsamhet i närkamperna vilket skulle leda till bollvinster på mittplan och sedan snabba omställningar till anfall. Detta fungerade perfekt första 12-13 minuterna och vi van i princip allt på mittplan och skapade målchans på målchans, redan efter 2 minuter så fick vi en fast situation (inkast) på högerkanten som till slut hamnade hos Hampus vid straffpunkten som effektivt satte bollen i mål.

Redan i minut fyra kom nästa möjlighet och den satte Sam förtjänstfullt i mål och nu var vårt självförtroende på topp och två minuter senare var det dags igen och återigen så fick Sam möjligheten att komma till avslut och detta efter ytterligare en fast situation (hörna) och 0-3 var ett faktum.

Nu inföll det en period där vi fortfarande vann mycket boll på mitten men oskärpan i första touchen var märkbar och vi fick problem med att skapa snabba omställningar vid bollvinsterna vilket gjorde att våra målchanser kraftigt minskade. Vårt bollinnehav var högt och killarna involverade vår målvakt (Hussein) mycket i spelet. Spelet kändes mycket tryggt och motståndarna tilläts inte att skapa i princip något på vår planhalva.

Med 10 minuter kvar av halvleken kund vi se att killarna började bli försiktigare vid bollvinster och kunde då skapa snabbare omställningar vi kanterna och direkt så kunde vi se en ökad grad av målchanser och i 22 minuten kom Noa snabbt löpande på högerkanten fick en passning i steget kom förbi sin motståndare och gjorde en skarp inbrytning och gick för avslut med ett mål som resultat 0-4. 4 minuter senare kommer Leo efter en inbrytning djupt nere på högerkanten fri och lägger en passning snett inåt och vid straffpunkten så fångar Noa upp bollen och med en enkel bredsida sätter 0-5.

Instruktionerna i halvleksvilan var få, mycket av den tänkta strategin fungerade bra och förhoppningen var att killarna skulle lyckas hålla intensiteten upp trots en hög känsla av överlägsenhet i matchspelet. Efter 4 minuters spel i andra halvlek så får vi en genombrytning på högerkanten och passning slås rakt igenom straffområdet dår en ifrån vänsterkanten löpande Max B kommer helt fri och sätter dit vänsterfoten, ett klassmål.

Vi fortsätter trycket på motståndarnas planhalva och lika mycket som vårt själv-förtroende stiger så sjunker motståndarnas och vi tillåts göra det mesta i detta läge. Det är nu som motståndarna får till en omställning som leder till att det blir ett man mot man kamp på vänster och Älvsjö anfallaren går vinnande ur den striden och kvitterar ställningen till 1-6.

I 58 och 60 minuten så kommer vi loss på högerkanten återigen och Noa får bägge tillfällena och utökar vår ledning och vinst till 1-8.

Det var tydligt att vi hade en lättare arbetsuppgift på den högra kanten idag.

Fantastiskt fint försvarsarbete och en mycket hög vilja att vinna boll på mitten ledde till denna välförtjänta segern.


Forza Bajen!


Älvsjö AIK P03.1 vs P03UTV
2016-11-01 09:13
Träningsmatch 11-manna mot Älvsjö AIK (Hägerstens BP)

1:a halvlek
Vi ställer upp med 13 st spelare, tyvärr dök inte ordinarie målvakt upp men Tunahan ställde upp för laget och gjorde det mycket förtroendeingivande och en stabil insats mellan stolparna denna kväll. Jag bestämde mig för att spela 4-1-3-2. Två forwards för att kunna få upp bollen och etablera ett spel högre upp i planen och en balansspelare på det defensiva mittfältet dels för att ha en spelare i "fickan" för våra uppspel men även för att ha ett stöd till våra mittbackar i det defensiva spelet.

Vi inleder matchen bra och har mycket boll, dock märks det att 11-manna är lite ovant för killarna och vi utnyttjar inte de ytor som finns optimalt. Det blir ett böljande spel och vi har vissa problem att få till snabbheten i passningsspelet och vi är inte så kreativa som vi kan vara framåt. Älvsjö försvarar tight och smart och vinner en del boll på mitten vilket leder till att de erbjuds kontringar. De gör 1-0 och sen 2-0 under första 10-15 minuterna vilket inte speglar matchen.

Känner mig ändå trygg i uppställningen och vi gör endast någon enstaka omflyttning på ett par positioner för att stabilisera upp en del centralt. Vi tar över matchen och nu börjar passningsspelet sitta och vi använder bredden fullt ut på banan. Vi reducerar efter ytterligare ca 5 min och innan halvtidsvila har vi hunnit kvittera och spelet sitter riktigt bra nu med 1-2 tillslag från backlinje ända fram. Det som saknas är att vi inte får fast bollen högt upp utan anfaller snabbt på kanterna för att sedan bryta in eller göra inlägg, det gör att vi får ganska korta anfall. Däremot är vi solida bakåt och tar nu över bollinnehavet nästan helt och hållet, därför får vi anfalla gång på gång och Älvsjö kroknar lite- de orkade inte stå emot så vi tar med oss 2-2 i halvtid. Målen var ett par fina ml där vi placerar bollen intill stolpen.

2:a halvlek
I andra halvlek sitter spelet mer direkt och jag tror den "sega" starten var mycket p.g.a. ovanan av att spela på större ytor. Vi gör en riktigt bra 2:a halvlek där vi äger bollinnehavet stora delar av halvleken. Vi trillar boll på ett trevligt sätt och involverar väldigt många spelare i varje anfall. Vi kommer i våg efter våg av anfall och gör 2-3 5-6 min in på halvleken. Ytterligare ca 10 min senare är det dags igen och vi sätter dit 2-4. Vi har bud på mer men lyckas inte trycka dit den men personligen tycker jag 2-6 eller 2-7 hade varit mer rättvist än 3-4  om vi summerar.

I slutet av andra blir vi lite övermodiga och tappar lite fokus. Vi anfaller med nästan hela laget vilket öppnar för en del kontringar, men snabbt hemåt jobb och med Tunahan som styrde och ställde i målet så släpper vi inte till något. Vi genomför totalt sett matchen på ett betryggande och moget sätt där samtliga spelare är med och bidrar!

Jag tyckte att det verkade som att killarna hade riktig skoj trots snålblåst och ett kallt Hägerstensåsen, jag hoppas det var den känslan de kom hem med också 😊


Forza Bajen!

P03UTV vs BP P03.2
2016-10-19 15:36
Säsongsavslutning mot Brommapojkarna P03.2

Vårens match slutade 3-2 med avgörande målet för BP i absolut sista minuten.

Tanken var att vi skulle avsluta en tung höst utan segrar med en just sådan.Omöjligt skulle det inte vara med tanke på hur vi spelade förra matchen och hur spelet totalt har sett ut över säsongen.

Vi håller en hög standard och har inte förlorat 2 gånger mot samma lag på hela säsongen. Optimismen var hög men vi visste att misstag skulle kunna kosta.

Första halvlek utbyttes det många chanser med ett litet övertag för BP men våra chanser var snäppet vassare med stolpskott och kalasräddningar ifrån motståndarnas målvakt. Spelet kändes väldigt likt vårens match med det undantaget att BP tog ledningen och vi misslyckades med att kvittera innan halvleksvilan.

Andra halvlek började i ett rasande tempo och det visade sig att BP hade chansen att ta hem serien med en fem måls vinst. Vi hade även besök av IFK Stocksund som var på plats för att fira en eventuell serieseger.

fem minuter in på andra halvlek så lyckades BP sätta dit 0-2 målet och nu vädrade man en liten möjlighet till serieseger och deras manskap flyttades högt upp i både anfall och press och man kunde märka en tydlig stress i vårt försvar vid uppspel och vi fick svårare och svårare att komma till anfall över mittlinjen och när BP även satte dit 0-3 målet så ökade stressen ännu mer.

Vid fasta situationer så flyttade nu BP upp ALLT folk in i vårt straffområde inklusive målvakt och vid två av dessa tillfällen (hörnor) så lyckas BP sätta både 0-4 och 0-5.

Har nog aldrig varit med om en sån okonventionell fotbollsmatch tidigare men man lär sig alltid något nytt.

Säsongen hade kunnat avslutas lite roligare men det finns många ljuspunkter med det vi har åstadkommit:
- Antal gjorda mål 38 3:a
- Antal insläppta mål 42 1:a ;-)
- 5 förluster
- 4 vinster
- 7 oavgjorda (här ligger anledningen till tabellplaceringen)


Med facit i handen så har detta varit en riktigt trevlig säsong och en fantastisk utbildning.

Alla motståndare har uppträtt professionellt mot både domare och våra spelare och jag hoppas att det är uppfattningen om oss också.

Tack alla spelare och föräldrar.

Deltagare:
5. Anton Wiklund (K)                                8. Matteo Centellini
9. Joar Kempe                                        10. Sam Mörner Almgren
14. Noa Hultén                                       15. Elias Lindberg
17. Leo Törnsten                                    19. Nicolas Aibueku Salazar
20. Elias Unneberg                                  34. Hampus Albinsson
44. Mory Kaba Mächs (MV)

 

Forza Bajen!

Sollentuna Waxmora P03.1 vs P03UTV
2016-10-10 10:22
2-2!!

Återigen oavgjort och denna gång efter både 0-1 ledning och 1-2 ledning.

Förutsättningarna för denna match var ett oavgjort resultat vid förra matchen där vi satte 1-0 5 minuter in matchen för att sedan ägna oss uteslutande åt försvarsspel restrerande 55 minuterna och tappa in 1-1 målet i slutminuten.

Denna gång skulle vi hålla bollen på marken och inom laget och detta med hög prioritet för att bygga högt självförtroende inom laget. Jag tycker att vi lyckas väl med det mycket för att Sollentuna låter oss vara ifred djupt ner på vår egen planhalva.

Vi lyckas gång på gång skapa uppspel genom alla spelzoner med avslut mot mål som resultat och det känns tryggt i våra anfall. När vi tappar boll på mitten så skapar Sollentuna mycket snabba omställningarm men jag tycker vår backlinje med hjälp av vår defensive mittfältare tar hand om motståndarnas anfall på ett mycket effektivt sätt.

Vi avslutar första halvlek med en 0-1 ledning som mycket säkert sattes dit av Noa.

I andra halvlek konstaterar vi ett högre uppställt Sollentuna som inte lät oss hålla boll i eget försvar utan aggressiv press. Vårt försvar sattes nu under hårt arbete men redde ut det mesta och vid ett par tillfällen fick vi möjligheten till spelvändning högt upp i plan och då skapade vi snabbt vassa målchanser men till slut så sätter Sollentuna sin chans till kvittering.

Pressen ifrån motståndarna fortsätter men återigen så får vi en bollvinst på mittplan och spelvänder bixtsnabbt och denna gång får vi resultat och återigen så tar vi ledningen.

Sollentuna fortsätter sitt arbete med att pressa oss högt och skapar ett antal vassa chanser som vi får tacka vår "reservmålvakt" Tunahan som gjorde ett gediget arbete trots att han INTE är målvakt.

Till slut så orkar vi inte med trycket och 2-2 målet sitter. Nu får killarna riktigt mycket energi och vi skapar hög press och avslutar sista minutrarna med två riktig vassa chanser men det vill sig inte och återigen så får vi acceptera ett oavgjort resultat.


Deltagare:
7. Tunahan Ünsal (MV)                     8. Matteo Centellini
9. Joar Kempe                               10. Sam Mörner Almgren
14. Noa Hultén                              15. Elias Lindberg
17. Leo Törnsten                           19. Nicolas Aibueku Salazar
20. Elias Unneberg                          34. Hampus Albinsson (K)
21. Olle Hallemar


Forza Bajen
⚽️ P03UTV vs FC Djursholm ⚽️
2016-10-03 16:37

Tre omgångar kvar av "Sanktan" P13 Div 1A.


Denna gång hade vi FC Djursholm på besök


Instruktioner för denna match


Med boll

Vi pratade innan matchen om att hålla bollen på marken och inte ta onödiga risker i uppspelet på egen planhalva samt att i förhållande till tidigare matcher öka vår eget bollinnehav.


Utan boll

Instruktionerna var att pressa högt med forward tillsammans med yttermittfältare för att kunna erövra boll högt upp i banan.

 

Matchen

1:a halvlek

Vi startade i ett högt tempo precis som vi pratat om. Vi var aggressiva i vår press och vann mycket boll högt upp i banan och när vi ägde bollen spelade vi ett rent passningsspel i högt tempo med få tillslag. Mycket av det vi pratat om satt förutom att rörelsen utan boll kunde ha varit högre vilket hade skapat oss fler passningsalternativ i vårt anfallsspel.


Efter ca 25 minuters spel många missade chanser så lyckades
vi efter en bollvinst på mitten ta oss fram djupt ner i Djursholms högra planhalva och förtjänstfullt flytta bollen via en stenhård pass snett bakåt rakt igenom motståndarnas målområde och Hampus kunde bara sätta dit en bredsida och 1-0 var ett faktum.

 

2:a halvlek

Vi startar halvleken i ett rasande tempo och har två stolpskott och bud på flera målchanser men lyckas inte få dit bollen och istället så spelar Djursholm riktigt tålmodigt och drar nytta våra misstag och vi hamnar snart i en press där vi får svårt att skapa ett eget spel och snart så har motståndarna satt både 1-1 och 1-2. Sett till lagens chanser inte helt rättvist men effektivt.


Vi tar sakta tillbaka initiativet mycket beroende på vårt starka och täta försvar, våra chanser är många och tillslut så får vi läget och 2-2 bollen sitter. En mycket trevlig match där vi lär oss jättemycket och jag tycker att Djursholm spelar en riktigt trevligt
fotboll med mycket fokus på eget bollinnehav med massor av passningar inom laget.


Deltagare:
5. Anton Wiklund (K)                                      7. Tunahan Ünsal
8. Matteo Centellini                                        9. Joar Kempe
10. Sam Mörner Almgren                              14. Noa Hultén
15. Elias Lindberg                                        17. Leo Törnsten
19. Nicolas Aibueku Salazar                          20. Elias Unneberg
34. Hampus Albinsson                                 44. Joakim Hedin


Forza Bajen!