Hammarby IF
UNGDOM
P2003 UTV
Välkommen till Hammarby IF FF P03UTV
Hammarby IF FF 03UTV är åldersgruppens gemensamma lag som skall fungera som extra sporre för dom killar som har en önskan om extra träning och matchning mot tufft motstånd.

Killarna har sin utvecklingsplats i sitt baslag och dom som vill har en möjlighet till extra träning med 03UTV. Som ett komplement till denna träning så finns det även en möjlighet till spel i specifika cuper samt "Sanktan" P13-1A serien där motståndet är svårare än normalt.

Kriteria för spelare som vill ha möjligheten till att träna och spela med P03UTV:
  • Rekommendation ifrån sina tränare
  • Hög träningsnärvaro
  • Ligger långt fram i sin utveckling
  • Starkt fokus i sitt eget lag
  • Stark vilja att utvecklas
  • God spelförståelse
Semifinaldags i Ersan pokal!
2017-05-03 10:37
Efter gruppseger och vinster i både 8-del samt kvartsfinal så vart det dags för semifinal och detta mot tuffa IFK Haninge.

Vi har aldrig mött IFK förut men vet att detta är ett bra lag så vi var förberedda på ett spelskickligt motstånd. Det vi förväntade oss var också det vi fick, svårt att etablera eget spel på mitten motståndarna kändes hungrigare i närkamperna och dom fick oförtjänt mycket respekt ifrån våra spelare.

Killarna ändrade snabbt taktik och lättade bollar förbi motståndarnas övertalighet på mitten och därigenom så skapade vi våra farligheter och fasta situationer och det var via en sådan situation (hörna) som vi snabbt lyckades sätta dit en tidig 1-0 ledning.

Vi fortsatte vår anfallstaktik och lyckades riktigt bra och inte långt efter 1-0 ledningen så satte vi dit även 2-0. Vårt försvar gjorde ett riktigt bar jobb och avstyrde dom flesta farligheterna i första halvlek med undantag för en situation där Haninge via deras högerkant tog sig fram djupt ned i vårt försvar och slog sen en fin genomskärare till en fristående anfallare som satte dit foten men Joakim i målet gjorde en otrolig reflexräddning och vi kunde avsluta första halvlek med en 2-0 ledning.

Vi pratade mycket i halvtidsvilan om den kommande ökade pressen ifrån Haninge och vår taktik var att inte barar slå bort bollarna utan att ta kontroll på bollinnehavet och försöka under den höga pressen spela oss ur den för att försöka skapa snabba anfall, vi märkte att Haninge hade flyttat upp fler spelare och vi såg stora möjligheter att via snabba omställningar skapa farliga kontringar och under andra halvlek så brände vi säaker en 3-4 riktiga chanser till en 3-0 ledning men mitt i Haninges pres så rullade bollen i vårt straffområde rätt och Haninge kvitterade med 7-8 minuter kvar.

Vi flyttade i detta läge ned en mittfältare i försvarslinjen och en anfallare fick falla ned i mittfältet och målet var att när Haninge startade sina anfall så skulle vi ligga rätt med minst 9 spelare.

Vi lyckades riktigt bra och kunde ta hem segern!

Fantastiskt försvarsarbete och en riktigt grym målvaktsinsats av Joakim som säkert stod i vägen för alla försök till avslut.

Finalen går av stapeln den 6/6 på Älvsjö IP


Forza Bajen!
Till kvarten i Ersan Pokal
2017-04-04 09:20
Två tuffa och jämna matcher i Ersan Pokal

Sista gruppspelsmatchen i cupen stod mot Norrtulls SK och vi behövde spela oavgjort eller vinst för avancemang som gruppetta.

Vi märkte tidigt i denna match att vi hade att göra med ett försvarsstarkt lag som fokuserade på kontringar. Vi hamnade tidigt i ett underläge efter en snygg omställning och kontring men vårt fokus låg på att stänga igen i försvaret och avgöra matchen sista 20 minuterna.

Ledning för oss i halvlek 2-1 gjorde att vi tappade lite av vårt fokus och tillät motståndarna lite för stort bollinnehav på mitten vilket skapade fina genomskärare och ett svettigt jobb för våra backar och till slut så var 2-2 ett faktum. Detta vart en tankeväckare och fokus och intensitet steg och vi tog över spelet mer och mer och med 10 minuter kvar så satte vi dit 3-2 och genast tog Norrtull över initiativet och vi vart hårt pressade resten av matchen och gick ifrån med en 3-2 seger och en 8-dels final mot 2:an i grupp 5 (Huddinge).

Ersan Pokal 8-dels final
Huddinge IF
stod för motståndet på Källbrinks IP. Vi startar med en ny konstellation i mittförsvaret och flyttar upp Hampus i en offensiv mittfältsroll. Det ser riktigt bra ut dom första 10 minuterna med ett hårt tryck och stort bollinnehav på motståndarna planhalva och vi tar en välförtjänt 0-1 ledning. Snart börjar Huddinge få kontroll på bollen i sin backlinje och försökte slå långa passningar på sin anfallare på top som var riktigt riktigt snabb och skapade stora problem för våra ytterbackar gång på gång, detta ledde till både 1-1 och 2-1 innan jag gjorde en förändring i försvarslinjen eftersom kommunikationen mellan mittbackarna inte riktigt fungerade.

Vi ökar trycket på motståndarna och stänger många uppspel och vinner boll och skapar fler och fler situationer i Huddinges målområde vilket till slut leder till 2-3 ledning för oss i halvtidsvila.

Inför andra halvlek så pratar vi om att bibehålla trycket på mittplan för att minska uppspelen på deras topforward. Jag gör även ett skifte och tar ned Noa ifrån sin anfallsposition och sätter honom som mittback tillsammans med Hampus, Noas huvudjobb blir i andra halvlek att eliminera Huddinges forward som har haft en central funktion i deras anfallsspel.

Vi lyckas mycket bra med denna strategi men vi tappar lite i vårt anfallsspel och våra målchanser minskar och andra halvlek handlar mest om två lags spel på mitten. Vi stänger igen där bak och vinner denna mycket jämna match med 2-3

Forza Bajen!


Intensiv helg med tre matcher.
2017-03-21 09:14
Tre matcher på tre dagar med spelplatser som Kärrtorps IP, Lidingövallen & Råby IP i Västerås.

Enebybergs IF
Flera skadade spelare med många återbud vilket innebär få avbytare med mycket trötta killar i slutet av varje match. helgens start var redan på fredagskvällen med gruppspelsmatch i Ersan Pokal mot Enebybergs IF. Motståndarna ställde upp med ett kompakt försvar och en spelare på topp som dom utnyttjade mycket effektiv, vid bollvinst i eget försvar så slog man snabbt upp bollen på spelaren vid mittlinjen och vid två av tillfällena så lyckades han ta sig förbi sin back och göra både 0-1 och 0-2.

Vi hade ett bollinnehav på upp till 90% och satte ett hårt tryck på motståndarnas försvar och vi kvitterade till 1-2 och 2-3 innan motståndarna på en fast situation satte dit 2-3 och gick segrande ur striden. Denna typ av spelstrategi kommer vi nog att möta många gånger denna säsong där vi har bollinnehavet och motståndarna kontrar.

IFK Lidingö P03A
Lördagmorgon och match mot Lidingö:s P03 akademi, båda lagen med lite ansträngda trupper där Lidingö fick spela helt utan avbytare och vi med två småskadade på bänken. Matchen utvecklades mycket som gårdagens med snabbt uppspel på högt stående forward ifrån Lidingö och det var med fröjd jag kunde konstatera att vår backlinje hade tagit lärdom ifrån gårdagen.

Killarna tajmade markeringarna rätt hela tiden och avstyrde varje försök till kontring. Stort bollinnehav även denna match och första halvlek slutade 0-0 med liten fördel oss i målchanser. I halvleksvilan så pratade vi om att försöka höja tempot och pressen vilket skulle betyda, vinna fler bollkamper och snabbare utnyttja detta för att komma till avslut. Detta fungerade bra trots att vi nu inte hade några avbytare kvar. Tidigt i andra halvlek så satte vi dit 0-1 och fortsatte vår press, målchanserna var inte många med när det närmade sig dom sista 10 minuterna av matchen så fick vi chans på chans och till slut så stängde vi matchen efter både 0-2 och 0-3. Mycket starkt försvar la grunden till denna komfortabla seger.

Dingtuna GIF
Detta lag stiftade vi bekantskap med när vi mötte dom i Kristinehamnscupen och fick stryk med 0-1 efter en mycket jämn och intensiv match. Vi bestämde efter den matchen att försöka mötas igen innan seriespelet drar igång. Efter letande av en passande tid så blev det denna söndag. Tidig avfärd ifrån Stockholm med avspark i Västerås 10:00, det bjöds på strålande väder. Denna gång så hade vi en hel trupp med två avbytare. Matchen startade med många bollvinster av oss på mittplan och vi kunde pressa motståndarna djupt ner utan att riktigt komma till klara målchanser efter 10 minuter så fick Dingtuna ordning på sitt uppspel på mittplan och nu fick vi stora utmaningar när om gång på gång slog in vassa instick mellan våra backar men efter två matcher med mycket övning så lyckades killarna gång på gång stänga igen och när Dingtuna lyckades så stängde Fredrik i mål igen med fantastiska räddningar. Med en sådan målvakt så blir backlinjen stärkt.

Första halvlek slutar 0-0 där vi har ett visst spelövertag sista fem, vi kommer överens om att fortsätta med samma spel där vi har en prioritet på det defensiva och inte flytta upp för mycket folk i anfallet. Vid spelvändningar så var vår taktik att utnyttja kanterna med inspel snett bakåt och där fylla på med spelare, redan efter 5 minuter så tar Joar (ytterback) en snabb överlappslöpning på utsidan av Elias som perfekt släpper bollen och Joar vönder upp straxt innan vänster hörflagga och slår ett inlägg via marken som framför mål möts upp av Shams som via ett tillslag sätter 0-1.

Resten av matchen blir ett ställningskrig på mitten där Dingtuna naturligt får ett visst övertag men vi lyckas stänga igen och gå segrande ur striden.

Tack Dingtuna för en mycket trevlig förmiddag med jämn och fin fotboll.

Forza Bajen!
Säsongens träningstid.
2017-03-17 14:02
 
Distriktslagsträning P03
2017-03-02 10:56
 
Kristinehamnscupen 2017
2017-02-13 11:03
15 tappra spelare samlas 17:30 fredag 10/2 för transport ned till Kristinehamn och det första cupävenstyret för P03UTV.

Det som väntade var en 11-manna turnering inomhus med totalt 20st lag. Vi har tidigare erfarenhet av denna anläggning efter två träningsläger.

Vi anländer Kristinehamn efter en lugn resa och man märker att alla killarna är riktigt taggade, nattmacka, yoghurt och juice sen bäddning för att sedan släcka ljuset 10:00.

Lördag
Hammarby IF FF P03UTV vs Skultorp IF
Tidig uppgång 06:30 för att vara på plats på arenan 07:30. Första matchen stod mot Skultorp IF som är en tätort i Skövde kommun belägen i Norra Kyrketorps socken cirka 5 km söder om Skövde och i kanten av Billingen.

Kul att få möjligheten att möta lag som man vanligtvis inte träffar på. Matchen startar i för oss ett mycket lågt tempo där vi ägnar oss åt att spela mycket boll mellan backar och målvakt och motståndarna flyttade sitt manskap och stressen hos våra killar ökade. Stressen ledde till två stora misstag med ett direkt förödande resultat i två baklängesmål.

Snabb förändring av vår taktik ledde till att vi snabbt förflyttade bollen ifrån vår planhalva till motståndarnas och etablerade ett kontinuerligt spelinnehav där. Ett kompakt tryck på motståndarna skapades men tiden var kort (1*25 min) gjorde att vi stressade fram våra målchanser med lite oskärpa i avsluten men till slut så kom det efterlängtade målet men tyvär så var det alldeles för lite tid kvar för ett ytterligare mål och vi får konstatera att vårt inledande spel i lågt tempo på egen planhalva satte oss i en lite orättvis situation med 0-2 underläge som vi inte hann vända.

IFK Kristinehamn vs Hammarby IF FF P03UTV
Till denna match hade vi tagit lärdom och etablerade snabbt ett spel på motståndarna planhalva och vi kunde räkna motståndarnas besök på vår planhalva på ena handens fingrar. Starkt offensivt arbete med högt tempo och ett försvar som inte släppte igenom en boll. Svårt hade vi dock med den sista bite i anfallsspelet och målen lyste med sin frånvaro ända tills näst sista minuten då vi fick en frispark straxt innanför mittlinjen på motståndarna planhalva, Taktiken var att landa frisparken lite nedanför straffpunkten och fylla ytan med många Hammarbyben och den taktiken fungerade perfekt och Noa fick sista träff på bollen och vi fick vårt efterlängtade mål och gick ifrån matchen med en mycket efterlängtad seger.

Hammarby IF FF P03UTV vs Tistedal TIF
Tistedalen är en gammal sågverksby i Halden kommun, cirka fyra km från centrala Halden. Vår taktik var den samma som mot Kristinehamn och nu fungerade varje lagdel perfekt och efter 5 minuters spel så var vår ledning 3-0 och i denna match så fanns det INGET spel på vår planhalva och killarna lyckades med allt dom företog sig och vi kammade hem en mycket välförtjänt 5-0 vinst.

Dingtuna GIF vs Hammarby IF FF P03UTV
Dingtuna har sin hemvist utanför Västerås och har en tydligt inriktning med sitt första lag och det är att spela många cuper och det på elitnivå hela tiden mot starkt och tufft motstånd. Vi behövde som sämst spela oavgjort för att klara oss vidare till slutspel. Matchen började jämt och båda lagen hade målet att placera spelet på motståndarna planhalva och det kändes direkt att detta motstånd var hittills det bästa vi haft, här gällde det att inte göra några misstag för då skulle genast bli farliga målchanser. Elias snappade tidigt i matchen upp en misslyckad pass mella motståndarna backar och kom fri med målvakt men fick en lite knuff i avslutsläget och kunde inte riktigt placera bollen i mål. Spelet pendlade mellan långa utsparkar ifrån Dingtunas målvakt som skarvades vidare av central mittfältare och våra mittbackar tog hand om dessa gång på gång men helplötsligt så fick deras vänsterytter en lång boll och här gick vår man bort sig i markeringen och Dingtuna spelaren kunde skära in mot vår mittback och vi kortlinjen slå en genomskärare som deras anfallare kund sätta fram en bredsida och få in bollen till en 1-0 ledning. Vi fortsatte att jobba mot en kvittering och var nära vid ett antal gånger och vi skapade hörna på hörna som tyvärr vart resultatlösa. Till slut så lyckades Dingtuna komma loss på sin högerkant och komma in i vårt straff och i den situationen så lyckades vår spelare att få undan bollen men domaren gjorde bedömningen att vår spelare träffade motståndarens fötter innan boll så han blåste straff. Joakim var hundraprocentigt fokuserad och räknade ut att bollen skulle slån vid hans högra stolprot och mycket riktig så slogs den där och Jocke sträckte ut  och fick handen emellan och räddade.

Tyvärr så orkade vi riktigt inte att på dom få minuterna som var kvar hitta möjlighet till kvittering utan cupspelet var slut för oss.

Summering.
För kort speltid för att bygga spel på mycket eget bollinnehav med start från egen målvakt utan här behövdes det snabb etablering på motståndarnas planhalva. Både Dingtuna och Skultorp gick till varsin semifinal och Skultorp lyckades faktiskt att vinna hela turnering.

Nya tag och planering inför Future Cup i Göteborg.

Forza Bajen!
Lidingö P04A vs P03UTV
2016-12-15 10:33
Träningsmatch
Blött och fullt med snöslask denna tidiga lördagsmorgon. Parkerar bilen 07:30 utanför Vinnarhallen på Bosön och kliver in i värmen, en skön kontrast.

Inbjudna av IFK Lidingö FK P04 Akademi till en 11-manna match med Matchstart 08:00 och det visar sig att Lidingö bara lyckats boka en halvplan, andra halvan var upptagen av ett rugbylag så det var ingen idé att förhandla.

Vi startade med en 8-manna match och vi kunde snabbt konstatera att vi var en storlek större. Tydliga bollvinster och återerövringar gjorde att vi snabbt satte motståndarna under stark press och efter ung 10 minuter så var ställningen 2-0 med mersmak.

Denna matchbild fortsatte tills domaren blåste för halvtidsvila. Nu var rugbylaget klar med sin träning och då fick vi tillgång till hela planen så vi gick över till 11-manna fotboll. Matchbilden var den samma och det var spel på motståndarnas planhalva 90% av tiden. Skillnaden var att vi var inte riktigt skärpta i våra avslut samt att vi tappade lite skärpa i försvarsarbetet vilket ledde till onödigt farliga omställningar ifrån Lidingö och vid ett av dessa tillfällen så lyckades Lidingö sätta 1-0 vilket inte på något sätt speglade matchen.

Vi fortsatte vår press och efter ett antal farliga chanser så lyckades vi sätta dit 1-1. Vår dominans i bollinnehavet var stor men Lidingö passade på vid ett flertal tillfällen att vinna boll på mitten och snabbt ställa om till anfallsspel som slutade med riktigt farliga målchanser. Vid en av dessa omställningar så satte Lidingö 2-1 efter ett snyggt samarbete mellan vänsterytter och striker.

Vid halvtidsvila fick killarna instruktioner att sänka passningstempot något och prioritera kvaliteten och det ledde snabbt till en kvittering i andra 11-manna halvleken, en fin genomskärare till en diagonallöpande Noa som mötte upp bollen bakom sista man i Lidingös försvar och 2-2 var ett faktum.

Vår forcering i sista delen av matchen var maximal och det var en tidsfråga innan vi skulle sätta ett ledningsmål och i matchens sista minut så vinner Sam bollen straxt ovanför mittcirkel och slår en genomskärare mellan Lidingös mittbackar som återigen fångas upp av Noa som fri med målvakten vinklar bollen förbi i målvaktens vänstra hörn.

Vid efterföljande avspark så blåser domaren av matchen som slutar 2-3 till oss.

Slutsatsen blir att vi har ett massivt tryck på motståndarna i hela matchen men har i många lägen alldeles för bråttom som leder till missade chanser. Spelövertaget gör att vi tappar fokus på försvarsspelet och blir väldigt överrumplade vid Lidingös omställningar till anfallsspel och deras chanser blir onödigt farliga.

Forza Bajen!

God Jul & Gott Nytt År!


Micke 
Stuvsta IF vs P03UTV
2016-11-28 15:21
Träningsmatch mot Stuvsta IF P03.1

Kylig lördagsförmiddag på Källbrinks IP spelade vi vår tredje 11-manna match
denna gång en vänskapsmatch. Stuvsta som spelade i division P13-1C den gångna
säsongen med en slutlig femteplats som resultat, 7 vinster, 6 oavgjorda och
5 förluster.

Förväntan var alltså ett tufft motstånd men matchbilden blev ungefär så som den
mot Älvsjö med undantaget att Stuvsta:s speltempo och individuella spelkompetens
var några nivåer högre.

Matchinstruktionerna var samma som mot Älvsjö, styra spelet på mittplan och
tydligt visa att ALLA närkamper skulle gå vår väg och det lyckades vi med till
100%. Förvaltningen av våra omställnings möjligheter har fortfarande en stor
utvecklingspotential. Inställningen och tanken är helt rätt men det går lite för
fort i förhållande till den teknik som killarna har för närvarande.

Med andra ord så är det en tidsfråga så sitter den och då blir killarna livsfarliga
i omställningarna ifrån försvar till anfall.

Matchen slutade med en ohotad seger med 1-4.

Forza Bajen!