Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
HTFF 16

Välkommen till HTFF Akademi U16


Hammarby Talang FF P03 är ett lag som bildades för ambitiösa spelare som vill ha större utmaningar och tillbringa mycket tid på att träna och spela.

Vi tränar i en stimulerande miljö och strävar efter att nå spelarnas bästa prestation genom kontinuerligt fotbollsutveckling och tävling på högsta möjliga nivå


Kontakta oss för provträning!

Vi rekryterar spelare som har god teknik, stor spelförståelse och en bra kondition.

Du som vill provträna lever för fotbollen, har en stor vilja, är fokuserad och kan ta avgörande beslut på fotbollsplanen.   

Självklart efterlever vi klubbens värdegrund och visar alltid respekt för laget, motståndare domare och publik.


 Mejla oss: bajenp03@gmail.com 


 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

IFK Aspudden Tellus vs P03UTV
2017-10-04 14:20
Sjätte matchen efter sommaruppehållet, trenden har varit mycket positiv och spelet har fungerat fantastiskt och det har lett till att vi faktiskt är obesegrade denna höststart. Prestationerna av alla spelare i vårt spelsystem har varit avgörande för detta positiva resultat.

I denna match får vi klara oss utan ett par av våra spelare som är på resande for samt skadade. Bredden i truppen gör att vi fortfarande kan mobilisera ett starkt lag. Vi startar matchen med en mycket intensiv press som redan efter 2 minuter leder till ett slarvigt passningsspel i backlinjen av Aspudden som fångas upp av oss och förvaltas väl till en 0-1 ledning.

Efter denna öppning så stabiliserar Aspudden sitt spel och det blir ett mycket jämnare spel där vi klart har plusstatistik i antal målchanser men vi lyckas inte riktigt få in bollen. Första halvlek avslutas med en 0-1 ledning. Andra halvlek blir en mycket jämn tillställning med många chanser åt bägge hållen men nu är vi verkligen effektiva vid våra chanser och lyckas sätta dit både 0-2 och 0-3 innan matchen tar slut.


Forza Bajen!

Hemmamatch mot Tyresö FF
2017-09-25 14:37
Varmt höstväder och dags för tredje hemmamatchen på Gubbängens IP efter sommaruppehållet.

Allas tankar var, skall vi fortsätta på den framgångsrika vågen som vi fått denna höstsäsong? Denna gång var det Tyresö som stod för motståndet och alla kommer ihåg vårmatchen där vi inte alls lyckades med vårt spel utan förlorade mycket rättvist med 3-0.

Vi får tidigt en fördel i bollinnehavet och känslan blev snabbt densamma som vi haft tidigt i matcherna mot Tullinge och Stuvsta, många målchanser men våra avslut hade inte den riktiga skärpan. Tyresö spelade en riktigt bra fotboll även denna gång och vi kände att en tappad boll kunde bli en livsfarlig omställning vilket tyvärr visade sig vara precis det som hände. Vid två olika tillfällen så tappade vi boll i vårt försök till anfall vilket ledde till snabba omställningar och då var Tyresö iskalla och gjorde två mål.

Som matchbilden såg ut så kändes det väl inte helt rättvist men sådan är fotbollen. I halvleksvilan så var det mycket fokus på att förbättra avsluten och inte vara så ivriga i passningsbesluten på mittplan. Lyckas vi med det så kommer vi göra mål och förhoppningsvis så kommer vi få tillräckligt många chanser för att göra fler mål än dem vi släppt in.

Som vi genomförde andra halvlek, det var knivskarp precision i passningsspelet och vi radade upp chanser och inom kort så hade vi kvitterat Tyresö:s ledning till 2-2 och nu var självförtroende i topp. Killarna fortsatte sin forcering och snart så hade vi även tagit ledningen och detta med ungefär 5 minuter kvar av matchen.

Tyresö satte nu igång en hård forcering för att utjämna resultatet och vi hamnade djupt ned på egen planhalva, nervositeten var hög på sidlinjen och många gånger gick blicken ned till klockan. Som alltid när man släpper upp folk i offensiven så skapas det möjligheter för kontringar och det var precis det som hände och en snygg långboll ifrån Hampus hamnar absolut rätt vid fötterna på Joar som med hög precision placerar bollen i målvakten vänstra kryss och med 2 minuter kvar av matchen så var ställningen 4-2 och ett skönt lugn infann sig.


Forza Bajen!
 
Matchrapport ifrån bataljerna mot Tullinge Triangelpojkar & Stuvsta IF
2017-09-21 13:33
Efter en tuff bortamatch mot serieledarna så väntades det 2 returmatcher på hemmaplan mot Tullinge Triangelpojkar (vårresultat 1-2) samt Stuvsta IF (vårresultat 2-1).

Vi kände efter matchen mot IFK Haninge så kände vi att vårt spelsystem nu börjar fungera hela matcherna och våra förhoppningar stora inför dessa två matcher. Söndag 20 aug och platsen är Gubbängens IP, vår första hemmamatch här efter att man bytt gräsmattan. Vi började ganska tafatt matchen mot Tullinge men efter cirka 10 mins så fickkillarna koll på bollinnehavet och då började dom att riktigt spela ut enligt vår gemensamma strategi och vårt tryck i dom sista 15 minuterna av första halvlek samt hela andra ledde till en trygg seger med 6-1.

26/8 Gubbängens IP
Stärkta av ett bra fotbollsspel med positiva resultat så var det dags för Stuvsta IF, det var full fart ifrån det att domaren blåste och vi konstaterad snabbt att initiativet och bollinnehavet var vårt. Stort självförtroende och snabba förflyttningar av spelare utan boll skapade många farliga chanser vilket ledde till att vi avslutade matchen med en 3-0 ledning.

Inga ändringar diskuterades i halvtid utan nu gällde det att upprätthålla fokus och inställning så att vi kunde avsluta matchen som vi började den och inte bjuda in Stuvsta. Detta lyckades över förväntan och vi avslutade med ett resultat på 9-0. Målen kan ses här:

http://www.hammarbyungdom.se/nyheter/?ID=124812&NID=352337


Forza Bajen!
Matchrapport ifrån höstens premiärmatch mot IFK Haninge.
2017-09-20 23:23
Tidig morgon och ett regn som öser ner är inte de bästa förutsättningarna när man möter serieledarna på bortaplan. Trots detta gjorde vi gedigen insats där vi fick med oss en välförtjänt poäng genom en stabil laginsats. 

I första halvlek hade Haninge det mesta av bollen och var skickliga på att flytta bollen i sidled och öppna upp vårt försvar. Joakim i målet gjorde bland annat en svettig benparad som räddade oss från att hamna i underläge. Även om passningsspelet i anfallet var lite slarvigt i bland tog vi oss sakta men säkert in i matchen och efter en fin djupled boll av Anton till Elias som fälldes fick vi en korrekt straff. Elias var säkerheten själv och vi gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

I andra halvlek fortsatte Haninge ha mycket boll men vårt försvarspel var mycket bättre och vi höll linjerna i ett 5-4-1 som förhindrade motståndarna att spela igenom oss. En tilltrasslad situation vid hörna gav dock tyvärr Haninge 1-1 i mitten på andra.

Vi fortsatte dock vara noggranna i försvarsarbetet och detta gav oss möjlighet att få till ett omställningsspel som skapade flera fina chanser att göra mål (detta kan bland annat ses 16.40 i 2a halvlek i matchvideon). 

En bra poäng mot tufft motstånd tack vare ett stabilt försvarspel!

Forza Bajen!

Semifinaldags i Ersan pokal!
2017-05-03 10:37
Efter gruppseger och vinster i både 8-del samt kvartsfinal så vart det dags för semifinal och detta mot tuffa IFK Haninge.

Vi har aldrig mött IFK förut men vet att detta är ett bra lag så vi var förberedda på ett spelskickligt motstånd. Det vi förväntade oss var också det vi fick, svårt att etablera eget spel på mitten motståndarna kändes hungrigare i närkamperna och dom fick oförtjänt mycket respekt ifrån våra spelare.

Killarna ändrade snabbt taktik och lättade bollar förbi motståndarnas övertalighet på mitten och därigenom så skapade vi våra farligheter och fasta situationer och det var via en sådan situation (hörna) som vi snabbt lyckades sätta dit en tidig 1-0 ledning.

Vi fortsatte vår anfallstaktik och lyckades riktigt bra och inte långt efter 1-0 ledningen så satte vi dit även 2-0. Vårt försvar gjorde ett riktigt bar jobb och avstyrde dom flesta farligheterna i första halvlek med undantag för en situation där Haninge via deras högerkant tog sig fram djupt ned i vårt försvar och slog sen en fin genomskärare till en fristående anfallare som satte dit foten men Joakim i målet gjorde en otrolig reflexräddning och vi kunde avsluta första halvlek med en 2-0 ledning.

Vi pratade mycket i halvtidsvilan om den kommande ökade pressen ifrån Haninge och vår taktik var att inte barar slå bort bollarna utan att ta kontroll på bollinnehavet och försöka under den höga pressen spela oss ur den för att försöka skapa snabba anfall, vi märkte att Haninge hade flyttat upp fler spelare och vi såg stora möjligheter att via snabba omställningar skapa farliga kontringar och under andra halvlek så brände vi säaker en 3-4 riktiga chanser till en 3-0 ledning men mitt i Haninges pres så rullade bollen i vårt straffområde rätt och Haninge kvitterade med 7-8 minuter kvar.

Vi flyttade i detta läge ned en mittfältare i försvarslinjen och en anfallare fick falla ned i mittfältet och målet var att när Haninge startade sina anfall så skulle vi ligga rätt med minst 9 spelare.

Vi lyckades riktigt bra och kunde ta hem segern!

Fantastiskt försvarsarbete och en riktigt grym målvaktsinsats av Joakim som säkert stod i vägen för alla försök till avslut.

Finalen går av stapeln den 6/6 på Älvsjö IP


Forza Bajen!
Till kvarten i Ersan Pokal
2017-04-04 09:20
Två tuffa och jämna matcher i Ersan Pokal

Sista gruppspelsmatchen i cupen stod mot Norrtulls SK och vi behövde spela oavgjort eller vinst för avancemang som gruppetta.

Vi märkte tidigt i denna match att vi hade att göra med ett försvarsstarkt lag som fokuserade på kontringar. Vi hamnade tidigt i ett underläge efter en snygg omställning och kontring men vårt fokus låg på att stänga igen i försvaret och avgöra matchen sista 20 minuterna.

Ledning för oss i halvlek 2-1 gjorde att vi tappade lite av vårt fokus och tillät motståndarna lite för stort bollinnehav på mitten vilket skapade fina genomskärare och ett svettigt jobb för våra backar och till slut så var 2-2 ett faktum. Detta vart en tankeväckare och fokus och intensitet steg och vi tog över spelet mer och mer och med 10 minuter kvar så satte vi dit 3-2 och genast tog Norrtull över initiativet och vi vart hårt pressade resten av matchen och gick ifrån med en 3-2 seger och en 8-dels final mot 2:an i grupp 5 (Huddinge).

Ersan Pokal 8-dels final
Huddinge IF
stod för motståndet på Källbrinks IP. Vi startar med en ny konstellation i mittförsvaret och flyttar upp Hampus i en offensiv mittfältsroll. Det ser riktigt bra ut dom första 10 minuterna med ett hårt tryck och stort bollinnehav på motståndarna planhalva och vi tar en välförtjänt 0-1 ledning. Snart börjar Huddinge få kontroll på bollen i sin backlinje och försökte slå långa passningar på sin anfallare på top som var riktigt riktigt snabb och skapade stora problem för våra ytterbackar gång på gång, detta ledde till både 1-1 och 2-1 innan jag gjorde en förändring i försvarslinjen eftersom kommunikationen mellan mittbackarna inte riktigt fungerade.

Vi ökar trycket på motståndarna och stänger många uppspel och vinner boll och skapar fler och fler situationer i Huddinges målområde vilket till slut leder till 2-3 ledning för oss i halvtidsvila.

Inför andra halvlek så pratar vi om att bibehålla trycket på mittplan för att minska uppspelen på deras topforward. Jag gör även ett skifte och tar ned Noa ifrån sin anfallsposition och sätter honom som mittback tillsammans med Hampus, Noas huvudjobb blir i andra halvlek att eliminera Huddinges forward som har haft en central funktion i deras anfallsspel.

Vi lyckas mycket bra med denna strategi men vi tappar lite i vårt anfallsspel och våra målchanser minskar och andra halvlek handlar mest om två lags spel på mitten. Vi stänger igen där bak och vinner denna mycket jämna match med 2-3

Forza Bajen!


Intensiv helg med tre matcher.
2017-03-21 09:14
Tre matcher på tre dagar med spelplatser som Kärrtorps IP, Lidingövallen & Råby IP i Västerås.

Enebybergs IF
Flera skadade spelare med många återbud vilket innebär få avbytare med mycket trötta killar i slutet av varje match. helgens start var redan på fredagskvällen med gruppspelsmatch i Ersan Pokal mot Enebybergs IF. Motståndarna ställde upp med ett kompakt försvar och en spelare på topp som dom utnyttjade mycket effektiv, vid bollvinst i eget försvar så slog man snabbt upp bollen på spelaren vid mittlinjen och vid två av tillfällena så lyckades han ta sig förbi sin back och göra både 0-1 och 0-2.

Vi hade ett bollinnehav på upp till 90% och satte ett hårt tryck på motståndarnas försvar och vi kvitterade till 1-2 och 2-3 innan motståndarna på en fast situation satte dit 2-3 och gick segrande ur striden. Denna typ av spelstrategi kommer vi nog att möta många gånger denna säsong där vi har bollinnehavet och motståndarna kontrar.

IFK Lidingö P03A
Lördagmorgon och match mot Lidingö:s P03 akademi, båda lagen med lite ansträngda trupper där Lidingö fick spela helt utan avbytare och vi med två småskadade på bänken. Matchen utvecklades mycket som gårdagens med snabbt uppspel på högt stående forward ifrån Lidingö och det var med fröjd jag kunde konstatera att vår backlinje hade tagit lärdom ifrån gårdagen.

Killarna tajmade markeringarna rätt hela tiden och avstyrde varje försök till kontring. Stort bollinnehav även denna match och första halvlek slutade 0-0 med liten fördel oss i målchanser. I halvleksvilan så pratade vi om att försöka höja tempot och pressen vilket skulle betyda, vinna fler bollkamper och snabbare utnyttja detta för att komma till avslut. Detta fungerade bra trots att vi nu inte hade några avbytare kvar. Tidigt i andra halvlek så satte vi dit 0-1 och fortsatte vår press, målchanserna var inte många med när det närmade sig dom sista 10 minuterna av matchen så fick vi chans på chans och till slut så stängde vi matchen efter både 0-2 och 0-3. Mycket starkt försvar la grunden till denna komfortabla seger.

Dingtuna GIF
Detta lag stiftade vi bekantskap med när vi mötte dom i Kristinehamnscupen och fick stryk med 0-1 efter en mycket jämn och intensiv match. Vi bestämde efter den matchen att försöka mötas igen innan seriespelet drar igång. Efter letande av en passande tid så blev det denna söndag. Tidig avfärd ifrån Stockholm med avspark i Västerås 10:00, det bjöds på strålande väder. Denna gång så hade vi en hel trupp med två avbytare. Matchen startade med många bollvinster av oss på mittplan och vi kunde pressa motståndarna djupt ner utan att riktigt komma till klara målchanser efter 10 minuter så fick Dingtuna ordning på sitt uppspel på mittplan och nu fick vi stora utmaningar när om gång på gång slog in vassa instick mellan våra backar men efter två matcher med mycket övning så lyckades killarna gång på gång stänga igen och när Dingtuna lyckades så stängde Fredrik i mål igen med fantastiska räddningar. Med en sådan målvakt så blir backlinjen stärkt.

Första halvlek slutar 0-0 där vi har ett visst spelövertag sista fem, vi kommer överens om att fortsätta med samma spel där vi har en prioritet på det defensiva och inte flytta upp för mycket folk i anfallet. Vid spelvändningar så var vår taktik att utnyttja kanterna med inspel snett bakåt och där fylla på med spelare, redan efter 5 minuter så tar Joar (ytterback) en snabb överlappslöpning på utsidan av Elias som perfekt släpper bollen och Joar vönder upp straxt innan vänster hörflagga och slår ett inlägg via marken som framför mål möts upp av Shams som via ett tillslag sätter 0-1.

Resten av matchen blir ett ställningskrig på mitten där Dingtuna naturligt får ett visst övertag men vi lyckas stänga igen och gå segrande ur striden.

Tack Dingtuna för en mycket trevlig förmiddag med jämn och fin fotboll.

Forza Bajen!