Välkommen till Bajens Tjejer 2001
 
Återtagen serieledning...
2016-05-15 13:12
Denna söndag så tog vi emot Djursholm.
Med kyliga vindar och lätt duggregn så kan man säga att humöret på tjejerna denna morgon kunde varit bättre.
Men efter uppvärmningen så kändes det som att leenden och munterhet började sprida sig i truppen som idag bestod av Ella Jessie Tekla Tess Ellen Lisa Oumou Linn Katta Andrea Amanda Jenny och Cornelia.
Vi börjar matchen vår vana trogen med att rulla runt bollen. Denna match till skillnad mot difmatchen så sitter passningarna där dom ska och även spelvändningarna har hittat tillbaka sen sist. Hela laget är inblandat i liret och vi har många fina kombinationer under hela första halvlek som vi dominerar. 
En kvart in i första halvleken så slår vi en bra boll ut på kanten till Katta som kommer med bra fart, tar emot bollen och skär in mot mål. Avlossar ett skott som inte Djursholms målvakt hinner ta, 1-0. Som jag skrev tidigare så funkar det mesta i denna halvlek och hade inte den duktiga keepern i djursholm stått där eller att våra avslut haft lite mer skärpa så hade vi gått till halvtidsvila med mer en 1-0.
I halvtid pratade vi om det fina spel vi visat upp i första och hur vi skulle försöka behålla det och inte släppa in Djursholm i matchen. 
Tyvärr funkade det inte utan vi slappnar av lite och dom kan jobba sig in i matchen igen. Djursholm har en del fina spelsekvenser och vi får jaga boll en del, trots några hyfsade avslut på Ella så tar vår eminenta backlinje hand om de flesta bollar som kommer in på vår planhalva. Hur mycket vi än slappnar av så slutar vi aldrig att spela fotboll. Vi spelar oss ur nästan alla situationer och kan efter en kvarts övertag från Djursholm åter ta kommandot i matchen. 
Efter 28 minuter spelade av andra halvlek slår Jessie en lång boll upp på Andrea som gör en fin löpning och får bra kontroll på bollen, driver ner på höger kanten i straffområdet för att sen spela in till en fri Jenny som sätter dit foten och med rullkraft segar sig in bakom keepern, 2-0. 
Resultatet står sig matchen ut och segern är ett faktum.
Nämnas bör de fina jobbet på mittfältet som Oumou och Lisa gör med sin löpningar, finter, passningar och bollvinnande egenskaper. 
Katta, Linns och Cornelias löpningar på kanterna, alltid spelbara i uppspelen. Och med variation och fart satte griller i huvudet på backlinjen.
Andrea, Amanda och Jennys hårda arbete där uppe som hjälpte mittfältet med att ömsom möta boll eller alltid vara på språng framåt på en "stickare". Starkt att ta emot bollen hålla i för att sen gör något konstruktivt med den.
Vår stabila backlinje där de verkliga bollvinnarna höll till idag. Tekla och Jessie som tog bort de bollar som slogs på ytan bakom backlinjen, Tess och Ellen på varsin kant som bromsade upp alla anfall och bröt dessa också. Men som också alltid visade sig spelbara när bollvinnarna i mitten tog kontrollen.
Sist men inte minst så stod ju Ella där när Djursholm lyckades ta sig förbi oss och komma på avslut. Hon gjorde en stark stabil insats mellan stolparna och fanns alltid tillgänglig för hemspel och avslut. Lugnt och tryggt.

Tack tjejer för er insats idag och grattis till återtagen serieledning.


Första förlusten
2016-05-13 19:16
Djurgården stod för motståndet denna onsdag. Vädret va kanon och förutsättningarna kunde inte vara bättre.

Idag ställde vi upp med Astrid Jessie Mira Tekla Tess Lisa Oumou Linn Katta Andrea Amanda Felicia och Ellen.
Av någon anledning så "hypade" tjejerna upp denna match både i gruppchatten och i omklädningsrummet. Detta satte en stress i laget som visade sig vara förödande ute på planen.
De första 20 minuterna så är det ett väldigt böljande spel där bollen är på vår planhalva mesta dels. Dock en hel del i vår ägo. Vi har ett skott i kryssribban som va värd ett bättre öde. Men med slarviga passningar och mottagningar så gav vi bort bollen allt för ofta. Under dessa 20 min så kan dif göra 1-0 på ett slarv av oss i försvaret som lämnar Astrid med en fri Djurgårdare. En stund senare kan dif göra 2-0 på en bra slagen frispark utanför vårt straffområde som kommer till pga att vi inte är vän med bollen och då väljer att gå på spelare.
Efter dessa 20 min tar vi över matchen och börjar lira runt bollen som dock inte vill riktigt som vi. Vi går till pausvila med 2-0 mot oss.
Vi pratar lite om att lugna ner oss och spela vårt spel försöka sätta passningar osv.
I andra halvlek är det bara ett lag på planen känns det som och vi trycker på för att får till en reducering. Men vi får fortfarande inte riktigt till passningarna och det gör att dif får för många gratisbollar av oss. När det återstår 10 min av matchen så får vi en frispark i ett liknande läge som dif hade och den förvaltar vi på samma sätt som dif. 2-1.
Efter det så är det ett enormt tryck mot djurgårdens mål och vi avslutar matchen med spel mot ett mål i princip men resultatet står sig tiden ut. 
Det ville sig inte riktigt denna dag men vi tar lärdom av denna förlust och kan förhoppningsvis i framtiden undvika stressen... Men vi gratulerar dif, lite iallafall :)

Bra jobbat tjejer ni är bäst i min bok...


Vi tar hem bucklan i Kick-OFF Cup 2016
2016-05-01 19:00
Bra försvar och fint spel. Framför allt var det en riktig kämpainsats då vi p.g.a. skador inte hade mer än en avbytare.

Första matchen mot IFK Aspudden Tellus hade vi spelövertaget och trillade in ett noll. Vi hade flera chanser på fler mål men lyckades inte riktigt i avsluten. Riktigt fint spel bjöd vi på!

Match två, mot BeleBarkarby som var händelselöst, och kanske var vår sämsta match, lyckades vi göra mål i absolut sista minuten. Ett bra lag har lite tur även när vi inte spelar så bra.

Mot AIK fick vi tag i spelet bra igen. AIK gör första målet, men ganska snart efter kvitterade vi. Sedan i mitten av andra halvlek gör vi även ledningsmål som visade sig bli segermålet. Tjejerna kunde hålla uppe försvarsspelet trots att det var många trötta ben ute på planen.

Sista matchen mot Stuvsta blir det återigen en jämn match som vi med trötta ben men faktiskt inte tröttare än motståndarna. Vi gör mål i början av andra halvlek och det kändes som det var det som gav oss energi att orka att försvara oss genom att hålla bollen inom laget.

Tack för en superinsats! 
Första derbyt ;)
2016-05-01 18:44
Solen värmde gott och vädret kunde inte varit bättre denna söndag då Aik kom på besök. 
Det märktes att det inte va 100% fokus redan när vi samlades. Vilket jag spädde på genom att bänka tre spelare som kom sent. Detta skapade en viss instabilitet och låg stämning i laget. Inte heller uppvärmningen blev som den brukar.
Denna moraldipp lämnade aldrig tjejerna verkade det som.
Vi startar matchen och börjar spela runt bollen i vanlig ordning med en del fina kombinationer av Lisa Oumou Katta Tekla Tyra Och Elin på mitten, men som sagt det syns att det är något som inte riktigt "lirar" på planen. Det visar sig genom de små marginalerna i passningsspelet som inte stämmer, lite snett lite slarvigt. Även mottagningarna är inte va de brukar vara utan vi låter bollen studsa ifrån oss. Våra forwards Jenny Amanda och Andrea får jobba för varje boll då Aik håller sig väldigt nära och skapar en del problem att behandla boll. Dock så kommer de loss i några fina löpningar och kombinationer med vårt mittfält. 
Detta till trots så har vi ett spelövertag i första halvlek,och håller oss till största delen på Aiks planhalva, som inte bjöd på några jättechanser. Aik sätter press på oss när vi har boll och då felmarginalen finns där så får dom bollen av oss. oftast då vi rullar bollen över linjen eller att vi spelar till dom. Vi har en del genomskärare som leder till för tidiga skott som Aiks målvakt utan problem kan ta hand om. De få gånger som Aik stack upp så fanns vår backlinje, bestående av Felicia Jessie Mira Tess och Tekla, där redo att ta hand om bollen och slog Aik bollen över våra backar så va Astrid alltid först på den.
I Halvtid pratar vi lite om att tända till och skärpa oss i passningar och mottagningar och försöka lugna ner oss, för vi har varit lite för "stissiga". 
Vi håller bollen inom laget och försöker få igång vårt fina spel men det vill sig inte riktigt. I andra halvlek har vi 7-8 skott utifrån som aldrig blir någon direkt farlighet men det är skott på/mot mål iallafall. Vi har några riktig bra avslut som hade gått in om inte Aiks målvakt stått i vägen. I slutminuterna så har vi ett öppet mål som kommer till då Felicia kommer upp på högerkanten och skjuter från relativ sned vinkel Aiks målvakt stoppar bollen och tappar den och en vaken Jenny håller sig framme och har öppet mål men i sin iver så rullar hon den straxt utanför stolpen. 
Allt som allt så har vi nog 15-20-tal målchanser som kunde slutat med mål om vi "bara" satt dit den. I mina ögon blir vi även blåsta på en solklar straff och en som jag tycker borde blivit straff. Nu ska ju inte det avgöra vinst eller förlust utan det borde suttit en i kassen bakom gnagets målvakt innan det. 
Som tränare kan jag bara säga att trots att vi inte gör vår bästa match så va jag inte orolig för att vi skulle förlora matchen då Aiks chanser till mål va få. Däremot så gjorde Aik en väl taktisk spelad match där Oumou på mitten blev "punktad" och en hög press med en del fina kombinationer som tillslut togs hand om av oss. Resultatet blir 0-0 och tjejerna känner det som en förlust. Men det är en poäng och fortfarande serieledare...:)

Jag vill tacka tjejerna för en bra kämpainsats, när inte spelet funkar till hundra så löser ni saker och ting på plan iallafall.


Första bortamatchen
2016-04-22 22:28
Lidingö stod för motståndet denna fredagkväll.

Vi har avsparken. Vi startar med att rulla runt bollen inom laget och gör det så pass bra att det tar ett par minuter innan Lidingö får tag i bollen. Vi sätter genast press på deras spelare för att vinna tillbaka bollen och ganska omgående så slår dom ut bollen över sidlinjen, inkast för oss. Lidingö sätter rätt hög press och spelar tuff fysisk fotboll, dom har ett bra passningsspel när dom väl har bollen. Men tack vare vår suveräna press så kan vi återerövra bollen relativt snabbt.
Så ser matchen ut i princip hela tiden, vi rullar runt bollen, där vårt mittfält bestående av Oumou, Lisa, Linn, Katta och Cornelia ser till att Lidingö får jaga boll och när Lidingö äger boll sätter vi press och vinner tillbaka den. I anfallet så jobbar Amanda, Andrea, Jenny och Leja hårt och pressar Lidingös backar så fort dom får bollen. Våra anfallares rörlighet idag ställer till stora problem för Lidingö, då de inte vet vad som ska ske. 
Tio minuter in i matchen kommer vi fram på vänsterkanten genom ett samarbete mellan Linn och Lisa. Lisa uppfattar att Katta smugit upp på högerflanken och slår en perfekt krossboll till henne, som Katta förvaltar med ett skott straxt under ribban, 0-1.
Matchbilden förändras inte utan vi fortsätter att spela fin fotboll men dessvärre efter en groda i försvaret kan Lidingö slå en ballongboll som seglar in bakom Astrid,1-1.
Tjejerna muntrar upp varann och istället för att deppa ihop så fortsätter vi att lira fotboll på bästa tänkbara sätt. Just innan halvtid så får vi en frispark straxt utanför deras straffområde. Oumuo Kliver fram och trycker in den i buren, om inte i krysset så straxt intill iallafall,1-2.
I halvtid är humöret på topp bland tjejerna och även tränare. Vi har egentligen inte så mycket att påpeka ang spelet utan säger åt tjejerna att inte slappna av nu utan fortsätta på samma bana. Vilket dom gör.
1-3 kommer även det på en frispark, denna gång från vänsterkanten. Oumou slår en hög inåt skruvad boll som går direkt in i mål.
De gånger som Lidingö kommer upp i plan så har vi vår stabila backlinje som består av Felicia, Jessie, Tess och för dagen Mira som med sitt sinne för att läsa spelet såg till att det ofta tog stopp för Lidingö. Och när Lidingö lyckades komma förbi eller skjuta på distans så stod ju Astrid där mellan stolparna och stoppade bollarna. 

Dagens Laginsats va en av de bästa som vi gjort där även utrymme för individer fanns. som Tess trygga spel på vänsterbacken med en del finesser, Jessies speed i mittlåset(tar bort det mesta), Miras brytsäkerhet och spelfördelning, Felicias snabbhet och rörelse på högerbacken, Oumou och Lisa på mitten som alltid är spelbara och gärna fintar bort ett par spelare, Kattas snabba löpningar på högerkanten, Linn som sliter både hem och framåt och ser till att alltid vara ett passningsalternativ på vänstern. Amanda och Andrea som med rörlighet och variation i anfallet satte griller i huvudet på försvaret, Jenny som alltid går på alla returer och ger sig inte i första taget. Leja och Cornelia som kom in och stöttade oss från 02:orna och bidrog med fina löpningar framåt.
Sist men inte minst Astrid, med sina utrusningar och sin röst såg till att det tog stopp innan farligheter uppstod.

Tack Bajen för er insats och grattis till serieledningen
Första "Sanktan"matchen
2016-04-17 14:14
Vår premiärmatch skulle ju egentligen varit söndag 10/4 men den blev flyttad.
Istället spelade vi vår första match idag 17/4 mot Täby FK hemma på Kanalplan/Hammarby IP.

Vädret kunde ju varit bättre när vi kliver ut från omklädningsrummet efter taktikgenomgången och in på plan för att värma upp. Regnet öser ner när vi startar matchen, vi har avspark.
Vi rullar runt bollen bra, mycket tack vare vårat kreativa mittfält, som bestod av Lisa, Oumou, Mira och Katta, Linn och Tyra. Vi har en del chanser men bollen vill inte hitta in i nätet. Vi äger matchen och efter ca 20 min har Lisa bollen på vänsterkanten, dribblar förbi två Täbytjejer och spelar in bollen till Andrea, som är ca 1 meter utanför straffområdet, tar emot bollen med målet till höger om sig, vänder åt vänster och snurrar nästan ett helt varv och trycker av ett skott som seglar in straxt under ribban en meter från stolpen.
1-0
Efter målet slappnar tjejerna av och Täby släpps in i matchen. Matchen som vi dominerat böljar lite fram och tillbaka. Vi hamnar i en "svacka" i matchen men tack vare bra försvarsspel av backlinjen Jessie, Tekla, Tess och Felicia samt en kanoninsats av vår målvakt Astrid så står sig resultatet halvleken ut.
Andra halvlek ser lite bättre ut från vår sida och vi spelar bra fotboll där vi håller bollen inom laget och Täby får jaga för att få tag i bollen. De gånger som Täby har bollen sätter vi en hög press, främst med våra forwards, Amanda, Andrea, Jenny och Ellen, med uppbackning av mittfält och backar. En del slarviga passningar och mottagningar ger Täby några möjligheter att slå sina långa bollar på deras snabba forward. Det resulterar i nån farlighet här och där men om inte backarna tog hand om försöken så stod en Astrid i vägen mellan stolparna. 
Från vår sida så har vi ett ribbskott och en del vassa chanser men resultatet står sig matchen ut. Vi vinner matchen med 1-0. 
Att belysa under matchen är laginsatsen, trots regn och kyla så jobbar vi som ett lag och försöker hela tiden spela fotboll med en tanke bakom det vi gör, där alla är inblandade i spelet.
Grattis till segern, starkt jobbat tjejer.  
Superbra träningsmatch mot DJ
2016-02-11 18:33
Vårt spel var riktigt bra, genomgående över hela matchen. Vi vågade spela bollen och flera gånger gjorde vi flera bra vändningar av spel.

Försvarsspelet var intensivt och låg nära motståndarna, vilket ofta gjorde att vi kunde erövra bollen högt i plan.

Vi gjorde 3 mål och släppte bara in ett. Bra spel och gör mål, superbra!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen