Hammarby IF
UNGDOM
Flickor 2002

Vi är 27 fotbollstjejer som gillar att spela fotboll. Vi har vår hemmaborg på Kanalplan på Södermalm. Vill du veta mer om vår fotbollsfilosofi, hur man provtränar och lite annat, kolla här. Vill du komma i kontakt med oss så är du välkommen på mail eller ring Malin Lindhagen på tel 0702-842337 eller Magnus Linde på tel 0730-497355

Guld i McDonalds cup Linköping
2017-11-08 18:19
Efter en tidig uppstigning och bilfärd till Linköping sparkade första matchen igång kl 10.30 på Anders Ljungstedts konstgräsplan mitt emot Linköpings arena. Vi var inte riktigt vakna men tog hem matchen med 3-1 mot Sätra.

Andra matchen var vi betydligt piggare och det var ett helt annat spel. Bra motstånd och en bra match som vi vann med 1-0. Sen hade vi en längre paus då vi fick se på Linköping-Eskilstuna på arenan.


Tredje matchen mot Enskede, vi lyckades hålla motståndarna utanför vårt straffområde under hela matchen och vann med 1-0.

Dagens sista match mot Kimstad som kämpade på bra, men vi vann övertygande med 2-0. Dessa resultat gav oss direktbiljett till semifinal och till tjejernas glädje – sovmorgon.


11.00 samma plan mot lokala Linghem. 0-0 efter full tid, där båda lagen kämpade hårt. Vi var något sega i benen och Linghem skapar fler chanser mot oss men vi lyckas hålla nollan och det blev straffar. Nervigt värre, tre straffar per lag, sedan blev det sudden Där vi gick segrande ur matchen. 


Final kl 16.00 mot Smedby som vann den andra gruppen. 2 x 20 min istället för 25 minuters match. Vi spelade på Linköpings arena, klackens sång ekade fint från läktaren och tjejerna spelade bra. Vi fick en straff för farligt spel ca 10 min in i matchen, 1-0 och det blev resultatet. Spännande match men vi vann rättvist, det kunde blivit fler mål för vår del.


Stor, tjusig pokal togs hem till samlingen!


Fler bilder från turneringen

Mål no. 100 signerad Fanny
2017-10-18 18:59
I serie 2B hade vi 99 mål gjorda innan årets sista Sanktanmatch. Skulle vi nå 100 mål? Ingarö stod för motståndet i en match som serietabellsmäasigt var obetydlig då vi redan vunnit serien. I 15e minuten trycker Fanny i den i nätet. Grattis till målet och 100lappen Fanny! 
Moa, 2017 års värdegrundsspelare
2017-09-26 19:59

I år kan vi med stolthet presentera #9 Moa Sandberg som tilldelas årets Värdegrundspris.

Moa har varit med i laget från starten 2008-09. Priset går till en spelare som följer:


- Hammarbys värdegrundsord
- Visat att hon förstår andemeningen i Hammarbys värdegrund
- Alltid följer och agerar i enligt med Hammarbys värdegrund
- Är en bra kompis och ställer upp för sina lagkamrater
- Har en hög träningsnärvaro och ger alltid 100 % på träning och match
- Har bra attityd och är juste mot medspelare, motspelare och domare
- Lyssnar på och följer de instruktioner som ledarna ger
- Visar ett gott uppförande både på och utanför planen


Stort grattis från oss alla!

Årets Klas Ruthmans pris till Tyra
2017-09-20 19:45

"Klas Ruthman är en stolt sponsor som årligen delar ut ett pris till spelare i Hammarby Ungdomsfotboll I år är det nionde gången Klas Ruthmans Pris delas ut.


I år delas priset ut till en flick- samt pojkspelare. Tyra Müller Nord och Noa Hultén är båda stora föredömen genom att vara en god lagkamrat samt alltid göra sitt bästa på varje träning och match”


Vi vill passa på att gratulera till utmärkelsen!


Läs mer om Klas Ruthmans pris och andra stipendier."
Vinnare av Värdegrundsfilmen, igen!
2017-09-04 22:59
Förra året tog vi hem priset efter en gemensam storsatsning. I år gick vi all-in och involverade alla - ledare - spelare - föräldrar. Och det gick vägen.

Bedöm själva, se filmen här.

Vill passa på att skjuta in ett meddelande från Hammarbyledningen.
"Ps. en personlig favorit är Flickor 2002 som på ett väldigt bra sätt involverat spelarna i skapandet av filmen och gjort detta till en väldigt bra värdegrundsaktivitet."

Tack alla som varit involverade.

Silver i Eskilscupen
2017-08-07 11:39
Då var det dags för Eskilscupen i Helsingborg igen. Vi var även här anmälda i F15 och F16, allt för att tjejerna skall få mycket speltid. Vi tog oss vidare som grupp 1a och grupp 2a och kunde via vinst i båda kvalmatcherna ta oss vidare till A-slutspel i både F15 och F16. Lite oturligt hamnade vi i "fel" grupp i vilken kvartsfinalerna krockade med varandra. Vi försökte göra allt för att få F16-matchen flyttad men vi blev till slut tvingade att lämna WO i den matchen ock fokusera på A-slutspelet i F15. Det var ett gäng mycket besvikna tjejer som tog emot beskedet, de hade verkligen sett fram emot att spela båda serierna.
När kvartsfinalen mot Tvååkers IF drog igång stod det ett mycket fokuserat och taggat gäng tjejer på planen. Vi tog oss vidare efter en 2-0 seger och ett mycket bra spel. Semifinal och Kullabygdens DFF var näst på tur och även här gick vi vidare efter en 2-0 vinst.
Så var det dags för final sent på söndags eftermiddagen mot Onsala, en av förra årets finallag. Det svängde fram och tillbaka i första halvlek och det skapades flera vassa målchanser åt båda håll. Vi fick tyvärr inte igång vårt bollrullande spel och när det var ca 5 min kvar fick Onsala in ett mål. Vi tryckte på med allt vad vi hade och skapade en jättechans kort därefter men fick till slut se oss besegrade. Ett stort grattis till Onsala.
När vi summerar helgen så kan man konstatera att våra tjejer har gjort ett fantastiskt jobb på planen, 12 matcher på 3 dagar och endast 2 insläppta mål. Vi tar några välbehövliga timmars vila för att sen köra igång träningen inför höstens Sanktan. 
Avslutningsvis ett stort grattis till silvret i Eskilscupen 2017 och ett stort tack till alla tillresta föräldrar och ett speciellt tack till det lokala Hammarbyfanset Joakim!!

Välkommen Lisa
2017-08-01 22:02
Vi är jätteglada att få förstärkning till truppen lagom tills höstsäsongen drar igång. Lisa, som har ett förflutet i Hammarby, är nu tillbaka i Bajen efter en kortare sejour i Enskede. Vi hälsar hela familjen Dahl välkomna och ser fram emot ha med er på vår resa.
Dubbelguld till F02 i Dalecarlia Cup
2017-07-04 23:26
I slutet av juni drog vi upp med en trupp på 23 mycket spelsugna tjejer till Dalecarlia Cup i Borlänge. Vi spelade i både F15 och F16 serien, en tuff uppgift med tanke på att matcherna var 2 x 30 min och att det utlovade svala gråvädret lyste med sin frånvaro. Istället blev det en fantastisk helg med sol och blå himmel, något som den stora supporter och föräldraklacken kunde njuta av till fullo.

Spelet då? Vi tog oss vidare med endast en förlust totalt i båda gruppspelen under torsdag-lördagen och på söndagen började slutspelet. En ännu tuffare uppgift då semifinalerna i F15 och F16 spelades efter varandra med endast 5 minuters vila. Vi slapp i alla fall springa till en annan plan då de spelades på samma plan. Vi tog oss vidare mot Dala-Floda med en säkert 5-0 vinst. I semifinal no 2 i F16-serien stod Leksand för motståndet. Man kan ju tänka sig att våra tjejer skulle vara slutkörda efter den första semin. Men inte, de ångade på och spelade fantastiskt bra. Matchen slutade 12-0. Sen var det så dags för en välbehövlig 90 minuters vila och lunch innan det var dags för finalspelet.

Laget har under cupen blivit mer och mer samspelt och man har hittat ett lugn i passningsspelet, man håller bollen inom laget och rullar runt. En annan tydlig skillnad är vår fysik i närkamperna och att vi orkar spela vårt spel hela matchen, till slut kommer målen. I finalerna stod Kvarnsvedens IK för motståndet i båda serierna. I F15 slutar det med vinst 4-2 och i F16 står det 6-0 när de domaren blåser av matchen.

Efter 14 matcher, 840 minuters spel och imponerande 67-4 i målskillnad för båda serierna står våra 23 tjejer överst på prispallen i båda serierna. Stor grattis!

Vi vill passa på att skicka ett stort tack till Grace och Gerda från F03 som anslöt till truppen och förgyllde helgen med en enormt bra insats, fighterinställning och skön stämning. 
Man får ju inte glömma våra föräldraklack som denna gång var riktig stor och ljudlig. Tack för bra stöd och skönsång och hejaramsor. 

Det är ett mycket trött men nöjt gäng som sent på söndags eftermiddagen sätter sig på tåget tillbaka till Söder med ytterligare 2 guldbucklor.
Hej Alva
2017-04-11 07:16
Lagom till vårsäsongen drar igång har vi fått ännu ett tillskott, Alva heter hon. Vi välkomnar givetvis henne och familjen Forsling-Bosdotter till Bajen F02 och Hammarbyfamiljen.