Välkommen till F03-Rep

Följ oss på Instagram: http://instagram.com/hammarbyf03_rep

GULD, BRONS och Just i dag är jag stark
2017-02-15 20:26

Med nästan hela truppen begav vi oss till Sandviken över helgen, dels för att delta i populära Göranssons cup, men framförallt för att ägna oss åt teambuilding.


Laganda, tillit, kamratskap, glädje och förtroende är bra byggstenar i ett fotbollslag.

Vi tränare fick stå för glädjen genom att fastlå att under helgen finns inga regler (nåja nästan). För ett lag som vid bortacup är vana vid strikta kost- och sömnrutiner, bekvämt boende, punktlighet och ordning och reda, var det svårt att ta in.

Vid middagstid på fredagen "checkade" 20 spelare och 3 ledare, med sina mer eller mindre fungerande luftmadrasser, in i en ombyggd lada (under namnet Kråkboet).

Från förstan minuten råder det kaos. Minst 2 ledare ångrar beslutet. Spelarna är lite omtumlade Får vi bo här? 

Rätt snart är det full fart. Strumpor och kläder överallt. Madrasser som inte får plats. Något som pyser. Vems madrass? Vem ska behöva sova på golvet?

Och ja just det. I den härliga röran av skratt och kaos minns vi att vi har matcher att spela och även om det denna helg är sekundärt så är detta ett gäng som inte kan göra något på halvfart. Snabbt rota fram skor och kläder. Packa väskan och ge sig iväg till härliga Göranssons arena.


Väl där blir vi lite överväldigade över cupens "storlek", alla lag och alla pågående aktiviteter.


Inledningsvis hade vi anmält ett lag till att delta i F14, men insåg rätt snart att det blir väldigt lite fotboll per spelare, så för att ge alla 20 spelare match anmälde vi oss till att ta den vakans som uppstått i F16/17. Lagom stor utmaning. 


Så förutom alla andra utmaningar, i form av luftmadrasser och försvunna strumpor så behövde vi nu också få ihop två spelscheman, måltider och planerade aktiviteter.

Hur gör man det bäst? Tar det som det kommer? Kanske inte. Men det fick bli vår melodi. Och utan regler kan man också släppa på måsten som tillräckligt med sömn, godisförbud, ljudnivåer, ordning och reda...


Är det möjligt att få ihop? Och framförallt. Vad blir det för fotboll utav det?

En kort summering av F14 ger 8 matcher, 24 poäng, 41-4 i målskillnad och ett GULD.

Alla spelare tar ansvar, deltar och bidrar till att vi vid sidan av planen bjuds på många sköna framspel, avslut, sampel och målvaktsingripanden. Spelarnas målsättning är tydlig. Teambuilding javisst. Men det finns viss glädje i att vinna, särskilt när man gör det som ett lag.


I F16/17 tågar vi obesegrade på genom gruppspelet mot dessa 2-3 år äldre tjejer, samlar ihop 7 poäng, 14-2 i målskillnad och landar som gruppsegrare. Som gruppsegrare direktkvalificerar vi oss till kvartsfinal där vi möter Sandviken. En match vi vinner med 3-0. Därefter väntar Vattholma IF i semifinal, ett lag vi följt på avstånd. Ett betydligt äldre och mer fysiskt lag. Vi är väl medvetna om att detta blir svårt.
Vi sitter kvar på läktaren när matchen inleds och Vattholma får ett försprång vi inte kan ta in. Så småningom tar vi oss in på planen och kliver in i matchen, men får "nöja" oss med ett BRONS. Vilken grym prestation!


Någonstans mellan matcher, måltider och sömn klämde vi oss bl.a. också in i "Kråkans" musikstudio för att spela in vår alldeles egna version av Just idag är jag stark.
Till en början var det förstås pinsamt men i trygga händer lossnade det ordentligt.

Ett smakprov kan finnas på en Youtubelänk här på sidan. Det har varit en annorlunda helg. En helg av laganda, tillit, kamratskap, glädje och förtroende. En helg med utmaningar och prestationer. En helg där vi får med oss både guld, brons och nya erfarenheter hem till vårt Bajenland.


Hur ska vi nu kunna återgå till ordning och reda?GULD i Sthlms Futsalserie 2001/02 2017
2017-02-09 18:00
Inför sista slutspelsmatchen

Under november 2016 drog StFF:s nya futsalserie för födda 01/02 igång.

När vi fick frågan om att delta så behövde vi inte fundera länge. Vi gillar ju utmaningar.


Vår målsättning var att få upp farten, förbättra tekniken och våga föra spelet, oavsett vilka som står för moståndet.

För varje match har vi utvecklat våra färdigheter och vuxit som lag. För varje match har det stått allt mer klart att vi närmar oss ett A-slutspel.

Efter 8 spelade gruppspelsmatcher slutar vi som serieledare tillsammans med duktiga Stockholm United FF.


Slutspelet genomförs i form av nytt gruppspel där de lag som slutat på 1:a - 4:e plats möts på nytt. Vid ett andra möte finns alltid en risk att spelare och ledare tar ut segrar i förskott och inte gör jobbet. Men vi slår inte av på takten.
Många är vi som fortsatt att överraskas och imponeras av dessa spelare.

Under slutspelet tar vi nya kliv framåt och vid sista matchens slutsignal står vi som segrare med våra nya 9 poäng och 20-3 i målskillnad (4-1 Älvsjö AIK, 5-1 Stockholm United FF, 11-1 Viggbyholm).

Det har varit riktigt kul och utvecklande att delta. Nu hoppas vi att futsalen får fortsätta att etablera sig som inomhusidrott och får den prioritering den förtjänar att ha.


Forza Bajen!GULD i Blixtencupen
2017-02-04 16:31

Fem matcher en fredagkväll i början av februari kräver motiverade och engagerade spelare. Efter skolarbete, fotbollsträningar och annat skulle det kunna vara svårt att samla energi för att tillbringa timmar i en idrottshall norr om stan. Men inte. 
Det är högljutt, känslor, skratt, energi och förväntan i den stund vi samlas. 
Den del vi möjligen saknar över tid är att bibehålla koncentration och uthållighet kvällen igenom. Vi gör en bra laginsats, håller oss till den spelidé vi har men när vi inte fokuserar tenderar vi att bli ineffektiva i alla de många avslut vi tar.


Från den här cupen tar vi med oss att vi utmanar och försöker samt den stora spridningen av målgörare. Det är förstås inte målen i sig som är viktiga utan vägen fram, men det visar att vi arbetar som ett lag.


Forza Bajen!

   

GULD i NFF-cupen
2017-01-22 21:52

Fart, engagemang, mod, teknik samt stabilt och säkert målvaktsspel är några av lördagens framgångsfaktorer.
Spelarna gör jobbet TILLSAMMANS.


Vi tar med oss guldet och 23-0 till Södermalm.

Forza Bajen.

Välkommen Alexandra
2017-01-22 21:42

A-slutspel i Sthlm Futsalliga
2017-01-12 08:20

Med en omgång kvar att spela står det klart att vi kvalificerat oss för A-slutspelet i Sthlm Futsalliga. Vi har därmed nått ett högre mål än det vi satte upp vid säsongens inledning.
Att ha mod, att spela den fotboll vi tror på när vi ställs mot betydligt större och äldre motstånd har varit något självklart hela vägen hit.

Med teknik, finess och fart fortsätter vi nu framåt!


Forza Bajen! 


Dubbelt finalderby i ST-cupen gav GULD och SILVER till södermalm!
2017-01-08 17:42

Två finaler gav oss ett guld (2-0) och ett silver (3-4 es) mot AIK. 

Spelarna gör en oerhört bra turnering och våra timmar på "futsalplanen" syns tydligt när vi rullar runt, vågar hålla i bollen, utmana och avvakta rätt läge.


I vissa fall visar sig slutspelsnerverna och vi har inte den där kylan och självförtroendet som kan behövas när vi ställs mot bra motstånd. En del matcher kan bli onödigt spännande eller innebära att bollen letar sig in i eget mål efter att vi hållit ledningen fram till dess att ett par minuter återstår - och vi ställs åter inför ett straffavgörande mot AIK.


Vi delar guld och silver med Solna denna gång och ser fram emot nya matcher.


Matchens lirare i respektive final blev Isabella Okodugha #99 och Vendela Dreifaldt #20!


Forza Bajen!  

Dubbelt finalderby i ST-cupen imorgon!
2017-01-07 21:15

Inget jullov utan spel i ST-cupen. I år ställde vi upp med två lag som deltagit i F14 respektive F14 Svår. Båda lagen har blivit gruppettor och genom ett väl genomfört slutspel nu tagit sig till final där vi i båda matcherna ställs mot AIK. 

Finalerna spelas i Tyresöhallen kl. 14.30 och 15.30.

Kom gärna och heja fram våra grönvita tjejer när de tar sig an laget från Solna.  


Sen kan man alltid hänga kvar i hallen och kika på ännu en grym final

kl 18.45 när våra Hammarbysystrar också spelar final mot Stockholm United!


GULD i Snöbollen cup!
2016-12-17 23:47

Efter att ha missat startsignalen och slumrat oss igenom de efterföljande 17 minuterna i den första gruppspelsmatchen mot AIK akademi så var det dags att kvickna till.
Och vilken kväll det blev!
Under resten av gruppspelet rullar vi igång och spelet tittar fram. Chanserna sitter (10-0 och 6-1) och vi kvalificerar oss för A-slutspel och kvartsfinal mot duktiga Boo FF.

Med 3-0 tar vi oss vidare till semifinal där vi ställs mot Skiljebo, ett lag vi bara mött någon gång tidigare. Skiljebo överraskar och sätter 0-1 relativt snabbt. Att tidigt i matchen hamna i underläge kan innebära stress, misstag och förlorade chanser. Men inte här.
Spelarna har den senaste tiden utvecklat förmågan att behålla lugnet. Hålla ihop. Samla kraft. Fortsätta flytta fram positionerna och låta bollen rulla. Full fart framåt.
Matchen slutar 6-1 och vi är klara för final och ställs åter mot AIK akademi.


Det blir en välspelad final mellan två tekniska lag. En match som vi vänder ur ett underläge och leder med 2-1 när det återstår en minut att spela. AIK kvitterar och finalen kommer att avgöras på straffläggning.

Åter igen får vi visa prov på att kunna behålla lugnet.  
Tre fokuserade straffläggare, en högpresterande målvakt, stöttande medspelare och supportrar i en fullsatt hall ger oss full pott och en skön pokal hem till Södermalm.

Lördagsgodis när det är som bäst.