Hammarby IF
UNGDOM
Flickor 2003 rep
Välkommen till F03-Rep


F03 Rep tackar för sig!
2017-11-11 15:33

Laget startade som en särskild satsning hösten 2015 i dåvarande Hammarby DFF. Laget bildades dels av talangfulla spelare från föreningens båda 03-lag men också av ambitiösa tjejer från andra föreningar som kom att ansluta under åren.

Vi har haft två framgångsrika år med oerhört mycket fotboll, stark utveckling, glädje och skratt, men givetvis också en del besvikelse kring uteblivna resultat. Allt det där som fotbollen handlar om.


Spelarna fortsätter nu antingen att utveckla sin fotboll inom den nystartade akademin eller på annat håll, inom andra lag och andra föreningar. Oavsett vart och hur så är vi övertygade om att ni kommer att kunna följa, inspireras och imponeras av dom under lång tid framöver, på en fotbollsplan någonstans i närheten.


Framtiden är deras! 

Säsongsavslutning hos sponsorn Taco Bar i Sjöstaden
2017-11-06 20:25

Ikväll var det dags att avsluta och summera säsongen 2017.

Vi tar bl.a. med oss många träningstimmar, stort antal matcher, guldpokaler, matchturnén i Närke och Östergötland, Studio "Kråkan" i Sandviken, vistelsen och uppladdningen vid högklassiga Pinatar Arena i Spanien och det framgångsrika deltagandet  i Gothia Cup.


Tack till Aukin med personal för en trevlig och god middag!

Gothia Cup - Ett silver värt guld!
2017-08-04 20:29

Efter noggranna förberedelser, träningstimmar och genomgångar, så begav vi oss till Göteborg för att delta i Gothia Cup där vi år ställdes mot 98 andra lag från 6 olika nationer i klassen G14.
Tjusningen och utmaningen med Gothia är förutom det stora antalet duktiga deltagare, dels också att vi ofta spelar mot för oss obekanta lag på ett för oss ovant underlag - naturgräs.


För att förbereda oss ytterligare, komma igång med sommarlovsfötterna och för att få snöra på oss skorna redan på söndagen så sökte vi år ett lag som kunde tänka sig en träningsmatch som inledning på Gothiaveckan. Rätt snart fick vi kontakt med Älvängens IK som bjöd in till match på sitt naturgräs.

Efter en tung inledning där Älvängen stod upp bra och där gräset drog ner farten på både ben och boll så hittade vi till sist något som liknande vårt spel vilket gjorde att vi kunde få med oss 6-1.

Ett genrep som fick godkänt, även om vi ledare kände viss oro för hur pass mycket det ovana underlaget kom att sätta sig i de ben som på måndag morgon skulle stå upp mot det amerikanska lag, EBU Bay Oaks White, som väntade i vår första gruppspelsmatch.


Väl tillbaka på hotellet, där dusch och middag väntade, var all trötthet som bortblåst. Många skratt hördes och en hel del förväntan på veckan låg i luften.


Spelare och ledare har gjort några resor tillsammans. Rutinerna sitter och alla vet vad som krävs då det gäller att vara väl förberedd när det kommer till kost, sömn, tider och material. En vecka blir många dagar tillsammans, nära inpå, att orka vara sitt bästa jag på alla sätt - det är en del av lärandet.
När mobillarmet meddelar väckning, då skorna för morgonpromenaden ska vara på och när tiden för samling är slagen, då är vi redo. Nästan alltid. Nästan alla. Tillräckligt ofta och nog så bra.


Så även denna första Göteborgsmorgon.


Efter stadig frukost ger vi oss iväg till Härlanda, en konstgräsplan, modell betydligt äldre, men ändock ett underlag vi är vana vid. Skönt att få mjukstarta och rätt snart när matchen blåsts igång blir det tydligt att vi på flera plan är storlekar större. Inte ett spår av trötta ben syntes under matchens 40 minuter och vid slutsignalen summerar vi 11-0 mot EBU Bay Oaks White.


Inledningsvis bjuder Göteborg och Gothia Cup på en del ledig tid då det bara spelas en gruppspelsmatch per dag, vilket gör att vi hoppar fram till tisdag och cupens andra match som spelas mot Mariehem SK på Kvibergs naturgräs. Vi vet att vi ska möta ett duktigt lag som är vana att vinna - mycket.
Våra motståndare tycks också pålästa och bemöter inledningsvis vårt pressspel genom att snabbt slå ifrån sig med långa bollar vilket vi emellanåt kan ha haft svårt att förhålla oss till. Men vi håller oss till vår spelplan, använder alla lagdelar,  har ett tätt försvarsspel, använder teknik och fart i vårt uppspel, skapar flertalet chanser vilket ger oss resultatet 5-0.


Efter middag, häng (som det väl heter) och en god natts sömn vaknar vi upp till onsdag och gruppspelets sista dag. Med 6 poäng och 16-0 i målskillnad vet vi nu att vi kvalificerat oss för A-slutspel. Det som återstår att se är om det blir som gruppetta, eller inte, och vad som då väntar i torsdagens tidiga
32-delsfinal. För motståndet står Onsala BK och för underlaget står återigen Kviberg och dess naturgräs.

Morgonen och förmiddagen liknar gårdagen. Samma förberedelser. Samma rutiner.

Naturligtvis går vi för gruppseger, även om det faktiskt innebär att vi behöver gå upp en timme tidigare efterföljande morgon ;-)

Onsala BK som är ett lag hemmahörande en bit utanför Göteborg, spelar liksom vi i div. 1 och vi vet att vi behöver vara på tårna från start. När domaren blåser igång matchen så tar vi tag i taktpinnen direkt och i protokollet noteras 8-0.


Vi summerar gruppspelet med att konstatera att vi mött tre rätt olika motstånd men ändå lyckats upprätthålla vårt spel, att vi arbetat som ett lag, hållit nollan och satt 24 mål samt att det på torsdag blir en riktigt tidig morgonpromenad.


Torsdag och samling 5.45. Inte så pigga, men väl så laddade tjejer.
Dags att inleda slutspelet och förhoppningsvis står vi inför tre (!) matcher denna dag.  

Den första matchen går mot BK Derby i en 32-delsfinal kl. 8.00 på Bergsjövallen.
En tidig morgonmatch mot ett lag från Östergötland som också spelar i div. 1 lugnar inte slutspelsnerverna hos oss ledare men hos spelarna syns intet.
BK Derby har under matchen ett par kontringar vilka backar och målvakt reder ut, men i övrigt har spelarna bestämt sig för att vi ska vidare och vid slutsignalen står det 5-0.


Nu börjar den stora utmaningen, hålla ångan uppe, ladda om, vara sitt bästa jag, dagen igenom.

Ingen tid för lunch. Lätt mellanmål innan vi åter besöker Härlanda för en 16-delsfinal kl. 12.10 mot Munksund/Skuthamn SK, ett lag från norra delen av vårt land. Vi har inte mycket information om vårt motstånd utan koncentrerar oss på att få tjejerna fokuserade för dagens andra slutspelsmatch.

Samma uppladdning som tidigare, samma rutiner, samma musik...men kanske inte riktigt samma matchbild som tidigare. Vi gör jobbet, men är inte lika effektiva och får inte samma utdelning men är ändå aldrig riktigt oroliga för slutresultatet som till sist blir 2-0.


Däremot börjar vi känna viss oro inför dagens tredje match som nu är ett faktum. Det där med att alla matcher måste vinnas, att orka fullfölja när det börjar bli mindre marginaler.
Fram till nu har vi fem vinster, gjort 32 mål och hållit nollan men det är nu detaljerna kan komma att göra skillnad. Tillbaka till hotellet för sen lunch och kort återhämtning.


Torsdag kväll och dags för 8-delsfinal mot IK Zenith. Fyrtio minuter där vi styr spelet, ligger på och försöker få till avslut. Våra motståndare bjuder på ett mycket bra försvar. Vi lyckas inte avgöra matchen under ordinarie tid och vi står inför straffläggning. Viss frustration och uppgivna miner innan vi samlar oss till vad som förmodligen är en av cupens mest nervösa stunder. Är det här det ska ta slut?


Utan protester kliver de spelare som fått i uppgift att slå en straff, fram för sitt lag. Utan eftertanke ställer sig vår målvakt, i sitt mål. Vi sätter straffar och räddar bollar. Andas ut och applåderar spelarna för modet att ta sig an uppgiften.


Nöjda tjejer slår sig ned vid sena middagen. Anspänningen från straffläggningen är som bortblåst och förväntan på fredagen och kommande kvartsfinal är stor. Det blir en tidig kväll, trots att vi faktiskt kan unna oss en liten sovmorgon innan vi ska ta oss an Umedalens IF.


Fredag och dags för kvartsfinal mot Umedalens IF, ytterligare ett lag från norra delen av landet som tagit sig vidare i denna stora turnering. Vad ska krävas idag?

För första gången under den här veckan bjuder Göteborg på regn under matchen, men det är inget som påverkar spelarna nämnvärt mer än att det blir trångt och något kyligt i avbytarbåset där vi försöker trycka ihop oss under matchens gång. På planen bjuder spelarna på många fina uppspel och avslut. Vi spelar tekniskt och använder oss av hela planen. Tar vara på chanserna och kan lägga till 7-0 i målprotokollet!


Semifinal nästa! Vad väntar där? In och kolla resultaten. Lerum IS! Ett mycket bra Göteborgslag som varit 3:a två gånger tidigare i Gothia Cup, vilka vunnit matcher mot AIK, motståndare vi spelar jämnt mot.

Det här blir sannolikt veckans match. Dessutom spelas den på Heden, där alla är, där publiken och förväntningarna känns av.Klockan 15.40. Vi spelar vår musik. Knyter skor. Tejpar knän och fötter. Dricker vatten. Samlar oss. Var och en på sitt sätt. Efter så många dagar tillsammans vet man till sist vad som kommer att ske den närmaste timmen fram till match. Vad var och en behöver.


Strax före avspark. Heden är full av liv. Många som kommit för att titta på semifinalen mellan Stockholmslaget Hammarby och de lokala talangerna i Lerum IS.

Signalen ljuder och det syns att båda lagen vill det här.

Lerum vill inte bli 3:a igen och vi ska spela finalen på Ullevi.


Att som ledare, förälder, anhörig, supporter och publik få se spelare plocka fram det som behövs, att se hur de behåller lugnet, försvarar, bygger upp spelet, skapar chanser och lyfter detta med att arbeta tillsammans som ett lag till ytterligare en nivå, är något som egentligen måste upplevas och som inte låter sig beskrivas. Men det var vad som gav oss 1-0 och den så efterlängtade biljetten till finalen på Ullevi!


Lyckan efteråt, den delade glädjen med föräldrar och anhöriga på plats, går inte heller att beskriva. 
Nej det är inte "bara" fotboll. Det är så mycket mer. Laget. Utvecklingen. Känslorna. Målsättningarna.


Inte svårt att lista ut vad det pratades om vid middagsbordet den kvällen. Inte heller svårt att få spelarna i säng. Åter igen väntade en tidig morgonmatch, men denna gång inte vilken match som helst.

Väckning, promenad, frukost, samling, förberedelser innan vi beger oss till Gamla Ullevi.
I ett av arenans stora omklädningsrum byter vi om, göra våra sista förberedelser och håller vår genomgång. Den här morgonen är nervositeten påtaglig.

Vi försöker få det att släppa och spelarna uppmanas att njuta av varje sekund, från denna stund och framåt. Det går lite sådär.

Vi har fått tydliga förhållningsregler för intåget på planen och efterföljande lineup.

Vi ställer upp i spelargången och tystnaden är påtaglig.

Det är en häftig känsla, samtidigt önskar man att man kunde sticka hål på den anspänning som omringar oss.


Intåg tillsammans med fanbärare inför stora läktare och publik. Nationalsång. Mäktig upplevelse.


Motstånd? AIK F03 Akademi. Ett lag med många väl bekanta och duktiga spelare!
Allt som oftast spelar vi jämnt och har någorlunda samma spelidé.
Stockholmsderby i Göteborg. Som bäddat för en riktigt bra final!


Arrangemanget har förstås allt. Huvuddomare, linjedomare, fjärdedomare, kameramän, livesändning,  intervjuer, funktionärer, bollisor, publik. Och åter igen, nerver.


AIK är det lag som inleder starkast. De visar upp sin tekniska och passningssäkra fotboll.

Vi blir avvaktande och låter dom styra spelet. Matchens första 10 minuter blir en prövning där vi får lägga energi på att försvara oss. Första målet är ett välplacerat distansskott från en av AIK:s duktiga forwards.


Här någonstans vänder det. Det syns på spelarna, hörs på bänken och visas på planen.

Vi är ju bättre än så här.


Vi hittar tillbaka och spelar som ett lag där vi har modet att hålla i bollen, se möjligheterna, ta chanserna och skapa våra avslut. Vi får utdelning och kvitterar efter ett fantastiskt framspel och ett riktigt drömmål.

Nu ligger vi på och det saknas inte ytterligare chanser. I den större delen av andra halvlek har vi spelövertaget och ligger på för att få in ett andra mål men ibland vill det sig inte.

Tiden räcker inte till och vi står åter inför ett straffavgörande. Denna gång i en final, inför stora läktare och större publik.

Ett trist sätt att avsluta en så välspelad final men sån är fotbollen och matchen ska avgöras.


Det kan inte nog understrykas hur stolta vi är över de spelare som utan protester även denna gång tar sig an uppgiften att få matchen avgjord. Det krävs starka ben och nerver av stål.


Vid den här straffläggningen får vi tyvärr se oss besegrade (5-4).


Vi gratulerar AIK till guldet och tar stolta med oss silvret hem till Södermalm!
 

Vi har haft en fantastisk vecka såväl på planen som vid sidan av.

Vi når finalen efter åtta väl genomförda matcher, 24 poäng och 39-0 under ordinarie speltid.

Vi har fått nyttiga erfarenheter, ytterligare kunskap och nya målsättningar att sträva efter framöver.  


Vi tackar Gothia Cup för ett som alltid väl genomfört arrangemang, våra motståndare för schyssta och bra matcher, Älvängen för möjligheten till genrep, Scandic no 25 för skönt boende och dess kock Fransisco för grymma middagar.


Tack också till våra supportrar i ur och skur - våra föräldrar och anhöriga som står redo att skjutsa, fixa och stötta.


Sist men inte minst, vi ledare vill rikta ett särskilt tack till er spelare!
Tack för att ni bjuder på underhållning såväl på som vid sidan av planen.

Ni uppträder föredömligt, lyssnar och tar till er.

Ni är fantastiska och framtiden är er!


Ps. Ytterligare bilder finns under Bildgalleri ovan samt på vårt Instagramkonto  http://instagram.com/hammarbyf03_rep Ds.

Gothia Cup 2017
2017-06-25 12:59
SEGRARE i Ersans Pokal 2016/17
2017-06-06 18:34

Ersans Pokal är en turnering samordnad av Älvsjö AIK, som pågår från sen höst fram till efterföljande sommar. Vi har i gruppspelet mött Djurgårdens IF (11-0), Åkersberga BK (15-0), Ingarö IF  (7-0), Enebybergs IF  (2-1). Slutspelet inleddes mot Spånga IS (6-0) och därefter stod Boo FF (4-2) för motståndet. I semifinal väntade Tyresö FF (5-0) och slutligen Älvsjö AIK i finalen.
Finalen gick av stapeln mitt på självaste nationaldagen. I gassande solsken tog vi oss igenom 60 minuter på Älvsjö IP. Vi har sett piggare ben, säkrare passar och skarpare avslut, men vi håller oss på motståndarens planhalva den övervägande delen av matchen och vid slutsignalen noterar vi 3-0 i finalen. Vi summerar cupen med 53-3 i målskilllnad,  samt ett guld och en skön pokal till Södermalm.

Forza Bajen!

VINNARE Nordic Invitational Cup
2017-04-22 19:54

Under påskhelgen deltog vi i ytterligare en välarrangerad inbjudningsturnering.
Denna gång stod Tyresö FF för evenemanget, Nordic Invitational Cup.


Efter helgen i Finland hann vi köra ett träningspass innan det var dags att ställa upp i ännu en cup med mycket bra motstånd, från bl.a Finland, Danmark och södra Sverige.


I gruppspelet ställs vi mot Oulu Nice Soccer (FIN), Tingsryd United FC och Tyresö FF. 
Tre väl genomförda matcher där varken helgens minusgrader eller förra helgens påfrestningar kan påverka oss. Det mesta i spelet fungerar som tänkt och vi tar med oss 17 gjorda mål på 3 matcher när vi kliver in i A-slutspelet där vi möter duktiga Furulund IK och IK Zenith. Först ut blir Furulund IK som står emot bra och där vi under första halvlek inte riktigt får till spelet, men vi vinner till sist med 2-0.
I mötet mot IK Zenith har vi tagit till oss vad vi behöver förbättra. Vi håller oss till spelplanen och vid slutsignalen noterar vi 5-1 och final nästa!


I finalen väntar för oss en ny bekantsakp, danska Aalborg som gått genom grupp- och slutspel med goda marginaler. Alltid lite spännande, nervöst och obehagligt att inte känna till sina motståndare. 
De danska supportrarna är många till antalet och hörs högljutt över Tyresövallen som är väldigt välbesökt denna final. Några minuter in på matchen så för vi spelet och skapar chanser, men ändå så lyckas Aalborg ta vara på den möjlighet som dyker upp och vi har 0-1 i protokollet.
Hur hanterar spelarna ett överraskande underläge?
Skakar av sig, kraftsamlar och startar om. Snart finns bara ett mål och det lossnar ordentligt. Vi bjuds på oerhört fina spelsekvenser och rätt snart rullar det på i en final som slutar 5-2 till Bajen!


Vi får bärga ännu en buckla till vårt Södermalm innan det är dags att inleda seriespelet i Sanktan 2017.


Tack till Tyresö FF för en väl arrangerad turnering, motståndare för bra matcher och våra stöttande supportrar som finns på plats i ur, skur och minusgrader.


FORZA BAJEN!

MÄSTARE Nordic Pre-Season Champion Cup.
2017-04-13 21:48
Då kan Hammarby F03 Rep titulera sig nordiska mästare efter två dagars kamp i Helsingfors, Finland. En inbjudningsturnering med nordens och Tysklands bästa lag. 

Resan började med samling på Arlanda fredag eftermiddag. Strax efter vi passerat säkerhetskontrollen möts vi av de fruktansvärda nyheterna om ett terrorattentat i våran huvudstad. Många samtal och SMS till familj och vänner innan vi kliver på planet. Svårt för oss alla att ta in vad som händer just då.

Lördag morgon, första matchen, kommer tjejerna, på eget initiativ, ut från omklädningsrummet med sorgband knutna runt ena armen. Starkt! De står enade, och förenade med andra genom den idrott de så mycket brinner för - sin fotboll. Såväl andra ledare, föräldrar och funktionärer beklagade vad som hänt där hemma. Att i sådana stunder få lägga svåra tankar åt sidan, kliva in, fokusera och engagera sig i fotbollen, och sporten där och då, är i sig guld värt.
Hammarby - KFV Segeberg (DE) 1-3 
Här ställs vi mot ett tyskt stadslag, tillika förra årets Gothia Cup vinnare. Vi gör en av våra bästa 1:a halvlekar i modern tid. Vi följer matchplanen till punkt och pricka. Håller boll och stationerar oss på motståndarnas planhalva. Radar upp otaligt med chanser, men bolluslingen vill inte in. Ok, Tysklands målvakt gör några fantomräddningar men sett till chanser borde vi leda med minst 5-0. Istället åker vi på en kontring och går till pausvila med 0-1. Andra halvlek fortsätter i samma rasande tempo som första. Återigen, får vi en kontring emot oss och 0-2 är ett faktum. Nu tar vi en chansning och satsar allt på ett kort. Satsar offensivt vilket generar en reducering till 2-1, men lyckan blir kortvarig när vi tappar positionerna i försvaret och släpper in 3-1. Resten av matchen blir en jakt på att reducera. Tyskorna är duktiga och lyckas hålla resultatet matchen ut.

Efter matchen är vi väldigt nöjda med spelet, kanske inte lika med resultatet. Dock blir vi översköljda med beröm från andra lags ledare och supportrar. En och annan förstår inte hur vi kunde förlora med det spel vi hade. Men sån är fotbollen. Jaja, bättre förlora första än sista.

Hammarby - Kouvolan Jalkapallo KJP (FI) 8-0
Ett duktigt finskt lag som ställs mot ett toktaggat och revanschsuget Hammarby. Spelet fortsätter i samma anda som första matchen med den skillnaden att här sätter vi våra chanser. Finskorna bjuds aldrig in i matchen och vi vinner komfortabelt.

Hammarby - Baerums Verk og Hauger IF (NO) 1-0
Tredje gruppspelsmatchen, klockan har hunnit bli 19.30. Termometern närmar sig 0:an och det skymmer. Sega tjejer som bara vill hem till hotellet. Vi går in och gör en dag på jobbet, inget mer.

Vi avslutar dagen som grupptvåa och kvalificerar oss för A-slutspel.

Hammarby - PK-35 (FI) 4-2
Värdlaget och andra gruppens segrare, som gått obesegrade igenom gruppspelet. Vårt höga presspel får utdelning redan efter 5 minuter. Vi vinner bollen högt upp i planen och kan enkelt rulla in 1-0. 2-0 kommer på hörna. Perfekt slagen och en nick som är som en sträckt vrist. Det smäller till i nätet bakom målvakten. 3-0 kommer från ett inlägg på kanten. Påpassligt kommer bortre yttern och nätar med huvudet. PK-35 är inte helt ofarliga men målvakt och backlinje jobbar exemplariskt tillsammans och vi kan gå till pausvila med 3-0. Tio minuter in på andra halvlek kommer vi förbi på kanten och kan på ett skott rulla in returen i öppen kasse, 4-0. PK reducerar på hörna några minuter senare och sätter slutresultatet 4-2 en minut innan domaren blåser av matchen. FINAL!

Hammarby - Jypk (FI) 3-0
Nedan klipper jag in lite text från Jypk hemsida.

”I finalspelet bestod motståndet av det redan i våra förhandsspekulationer stenhårda Hammarby IF, onekligen Sveriges bästa lag i vår åldersgrupp. Hammarby hade, sedan tidigare möten, förstärkt laget med spelare från andra lag i Stockholmsområdet (bl.a. spelare från förra årets Champion Cup vinnare och Gothia Cup tvåan Huddinge). Vi hade också under vintern följt med på Instagram hur Hammarbys representationslag har slipat på spelet såväl på futsalplanen som på stora planen. Den stora och traditionella föreningens status underströks också av hyrda bussar med stora Hammarbylogos. Någon av våra föräldrar hade också sett att bak i bilarna fanns resväskor med alla spelares nummer och föreningens logo. Föreningsidentiteten både hördes och syntes alltså.”

Matchen. Jypk startar defensivt med större delen av laget på egen planhalva. En stor och stark target på topp som vi tidigare matcher sett göra, och spela fram till många mål. Vi för spelet och får en straff som vi förvaltar väl, 1-0. Vi rullar bra och i mitten av första halvlek kommer tvåan efter ett skott utanför straffområdet. Tredje målet är en delikatess. Frispark utanför straffområdet som smeks in, otagbart i bortre gaveln. Smakstart och 3-0 i halvtid. Andra halvlek spelas av och domaren blåser av matchen. Jubel och vi är nordiska mästare.

Tack till PK-35 för ett utmärkt arrangemang. Riktigt bra med 3-domarsystem, trevliga och duktiga
motståndare. Tack till våra trogna supportrar som stöttade oss från kanten.
Helgens lärdom - ibland bjuder livet på verkligt svåra matcher. Tillsammans kan vi ta oss igenom dom, såväl på som vid sidan av planen. 

Forza Bajen.

Matchturné i Närke och Östergötland.
2017-03-21 14:12

I år har vi åter igen blivit inbjudna av duktiga Örebro F03 för att spela en träningsmatch. Vi passar då på att göra en liten turné under helgen. Tidigt på lördag morgon lämnar bilarna Södermalm mot ett första stopp i Örebro. 

 

Örebro F03 - Hammarby F03 REP, 1-6

Vi startar lite trevande och morgonstela i vårsolen efter den två timmar långa bilfärden men hittar snart positioner och spel. Vi gör tidigt två riktigt läckra spelmål. Några minuter senare åker vi på en hörna där vi själva på något mystiskt sätt lyckas lirka in bollen i egen kasse. Jaja vi går till pausvila med en 2-1 ledning. Andra halvlek släpper allt. Spelet, passningarna, löpningarna, allt sitter. Vi snurrar 20 spelare och trots många byten håller vi en hög nivå genom hela matchen. Vi gör säsongens bästa halvlek och målen trillar in, ett efter ett. Mycket nöjda spelare och ledare tackar motståndare och publiken för en bra match innan det är dags att packa in sig i bilarna för fortsatt resa genom Närke till Östergötland. 

 

Efter ytterligare 1.5 timmes bilfärd, nu på snirkliga vägar genom skogarna i Östergötland når vi till sist Linköping där vi checkar in på hotellet för lite välförtjänt vila innan det är dags att fräscha upp sig i våra nya tjusiga representationströjor (TACK Wettergrenstak & Pal Ico) för att inta kvällens middag. Efter middagen är det samling i konferensrummet där vi samlas för diverse information, övningar, analyser och kryptiskt quiz. En mycket lyckad avslutning på en väl genomförd dag.

Söndag morgon, uppstigning, intagande av omfattande frukostbuffé innan avfärd mot Linköping Arena. Vilken mäktig känsla att få kliva in på gräset. Känna in atmosfären. Se läktarna torna upp sig runt planen med vetskapen om att här har spelats Champions League matcher. Oklart om det var spelare, ledare eller föräldrar som blev mest imponerade, men klart var att det var vår tur att få kliva in och ställa upp inför avspark på denna matta, inför stora läktare och en trogen skara publik.

 

Linköping Kenty F03 - Hammarby F03 REP, 1-14

Vi inleder matchen på Linköpings arena i ett rasande tempo. Direkt på avspark syntes glöden och inspirationen i spelarnas ögon. Mest imponerande var det att se hur alla tagit till sig de förbättringspunkter som de själva identifierat under gårdagskvällens möte. Vi gör en kanonmatch och 3x25 minuter senare blåser domaren av matchen. Vi tackar Linköping och publiken för en bra match på en fantastisk arena.

 

Härefter bar det av tillbaka till hotellet för en uppfräschning och lunch innan fortsatta teambuildingaktiviteter tog vid. Här spiller vi ingen tid. 
Dryga två timmar efter intagen lunch och efter avslutade laguppdrag är det åter dags för samling inför match. Vi är några som kommit att bli tveksamma till om vi möjligen har tagit på oss för mycket speltid. 
Det är en samling trötta huvuden och ben som gör sitt yttersta för att finna ny energi inför det som är helgens allra störta utmaning – ett möte mot Linköping Kenty Dam U-lag.  

 

Linköping Kenty Dam U - Hammarby F03 REP, 1-3

Som alla vet så spelas matcher på senior nivå om 2 x 45 minuter, vilket vi kanske inte räknat med att motståndarna skulle utgå från, men när man får möjligheten och utmaningar så ska man sträcka sig efter dom. 
Vad vi undviker att göra är att för tidigt kommunicera detta till spelarna som leder i tron om att vi planerat för 2x30. Vi smyger in informationen om speltid under genomgången, några skruvar lite på sig, men snart är alla på planen igen. 
Domaren blåser i gång matchen och vi fortsätter där vi slutade. Vi tar tag i taktpinnen direkt och för matchen. Spelarna radar upp rikligt med chanser men målvakten i Kenty dam U storspelar. Till slut spräcker vi nollan efter ett nickmål på hörna. Kan vara ett av försäsongens snyggaste mål! Vi går upp i 3-0 ledning innan Kenty lyckas trycka in en hörna och matchen slutar 3-1. Tack Linköping Kenty Dam U och publiken för en riktigt bra match.

 

Vi summerar helgen med tre mycket välspelade matcher och 20 spelare som sköter sig galant både på och vid sidan av planen.

 

Forza Bajen.

 

Välkommen Evelina!
2017-03-12 12:33
Vi hälsar Evelina Wennberg med familj välkomna till Hammarby F03 rep.
Evelina kommer från Mälarhöjdens IK och vi är glada för att hon nu väljer att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss i Hammarby.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen