Hammarby IF
UNGDOM
Flickor 2003 rep
Välkommen till F03-Rep

Följ oss på Instagram: http://instagram.com/hammarbyf03_rep

VINNARE Nordic Invitational Cup
2017-04-22 19:54

Under påskhelgen deltog vi i ytterligare en välarrangerad inbjudningsturnering.
Denna gång stod Tyresö FF för evenemanget, Nordic Invitational Cup.


Efter helgen i Finland hann vi köra ett träningspass innan det var dags att ställa upp i ännu en cup med mycket bra motstånd, från bl.a Finland, Danmark och södra Sverige.


I gruppspelet ställs vi mot Oulu Nice Soccer (FIN), Tingsryd United FC och Tyresö FF. 
Tre väl genomförda matcher där varken helgens minusgrader eller förra helgens påfrestningar kan påverka oss. Det mesta i spelet fungerar som tänkt och vi tar med oss 17 gjorda mål på 3 matcher när vi kliver in i A-slutspelet där vi möter duktiga Furulund IK och IK Zenith. Först ut blir Furulund IK som står emot bra och där vi under första halvlek inte riktigt får till spelet, men vi vinner till sist med 2-0.
I mötet mot IK Zenith har vi tagit till oss vad vi behöver förbättra. Vi håller oss till spelplanen och vid slutsignalen noterar vi 5-1 och final nästa!


I finalen väntar för oss en ny bekantsakp, danska Aalborg som gått genom grupp- och slutspel med goda marginaler. Alltid lite spännande, nervöst och obehagligt att inte känna till sina motståndare. 
De danska supportrarna är många till antalet och hörs högljutt över Tyresövallen som är väldigt välbesökt denna final. Några minuter in på matchen så för vi spelet och skapar chanser, men ändå så lyckas Aalborg ta vara på den möjlighet som dyker upp och vi har 0-1 i protokollet.
Hur hanterar spelarna ett överraskande underläge?
Skakar av sig, kraftsamlar och startar om. Snart finns bara ett mål och det lossnar ordentligt. Vi bjuds på oerhört fina spelsekvenser och rätt snart rullar det på i en final som slutar 5-2 till Bajen!


Vi får bärga ännu en buckla till vårt Södermalm innan det är dags att inleda seriespelet i Sanktan 2017.


Tack till Tyresö FF för en väl arrangerad turnering, motståndare för bra matcher och våra stöttande supportrar som finns på plats i ur, skur och minusgrader.


FORZA BAJEN!

MÄSTARE Nordic Pre-Season Champion Cup.
2017-04-13 21:48
Då kan Hammarby F03 Rep titulera sig nordiska mästare efter två dagars kamp i Helsingfors, Finland. En inbjudningsturnering med nordens och Tysklands bästa lag. 

Resan började med samling på Arlanda fredag eftermiddag. Strax efter vi passerat säkerhetskontrollen möts vi av de fruktansvärda nyheterna om ett terrorattentat i våran huvudstad. Många samtal och SMS till familj och vänner innan vi kliver på planet. Svårt för oss alla att ta in vad som händer just då.

Lördag morgon, första matchen, kommer tjejerna, på eget initiativ, ut från omklädningsrummet med sorgband knutna runt ena armen. Starkt! De står enade, och förenade med andra genom den idrott de så mycket brinner för - sin fotboll. Såväl andra ledare, föräldrar och funktionärer beklagade vad som hänt där hemma. Att i sådana stunder få lägga svåra tankar åt sidan, kliva in, fokusera och engagera sig i fotbollen, och sporten där och då, är i sig guld värt.
Hammarby - KFV Segeberg (DE) 1-3 
Här ställs vi mot ett tyskt stadslag, tillika förra årets Gothia Cup vinnare. Vi gör en av våra bästa 1:a halvlekar i modern tid. Vi följer matchplanen till punkt och pricka. Håller boll och stationerar oss på motståndarnas planhalva. Radar upp otaligt med chanser, men bolluslingen vill inte in. Ok, Tysklands målvakt gör några fantomräddningar men sett till chanser borde vi leda med minst 5-0. Istället åker vi på en kontring och går till pausvila med 0-1. Andra halvlek fortsätter i samma rasande tempo som första. Återigen, får vi en kontring emot oss och 0-2 är ett faktum. Nu tar vi en chansning och satsar allt på ett kort. Satsar offensivt vilket generar en reducering till 2-1, men lyckan blir kortvarig när vi tappar positionerna i försvaret och släpper in 3-1. Resten av matchen blir en jakt på att reducera. Tyskorna är duktiga och lyckas hålla resultatet matchen ut.

Efter matchen är vi väldigt nöjda med spelet, kanske inte lika med resultatet. Dock blir vi översköljda med beröm från andra lags ledare och supportrar. En och annan förstår inte hur vi kunde förlora med det spel vi hade. Men sån är fotbollen. Jaja, bättre förlora första än sista.

Hammarby - Kouvolan Jalkapallo KJP (FI) 8-0
Ett duktigt finskt lag som ställs mot ett toktaggat och revanschsuget Hammarby. Spelet fortsätter i samma anda som första matchen med den skillnaden att här sätter vi våra chanser. Finskorna bjuds aldrig in i matchen och vi vinner komfortabelt.

Hammarby - Baerums Verk og Hauger IF (NO) 1-0
Tredje gruppspelsmatchen, klockan har hunnit bli 19.30. Termometern närmar sig 0:an och det skymmer. Sega tjejer som bara vill hem till hotellet. Vi går in och gör en dag på jobbet, inget mer.

Vi avslutar dagen som grupptvåa och kvalificerar oss för A-slutspel.

Hammarby - PK-35 (FI) 4-2
Värdlaget och andra gruppens segrare, som gått obesegrade igenom gruppspelet. Vårt höga presspel får utdelning redan efter 5 minuter. Vi vinner bollen högt upp i planen och kan enkelt rulla in 1-0. 2-0 kommer på hörna. Perfekt slagen och en nick som är som en sträckt vrist. Det smäller till i nätet bakom målvakten. 3-0 kommer från ett inlägg på kanten. Påpassligt kommer bortre yttern och nätar med huvudet. PK-35 är inte helt ofarliga men målvakt och backlinje jobbar exemplariskt tillsammans och vi kan gå till pausvila med 3-0. Tio minuter in på andra halvlek kommer vi förbi på kanten och kan på ett skott rulla in returen i öppen kasse, 4-0. PK reducerar på hörna några minuter senare och sätter slutresultatet 4-2 en minut innan domaren blåser av matchen. FINAL!

Hammarby - Jypk (FI) 3-0
Nedan klipper jag in lite text från Jypk hemsida.

”I finalspelet bestod motståndet av det redan i våra förhandsspekulationer stenhårda Hammarby IF, onekligen Sveriges bästa lag i vår åldersgrupp. Hammarby hade, sedan tidigare möten, förstärkt laget med spelare från andra lag i Stockholmsområdet (bl.a. spelare från förra årets Champion Cup vinnare och Gothia Cup tvåan Huddinge). Vi hade också under vintern följt med på Instagram hur Hammarbys representationslag har slipat på spelet såväl på futsalplanen som på stora planen. Den stora och traditionella föreningens status underströks också av hyrda bussar med stora Hammarbylogos. Någon av våra föräldrar hade också sett att bak i bilarna fanns resväskor med alla spelares nummer och föreningens logo. Föreningsidentiteten både hördes och syntes alltså.”

Matchen. Jypk startar defensivt med större delen av laget på egen planhalva. En stor och stark target på topp som vi tidigare matcher sett göra, och spela fram till många mål. Vi för spelet och får en straff som vi förvaltar väl, 1-0. Vi rullar bra och i mitten av första halvlek kommer tvåan efter ett skott utanför straffområdet. Tredje målet är en delikatess. Frispark utanför straffområdet som smeks in, otagbart i bortre gaveln. Smakstart och 3-0 i halvtid. Andra halvlek spelas av och domaren blåser av matchen. Jubel och vi är nordiska mästare.

Tack till PK-35 för ett utmärkt arrangemang. Riktigt bra med 3-domarsystem, trevliga och duktiga
motståndare. Tack till våra trogna supportrar som stöttade oss från kanten.
Helgens lärdom - ibland bjuder livet på verkligt svåra matcher. Tillsammans kan vi ta oss igenom dom, såväl på som vid sidan av planen. 

Forza Bajen.

Matchturné i Närke och Östergötland.
2017-03-21 14:12

I år har vi åter igen blivit inbjudna av duktiga Örebro F03 för att spela en träningsmatch. Vi passar då på att göra en liten turné under helgen. Tidigt på lördag morgon lämnar bilarna Södermalm mot ett första stopp i Örebro. 

 

Örebro F03 - Hammarby F03 REP, 1-6

Vi startar lite trevande och morgonstela i vårsolen efter den två timmar långa bilfärden men hittar snart positioner och spel. Vi gör tidigt två riktigt läckra spelmål. Några minuter senare åker vi på en hörna där vi själva på något mystiskt sätt lyckas lirka in bollen i egen kasse. Jaja vi går till pausvila med en 2-1 ledning. Andra halvlek släpper allt. Spelet, passningarna, löpningarna, allt sitter. Vi snurrar 20 spelare och trots många byten håller vi en hög nivå genom hela matchen. Vi gör säsongens bästa halvlek och målen trillar in, ett efter ett. Mycket nöjda spelare och ledare tackar motståndare och publiken för en bra match innan det är dags att packa in sig i bilarna för fortsatt resa genom Närke till Östergötland. 

 

Efter ytterligare 1.5 timmes bilfärd, nu på snirkliga vägar genom skogarna i Östergötland når vi till sist Linköping där vi checkar in på hotellet för lite välförtjänt vila innan det är dags att fräscha upp sig i våra nya tjusiga representationströjor (TACK Wettergrenstak & Pal Ico) för att inta kvällens middag. Efter middagen är det samling i konferensrummet där vi samlas för diverse information, övningar, analyser och kryptiskt quiz. En mycket lyckad avslutning på en väl genomförd dag.

Söndag morgon, uppstigning, intagande av omfattande frukostbuffé innan avfärd mot Linköping Arena. Vilken mäktig känsla att få kliva in på gräset. Känna in atmosfären. Se läktarna torna upp sig runt planen med vetskapen om att här har spelats Champions League matcher. Oklart om det var spelare, ledare eller föräldrar som blev mest imponerade, men klart var att det var vår tur att få kliva in och ställa upp inför avspark på denna matta, inför stora läktare och en trogen skara publik.

 

Linköping Kenty F03 - Hammarby F03 REP, 1-14

Vi inleder matchen på Linköpings arena i ett rasande tempo. Direkt på avspark syntes glöden och inspirationen i spelarnas ögon. Mest imponerande var det att se hur alla tagit till sig de förbättringspunkter som de själva identifierat under gårdagskvällens möte. Vi gör en kanonmatch och 3x25 minuter senare blåser domaren av matchen. Vi tackar Linköping och publiken för en bra match på en fantastisk arena.

 

Härefter bar det av tillbaka till hotellet för en uppfräschning och lunch innan fortsatta teambuildingaktiviteter tog vid. Här spiller vi ingen tid. 
Dryga två timmar efter intagen lunch och efter avslutade laguppdrag är det åter dags för samling inför match. Vi är några som kommit att bli tveksamma till om vi möjligen har tagit på oss för mycket speltid. 
Det är en samling trötta huvuden och ben som gör sitt yttersta för att finna ny energi inför det som är helgens allra störta utmaning – ett möte mot Linköping Kenty Dam U-lag.  

 

Linköping Kenty Dam U - Hammarby F03 REP, 1-3

Som alla vet så spelas matcher på senior nivå om 2 x 45 minuter, vilket vi kanske inte räknat med att motståndarna skulle utgå från, men när man får möjligheten och utmaningar så ska man sträcka sig efter dom. 
Vad vi undviker att göra är att för tidigt kommunicera detta till spelarna som leder i tron om att vi planerat för 2x30. Vi smyger in informationen om speltid under genomgången, några skruvar lite på sig, men snart är alla på planen igen. 
Domaren blåser i gång matchen och vi fortsätter där vi slutade. Vi tar tag i taktpinnen direkt och för matchen. Spelarna radar upp rikligt med chanser men målvakten i Kenty dam U storspelar. Till slut spräcker vi nollan efter ett nickmål på hörna. Kan vara ett av försäsongens snyggaste mål! Vi går upp i 3-0 ledning innan Kenty lyckas trycka in en hörna och matchen slutar 3-1. Tack Linköping Kenty Dam U och publiken för en riktigt bra match.

 

Vi summerar helgen med tre mycket välspelade matcher och 20 spelare som sköter sig galant både på och vid sidan av planen.

 

Forza Bajen.

 

Välkommen Evelina!
2017-03-12 12:33
Vi hälsar Evelina Wennberg med familj välkomna till Hammarby F03 rep.
Evelina kommer från Mälarhöjdens IK och vi är glada för att hon nu väljer att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss i Hammarby.
GULD, BRONS och Just i dag är jag stark
2017-02-15 20:26

Med nästan hela truppen begav vi oss till Sandviken över helgen, dels för att delta i populära Göranssons cup, men framförallt för att ägna oss åt teambuilding.


Laganda, tillit, kamratskap, glädje och förtroende är bra byggstenar i ett fotbollslag.

Vi tränare fick stå för glädjen genom att fastlå att under helgen finns inga regler (nåja nästan). För ett lag som vid bortacup är vana vid strikta kost- och sömnrutiner, bekvämt boende, punktlighet och ordning och reda, var det svårt att ta in.

Vid middagstid på fredagen "checkade" 20 spelare och 3 ledare, med sina mer eller mindre fungerande luftmadrasser, in i en ombyggd lada (under namnet Kråkboet).

Från förstan minuten råder det kaos. Minst 2 ledare ångrar beslutet. Spelarna är lite omtumlade Får vi bo här? 

Rätt snart är det full fart. Strumpor och kläder överallt. Madrasser som inte får plats. Något som pyser. Vems madrass? Vem ska behöva sova på golvet?

Och ja just det. I den härliga röran av skratt och kaos minns vi att vi har matcher att spela och även om det denna helg är sekundärt så är detta ett gäng som inte kan göra något på halvfart. Snabbt rota fram skor och kläder. Packa väskan och ge sig iväg till härliga Göranssons arena.


Väl där blir vi lite överväldigade över cupens "storlek", alla lag och alla pågående aktiviteter.


Inledningsvis hade vi anmält ett lag till att delta i F14, men insåg rätt snart att det blir väldigt lite fotboll per spelare, så för att ge alla 20 spelare match anmälde vi oss till att ta den vakans som uppstått i F16/17. Lagom stor utmaning. 


Så förutom alla andra utmaningar, i form av luftmadrasser och försvunna strumpor så behövde vi nu också få ihop två spelscheman, måltider och planerade aktiviteter.

Hur gör man det bäst? Tar det som det kommer? Kanske inte. Men det fick bli vår melodi. Och utan regler kan man också släppa på måsten som tillräckligt med sömn, godisförbud, ljudnivåer, ordning och reda...


Är det möjligt att få ihop? Och framförallt. Vad blir det för fotboll utav det?

En kort summering av F14 ger 8 matcher, 24 poäng, 41-4 i målskillnad och ett GULD.

Alla spelare tar ansvar, deltar och bidrar till att vi vid sidan av planen bjuds på många sköna framspel, avslut, sampel och målvaktsingripanden. Spelarnas målsättning är tydlig. Teambuilding javisst. Men det finns viss glädje i att vinna, särskilt när man gör det som ett lag.


I F16/17 tågar vi obesegrade på genom gruppspelet mot dessa 2-3 år äldre tjejer, samlar ihop 7 poäng, 14-2 i målskillnad och landar som gruppsegrare. Som gruppsegrare direktkvalificerar vi oss till kvartsfinal där vi möter Sandviken. En match vi vinner med 3-0. Därefter väntar Vattholma IF i semifinal, ett lag vi följt på avstånd. Ett betydligt äldre och mer fysiskt lag. Vi är väl medvetna om att detta blir svårt.
Vi sitter kvar på läktaren när matchen inleds och Vattholma får ett försprång vi inte kan ta in. Så småningom tar vi oss in på planen och kliver in i matchen, men får "nöja" oss med ett BRONS. Vilken grym prestation!


Någonstans mellan matcher, måltider och sömn klämde vi oss bl.a. också in i "Kråkans" musikstudio för att spela in vår alldeles egna version av Just idag är jag stark.
Till en början var det förstås pinsamt men i trygga händer lossnade det ordentligt.

Ett smakprov kan finnas på en Youtubelänk här på sidan. Det har varit en annorlunda helg. En helg av laganda, tillit, kamratskap, glädje och förtroende. En helg med utmaningar och prestationer. En helg där vi får med oss både guld, brons och nya erfarenheter hem till vårt Bajenland.


Hur ska vi nu kunna återgå till ordning och reda?GULD i Sthlms Futsalserie 2001/02 2017
2017-02-09 18:00
Inför sista slutspelsmatchen

Under november 2016 drog StFF:s nya futsalserie för födda 01/02 igång.

När vi fick frågan om att delta så behövde vi inte fundera länge. Vi gillar ju utmaningar.


Vår målsättning var att få upp farten, förbättra tekniken och våga föra spelet, oavsett vilka som står för moståndet.

För varje match har vi utvecklat våra färdigheter och vuxit som lag. För varje match har det stått allt mer klart att vi närmar oss ett A-slutspel.

Efter 8 spelade gruppspelsmatcher slutar vi som serieledare tillsammans med duktiga Stockholm United FF.


Slutspelet genomförs i form av nytt gruppspel där de lag som slutat på 1:a - 4:e plats möts på nytt. Vid ett andra möte finns alltid en risk att spelare och ledare tar ut segrar i förskott och inte gör jobbet. Men vi slår inte av på takten.
Många är vi som fortsatt att överraskas och imponeras av dessa spelare.

Under slutspelet tar vi nya kliv framåt och vid sista matchens slutsignal står vi som segrare med våra nya 9 poäng och 20-3 i målskillnad (4-1 Älvsjö AIK, 5-1 Stockholm United FF, 11-1 Viggbyholm).

Det har varit riktigt kul och utvecklande att delta. Nu hoppas vi att futsalen får fortsätta att etablera sig som inomhusidrott och får den prioritering den förtjänar att ha.


Forza Bajen!GULD i Blixtencupen
2017-02-04 16:31

Fem matcher en fredagkväll i början av februari kräver motiverade och engagerade spelare. Efter skolarbete, fotbollsträningar och annat skulle det kunna vara svårt att samla energi för att tillbringa timmar i en idrottshall norr om stan. Men inte. 
Det är högljutt, känslor, skratt, energi och förväntan i den stund vi samlas. 
Den del vi möjligen saknar över tid är att bibehålla koncentration och uthållighet kvällen igenom. Vi gör en bra laginsats, håller oss till den spelidé vi har men när vi inte fokuserar tenderar vi att bli ineffektiva i alla de många avslut vi tar.


Från den här cupen tar vi med oss att vi utmanar och försöker samt den stora spridningen av målgörare. Det är förstås inte målen i sig som är viktiga utan vägen fram, men det visar att vi arbetar som ett lag.


Forza Bajen!

   

GULD i NFF-cupen
2017-01-22 21:52

Fart, engagemang, mod, teknik samt stabilt och säkert målvaktsspel är några av lördagens framgångsfaktorer.
Spelarna gör jobbet TILLSAMMANS.


Vi tar med oss guldet och 23-0 till Södermalm.

Forza Bajen.

Välkommen Alexandra
2017-01-22 21:42