Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P06-6
Hammarby IF FF P06:6

Lag 6 är ett breddlag med fokus på utveckling. Truppen består av ambitiösa och träningsvilliga grabbar från Södermalm och södra förorter. 2019 tränar vi främst på Kärrtorps IP och deltar i två div. 2- serier i S:t Erikscupen. Hemmaplan är Eriksdals BP.


Vi tar emot förfrågningar från nya spelare, kontakta tränare eller lagledare.

Sanktan
2019-06-02 21:46

Två matcher i helgen, först ut till Tyresövallen för att möta ett Tyresö med förkrossande statistik mot oss. Samtidigt är det ett lag vi känner väl och vi vet vilka ytor dom vill åt, vilket vi pratade mycket om på genomgången. Efter en lite svettig inledning börjar vi hitta rätt i presspel och återerövring, och blir bättre och bättre vad matchen lider. Vi lyckas stänga ner Tyresö bättre än i tidigare matcher och tar också ledningen två gånger. Tyresö kvitterar till 2-2 med matchens sista spark, vilket förstås är tungt. Samtidigt står vi för en bra insats och ser nu fram emot att mötas på Eriksdal i höst.

 

Mot Enskede IK på Enskede IP blir det sedan förlust med 5-4, och återigen ett bottennapp dagen efter en stark insats. Vi får inte alls ut vad vi är vana vid, och lyckas inte genomföra det vi pratat om på förhand. Skönt med en vilodag, sen nya tag på träning tisdag!

Sanktan
2019-05-26 21:12

Tuff helg, med tre matcher i Sanktan. Tuff var också första uppgiften, Jarlabergs IF på Stavsborgs BP, en lagom grinig match mellan två bra lag. Jarlaberg vill ha ett snabbt passningsspel med få tillslag och det gör dom bra, men det gör vi med! Vi visar stark moral när vi reser oss från underläge 2-4 till ledning 5-4. Matchen slutar dock 5-5, ett rättvist resultat, och även om vi alltid vill vinna matchen finns det mycket bra att ta med sig här. 


Morgonen därpå tog vi emot Svensk-Palestinska FF på Eriksdal. Vi hade pratat om att vara på tårna från början då vi vet att motståndaren vill mycket, trots det hamnar vi direkt i underläge. Efter ett bra snack i pausvilan gör vi det bättre och vinner rättvist med 6-2, trots att vi slarvar i sista tredjedelen matchen igenom. 


Efter gemensam lunch var det dags för Tullinge BK på Tantolundens BP, och här gör vi tyvärr en av årets svagaste insatser. Det är svårt att med sig något positivt alls från denna match, men vi pratar efter matchen om att precis samma spelare gjorde en strålande match dagen innan och att det tuffa schemat kan ha tagit ut sin rätt. Tack till motståndet och mot nya utmaningar för våra grabbar!


Sanktan
2019-05-20 08:37

Tidig seriefinal i helgen mot Mälarhöjdens IK, ute på Hägerstensåsens BP. Det brukar vara jämna och bra matcher när vi möts, men här gör vi en av våra bättre. Vi är väldigt fokuserade på uppgiften och jobbar stenhårt för varandra. Ett stabilt försvarsspel, bra presspel och kliniska avslut ger tre välförtjänta poäng, slutresultat 6-2. Mot Enskede IK hemma på Eriksdal gör vi däremot en katastrofal inledning på matchen. Kanske är det en reaktion på segern dagen innan, men killarna är inte riktigt där och innan vi är inne i matchen står det 5-0 till Enskede. Alla mål av en ensam forward, som gör det bra i djupled. I andra halvlek börjar dock upphämtningen, och med minuter kvar kan vi kvittera. Enskede har en träff i stolpen och Bajen har flera klara chanser att avgöra, men matchen slutar 5-5. En ganska grinig tillställning, där vi tar med oss kampviljan från andra halvan och en stark upphämtning.

Sanktan
2019-05-12 22:39

Intensiv helg, med tre matcher i Sanktan. Först ut Sörskogen IF på Årstagårdens bollplan, en match där killarna lyckas hålla nollan i 75 minuter. Samtliga spelare är verkligen delaktiga i detta, då försvarsspelet startar direkt när vi tappar boll högt upp i plan. Hårt jobb och bra presspel lägger grunden till den här segern, och slutresultatet skrivs till 6-0. Mot Tumba IK hemma på Eriksdal bjuds åskådarna på en strålande fotbollsmatch, med högt tempo och mycket tuffa närkamper. Hammarby drar till slut längsta strået, men all heder till Tumba som står upp ordentligt och ger oss en riktig kamp, även om siffrorna till slut blir 5-1. Dessa matcher gillar vi, där vi får slita ordentligt och ingen kan gömma sig. Sen bar det direkt av till Stureby bollplan för bortamatch mot Örby IS, vilket även det blev en jämn och tuff historia. Utan att ta ifrån Örby något så är det mycket tunga ben vid det här laget, och vi får det inte riktigt att stämma. 1-0 till Örby och grabbarna får se fram emot en chans till revansch i höstmötet!


Värdegrundsaktivitet: Bajen Fans Colombia
2019-05-06 21:54

Under våren har spelare och föräldrar samlat ihop fotbollsmaterial till Livbojan (eller Bajen Fans Colombia), ett socialt projekt som drivs av Hammarbylegendaren och forne A -lagspelaren Sebastian Bojassen. Projektet verkar kring staden Andalucia, i regionen Valle del Cauca i Colombia. Syftet är att erbjuda flickor och pojkar organiserade fotbollsträningar och material, som alternativ till gatan och ett tillfälle att främja läxhjälp och annat socialt stöd. 


I helgen kom Bojan själv ner till Sanktanmatchen mot Älvsjö, för att ta emot det grabbarna samlat in. Totalt fick vi ihop två säckar med skor och benskydd och två säckar med match- och träningskläder. Mest Hammarbygrejer så klart, vilket också sägs vara mest eftertraktat, men även fina prylar från andra klassiska söderortsgäng som Rågsveds IF. Sebastian passade på att berätta om förutsättningarna för spelarna i projektet i Colombia, om hur det funkar när utrustningen delas ut, och om hur barnen får i uppgift att vårda grejerna. Men grabbarna fick också höra direkt från en som tagit sig hela vägen upp i Hammarby IF, om vad som krävs av en ung spelare i Sverige för att gå långt. Säkert inga nyheter för killarna, men kanske en uppskattad ny röst…


Stort tack till Sebastian för hans fantastiska arbete och en fin pratstund, och stort tack till alla spelare och föräldrar för de fina bidragen! Tack också till P10 lag 8, som var med och bidrog med material!


Mer om projektet finns att läsa här:

https://www.saturnusstiftelsen.se/livbojan


Sanktan
2019-05-06 16:43
I helgens första Sanktanmatch togs Skogås Trångsunds FF emot hemma på Eriksdal. Båda lagen gör en bra match, men ett välorganiserat Skogås gör det svårt för oss att komma till bra avslutslägen. Skogås drar också det längsta strået och vinner med 1-0. I söndagens bortamatch mot Älvsjö AIK är vi spelförande i 3x25 och går ifrån till 5-0. Liksom förra helgen blandade resultat, men återigen revanscherar vi oss efter en förlust  och hittar tillbaka till det spel vi vill spela. Bra jobbat grabbar, och tack till motståndet!
Sanktan
2019-04-28 12:09
Blandad utdelning i helgens omgång av S:t Erikscupen. Mot Vendelsö IK på Eriksdal verkar vi inte 100% påkopplade, vilket inte räcker när man möter ett fysiskt och disciplinerat lag som Vendelsö. De låg tätt på hela matchen och straffade oss när vi bjöd på kontringslägen. Samtidigt kommer killarna till en hel del egna lägen, men effektiviteten är inte där. Årets första förlust, 1-5. Lite väl stora siffror, men en välförtjänt seger för Vendelsö. I bortamatchen mot Älta var det många revanschsugna killar, och nu kunde vi igen känna lag 6. Bra fart på bollen matchen igenom, mycket vunna närkamper och många fina anfall, som också resulterade i mål idag. Slutresultatet skrivs till 10-1, skönt att studsa tillbaka direkt och visa att lördagen mest var ett olycksfall i arbetet!
Sanktan
2019-04-25 10:53

Veckans omgång i S:t Erikscupen bjöd på motstånd i form av Hammarby lag 7 och Rönninge Salem Fotboll. Mot lag 7 får vi stundtals igång vårt snabba passningsspel med få tillslag, och då är vi bra. Men vi hamnar också i perioder där vi gör det för svårt för varandra och tappar boll på ett sätt som vi vill undvika. Slutresultat 6-1 till lag 6. I tisdagens bortamatch mot Rönninge gör vi däremot väldigt mycket som är bra, och som vi pratat mycket om i gruppen. Vi håller uppe det snabba passningsspelet matchen igenom, jobbar stenhårt för varandra och vinner närkamper över hela planen. Vi utnyttjar också den breda planen fullt ut och kommer runt på kanterna gång på gång, samtidigt som mittfältarna fyller på fint i  andravågen. Extra stort plus till grabbarna för att de fortsätter spela det spel vi tränar och tror på, trots att vi leder stort matchen igenom. Därav dom stora siffrorna, 15-1 blir slutresultatet. Bra jobbat, och tack till motståndet!

Sanktan
2019-04-14 19:00
Söndagen bjöd på dubbla matcher i Sanktan, först ut det tuffa  bortamötet mot ett  riktigt bra Hanvikens SK. Här står vi för en av de kanske  bästa prestationerna det här laget gjort! Vid ställningen 2-2 efter två halvlekar, går vi in och trycker ner våra motståndare ordentligt i början av tredje, och går ifrån till 5-2. Det blir lite onödigt spännande på slutet, men grabbarna håller undan. Vi vinner till slut välförtjänt 6-5, och får återigen ett kvitto på att vi är bra tränade!

I hemmamötet med Segeltorps IF tar vi med oss en 1-0 ledning in i första pausen, där vi pratar om att få upp bolltempot och ha lite färre tillslag på bollen. Sagt och gjort, framförallt i andra spelar vi precis som vi vill och slutresultatet skrivs till 5-1. Många trötta ben och huvuden mot slutet, men det är ju fullt förståeligt efter 150 minuter match! Tack till våra motståndare och riktigt starkt jobbat Bajen!