Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P06-6
Hammarby IF FF P06:6

Lag 6 är ett breddlag med fokus på utveckling. Truppen består av ambitiösa och träningsvilliga grabbar från Södermalm och södra förorter. 2019 tränar vi främst på Kärrtorps IP och deltar i två div. 2- serier i S:t Erikscupen. Hemmaplan är Eriksdals BP.


Vi tar emot förfrågningar från nya spelare, kontakta tränare eller lagledare.

Sanktan
2019-08-18 16:57

Efter endast ett fåtal träningar var det direkt in i hetluften i veckan, med en tuff bortamatch mot Sörskogens IF. Vi tar tag i taktpinnen direkt och leder med 3-1 efter halva matchen. Sörskogen jobbar sig tillbaka in i matchen och går upp till 3-3, innan vi kan avgöra till 4-3 med 10 minuter kvar. Grabbarna tog kampen på ett strålande sätt mot ett starkt Sörskogen och vek inte ner sig en enda gång, vilket vi pratade om på genomgången. I perioder spelar vi också en väldigt fin fotboll och jobbar stenhårt för varandra. En rolig start på hösten och en välförtjänt seger, bra jobbat boys!


På söndagen var det bortamatch igen, hos Vendelsö IK denna gång. Bra fart på bollen och fin rörelse i första halvlek, och vi går direkt ifrån till 6-0. I andra blir vi stillastående och släpper inte bollen i tid, som vi lovat varandra, och det ger Vendelsö en chans att ta sig in lite mer i matchen. 8-2 står det inför tredje, där vi hittar tillbaka till grunderna, får lite bättre fart och skärpa i allt vi gör, och går ifrån till väldigt klara 17-4. Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och nya matcher nästa helg! 

Aroscupen 2019
2019-07-06 11:50

Fler bilder (+4) >>
För andra året i rad avslutade vi vårsäsongen med klassiska Aroscupen i Västerås. Fyra dagar med alla ingredienser, som strålande sommarväder, skolmat, luftmadrasser och lite nya bekantskaper på motståndarsidan.

Fotbollsmässigt gör vi tyvärr långt ifrån vår bästa turnering. En solid insats i premiären mot Bollstanäs IK (3-1), med fart i passningsspelet och några vackra mål, följdes upp av mycket kamp mot IFK Västerås (1-1), som gör mål på sin enda chans. Mot Falu BS (1-3) blir vi rejält straffade, vi äger bollen till stor del men blir för plottriga och stillastående i närheten av deras straffområde. Samtidigt fyller Falun på med spelare och ställer om på oss med både fart och finess. Sista matchen mot jumbon FC Djursholm (1-1) blir därför direkt avgörande för A- eller B- slutspel. När en frispark från Djursholm seglar in i mål från mittplan i första halvlek tar frustrationen överhand och vi har svårt att få igång vårt eget spel. Trots att vi pressar in en sen kvittering blir det fortsättning i B. Där väntar Ekerö IK (5-1) och till denna match lyckas killarna ladda om på ett bra sätt. Här får vi får se ett par riktigt vackra spelmål. I semifinal blir det Södermalmsderby mot Reymersholms IK (1-2). Trots tidig ledning låser det sig för grabbarna ”när det som inte får hända” händer, och spelet hackar rejält efter att Reymers kvitterat. Segermålet kommer sen på en snygg frispark och det är bara att gratulera till finalplatsen.

Sammantaget kan man konstatera att vi får lite svårt när vi inte kan rulla boll som vi brukar göra på konstgräset. Frustrationen tar också överhand när spelet hackar och resultaten dessutom börjar går emot. Tillsammans bidrar detta till lite för mycket egna lösningar, och vi tappar i rörelse och fart i passningsspelet. När man summerar Aroscupen som helhet verkar det varit jämnt överlag och ganska många överraskande resultat. IFK Västerås från vår grupp vann B- sluspelet och Mälarhöjdens IK, som vi slagit de senaste gångerna, vann A. Hur som helst, bra jobbat grabbar, vi vet vår förmåga och nästa gång ska vi se till att få ut max av den!

Vid sidan av planen var Aros en fantastisk upplevelse, grabbarna representerar klubben på ett utmärkt sätt. Det har varit egen filmvisning, VM- fotboll och mycket häng på skolan, och dessutom har vi delat gympasal med duktiga Hammarby 04:2. På fredag chockade vi grabbarna med en hemlig aktivitet och bussade ut dom på landet för ridskola med dom jämnåriga tjejerna i stallet. Det var mycket skratt och en del skräck, fantastiskt kul att se alla stadsgrabbar i ny, ovan miljö. Nu tar vi sommarlov och kommer tillbaka starka i augusti!
Sanktan
2019-06-16 21:43
Först ut i helgen var en tuff bortamatch mot IFK Haninge U, i värmen på Torvalla IP. 1-0 till Haninge efter bara någon minut och vi var själva inte så nöjda med prestationen efter första 25. I pausen pratade vi ihop oss ordentligt och rättade till några saker. Efter det blir vi mycket mer aggressiva i presspelet, vinner fler närkamper och får bättre fart på bollen. Haninge kan tacka sin målvakt för att det bara stod 3-2 efter andra halvlek. I tredje kontrollerar vi matchbilden, vi stänger ner ytorna för Haninge precis som vi pratat om och vinner välförtjänt med 4-3. Riktigt bra jobbat boys!

På söndagen tog vi emot Huddinge IF på Tanto. Det blev en riktigt svettig match, mot ett storvuxet och fysiskt Huddinge som gjorde det jobbigt för oss med sina tidiga inlägg och fasta situationer. Spelmässigt var det inte någon av våra bättre matcher, men grabbarna står upp bra och krigar till sig 2-1 segern på ett härligt sätt. Skön revansch mot Huddinge och på Tanto, för plattmatchen senast, vilket var våra målsättningar på förhand. Nu tar vi ett litet speluppehåll och ser fram emot Aros! 

Sanktan
2019-06-02 21:46

Två matcher i helgen, först ut till Tyresövallen för att möta ett Tyresö med förkrossande statistik mot oss. Samtidigt är det ett lag vi känner väl och vi vet vilka ytor dom vill åt, vilket vi pratade mycket om på genomgången. Efter en lite svettig inledning börjar vi hitta rätt i presspel och återerövring, och blir bättre och bättre vad matchen lider. Vi lyckas stänga ner Tyresö bättre än i tidigare matcher och tar också ledningen två gånger. Tyresö kvitterar till 2-2 med matchens sista spark, vilket förstås är tungt. Samtidigt står vi för en bra insats och ser nu fram emot att mötas på Eriksdal i höst.

 

Mot Enskede IK på Enskede IP blir det sedan förlust med 5-4, och återigen ett bottennapp dagen efter en stark insats. Vi får inte alls ut vad vi är vana vid, och lyckas inte genomföra det vi pratat om på förhand. Skönt med en vilodag, sen nya tag på träning tisdag!

Sanktan
2019-05-26 21:12

Tuff helg, med tre matcher i Sanktan. Tuff var också första uppgiften, Jarlabergs IF på Stavsborgs BP, en lagom grinig match mellan två bra lag. Jarlaberg vill ha ett snabbt passningsspel med få tillslag och det gör dom bra, men det gör vi med! Vi visar stark moral när vi reser oss från underläge 2-4 till ledning 5-4. Matchen slutar dock 5-5, ett rättvist resultat, och även om vi alltid vill vinna matchen finns det mycket bra att ta med sig här. 


Morgonen därpå tog vi emot Svensk-Palestinska FF på Eriksdal. Vi hade pratat om att vara på tårna från början då vi vet att motståndaren vill mycket, trots det hamnar vi direkt i underläge. Efter ett bra snack i pausvilan gör vi det bättre och vinner rättvist med 6-2, trots att vi slarvar i sista tredjedelen matchen igenom. 


Efter gemensam lunch var det dags för Tullinge BK på Tantolundens BP, och här gör vi tyvärr en av årets svagaste insatser. Det är svårt att med sig något positivt alls från denna match, men vi pratar efter matchen om att precis samma spelare gjorde en strålande match dagen innan och att det tuffa schemat kan ha tagit ut sin rätt. Tack till motståndet och mot nya utmaningar för våra grabbar!


Sanktan
2019-05-20 08:37

Tidig seriefinal i helgen mot Mälarhöjdens IK, ute på Hägerstensåsens BP. Det brukar vara jämna och bra matcher när vi möts, men här gör vi en av våra bättre. Vi är väldigt fokuserade på uppgiften och jobbar stenhårt för varandra. Ett stabilt försvarsspel, bra presspel och kliniska avslut ger tre välförtjänta poäng, slutresultat 6-2. Mot Enskede IK hemma på Eriksdal gör vi däremot en katastrofal inledning på matchen. Kanske är det en reaktion på segern dagen innan, men killarna är inte riktigt där och innan vi är inne i matchen står det 5-0 till Enskede. Alla mål av en ensam forward, som gör det bra i djupled. I andra halvlek börjar dock upphämtningen, och med minuter kvar kan vi kvittera. Enskede har en träff i stolpen och Bajen har flera klara chanser att avgöra, men matchen slutar 5-5. En ganska grinig tillställning, där vi tar med oss kampviljan från andra halvan och en stark upphämtning.

Sanktan
2019-05-12 22:39

Intensiv helg, med tre matcher i Sanktan. Först ut Sörskogen IF på Årstagårdens bollplan, en match där killarna lyckas hålla nollan i 75 minuter. Samtliga spelare är verkligen delaktiga i detta, då försvarsspelet startar direkt när vi tappar boll högt upp i plan. Hårt jobb och bra presspel lägger grunden till den här segern, och slutresultatet skrivs till 6-0. Mot Tumba IK hemma på Eriksdal bjuds åskådarna på en strålande fotbollsmatch, med högt tempo och mycket tuffa närkamper. Hammarby drar till slut längsta strået, men all heder till Tumba som står upp ordentligt och ger oss en riktig kamp, även om siffrorna till slut blir 5-1. Dessa matcher gillar vi, där vi får slita ordentligt och ingen kan gömma sig. Sen bar det direkt av till Stureby bollplan för bortamatch mot Örby IS, vilket även det blev en jämn och tuff historia. Utan att ta ifrån Örby något så är det mycket tunga ben vid det här laget, och vi får det inte riktigt att stämma. 1-0 till Örby och grabbarna får se fram emot en chans till revansch i höstmötet!


Värdegrundsaktivitet: Bajen Fans Colombia
2019-05-06 21:54

Under våren har spelare och föräldrar samlat ihop fotbollsmaterial till Livbojan (eller Bajen Fans Colombia), ett socialt projekt som drivs av Hammarbylegendaren och forne A -lagspelaren Sebastian Bojassen. Projektet verkar kring staden Andalucia, i regionen Valle del Cauca i Colombia. Syftet är att erbjuda flickor och pojkar organiserade fotbollsträningar och material, som alternativ till gatan och ett tillfälle att främja läxhjälp och annat socialt stöd. 


I helgen kom Bojan själv ner till Sanktanmatchen mot Älvsjö, för att ta emot det grabbarna samlat in. Totalt fick vi ihop två säckar med skor och benskydd och två säckar med match- och träningskläder. Mest Hammarbygrejer så klart, vilket också sägs vara mest eftertraktat, men även fina prylar från andra klassiska söderortsgäng som Rågsveds IF. Sebastian passade på att berätta om förutsättningarna för spelarna i projektet i Colombia, om hur det funkar när utrustningen delas ut, och om hur barnen får i uppgift att vårda grejerna. Men grabbarna fick också höra direkt från en som tagit sig hela vägen upp i Hammarby IF, om vad som krävs av en ung spelare i Sverige för att gå långt. Säkert inga nyheter för killarna, men kanske en uppskattad ny röst…


Stort tack till Sebastian för hans fantastiska arbete och en fin pratstund, och stort tack till alla spelare och föräldrar för de fina bidragen! Tack också till P10 lag 8, som var med och bidrog med material!


Mer om projektet finns att läsa här:

https://www.saturnusstiftelsen.se/livbojan


Sanktan
2019-05-06 16:43
I helgens första Sanktanmatch togs Skogås Trångsunds FF emot hemma på Eriksdal. Båda lagen gör en bra match, men ett välorganiserat Skogås gör det svårt för oss att komma till bra avslutslägen. Skogås drar också det längsta strået och vinner med 1-0. I söndagens bortamatch mot Älvsjö AIK är vi spelförande i 3x25 och går ifrån till 5-0. Liksom förra helgen blandade resultat, men återigen revanscherar vi oss efter en förlust  och hittar tillbaka till det spel vi vill spela. Bra jobbat grabbar, och tack till motståndet!