Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF FF
UNGDOM
Hammarby IF FF P06-6

Hammarby IF FF P06:6

Lag 6 är ett breddlag med fokus på utveckling. Truppen består av ambitiösa och träningsvilliga grabbar från Södermalm och södra förorter. 2020 tränar vi främst på Kärrtorps IP och deltar i en div. 1- och en div. 2- serie i S:t Erikscupen. Hemmaplan är Eriksdals BP.


Vi tar gärna emot förfrågningar från nya spelare, kontakta vår lagledare.

Premiärhelg i Sanktan
2020-04-19 19:14

Efter många turer var det äntligen dags för Sanktanpremiär i helgen! En riktig rivstart blev det också med match tre dagar i rad, efter att inte ens kunnat spela träningsmatcher under upptakten.

 

Först ut en tuff bortamatch på Helenelunds IP mot Sollentuna FK (div.1), där vi startar bra de första minuterna men Sollentuna tar över den första perioden. I andra perioden går de ifrån till 4-1, men sen startar upphämtningen. Vi jobbar stenhårt, löper i båda riktningar och vinner dueller. Starkt av grabbarna att inte hänga med huvudet och klaga när det går emot, och extra kul att vi gör mål på precis dom sätt vi pratar om i pauserna. Skön bortaseger med 6-5!


I hemmapremiären på Eriksdal på lördagen tar vi sedan emot Tullinge Triangeln FK (div.1). Vi startar fint och leder 2-1, men faller sen in i ett jobbigt mönster vi känner igen från en del matcher tidigare, där vi har svårt att omvandla bollinnehav till målchanser och bjuder på omställningslägen. Tullinge gör fyra raka mål, vilket vi inte hämtar oss ifrån trots en forcering i sista perioden. Att det var lite trötta ben och huvuden efter gårdagen är fullt förståeligt, men för mycket slarv kostar oss segern denna gång. Förlust med 8-6. 

 

På söndagen var det dags att gästa Huddinge IF på Källbrinks IP (div.2). Huddinges ramstarka försvarsspel frustrerar killarna och återigen har vi svårt att få igång fart på boll och löpningar. Det blir mycket vrida och vända i trängda situationer, medan Huddinge hela tiden sätter tillbaka på rättvänd spelare och sen kan såra oss i djupled. Flera fina frilägesräddningar av Hampus i målet håller oss kvar i matchen och vi kan återigen hämta upp underläge. 3-3 blir slutresultatet. Bra jobbat grabbar, en tuff premiärhelg med både bra saker att ta med sig och annat att jobba vidare på! 

Futsal
2020-01-25 17:44
3-1 på straff av Titas Kelpsas

Ny futsalmatch idag, där Enskede stod för motståndet hemma i Skarpnäckshallen. Väldigt mycket var bra i vårt spel idag, vi börjar hitta våra positioner på ett bättre sätt än tidigare och i kombination med ett snabbt passningsspel ger det verkligen resultat. Som helhet den bästa insatsen hittills i inomhusspelet! 4-1 blev slutresultatet, tack Enskede och bra jobbat Bajen! 

Futsal
2020-01-24 23:58

I den andra matchen sedan vi tog över HTFF:s plats i futsalserien blev det ännu en vinst, borta mot Bromma FK i fina Grimstahallen. Efter en lite trög och tveksam start fick vi igång fötterna och det passningsspel som vi pratat om innan, och då släppte det ordentligt! När  kombinationer och rörelser vi tränat på under vintern började sitta, så såg det stundtals riktigt, riktigt bra ut. Det syns tydligt att vi som lag tagit kliv jämfört med futsalspelet förra säsongen, så träningen i stor hall ger resultat. 8-1 blev slutresultatet, och det var faktiskt rejält i underkant, med bland annat fyra stolpträffar. Tack för en bra match Bromma, och bra jobbat samtliga av våra grabbar!

Föräldramöte
2019-11-28 10:48
Höstens föräldramöte hölls som vanligt på klassisk mark på Södermannagatan 61. Anteckningar från mötet hittar ni under fliken dokument, kontakta ledare om ni saknar kod till mappen "Föräldramöte".
Värdegrundspriset 2019
2019-10-14 22:33
Vi säger stort grattis till vår försvarare Stefan Vranic, som får ta emot Värdegrundspriset 2019! Priset går till en spelare som kom ny för säsongen, men under året tagit för sig alltmer och växt ut till en riktig försvarsklippa. Stefan är en av dem som visat vägen med sin inställning och arbetsvilja, både på träning och på match.

Värdegrundspriset är en uppmaning till alla spelare att fortsätta träna hårt, stötta, driva på och lyfta sina lagkamrater. Som vi sagt tidigare, vi hoppas få se er där på innerplan framför klacken många gånger i framtiden!
Sanktan: Serieseger!
2019-10-14 12:04
I helgen spelades de tre sista Sanktanmatcherna för vår del. Efter fredagens 5-3 borta mot Segeltorps IF står vi som färdiga seriesegrare i P13-2F. Då Arosvinnarna Mälarhöjdens IK förlorade helgens match är marginalen ner till andraplatsen ointagliga 9 poäng, när serien spelas klart för övriga lag nästa helg.

I P13-2E gjorde killarna jobbet och besegrade IFK Haninge U med 5-3 på lördagen och sedan Hanvikens SK med 3-2 på söndagen, i den höstsoliga avslutningen hemma på Eriksdals BP. Även i den här serien har övriga lag en match kvar att spela, och i den jämna toppen kan Skogås-Trångsund FF, Örby IS och Tyresö FF fortfarande ta hem seriesegern. För vår del blir det en tredje- eller fjärdeplats.

I alla helgens matcher böljade spelet mer än vad vi kanske önskat, och killarna blandade och gav litegrann i alla tre fall. Bitvis väldigt fin fotboll, men trötta ben och huvuden gjorde sig påminda emellanåt. Men det tyder också på styrka att flera gånger jobba sig tillbaka efter tappade ledningar eller tidiga och lite onödiga baklängesmål.

Sammantaget har lag 6 gjort en väldigt fin säsong. Båda serierna har spelats uteslutande på truppens 14 spelare, och vi kan se stora kliv i utvecklingen hos samtliga. Målsättningen halvvägs in i säsongen blev att vinna ena serien och sluta topp 3 i den andra, och där är vi nu. Seriesegrare är också det bästa kvittot på att man gjort det bra över tid. Riktigt starkt jobb alla grabbar, och välförtjänt utdelning på allt hårt arbete ni lagt ner!
Sanktan
2019-09-16 18:09
Helgens bortamatch mot ett bra IFK Tumba slutade oavgjort, 4-4. Efter första halvlek leder Tumba med 3-0, mycket beroende på att vi ligger alldeles för långt ifrån motståndarna när vi ska försvara och låter dem briljera på ytorna vi bjuder på. I paus kommer vi överens om att vi kan mycket bättre, och förbättrar oss också på allt i de två sista halvlekarna. Även om vi inte vinner matchen, så visar vi stor lagmoral och krigar för varandra när vi hämtar upp underläget.

I hemmamatchen mot Örby IS får killarna med sig en riktigt skön vinst, med slutsiffrorna 3-2. Vi gör en väldigt bra match, där alla är delaktiga och vill ha boll. Vi står för många fina kombinationer, där vi släpper bollen på ett och två tillslag till en kompis som kommer med fart. Precis som vi vill ha det och det vi tränar på, en insats som grabbarna kan vara glada och stolta över! Nu fortsätter vi att vara ödmjuka och jobba hårt, så kommer vi prestera bra kommande helger också.
Sanktan
2019-09-08 20:07
Två tuffa matcher i helgen, först ut Enskede IK på bortaplan. Målmässigt en jämn match med ett sent segermål, men tittar man på detaljer tycker vi ändå att vi är det klart bättre laget, och vinner välförtjänt. Med lite bättre skärpa i avsluten hade vi också kunnat avgöra tidigare. Vi är bra när vi har fart på bollen och löper in i rätt ytor, nu gäller det bara att få till det under längre perioder.

I söndagens seriefinal på Eriksdal mot Mälarhöjdens IK gör vi en hel del rätt i första halvlek, och leder rättvist med 1-0. I andra är vi tyvärr inte alls bra, vi blir bolltittande, slarvar i passningsspelet och jobbar inte tillräckligt hårt när vi tappar boll. I sista vilan tar vi ett ordentligt snack och kommer överens om att göra det vi sagt på matchgenomgången. Sen går vi ut och visar att vi är ett riktigt bra fotbollslag, och vinner till slut välförtjänt med 3-2. Tack till helgens motståndare och bra jobbat boys!

Sanktan
2019-08-18 16:57

Efter endast ett fåtal träningar var det direkt in i hetluften i veckan, med en tuff bortamatch mot Sörskogens IF. Vi tar tag i taktpinnen direkt och leder med 3-1 efter halva matchen. Sörskogen jobbar sig tillbaka in i matchen och går upp till 3-3, innan vi kan avgöra till 4-3 med 10 minuter kvar. Grabbarna tog kampen på ett strålande sätt mot ett starkt Sörskogen och vek inte ner sig en enda gång, vilket vi pratade om på genomgången. I perioder spelar vi också en väldigt fin fotboll och jobbar stenhårt för varandra. En rolig start på hösten och en välförtjänt seger, bra jobbat boys!


På söndagen var det bortamatch igen, hos Vendelsö IK denna gång. Bra fart på bollen och fin rörelse i första halvlek, och vi går direkt ifrån till 6-0. I andra blir vi stillastående och släpper inte bollen i tid, som vi lovat varandra, och det ger Vendelsö en chans att ta sig in lite mer i matchen. 8-2 står det inför tredje, där vi hittar tillbaka till grunderna, får lite bättre fart och skärpa i allt vi gör, och går ifrån till väldigt klara 17-4. Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och nya matcher nästa helg!