Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Hammarby IF FF P06-6

Hammarby IF FF P06:6

Lag 6 är ett breddlag med fokus på utveckling. Truppen består av ambitiösa och träningsvilliga grabbar från Södermalm och södra förorter. 2019 tränar vi främst på Kärrtorps IP och deltar i två div. 2- serier i S:t Erikscupen. Hemmaplan är Eriksdals BP.


Vi tar gärna emot förfrågningar från nya spelare, kontakta vår lagledare.

Föräldramöte
2019-11-28 10:48
Höstens föräldramöte hölls som vanligt på klassisk mark på Södermannagatan 61. Anteckningar från mötet hittar ni under fliken dokument, kontakta ledare om ni saknar kod till mappen "Föräldramöte".
Värdegrundspriset 2019
2019-10-14 22:33
Vi säger stort grattis till vår försvarare Stefan Vranic, som får ta emot Värdegrundspriset 2019! Priset går till en spelare som kom ny för säsongen, men under året tagit för sig alltmer och växt ut till en riktig försvarsklippa. Stefan är en av dem som visat vägen med sin inställning och arbetsvilja, både på träning och på match.

Värdegrundspriset är en uppmaning till alla spelare att fortsätta träna hårt, stötta, driva på och lyfta sina lagkamrater. Som vi sagt tidigare, vi hoppas få se er där på innerplan framför klacken många gånger i framtiden!
Sanktan: Serieseger!
2019-10-14 12:04
I helgen spelades de tre sista Sanktanmatcherna för vår del. Efter fredagens 5-3 borta mot Segeltorps IF står vi som färdiga seriesegrare i P13-2F. Då Arosvinnarna Mälarhöjdens IK förlorade helgens match är marginalen ner till andraplatsen ointagliga 9 poäng, när serien spelas klart för övriga lag nästa helg.

I P13-2E gjorde killarna jobbet och besegrade IFK Haninge U med 5-3 på lördagen och sedan Hanvikens SK med 3-2 på söndagen, i den höstsoliga avslutningen hemma på Eriksdals BP. Även i den här serien har övriga lag en match kvar att spela, och i den jämna toppen kan Skogås-Trångsund FF, Örby IS och Tyresö FF fortfarande ta hem seriesegern. För vår del blir det en tredje- eller fjärdeplats.

I alla helgens matcher böljade spelet mer än vad vi kanske önskat, och killarna blandade och gav litegrann i alla tre fall. Bitvis väldigt fin fotboll, men trötta ben och huvuden gjorde sig påminda emellanåt. Men det tyder också på styrka att flera gånger jobba sig tillbaka efter tappade ledningar eller tidiga och lite onödiga baklängesmål.

Sammantaget har lag 6 gjort en väldigt fin säsong. Båda serierna har spelats uteslutande på truppens 14 spelare, och vi kan se stora kliv i utvecklingen hos samtliga. Målsättningen halvvägs in i säsongen blev att vinna ena serien och sluta topp 3 i den andra, och där är vi nu. Seriesegrare är också det bästa kvittot på att man gjort det bra över tid. Riktigt starkt jobb alla grabbar, och välförtjänt utdelning på allt hårt arbete ni lagt ner!
Sanktan
2019-09-16 18:09
Helgens bortamatch mot ett bra IFK Tumba slutade oavgjort, 4-4. Efter första halvlek leder Tumba med 3-0, mycket beroende på att vi ligger alldeles för långt ifrån motståndarna när vi ska försvara och låter dem briljera på ytorna vi bjuder på. I paus kommer vi överens om att vi kan mycket bättre, och förbättrar oss också på allt i de två sista halvlekarna. Även om vi inte vinner matchen, så visar vi stor lagmoral och krigar för varandra när vi hämtar upp underläget.

I hemmamatchen mot Örby IS får killarna med sig en riktigt skön vinst, med slutsiffrorna 3-2. Vi gör en väldigt bra match, där alla är delaktiga och vill ha boll. Vi står för många fina kombinationer, där vi släpper bollen på ett och två tillslag till en kompis som kommer med fart. Precis som vi vill ha det och det vi tränar på, en insats som grabbarna kan vara glada och stolta över! Nu fortsätter vi att vara ödmjuka och jobba hårt, så kommer vi prestera bra kommande helger också.
Sanktan
2019-09-08 20:07
Två tuffa matcher i helgen, först ut Enskede IK på bortaplan. Målmässigt en jämn match med ett sent segermål, men tittar man på detaljer tycker vi ändå att vi är det klart bättre laget, och vinner välförtjänt. Med lite bättre skärpa i avsluten hade vi också kunnat avgöra tidigare. Vi är bra när vi har fart på bollen och löper in i rätt ytor, nu gäller det bara att få till det under längre perioder.

I söndagens seriefinal på Eriksdal mot Mälarhöjdens IK gör vi en hel del rätt i första halvlek, och leder rättvist med 1-0. I andra är vi tyvärr inte alls bra, vi blir bolltittande, slarvar i passningsspelet och jobbar inte tillräckligt hårt när vi tappar boll. I sista vilan tar vi ett ordentligt snack och kommer överens om att göra det vi sagt på matchgenomgången. Sen går vi ut och visar att vi är ett riktigt bra fotbollslag, och vinner till slut välförtjänt med 3-2. Tack till helgens motståndare och bra jobbat boys!

Sanktan
2019-08-18 16:57

Efter endast ett fåtal träningar var det direkt in i hetluften i veckan, med en tuff bortamatch mot Sörskogens IF. Vi tar tag i taktpinnen direkt och leder med 3-1 efter halva matchen. Sörskogen jobbar sig tillbaka in i matchen och går upp till 3-3, innan vi kan avgöra till 4-3 med 10 minuter kvar. Grabbarna tog kampen på ett strålande sätt mot ett starkt Sörskogen och vek inte ner sig en enda gång, vilket vi pratade om på genomgången. I perioder spelar vi också en väldigt fin fotboll och jobbar stenhårt för varandra. En rolig start på hösten och en välförtjänt seger, bra jobbat boys!


På söndagen var det bortamatch igen, hos Vendelsö IK denna gång. Bra fart på bollen och fin rörelse i första halvlek, och vi går direkt ifrån till 6-0. I andra blir vi stillastående och släpper inte bollen i tid, som vi lovat varandra, och det ger Vendelsö en chans att ta sig in lite mer i matchen. 8-2 står det inför tredje, där vi hittar tillbaka till grunderna, får lite bättre fart och skärpa i allt vi gör, och går ifrån till väldigt klara 17-4. Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och nya matcher nästa helg! 

Aroscupen 2019
2019-07-06 11:50

Fler bilder (+4) >>
För andra året i rad avslutade vi vårsäsongen med klassiska Aroscupen i Västerås. Fyra dagar med alla ingredienser, som strålande sommarväder, skolmat, luftmadrasser och lite nya bekantskaper på motståndarsidan.

Fotbollsmässigt gör vi tyvärr långt ifrån vår bästa turnering. En solid insats i premiären mot Bollstanäs IK (3-1), med fart i passningsspelet och några vackra mål, följdes upp av mycket kamp mot IFK Västerås (1-1), som gör mål på sin enda chans. Mot Falu BS (1-3) blir vi rejält straffade, vi äger bollen till stor del men blir för plottriga och stillastående i närheten av deras straffområde. Samtidigt fyller Falun på med spelare och ställer om på oss med både fart och finess. Sista matchen mot jumbon FC Djursholm (1-1) blir därför direkt avgörande för A- eller B- slutspel. När en frispark från Djursholm seglar in i mål från mittplan i första halvlek tar frustrationen överhand och vi har svårt att få igång vårt eget spel. Trots att vi pressar in en sen kvittering blir det fortsättning i B. Där väntar Ekerö IK (5-1) och till denna match lyckas killarna ladda om på ett bra sätt. Här får vi får se ett par riktigt vackra spelmål. I semifinal blir det Södermalmsderby mot Reymersholms IK (1-2). Trots tidig ledning låser det sig för grabbarna ”när det som inte får hända” händer, och spelet hackar rejält efter att Reymers kvitterat. Segermålet kommer sen på en snygg frispark och det är bara att gratulera till finalplatsen.

Sammantaget kan man konstatera att vi får lite svårt när vi inte kan rulla boll som vi brukar göra på konstgräset. Frustrationen tar också överhand när spelet hackar och resultaten dessutom börjar går emot. Tillsammans bidrar detta till lite för mycket egna lösningar, och vi tappar i rörelse och fart i passningsspelet. När man summerar Aroscupen som helhet verkar det varit jämnt överlag och ganska många överraskande resultat. IFK Västerås från vår grupp vann B- sluspelet och Mälarhöjdens IK, som vi slagit de senaste gångerna, vann A. Hur som helst, bra jobbat grabbar, vi vet vår förmåga och nästa gång ska vi se till att få ut max av den!

Vid sidan av planen var Aros en fantastisk upplevelse, grabbarna representerar klubben på ett utmärkt sätt. Det har varit egen filmvisning, VM- fotboll och mycket häng på skolan, och dessutom har vi delat gympasal med duktiga Hammarby 04:2. På fredag chockade vi grabbarna med en hemlig aktivitet och bussade ut dom på landet för ridskola med dom jämnåriga tjejerna i stallet. Det var mycket skratt och en del skräck, fantastiskt kul att se alla stadsgrabbar i ny, ovan miljö. Nu tar vi sommarlov och kommer tillbaka starka i augusti!
Sanktan
2019-06-16 21:43
Först ut i helgen var en tuff bortamatch mot IFK Haninge U, i värmen på Torvalla IP. 1-0 till Haninge efter bara någon minut och vi var själva inte så nöjda med prestationen efter första 25. I pausen pratade vi ihop oss ordentligt och rättade till några saker. Efter det blir vi mycket mer aggressiva i presspelet, vinner fler närkamper och får bättre fart på bollen. Haninge kan tacka sin målvakt för att det bara stod 3-2 efter andra halvlek. I tredje kontrollerar vi matchbilden, vi stänger ner ytorna för Haninge precis som vi pratat om och vinner välförtjänt med 4-3. Riktigt bra jobbat boys!

På söndagen tog vi emot Huddinge IF på Tanto. Det blev en riktigt svettig match, mot ett storvuxet och fysiskt Huddinge som gjorde det jobbigt för oss med sina tidiga inlägg och fasta situationer. Spelmässigt var det inte någon av våra bättre matcher, men grabbarna står upp bra och krigar till sig 2-1 segern på ett härligt sätt. Skön revansch mot Huddinge och på Tanto, för plattmatchen senast, vilket var våra målsättningar på förhand. Nu tar vi ett litet speluppehåll och ser fram emot Aros! 

Sanktan
2019-06-02 21:46

Två matcher i helgen, först ut till Tyresövallen för att möta ett Tyresö med förkrossande statistik mot oss. Samtidigt är det ett lag vi känner väl och vi vet vilka ytor dom vill åt, vilket vi pratade mycket om på genomgången. Efter en lite svettig inledning börjar vi hitta rätt i presspel och återerövring, och blir bättre och bättre vad matchen lider. Vi lyckas stänga ner Tyresö bättre än i tidigare matcher och tar också ledningen två gånger. Tyresö kvitterar till 2-2 med matchens sista spark, vilket förstås är tungt. Samtidigt står vi för en bra insats och ser nu fram emot att mötas på Eriksdal i höst.

 

Mot Enskede IK på Enskede IP blir det sedan förlust med 5-4, och återigen ett bottennapp dagen efter en stark insats. Vi får inte alls ut vad vi är vana vid, och lyckas inte genomföra det vi pratat om på förhand. Skönt med en vilodag, sen nya tag på träning tisdag!