Hammarby IF
UNGDOM
F2006-3
Välkommen till Hammarbys F06 Grupp 3
Vinnare av Stockholmsmästerskapen HT 2016 - Lagbild 2017
Välkommen till hemsidan för Hammarby F06 grupp 3 (ibland kallad svart och i Sanktan för HIF IF FF 1). Här hittar du information om oss och våra aktiviteter. 

Det här är ett gäng på i dagsläget 13 träningsvilliga och fotbollstokiga tjejer som njuter av allt som har med fotboll att göra. Från tuffa träningspass och utmanande matcher till lekfulla teknikpass, teambildande aktiviteter och att få heja fram Hammarbys dam- och herrlag som båda spelar i högsta serien:). 

Alla tränare har själva spelat fotboll och eller utövat idrott på hög nivå och ett par av tränarna är utbildade i C- och B-diplom.

Vi lägger utöver fotbollen stor vikt vid allsidig uppbyggnadsträning. Vi vill att tjejerna ska hålla för sin sport både nu, men även om 10 år. Därför tar vi också hjälp av "Gatti training" (http://www.gattitraining.se) men också av Angelica Östlund för individanpassad, rolig och allsidig styrke-gruppträning.

Träningsveckan fr o m 1 augusti:
  • Måndagar: Träning 18:30-20:15
  • Tisdagar: Träning med utbildade akademitränare

Plantskola MV: 17:45-19:00 Plantskola utesspelare: 19:00-20:15

  • Torsdagar: Träning 17:30-19:30

Under hösten har vi också Mental träning med Maria Danielsson vid ett par tillfällen i samband med träning.  


Vår hemmaplan är Kanalplan (som dock är under ombyggnad så Kärrtorp gäller för närvarande) och Hammarbyhöjdens IP. Vissa träningar på Sofia bollplan/skola på Södermalm. Under vintersäsongen har vi en inomhustid på konstgräs.

Vi deltar i flera turneringar varje säsong och spelar gärna träningsmatcher när tid och möjlighet ges.

Säsongen 2017 deltog vi med framgång i St:Eriks-cupen svår serie. Dessutom delade vi på en serie med två P06 lag i St:Eriks-cupen. Detta samarbete kommer vi fortsätta med under 2018.

I november är vi återigen inbjudna till ambitionscamp på Åland och ska försöka upprepa vårt fina resultat där förra året.

Är du intresserad av att utvecklas tillsammans med andra träningsvilliga tjejer? Antingen som spelare eller tränare/ledare:
Kontakta Lisa Knapp, 0735 042 042, lisaknappjohnson@icloud.com el lisa@eventyr.se

Följ oss gärna påInstagram: @hammarbyf06_3

Filmen om F06 Hammarby:


LEDARSTAB
Lisa Knapp Huvudtränare/Lagledare
Andreas Johnson Ass tränare
Molly Wörman (Från ledarakademin)
Peter Hammarstrand Ass tränare
Johan Åkermark Stödtränare
Malin Ohlin Kassör
Jenny Moberg Ass Lagledare


F06:3 Varmt välkomna tjejer till F06:3
2017-11-18 23:31
Välkomna världens härligaste Nora och Sara.
Välkomna världens härligaste Nora och Sara. Nora har tidigare spelat för Aspudden-tellus F05 och Sara Djurgårdens IF. Två tjejer med grym bolltalang som aldrig bangar en träning eller låter en sur min komma över deras ansikten. Vi är väldigt glada att ni vill fortsätta er fotbollsutveckling hos @hammarbyf06_3 💚⚽️💚 #hammarbyf06_3 #bajen #hammarby#södermalm #visomälskarfotboll#sommantränarspelarman
F06:3 Ni är bara bäst!!! Vinst mot AIK Akademi.
2017-11-16 23:24
Världens härligaste gäng!!!
Avslutar matchcamphelgen på Åland och säsongen 2017 med en vinnarskallevinst mot skickliga AIK Akademi. Samma lag som vi förlorade stort mot i årets absolut första utematch. Tack underbara tjejer för ett fantastiskt fotbollsår!!! Nu ökar vi precis som damlaget. Med det här talangfulla och härliga gänget kan vad som helst hända.
Ni är bara BÄST💚⚽️💚#hammarbyf06_3#älskafotboll #friendsforlife #bajen#stoltatränare #hammarby #åshöjden#10av13ärfrånsödermalm #kvarterslag#stadsungar#❤️#wegowayback#eckerömatchcamp
F06:3 Cuphösten rullar på för bästa tjejerna.
2017-10-24 09:19
Cuphelg
Hösten fortsätter med härliga cuper. Denna helg 9-manna Fyrverkericupen som spelades på diverse planer i Hässelby- Brommaområdet. Kul att se tjejerna växa i sitt spelsätt och våga utnyttja hela planen. Tyvärr slog höstsjukdomar till och vi blev kort om folk och några spelade krassliga. Trots detta så gick tjejerna till A-slutspel och väl där fick vi möta våra vänner i Täby. En mycket kul och till en början jämn match där vi hade hög press och ett par målchanser inledningsvis men där Täby tog över mer och mer och till slut välförtjänt segrade med 2-0. Stort grattis till Täby som sedan gick och vann hela turneringen. 

Vi laddar om och tränar vidare mot Åland och en camp där vi får möta andra ambitionslag från både Sverige och Finland. 

Forza Bajen

F06:3 Obesegrade i första 9-mannacupen.
2017-10-14 20:51
bästa tjejerna!!!
Vi tackar kallhäll för en fin fin cup som började i spöregn och slutade med solsken och indian sommar.
Nattens och morgonens regn gjorde bolindervallen 1 tidigt till en leråker,men skit samma.lika för alla!
Och vi fick göra 9-manna debut,och oj va kul!!!
3 matcher spelade.3 matcher vunna.BRA!!! Men fortfarande en hel del att jobba på.I match 1 och 2 var vi 
alldeles för svaga i sista tredjedelen,dålig bollmottagning gör att sumpar solklara målchanser trots fina uppspel.....
Till match 3 möblerar vi om och bollarna börjar rulla in.
Bra jobbat tjejer!!!
Vi älskar er.

F06:3 värdig vinnare av Värdegrundspriset!!!
2017-10-12 23:12
Härlig avslutning av årets sanktan säsong


  • Då vi är (pga bortfall och sjukdom😳tvungna att ställa in morgondagens träningsmatch mot våra vänner i @tfk06_2.Så backar vi tbx till söndagen som kickades igång med en härlig sista sanktan match i svår serien mot våra Vänner i @saltsjobooiff06 . För att sedan på eftermiddagen avsluta våran sanktan säsong i P06 serien på bästa sätt mot Hanvikens SK.💪
    Kvällen avslutades på Tele 2 Arena(nya Söderstadion) Och mötet mellan Bajen och Norrköping där Ella i pausen fick ta emot årets värdegrundspris.100% träningsnärvaro två år i rad trots skador säger allt.
  • Grattis!!! #bajen #södermalm#visomälskarfotboll #hammarby#hammarbyf06_3 💚⚽️💚
F06:3 Vilka tjejer!!! Vinst mot starka Saltsjöbaden.
2017-09-24 21:29
Glada tjejer efter vinst på bortaplan.
De här tjejerna går från klarhet till klarhet. Efter en vårsäsong där vi kände vi behövde ta omtag på vissa delar och där vi emellanåt inte "vågade" spela vårt snabba spel har vi nu börjat se ett härligt tålmodigt tränande ge utdelning. 

De senaste helgernas resultat talar sitt tydliga språk och idag var det dags att möta starka Saltsjöbaden. Ett lag som tidigare gått obesegrade i svårserien södra och som i somras kom 2:a i Gothia endast slagna av ett tyskt lag. Då på Gothia förlorade vi med 0-2 men så idag. Vi hade snack innan om att vi skulle starta med extremt hög press. Inte låta dem få vinna mark. Att även om de skulle få ett kontringsmål så skulle vi inte tappa och falla tillbaka. 

Och som tjejerna startade. Beslutsamma i sin press, först på varje boll och en sällan skådad hunger. Men så kom det. En vass kontring från Saltis och de gjorde efter bara 7 min 1-0. 

Men tjejerna vågade lita på att vi skulle fortsätta som vi börjat. De tog snabbt tillbaka kommandot och vi gav bollhållaren flera passningsalternativ i anfallet vilket rörde till det för motståndarna. Dock har vi fortfarande svårt i avsluten och ingen av skotten blev riktigt farliga målchanser. Men enträgen vinner och vi vet vi är svåra att möta när vi håller vår höga energi. Med backträning varje torsdag efter träning så har vi också bivit ett otroligt löpstark lag. 

I paus var vi tränare rätt säkra på att vi skulle kunna greja det här med tålamod och att fortsätta våga, kommunicera och göra snabba omställningar så fort vi vunnit boll. Det var som vi sett in i framtiden och det var exakt vad som hände i början på andra. 1-1 kom efter fint uppspel ända från Alma i målet. Strax därpå fick Saltis återigen en vass kontring och en av deras toppar kom helt fri med Alma som gjorde dagens räddning. Vilken stjärna. Hon fullkomligt limmade bollen. En trygg målvakt vi ofta använde för omställning i spelet och ett stort steg i att tjejerna själva kommunicerar med varandra i försvarsspelet. En riktigt härlig laginsats och där vi tog ett steg framåt i att försöka hitta ytor bakom deras backar och tänka spel utan fotboll. Med en 1-2 vinst med oss hem tackar vi Saltsjöbaden, föräldrar, spelare och vädergudar för en härlig fotbollsinramning. 

Nu ska vi hem och vässa tillslaget. Men först njuta en söndagskväll av lite fotboll på TV. 

Forza Bajen. 

Solig höstseger på Kärrtorp
2017-09-16 15:44
Glada vinnartjejer efter 6-0 vinst.
Fantastisk härlig match i solen på Kärrtorp. Vi tackar trevliga Hanvikens SK både spelare och ledare som har en mkt fin inställning till fotboll och allt omkring. Gröna kortet gick till hela Hanvikengänget med ledarna i spetsen. 

I dag visade våra tjejer upp många underbara kombinationer och vassa avslut som gav utdelning. Ett kvitto på att övning ger färdighet. Och inte minst, tjejerna kommunicerar med varandra mer och mer. Belöningen blev en skön lördagsseger. Och extra glada var tjejerna att vår underbara sportchef Jeppe Sporre var med och coachade idag. TACK! #hammarbyf06_3 #bajen#hammarby #visomälskarfotboll 💚⚽️💚
F06:3 HeForShe laget fortsätter att leverera.
2017-09-07 08:57
Forza Bajen!!!
  • hammarbyf06_3Coach snack efter 2-0 i paus mot Stureby P06 för"HeForShe" laget.
    Vårt mix lag i sanktan.I en serie som vi delar med 2 Hammarby P06 lag.Varje vecka skickar vi 3 tjejer till match och killarna detsamma.Resultatet? Fantastiskt!!! Oerhört kul att se hur tjejerna och killarna tar sig själva och laget till nya nivåer 💚⚽️💚 #hammarby #bajen #visomälskarfotboll#hammarbyf06 #heforshe
Mental träning -superviktigt.
2017-08-26 18:06
Maria Danielsson guidar tjejerna i att bli starkare

Vi har anlitat Maria Danielsson att jobba med tjejernas mentala styrka. Vi har märkt att de ibland tvivlar på sig själv och fokuserar på fel saker såsom dombeslut de tyckte var fel. Att deras inställning när de kommer till träning och match påverkar hela laget. Nu har vi haft två tillfällen med Maria och det har redan givit resultat i mer positivt prat tjejerna emellan.


Vi längtar till nästa gång och jobbar även vidare på egen hand. Inte bara i fotbollen vi har nytta av bra självkänsla och starkt självförtroende.