Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Välkommen till Hammarbyf06akademi
Hammarby F06 Akademi
Välkommen till hemsidan för Hammarby F06 Akademi.


Hammarby flickakademis vision är att erbjuda Sveriges bästa fotbollsutbildning för tjejer. Spelarna i F06 akademin får gynsamma träningsförutsättningar på nya uppvärmda Kanalplan och det finns ett  samarbete hela vägen från 06-klassen i akademin upp till A-damerna gällande utbildningsplanen. Allt från den "vanliga" träningen, målvaktsträning och fysträning. Stämningen är hög när alla flickakademilagen tränar sida vid sida på Kanalen.  

Varje lag har en egen huvudtränare och en asstränare, men det sker också emellanåt utbyten och rotation av både tränare och spelare så att spelare får rätt utmaning och olika tränares "ögon" som stödjer olika delar i utbildningen. 

En träning startar med en kort samling i omklädningsrummet. Vi övergår sedan till förberedelseträning inklusive knäkontroll. Måndagar är fokus teknikträning och mycket 1V1. Tisdagar är fokus spelövningar och fotbollsfys och torsdagar är matchförberedande träningar. 

I november 2018 tillsattes våra nya tränare för Akademin; Michael Olsson och assisterande tränare Christer Mesch. Lite längre ned kan ni läsa mer information om dessa. 

Träningsveckan fr o m 31 mars 2019 - 31 oktober 2019

Måndagar: 17:55 - 20:00  
Tisdagar: 18:40 - 20:30
Torsdagar: 17:30 - 19:30 


Planering säsongen 2019.
Vi kommer spela i Div 1 i serien/Stff. 
Mix-serie ihop med våra P06 killar
Under nov-april deltar vi i Futsalserien och i Ersan Pokal. 

Vi kommer även under våren att deltaga i ST-Cupen F13 svår, Göransson CUP (05-serien) med två lag i hop med Akademin F05 och GIF cupen i F05 klassen.
Till sommaren åker vi upp till Dalecarlia och till Gothia. 
Till hösten genomför vi minst en cup. 

Vi är alltid intresserade av bra träningsmotstånd och matcher. Kontakta lagledare Therese eller Lisa så tar vi det vidare.

Våra tränare: 

Vi har det stora nöjet att presentera den nya huvudtränaren för HammarbyF06Akademi. Michael Olsson. Michael har bland annat tilldelats Woodys Ungdomsledarstipendium med motiveringen:

”Hans administrativa och organisatoriska förmåga är unik. Arbetet kännetecknas av struktur, idérikedom, planering, ordning och reda. Vi ser Michael som en mycket värdig mottagare av utmärkelsen.” Michael är världens bästa tränare och tittar på fotboll varje kväll. Han har inte ens ett eget barn i laget utan han gör det för att han älskar att träna fotboll och föra sina kunskaper vidare. Michael bryr sig om alla i laget och vit tycker han verkligen är värd detta stipendium."


Tränarerfarenheter:

Har tidigare ansvarat för breddlag, förstalag samt BooFF:s flickjuniorer och senaste året även ansvarat för damjuniorerna i BooFF. (Not: 13 av de 19 spelare som Michael haft i träning i BooFF:s damjuniorer har under senaste året representerat Stockholms distriktslag. 7 av dessa har de 2 senaste åren varit på utvecklingslägret i Halmstad och 4 st har varit kallade till landslagssamlingar.)


Motto:

"En för alla, alla för en" Fotboll är en lagsport med olika individer där alla skall utvecklas efter sina förutsättningar. All träning och match bygger på att spelarna är motiverade och trivs i laget.

Vad ser du mest fram mot?:

Ser fram emot att ta mig an denna utmaning och fostra nya unga talanger till duktiga spelare. Ser utvecklingen av spelare långsiktigt.

Favoritlag:

Chelsea och nu Hammarby F06 akademi


Vi har likaså en ny assisterande tränare i Christer Mesch. 

En grymt kompetent fotbollsnörd med stort Bajenhjärta. Har utbildat och fått fram många talanger i sin karriär. Började som tränare 1995. Har tränat fotboll på alla nivåer och de tre sista åren i Norrtälje som ungdomsansvarig. Har även med framgång tränat U16 nationell serie och jobbat med distriktslagen åt Upplands Fotbollsförbund. Och inte nog med det, Christer är precis som Micke pristagare av Woody-stipendiet för sitt fina engagemang. Dessutom... är han utbildad MV-tränare. 


Vågar påstå att vi har ett oslagbart bra tränarteam med dessa två i spetsen. Det är så kul att se hur tjejerna utvecklas och växer under deras ledning. 


Har ni frågor eller är nyfikna på laget? Se under kontaktuppgifter. Övrigt: 
Film/årskrönika 2018 Hammarby F06:3:

Värdegrundsprisfilm F06 2016:Välkommen Lykke💚⚽️💚
2019-07-04 19:28
hammarbyf06akademiLåt oss presentera Lykke Ihrfelt! En positionssäker och skicklig spelmotor med hög arbetskapacitet, en ”360 graders blick” och fin framspelsfot. Lykke kommer senast från Saltsjöbaden och vi är så glada att hon nu valt att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss. Varmt välkomna hela familjen! 💚⚽️💚
#hammarby#hammarbyflickakademi#visomälskarfotboll
Silver i Dalecarlia F14💚⚽️💚
2019-07-04 19:15
Bästa gänget!
hammarbyf06akademiSilverpokal i A-slutspelet i F14 Darlecarlia Cup. Vi förlorar finalen på straffar efter resultat 1-1 fulltid och förlängning. 
Laget har bjudit på fantastiskt fint spel och fått mkt externt beröm. 
Nu tar vi välförtjänt vila ett par dagar innan uppladdning inför Gothia startar med träningsläger i Norrtälje till helgen.

Ett stort TACK till våra sponsorer som gör detta möjligt #AVALONBYDEVOTEAM#BROTTSBYRÅN och #BRIM
Och tack alla underbara föräldrar och släkt/vänner till spelarna som på olika sätt stöttat och hjälp till denna helg med allt möjligt. Tillsammans är vi världens 
bästa gäng. @hammarbyf06akademiVår resa har bara startat. 💚💪 #detärvisomärHammarby#hammarbyflickadademi
Stöd oss och hjälp oss hjälpa andra :)
2019-06-09 08:38

Hjälp tjejerna att göra något hållbart och viktigt för vår planet – klimatkompensera genom att plantera träd samtidigt som du stöttar deras fotbollslag och hjälper de att få ihop de pengar som behövs inför höstens cupresor! Tack för ditt bidrag!

/ Hammarby IF Akademi F06

https://treehero.se/insamling/hammarby-if-akademi-f06/

Kul utvecklande MIX-seriespel
2019-05-30 13:55
Omgång 2 av det unika mix-seriespelet som vi genom medel från 50/50-fonden testkör denna säsong
I söndags spelade vi omgång 2 i MIX-serien. Detta är en serie som vi fått den äran att starta upp som en testserie denna säsong. Vi är fem mixade lag som möter varandra vid sex olika tillfällen säsongen 2019. 

Matcherna i söndags var både roliga och utvecklande för alla spelare. Underhållningen var hög och vi hade även externa nyfikna åskådare som berömde spelet, stämningen och inställningen hos lagen.

Detta är verkligen något vi tror på ska införas från tidig ålder för att främja nätverkande och ett härligt klimat och snack runt planerna. En serie med mixade lag där både tjejer och killar kan få spela ihop UTÖVER sitt vanliga lag.
Giffcup Tidaholm i F05 klassen.
2019-05-01 12:09
Härlig kämparinsats i GIFF-cupen dag 2 vilket gav en guldpokal
Efter att ha misslyckats med planen att ta oss till A-slutspel i Giff-cupen F05 klassen på lördagen gjorde vi ett omtag. Teamlekar, brandtal och egna reflektioner över vad var och en kunde bidra med gav resultat och spelet på söndagen var något helt annat. Fyra matcher, fyra klara segrar. En välförtjänt guldpokal bärgades hem till Stockholm. Stort tack tjejer för att ni vill utvecklas tillsammans. 

Framtiden är vår. 
Hammarby i SVT och Mello imorgon ...
2019-02-08 15:39
Svt filmar på Kanalplan inför Mello 8/2 2019
Imorgon tävlar vår assisterande tränare Andreas Johnson i Melodifestivalen. Eftersom Andreas liv består mycket av fotbollen i Hammarby så handlar både låt och presentation om detta. 
Army of Us handlar om styrkan i en enighet såsom ett lag. Och vad är bättre än Hammarbyfamiljen. <3


Heja gärna fram låten i gratisappen med hjärtröster. Lite grönvita färger i Friends Arena är aldrig fel :)


Hammarby IF Flickakademi och Nacka FC Flick inleder samarbete.
2019-01-30 22:23
Hammarby IF Flickakademi och Nacka FC Flick inleder samarbete.

Hammarby IF Flickakademi och Nacka FC Flick har ingått ett samarbetsavtal som innebär att alla spelare i Nacka FC´s Flicklag från ca 15 års ålder erbjuds plats i Hammarbys Flickakademi eller Utvecklingslag.
- ”Vi är väldigt nöjda att presentera detta samarbete med Hammarby säger Markus Saving, Sportchef i Nacka FC Flick och tillägger. ”Nacka FC har beslutat att inte starta upp seniorlag på Damsidan. Istället blir samarbetsklubben Hammarby den naturliga stegen för våra duktiga tjejer från ca 15 års ålder. Fram till dess kan våra tjejer från Nacka/Värmdö med omnejd i lugn och ro utvecklas på hemmaplan i en stimulerande och ambitiös miljö där vi erbjuder en av Sveriges bästa fotbollsutbildningar för unga spelare. Hammarby var det naturliga valet som samarbetsklubb då de inte bara geografiskt utan även fotbollsideologiskt ligger väldigt nära oss i Nacka FC Flick.”
-
Håkan Jensgård, Sportchef Hammarby IF Flickakademi
”Hammarby har som målsättning att ta sig mot toppen i svensk damfotboll. Talangutvecklingen kommer bli oerhörd viktigt i det arbetet. Samarbetet med Nacka FC har alla möjligheter att bli riktigt framgångsrikt och starkt bidra på vägen mot toppen.”
-
Peter Kleve, föreningschef berättar om sin syn på flick och damfotbollen.
”Generellt så är 25 % av de aktiva spelarna i Stockholm flickor, vilket gör att det borde gå ett damlag /damjuniorlag på tre herrlag/pojkjuniorlag. Ett problem på flicksidan och damsidan i Stockholm är att alla klubbar vill ha damlag och en damjuniorverksamhet, men antalet spelare är inte samma som på pojk- och herrsidan, vilket har gjort att det är otrolig kamp om de spelarna som finns på dam- och damjuniorsidan.
Det är väldigt kul att Nacka FC tar detta steg och väljer att fokusera sin kraft på flickornas verksamhet och utbildning i unga åldrar för att sedan jobba tillsammans med oss på i de äldre kullarna. Vi har blivit kontaktade av flera klubbar som har liknade tankar både på pojk- och flicksidan. Klubbarna vill fokusera på barn och ungdomsverksamheten i sina upptagningsområden för att sen samarbeta kring junior och seniorverksamheten.”
Till A-Slutspel i ST-Cupen F13 Svår
2019-01-03 22:44
Grymma tjejer klarade rättvist av att ta sig till A-slutspelet