Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM

Välkommen till Hammarby F06 Akademi
Hammarby F06 Akademi
Välkommen till hemsidan för Hammarby F06 Akademi.


Hammarby flickakademis vision är att erbjuda Sveriges bästa fotbollsutbildning. Spelarna i F06 akademin har bra träningsförutsättningar på nya uppvärmda Kanalplan och det finns ett  samarbete hela vägen från 06-klassen i akademin upp till A-damerna gällande utbildningsplanen. Allt från den "vanliga" träningen, målvaktsträning och fysträning. Stämningen är hög när alla flickakademilagen och även damlaget tränar sida vid sida på Kanalen. 

Varje lag har en egen utbildad huvudtränare och en assisterande tränare, men det sker också emellanåt utbyten och rotation av spelare. Vi har spelare i truppen som under säsong fått spela i en samverkanserie med F19a, F17a och F15a. Likaså har spelare fått vara med i div 1 i F15a och F14a. 

I november 2018 tillsattes tränarna för F06 Akademin; Michael Olsson och assisterande tränare Christer Mesch. Lite längre ned kan ni läsa mer information om dessa personer.

Estimerad planering säsongen 2020.

November - Januari. 
Rosvalla Cup F04, 11v11
11-mannachocken
Linköping Cup F04 11v11
BP Invitational Kristinehamn 11v11
Adventscupen 
Snöbollen Cup 
ST-cupen F14 svår 
ST-cupen F15 X (inbjudansklass)
Multistjärncupen i P06 klass
NFF-cupen 2 lag i 02-04 klassen

Februari - juni
Nordic Invitational 
Spel i Stff div 1, spel i Stff div 2 P06
Vi kommer också att skicka spelare till F15a, F17a och samverkanserien F19.
På Påsklovet planerar vi både träningsläger innan Nordic Invitational.. 
Vi deltar i en försommar cup som blir förberedelse inför Gothia. 

Juli - Okt
Träningsläger inför Gothia sker på en anläggning i Roslagen
Gothia (Alla flickakademilag i Hammarby deltar i år så det kommer bli grymt!)
Stockholm Cup
Ytterligare en 11v11 cup innan höstlovet. 


Vi har också en utbildningsplan för 11v11 spel där varje spelare kommer tilldelas eget utbildningsmaterial. Genomgångar sker emellanåt på teoriträffar i Gula Villan. 

Vi spelar också in alla matcher och har videoanalyser av laget och enskilda spelare för att själv kunna börja ta ansvar för sin utveckling och hur jag bäst utvecklas. 


VI SÖKER SPELARE PÅ ALLA POSITIONER  FRÅN MV-ANFALLARE. - FÖR INFORMATION SE LÄNGRE NED ELLER UNDER FLIKEN KONTAKT. 


Våra tränare: 

Vi har det stora nöjet att presentera den nya huvudtränaren för HammarbyF06Akademi. Michael Olsson. Michael har bland annat tilldelats Woodys Ungdomsledarstipendium med motiveringen:

”Hans administrativa och organisatoriska förmåga är unik. Arbetet kännetecknas av struktur, idérikedom, planering, ordning och reda. Vi ser Michael som en mycket värdig mottagare av utmärkelsen.” Michael är världens bästa tränare och tittar på fotboll varje kväll. Han har inte ens ett eget barn i laget utan han gör det för att han älskar att träna fotboll och föra sina kunskaper vidare. Michael bryr sig om alla i laget och vit tycker han verkligen är värd detta stipendium."


Tränarerfarenheter:

Har tidigare ansvarat för breddlag, förstalag samt BooFF:s flickjuniorer och senaste året även ansvarat för damjuniorerna i BooFF. (Not: 13 av de 19 spelare som Michael haft i träning i BooFF:s damjuniorer har under senaste året representerat Stockholms distriktslag. 7 av dessa har de 2 senaste åren varit på utvecklingslägret i Halmstad och 4 st har varit kallade till landslagssamlingar.)


Motto:

"En för alla, alla för en" Fotboll är en lagsport med olika individer där alla skall utvecklas efter sina förutsättningar. All träning och match bygger på att spelarna är motiverade och trivs i laget.

Vad ser du mest fram mot?:

Ser fram emot att ta mig an denna utmaning och fostra nya unga talanger till duktiga spelare. Ser utvecklingen av spelare långsiktigt.

Favoritlag:

Chelsea och nu Hammarby F06 akademi


Vi har likaså en ny assisterande tränare i Christer Mesch. 

En grymt kompetent fotbollsnörd med stort Bajenhjärta. Har utbildat och fått fram många talanger i sin karriär. Började som tränare 1995. Har tränat fotboll på alla nivåer och de tre sista åren i Norrtälje som ungdomsansvarig. Har även med framgång tränat U16 nationell serie och jobbat med distriktslagen åt Upplands Fotbollsförbund. Och inte nog med det, Christer är precis som Micke pristagare av Woody-stipendiet för sitt fina engagemang. Dessutom är han utbildad MV-tränare. 


Vågar påstå att vi har ett oslagbart bra tränarteam med dessa två i spetsen. Det är så kul att se hur tjejerna utvecklas och växer under deras ledning. 


Har ni frågor, vill provspela eller är nyfikna på laget? Vi söker spelare på alla positioner från MV-anfallare. Se under kontaktuppgifter. 


Övrigt/Historia: 
Film/årskrönika 2018 Hammarby F06:3:

Värdegrundsprisfilm F06 2016:Spets camp 2020 för flickor
2020-01-16 14:42
VILL DU BLI BÄST?
Vi vill ge tjejer i åldrarna 11-18 år chansen att öva på sina spetsegenskaper för att kunna bli bäst på det man redan är bra på. Under påsklovet (6-10/4) håller vi en spets camp för alla flickor.
 
För att kunna slå sig in i ett damlag, för att kunna bli bäst måste man tillåtas bli det också - där kommer spets campen in och skapar en miljö där varje spelare får utveckla något man redan är bra på så att man kan bli bäst på det. Vi vill även bidra till ett större socialt sammanhang och ett större kontaktnät mellan fotbollsspelande tjejer oavsett ålder eller lagtillhörighet.

Måndag, tisdag, onsdag och fredag tränar man ett pass som är 75 minuter långa. På torsdag tränar vi däremot två gånger. Till den ena träningen kommer det A-lagsspelare från Hammarbys Damlag som representerar varsin lagdel. De kommer vara med under passet för att ge tips och tricks.

Ni erbjuds:

  • 6 träningspass á 75 minuter långa
  • Lagdels- & positionsanpassade träningar
  • Träning utav akademins ledare
  • Träningsmetodik från akademin
  • Träffa A-lagsspelare
  • Alla får varsitt diplom
  • Alla träningar sker på Hammarby IP (Kanalplan)
  • Alla flickor mellan 11-18 år får anmäla sig
Kostnad för detta camp är 1000:-

Här kan du läsa mer om vår spets camp:

Här kan du anmäla dig till vår spets camp:
Välkommen Bella Andersson från IFK Haninge P06
2019-12-13 10:26

Låt oss presentera Bella Andersson ⭐️ En skicklig och kvick vänsterfotad tvåvägsspelare med god speluppfattning och som jobbar hårt å ger järnet i alla situationer. Bella kommer senast från duktiga IFK Haninge pojkar 06 och vi är så glada att hon nu fortsätter sin fotbollsresa och utbildning hos oss. Varmt välkomna hela familjen. 💚⚽️💚 #Hammarby#hammarbyflickadademi 

Framgång i BPgirlsinvitationals 06/05 !
2019-11-26 18:58
Grymma tjejer

Underbara tjejer! Vi deltog i helgen i BPgirlsinvitationals med Sveriges bästa 06-lag representerade. I cupen går vi igenom alla matcher i gruppspel och slutspel obesegrade på fulltid och håller dessutom i alla matcher tätt bakåt med noll insläppta mål. Vi har dessutom en tjej som delar bästa målskytteliga. I A-slutspelet åker vi ut på straffar i kvartsfinalen. Däremot vinner vi på straffar i match om 5:e plats. Vi grattar Jarlaberg till segern och tackar motståndare för många bra och utvecklande matcher med högkvalitativt motstånd. Tack också till Luxcuper och Bpgirlsinvitational0605 för en bra genomförd turnering och fint bemötande. Vi hoppas vi ses snart igen.

Kärlek och tack även till våra grymma systrar Moa, Julia T och Julia L Hammarbyakademi f05 som ställde upp och var med när sjukdom och skador kom i vägen. #hammarby#hammarbyflickadademi#BPgirlsinvitational#luxcuper#Brim#Brottsbyrån#avalonbydevoteam#framtidenärvår 

Välkommen Bella!!!
2019-10-25 13:03
Isabelle Axelsson
hammarbyf06akademiLåt oss presentera Bella Axelsson ⭐️. En ambitiös, snabb, kvicktänkt och skicklig spelare. Ett svårstoppat anfallsvapen för motståndarförsvaret. Nätade direkt i sin första match i Hammarbydräkten. Bella kommer senast från Enskede IK och Cambridge City där hon också spelade för Cambridgeshires stadslag. Vi är så glada att hon nu valt att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss. Varmt välkomna hela familjen. 💚⚽️💚 #hammarby#hammarbyflickakademi. ▪️⚽️▪️———————————————Efter höstlovet finns möjlighet att provspela till Flickakademins alla lag. Från 12 års ålder (flickor 2008) upp till F19 (2001). I Hammarby finns utbildade tränare och goda träningsförutsättningar på uppvärmda Kanalplan året om. Hammarby IF Fotbollförenings uppdrag med Akademiverksamheten är att från flicklagen till juniorlagen ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att ta en plats i föreningens damlag. Vid intresse maila sportchef Johan Lager johan.lager@hammarbyungdom.se
Vill du spela i Hammarby Flickakademi!
2019-10-22 15:08

Provspel till alla lag i Flickakademin


Efter höstlovet finns möjlighet att provspela till Flickakademin som har lag från 12 års ålder (Flickor 2008) upp till F19 (2001). I Hammarby finns utbildade tränare och goda träningsförutsättningar på Kanalplan (Hammarby IP) året om. Här får du spela med andra ambitiösa och duktiga spelare som vill någonting med sin fotboll.


Vid intresse maila Sportchef Johan Lager: johan.lager@hammarbyungdom.se

Välkommen Ida!!!
2019-10-22 08:49
Ida Gagnfors
hammarbyf06akademiLåt oss presentera Ida Gagnfors⭐️. En positionssäker, snabb och skicklig spelfördelare med ett härligt driv och som redan i sin första match visade upp sina fina kvaliteter. Ida kommer senast från Enskede IK och vi är så glada att hon nu valt att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss. Varmt välkomna hela familjen! 💚⚽️💚#hammarby#hammarbyflickadademi#framtidenärvår⚽️👊
Provträningar pågår för F06 Akademi
2019-09-15 11:38
Sköna härliga Kanalplan/Hammarby IP på övre bilden. Nedre bild: Silver i DarleCarlia-cup F05 efter förlängning och straffar mot Värmdö IF F05 som ligger tvåa i Div 1 F14.
Vill du spela med oss? Just nu pågår provträningar för att sätta truppen inför säsongen 2020. Vi har tagit in ett par nya vassa spelare men vi söker ytterligare ambitiösa spelare på alla positioner. Du är varmt välkommen att komma och testa. Kontakta sportchefen för Flickakademin Johan Lager johan.lager@hammarbyungdom.se eller Lisa Knapp lisa@eventyr.se för mer information. 

Träningar har vi:  
Måndagar: 18:00 - 20:15  
Tisdagar: 18:40 - 20:40
Torsdagar: 17:30 - 19:40

Ibland extra träning på fredagar. 

Träningarna sker på Kanalplan. Det går även bra att komma och titta på en träning inför provträningsperioden. I så fall tar ni kontakt med Lisa Knapp på lisa@eventyr.se

Varmt välkomna!


Är du född 2008 eller 2007 och tycker att Hammarby Akademi är intressant? Under hösten kommer en Akademif07/08 att starta upp och även här anmäler du intresse till Johan Lager. Vi ser fram mot att utöka Akademifamiljen. 


Gothia 2019 närmar sig och vi går in i träningsvecka
2019-07-05 17:48

För mer information och uppdateringar Gothia - följ oss på Insta. 

Välkommen Lykke💚⚽️💚
2019-07-04 19:28
hammarbyf06akademiLåt oss presentera Lykke Ihrfelt! En positionssäker och skicklig spelmotor med hög arbetskapacitet, en ”360 graders blick” och fin framspelsfot. Lykke kommer senast från Saltsjöbaden och vi är så glada att hon nu valt att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss. Varmt välkomna hela familjen! 💚⚽️💚
#hammarby#hammarbyflickakademi#visomälskarfotboll