Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
Välkommen till Hammarby Akademi F03
Truppen,  Vanja Bång, Fanny Michelsson, Ida Nyberg, Bintou Bangoura, Malva Fors,
Grace Cespedes, Alexandra Calixte Rosengren, Sagga Emtell, Mimmi Skoog,
Ellika Holmberg, Lova Norinder, Lova Nilsson, Ida Egegård, Kim Vulic, Vendela Dreifaldt, Siri Zetterquist, Melissa Shabanaj, Natalia Maciaszczyk

Har du vad som krävs? Är du redo för akademin?
Vi söker en målvakt född 2002-2004 inför säsongen 2018.
Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt ovan.

Följ laget på Instagram: http://instagram.com/hammarbyf15akademi

Hammarbys F15-akademilag gjorde avtryck på matchcamp i London
2018-04-24 12:13
Av Redaktionen

Hammarbys F15-akademilag reste häromhelgen till London. Där spelade laget mot Tottenham, QPR, Chelsea och Arsenal. Många intryck för Bajen, som även gjorde avtryck. – Såväl Arsenal som Chelsea visade stort intresse för vår akademiverksamhet, och det är inte omöjligt att det inom en snar framtid kommer att bjudas på engelsk fotboll på Kanalplan, berättar tränare och styrelseledamot Fia Michelsson, som nedan berättar mer om vistelsen i England:


Efter många månaders planering var det förra helgen dags för F15 akademi att uppleva fotbollen hos Londons storklubbar, byta erfarenheter och bygga broar för framtiden.
Många detaljer att hantera, tider att kontrollera, platser att hitta och matcher att spela.
Fyra matcher på fyra dagar. I sista stund meddelar dessutom ett av lagen att de fått förhinder, då de inte längre har en fotbollsplan att tillgå, men med lite nya kontakter så kommer ett besked om att Tottenham Hotspurs är sugna på match. Direkt från Heathrows flygplats bär det av till en fotbollsplan för att redan första kvällen möta just Tottenham.


Första fotbollsupplevelsen och mötet med Londons förorter blir annorlunda på flera sätt. Efter att chauffören tagit laget på en längre bussresa än beräknat så får såväl ombyte som middag skötas på bussen. Väl framme blir det tio minuters uppvärmning.
Fotbollsplanen är av en sort aldrig tidigare skådad. Dobbskor på en filtmatta ger associationer till Disneys Bambi på hal is. Efter ombyte till gymnastikskor och liknande, fungerar det mesta hyggligt. Hammarby är ordentligt bättre och matchen slutar 15-3.


Dag två inleds med en träningssession hos Arsenals akademi och rundas av med att spela en andra match. Denna gång är det Queens Park Rangers FC, QPR, som står för motståndet. De bjuder upp till en bättre match. Laget består av äldre spelare som är tyngre och starkare. Hammarby är spelskickligare och skapar många målchanser, men är lite ofokuserade i avsluten. De inledande första 20 minuterna står matchen och väger lite. Efter några smärre justeringar kommer rullet igång och resulterar i en vinst med 5-0.


Tredje dagen på denna intensiva matchcampgörs ett besök till den i särklass finaste anläggningen Cobham Training Center. En anläggning och plats som har allt en förening kan tänka sig och behöver.

På området råder foto- och filmförbud. Laget föranmäls, kontrolleras och släpps slutligen in för att förbereda sig inför match mot Chelsea på en av anläggningens otaliga planer.


Hammarby är det fysiskt större laget, men Chelsea-tjejerna är tekniska och tuffa. Det blir svårt att få kvalitet på bollbehandlingen i början, men ju mer matchen lider fattar spelarna greppet om matchen. Chelseas målvakt håller laget kvar i matchen med fler räddningar. Hon läser spelet bra, går långt ut och avbryter flera av insticken högt upp i banan. Spelet breddas och slutligen lossnar det. Matchen slutar 3-1 till Hammarby.


Helgen avslutas med match mot Arsenal. Laget är likt Chelsea ett väldigt tekniskt och med ett tydligt spelmönster. Matchen startar i ett rasande tempo där Hammarby tidigt går upp i tremålsledning. Arsenal använder sig av små trianglar och försöker rulla runt, utan att vinna särskilt mycket mark. Väldigt sällan attackerar de eller försöker hitta instick eller slå krossar bakom grönvit backlinje.
När Arsenal väl kommer igenom är de för få med i anfallet och lyckas aldrig etablera någon press.
Hammarby spelar med ytterbackarna högt upp i planen och kan anfalla med ordentlig tyngd i laget. Rörelse och spelbarhet dominerar matchen och genererar till sist en grönvit 6-1-vinst.


En summering av helgen blir att den grönvita akademifotbollen står sig mycket bra mot en engelsk tjejfotboll. Tjejfotbollen i England är fortfarande relativt ung men är på stark frammarsch och det ska bli spännande att följa dess utveckling. Såväl Arsenal som Chelsea visade stort intresse för vår akademiverksamhet och det är inte omöjligt att det inom en snar framtid kommer att bjudas på engelsk fotboll på Kanalplan.Futsal: SM-silver för F15-akademilaget
2018-03-07 08:56
Futsal: SM-silver för F15-akademilaget

Av Redaktionen

Föregående helg avgjordes ungdoms-SM i futsal, i Helsingborg. För HIF-laget F03 Akademi blev det – finalförlusten i förlängning till trots – en framgångsrik turneringsvistelse i Skåne, med en andraplats bland åtta kvalificerade lag.

 

Laget hade genom att under vintern vinna SM-klassen i ST-cupen, och regionskval i Uppland, kvalificerat sig för slutspelet i 2018 års ungdoms-SM i futsal.

 

Spelarna reste i till Helsingborg för att under tre dagar delta i slutspelet på Helsingborg Arena. De åtta lag från hela Sverige som kvalificerat sig delades in i två slutspelsgrupper om fyra, där de två bäst placerade lagen i varje grupp kvalificerade sig till semifinal.

 

Laget hade en trevande start och inledde slutspelet med en oavgjord match mot Luleå SK (2-2), men bjöd på två efterföljande och övertygande segrar, när de ställdes mot Rödeby AIK (8-3) och Lerum IS (3-1). Detta innebar gruppseger och att man gick vidare till semifinalspel. I söndagsmorgonens tidiga semifinal väntade Sollebrunns AIK, som lite överraskande tog ledningen, men rätt snart kom både en kvittering och en vändning till 4-3 av Hammarbyspelarna.

 

Final! Efter lite lunch, vila, förberedelser och uppladdning fick spelarna sina instruktioner kring den gemensamma inmarschen, innan det var dags att åter ta sig an Lerum IS som kunde inta planen efter att ha vunnit sin semifinal.

 

Vi fick se två lag som var där för guldet och publiken på plats bjöds både på kamp, teknik, finess och rafflande avslut. Resultattavlan visade 1-1 vid full tid och finalen gick till förlängning om två gånger tre minuter, där Lerum i sista spelminuten säkrade guldet.

 

Efter att sörjt förlusten kan tjejerna nu vara nöjda med att ha vunnit ett silver. Bakom framgången och utvecklingen ligger många timmars futsalträning och deltagande i StFF:s F16-futsalserie. Nu riktar spelarna blicken och siktet mot nästa års ungdoms-SM!


Vinnare av ST-cupen och kvalificerade för SM i Futsal
2018-01-08 05:49

Efter att ha tagit oss obesegrade genom såväl gruppspel som slutspel stod vi slutligen som vinnare av ST-cupen 2018 och har därmed också kvalificerat oss för att delta i det regionala gruppspelet för SM i Futsal den 3-4 februari.

Forza Bajen!