Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM
P2005 UTV
Hammarby IF FF "samverkanslag" P2005
 
V41
2018-10-13 18:53
V41

I ett milt höstväder stod vi redo att möta BP 2 i nästsista omgången av St:Erikscupen. Vår sportchef Bosse var gästcoach idag och killarna var peppade att visa vad de kunde. Det visade sig att våra motståndare idag ej var BP 2 utan ett väldigt taggat BP 3 och matchbilden blev därmed helt annorlunda än vad vi förberett oss för. Istället för att jaga boll kontrollerade vi matchen totalt med undantag för de fåtal tillfällen när BP’s långa boll nådde hela vägen till deras snabba kantspelare. Två gånger ledde det till mål. 


Våra killar skapade en mängd chanser men behövde två straffar för att göra mål på BP’s duktiga målvakt. Utan honom hade matchen aldrig slutat oavgjort! BPs killar jublade över slutresultatet, vi tar med oss att vi spelade den bättre och mer konstruktiva fotbollen.


Tack för god kamp, BP! Och extra tack till domaren som hade en tuff match att hantera.

V40
2018-10-08 07:22
Hif Utv-Vasalund A
Vi tog oss ut till Huvudstad för att möta Vasalund A.
I våras orkade vi inte stå emot ett fysikt Vasalund och vi klappade till sist ihop.
Detta skulle vi ändra på idag.

Till en början inledde vi försiktigt och "nätt". Lite förvånade över deras 2 snabba och till synes beskedliga toppar. Som kom runt ytterbackarna ett par gånger. 0-1 på en snygg rundning. Dessutom fick de en orimlig straff där deras topp gjorde en tjurrusning mot vår målis som schysst rensade boll men fick med sig deras topp i fallet. 0-2.

Efter detta så tog vi över matchen. Sällan skådat så fint passningspel och spelenergi. Grabbarna taggade till och i andra halvlek spendera vi på Vasalunds planhalva. Även om de då och då kom med en långboll på en fysiskt stor topp så hade vi en plan för detta och plockade ner honom allt jämt.
Äntligen även en frispark som vi fick med oss. Denna satte vi i krysset. 1-2.
Och vi öste på intill slutminuterna. Nästa gång kanske även vi får straffen med oss.

Matchen slutade 1-2, med bud på mera då matchen var för kort:-).

Som Kaminski brukade säga: "Varför börjar vi inte matcherna så som vi slutar dem?"

//Coacherna
v39 - Derby
2018-10-01 07:19
v.39
På Eriksdal tog vi emot Dif 1.
Sist vi lirade på Östermalms Ip så var det en jämn historia som lite snöpligt blev oavgjort resultatmässigt.
Denna gång så visade vi på andra bullar.

Efter en trevande start och misskommunikation i backlinjen, delvis bl.a på grund av Dif´s höga press, så jobbade vi oss in i matchen. Dif gjorde trots det 0-1 just på grund av deras höga press.
Dock så tog vi direkt tag i taktpinnen och pressade högt upp i banan där vi vann boll nere vid deras hörnstolpe. Snabbt hårt inlägg som Arvid dunkade upp i nättaket på volley. 1-1 i halvlek.
Nu hade vi feeling!
Dif, kom aldrig igen efter detta. 
Bra, snyggt och effektivt passningsspel genomsyrade vår prestation. Överflyttningar, började om, byttekant. Dock så försökte ändå vända igenom motståndare då och då ist för att slå på rättvänd. 
Vi lirade boll helt enkelt och då kommer målen.

Vinst 4-1!

Jag har aldrig torskat ett derby!

Bra jobbat boys!
v38
2018-09-24 08:00
v.38
v.38 sen bortamatch mot Spånga.
Förra matchen var en märklig historia där Spånga gjorde 3mål de första 5 min.
Denna match började också skakigt där en lös hemåt pass höll på att bli ett baklängesmål direkt på avspark. Men den räddade på mållinjen av en hemvändande back.
Det som Spånga gjorde bra var löpningar utan boll. Hela tiden i rörelse med fart. Inte minst "Samuel" deras topp som sprang runt helakvarteret och petade in mål. Oerhört effektiv i sina löpningar. Vi hade problem.
Stressade i bollrullandet, fel passar, långa i laget, och ist för att passa rättvänd så försökte killarna vända upp. Vi var helt enkelt inte på tå för denna utmaning idag. Även om vi hade våra stunder så var Spånga väl värda vinnare.

Mot nya poäng nästa helg!
v.37
2018-09-16 09:00
Hemma tog vi emot BooFF på Eriksdal.
Ett schysst lag med en bra ledarstab. Matchen avlöpte mestadels på Boos planhalva där det var tjockt intill straffområdet. Bo hade också en vass anfallare som gäckade vår backlinje. Boo gjorde matchens enda mål med pingpong strul i straffområdet efter en hörna.

Mer om matchen går inte att säga då vi effektiv speltid i matchen fick ungefär 7-8 minuter då Domaren förstörde hela tillställningen från start, vilket vi i ledarstaben i båda trupperna var överens om. Bortsett ifrån den mängd av felaktiga avblåsningar så skulle han tillrättavisa alla på och vid sidan av planen. 
När matchen var över så verkade domaren nöjd med sin insats!

Vi gratulerar BooFF till vinsten men tar med oss också att grabbarna inte gjorde större väsen om "elefanten i rummet" än vad det gjorde även om detta påverkade vår prestation i matchen.

Suck och stön, vi går vidare!

Motlägg Serieledarna
2018-09-10 09:03
V36 Saltsjö boo
V36,
Söndag 9/9 och valdag och vi valde Saltsjö Boo.
Sist vi spelade mot Saltis var vi på deras hemmaplan och det var en ordentlig kämpar insats men fortsatt en tydlig förlust.

Idag hade vi lite bättre koll på läget.
En stund in i samlingen kom äntligen bra fokus och stämning. Vi visste att det skulle bli åka av.
När matchen började så ska vi inte säga att vi dominerade men vi var klart det spelförande laget första 15min. Trots att de kom på genombrott ibland. För att vara ett så pass bra fotbollslag så spelade Saltis förvånansvärt många långbollar upp på en stor, snabb och stark topp. Och vi får inte låta honom skjuta för då blir det mål. Vilket det också blev. 2 snabba och sedan vände matchbilden och vi hade fullt schå att rensa långbollar. Efter en fin hörnvariant av oss reducerade vi till 1-2.

Saltis bytte strategi och började gå mera inifrån mitten med ytterligare en stor, stark och snabb Mittfältare som plöjde igenom våra killar. 1-3 i halvlek.

Andra halvlek hade vi det svårt att hänga med i vårt positionsspel men vi lät inte heller dem komma till så många avslut. Vilket var uppgiften i halvtidssnacket. 

Första torken efter sommaren är ett faktum, 1-4.

Imponerande att se Saltis ånga på men också imponerade av våra killar som bitvis var det bollförande laget och faktiskt vara 1 av tre lag som faktiskt gjort mål på Saltis.

Mycket väl godkänt Boys!
v.35 DERBY
2018-09-05 09:16
HIF vs AIK2
v.35.
En intensiv helg och alla grabbarna kom direkt ifrån andra matcher med allt vad det innebär.
Så uppladdningen blev ju sisådär. Dock så önskar vi ledare mer av killarna även om det är tajt mellan matcherna att faktiskt ställa om och komma fokuserade till samlingarna.

Det krävs ingen utbildning för att komma i tid, var lyhörd, engagerad och hjälpsam. Det är killarnas ansvar.

Dock när matchen väl drog igång så blev det full fokus.
Förra mötet var vi ute och klämde och kände på varandra och förlorade tydligt.
Denna gång var det annorlunda och Bajen har tagit tag i takt pinnen.
2-0 i halvlek och vi var grymma.
2st misstag och tyvärr slutade matchen 2-2.

Det positiva är att vi fortsätter att plocka poäng efter sommar uppehållet.

Grymt jobbat boys!
v34
2018-08-26 17:21
Hif Utv -Årsta
V.34.
På ett soligt (fortfarande..) Eriksdal tog vi emot Älvsjö.
Sist vi mötte Älvsjö var det öppna spjäll i båda riktningarna som resulterade i torsk med 4-5 (deras sista mål var en straff i slutminuterna, hur var det möjligt?). Det skulle vi ändra på denna gång.

Vesa hade taktiken klar och beskrev dagens fokus d v s Hemjobbet som kantspelare, "Motvikt" på den spelförande sidan och enkla frisparkar på egen planhalva.
Bajen inledde fantastiskt och satte Älvsjö helt ur spel första 15min. Vi fick även ett tur mål med oss efter flipper i straffområdet. Full kontroll och det kändes att tvåan var inte långt borta. Men då började vi bli lite för kaxiga och smådribblade i fel situationer. Så Älvsjö jobbade sig in i matchen och började med sina långa utsparkar till "långsnabba-Erik". Han var vass men vi hade full koll på detta matchen igenom.

2-0 kom snabbt i början av andra halvlek. Sedan började vi rotera i positionerna lite och det blev genast lite svajigt, men nyttigt. Och killarna tyckte det var kul.
I slut minuterna var vi tillbaka igen och styrde matchen så som vi startade.

Vinst 2-0!
Good job boys!

v33 - Hur gör man sista?
2018-08-20 08:01
BP19-Hif UTV
v33. BP19 står för motståndet på Olovslunds BP
Lördag solen skiner och vi drar till Bromma.
Nybyggd 9manna plan fast dåligt med uppvärmningsytor.
Vesas andra match där han gick igenom UTVs spelide. Och hur gick det med de?

Liksom förra matchen var det en rätt "störig" match och inte så mycket skönspel på plan.
Vet inte vad det är men fokus torde ligga på fotbollen och inget annat.
Vi kan inte påverka motståndarna eller domaren vi kan bara påverka oss själva. Och på så sätt gör vi en bättre prestation individuellt och som lag. Skönt att ni inte drogs med i gnället killar.

En gnällig match som bajen trots allt äger från start till slut. Ett snyggt mål bortdömt p g a offside. (enligt motståndarna var det inte offside). BP gjorde 0-1 på Straff vilket var korrekt dömt. Leo var dock på den!
Och hur var det nu med UTVs spelide? - Nja, vi slipar påre..

Men hur gör man sista? Offensiven sista 10min var mangrann BP hade fullt upp. Sista som händer i matchen är ett inkast som Garid får tag på i utkanten av straffområdet bröstar upp bollen, vänder om och skjuter en volley i axelhöjd (halv-bissa) mot bortre stolpen, målvakten lämnar retur där 3 bajen lirare hugger och vi rakar in 1-1. Matchen slut!
Så gör man sista!

Bra insats!

Mot 3 nya poäng!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen