Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM

Hammarby F15 Akademi

Hammarby flickakademis vision är att erbjuda Sveriges bästa fotbollsutbildning. Visionen är att föreningen skall fostra egna spelare som inte bara blir A-lagsspelare utan också A-landslagsspelare.


Spelarna i F15 akademin har bra träningsförutsättningar på nya uppvärmda Kanalplan och det finns ett samarbete hela vägen från 06-klassen i akademin upp till A-damerna gällande utbildningsplanen. Allt från den "vanliga" träningen, målvaktsträning och fysträning. Vi kompletterar med andra träningar t ex löpträning och yoga. Stämningen är hög när alla flickakademilagen och även damlaget tränar sida vid sida på Kanalen. 


F15 består av 18 tjejer som tränas av huvudtränaren Trevor Biamba. En gång i månaden håller Ida Mbarka (flickakademichef) i träningen.


Detta är Hammarby flickakademin: 


 • IUP: Alla har en individuell utvecklingsplan med kontinuerlig uppföljning som förutom huvudtränarna, A-lagstränare, sportchef och chefstränare har tillgång till. Fokus på individen och att varje individ utvecklas på sitt sätt, i sin takt för att nå sin fullaste potential. 
 • Rotationsträning: Spelare som ligger före i sin utveckling tränar med laget ovanför i den mån det passar och individen vinner på det. Vi ger även chans till de spelare som ligger lite längre bak fysiskt (eller född sent på året och ligger lite bakom utvecklingsmässigt än de som är födda tidigt på året) att få träna och spela matcher med laget under. Allt för att säkerställa att vi ser till individens bästa. 
 • Spelidé & arbetssätt: I Hammarby har vi en stark och tydlig spelidé som genomsyrar alla våra lag från Damlaget ner till det yngsta laget. Alla lag ska ha som mål att uppnå spelidén varje match. Det finns dokument för 7-manna lag, 9-manna lag och 11-manna lagen hur vi uppnår spelidén på matcher och träningar. Alla arbetssätt hänger ihop med varandra och ska göra det enkelt för spelare att gå genom alla leden upp till A-laget. 
 • Träning: Våra träningar ser ut på "samma sätt" oavsett vilken ålder det är som tränar på Hammarby IP, vi har starka och tydliga riktlinjer hur vi bedriver våra träningar och hur vi på bästa sätt ska kunna skapa A-lagsspelare.
 • Fysisk träning: För varje lag finns ett dokument för hur vi jobbar med fysisk träning, olika åldrar - olika syften. Progression finns från F09 upp till F19-laget.
 • Förväntningar: Dokument på förväntningar för Spelare, ledare och förälder finns. Det är viktigt att man läser på dessa dokument och får därefter ta ställning om det är något man kan leva efter.
 • Fotbollsspelare 24/7: Vi vill att våra tjejer definierar sig som fotbollsspelare oavsett tid på dygnet. Vi uppmanar våra spelare att ta rätt beslut (som påverkar sin fotbollsutveckling åt rätt håll) oavsett situation på eller utanför plan.
 • Chefstränare på besök: 1 gång i månaden (minst) håller vår Chefstränare en träning för samtliga lag i akademin. Detta för att säkerställa att vi pratar samma språk med spelarna, att spelarna känner sig som en del av "något större". Men det är också för att lära känna alla spelare, kunna deras namn, veta deras styrkor respektive svagheter på så sätt har vi mer koll på varje individ. Chefstränare är också med på olika matcher och turneringar under årets gång.
_________________________


Några höjdpunkter för 2020


ST-cupen Invitation F15

Linköping Cup Arena

Träningsläger, Empuriabrava, Spanien

Halör Invitational  

Dalecarlia Cup F16 

Gothia Cup


Följs oss på instagram @hammarbyf15akademi

Har ni frågor, vill provspela eller är nyfikna på laget? Vi söker målvakt. Se under kontaktuppgifter. 
Vi söker fortfarande ytterligare en målvakt
2020-01-24 23:10
Moa är väldigt duktig men ensam målvakt i truppen.
Hos oss får du utbildning och träning 2-3 gånger i veckan med olika målvaktstränare. 
Är du ambitiös och vill utmana dig själv i en och utvecklande miljö hör av dig till vår sportchef Johan Lager, johan.lager@hammarbyungdom.se
Spets camp för flickor
2020-01-16 14:42
VILL DU BLI BÄST?
Vi vill ge tjejer i åldrarna 11-18 år chansen att öva på sina spetsegenskaper för att kunna bli bäst på det man redan är bra på. Under påsklovet (6-10/4) håller vi en spets camp för alla flickor.
 
För att kunna slå sig in i ett damlag, för att kunna bli bäst måste man tillåtas bli det också - där kommer spets campen in och skapar en miljö där varje spelare får utveckla något man redan är bra på så att man kan bli bäst på det. Vi vill även bidra till ett större socialt sammanhang och ett större kontaktnät mellan fotbollsspelande tjejer oavsett ålder eller lagtillhörighet.

Måndag, tisdag, onsdag och fredag tränar man ett pass som är 75 minuter långa. På torsdag tränar vi däremot två gånger. Till den ena träningen kommer det A-lagsspelare från Hammarbys Damlag som representerar varsin lagdel. De kommer vara med under passet för att ge tips och tricks.

Ni erbjuds:

 • 6 träningspass á 75 minuter långa
 • Lagdels- & positionsanpassade träningar
 • Träning utav akademins ledare
 • Träningsmetodik från akademin
 • Träffa A-lagsspelare
 • Alla får varsitt diplom
 • Alla träningar sker på Hammarby IP (Kanalplan)
 • Alla flickor mellan 11-18 år får anmäla sig
Kostnad för detta camp är 1000:-

Här kan du läsa mer om vår spets camp:

Här kan du anmäla dig till vår spets camp:
Hjälp oss att nå våra mål, bli sponsor!
2019-12-20 06:35

https://sponsor.me/HammarbyF15Akademi/

Du har även andra möjligheter att sponsra laget, läs mer här

Internetshoppa via Sponsorhuset. Du delar på återbäringen med laget.
Anmäl dig nu och få en biobiljett till dig och 50 kronor går till laget.
Läs mer på https://www.sponsorhuset.se/hammarbyfotbollf05a/
Vill du spela i Hammarby Flickakademi!
2019-10-22 15:07

Provspel till alla lag i Flickakademin


Efter höstlovet finns möjlighet att provspela till Flickakademin som har lag från 12 års ålder (Flickor 2008) upp till F19 (2001). I Hammarby finns utbildade tränare och goda träningsförutsättningar på Kanalplan (Hammarby IP) året om. Här får du spela med andra ambitiösa och duktiga spelare som vill någonting med sin fotboll.


Vid intresse maila Sportchef Johan Lager: johan.lager@hammarbyungdom.se

Välkommen att provträna!
2019-08-02 14:33
Hammarby F05 Akademi tar emot bronsmedaljer i Gothia Cup 2019
Hammarby F05 Akademi välkomnar nu till provspel för dig som vill utvecklas i en miljö som erbjuder välutbildade ledare och bra träningsförhållanden på Hammarby IP (Kanalplan). Vi lägger även stor vikt vid gruppaktiviteter och socialt samspel. Alla positioner inkl. målvakter är välkomna.

Intresserad?
Kontakta Huvudtränaren Trevor Biamba på 073-877 55 75. eller Sportchef

Johan Lager, johan.lager@hammarbyungdom.se 070-325 88 81


Få biobiljett
2019-04-25 16:56

Hammarby Fotboll F05 Akademi tillsammans med Sponsorhuset bjuder alla våra medlemmar på bio! 

Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en gratis biobiljett och stödjer Hammarby Fotboll F05 Akademi med hela 50 kr! 

Via Sponsorhuset kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Hammarby Fotboll F05 Akademi. 


Inget blir dyrare för dig som handlar, tvärtom. Börja använda Sponsorhuset och hämta din gratis biobiljett här: https://www.sponsorhuset.se/hammarbyfotbollf05a/intro/