Hammarby IF FF J19

Gazoliners Futsalserie: Omgång 3-4
2018-12-22 16:55
Fortfarande obesegrade i Gazoliners futsalserie.
Efter en nyvaken start mot DjIF P05:5 med två snabba mål bakåt hittade vi successivt vårt spel och satte sedan fem snygga spelmål i rad. Djurgården gav sig inte och fick mycket energi av sin reducering i början på andra halvlek. De fortsatte att skapa chanser av våra misstag och hade en del fina spelsekvenser men vi kunde hålla undan och bekvämt ta vår tredje raka seger i serien.

Efter ett par minuters vila blåstes matchen mot Lidingös 04:Nord igång. Vi tog hand om bollen från början och ägde spelet i hela första halvlek. Det gick nog ibland lite för lätt att runda Lidingös flera decimeter längre spelare och våra spelglada killar började tappade disciplinen och frångick vår spelstrategi. Att har roligt på plan är inte alltid det mest effektiva. Lidingö  förmådde dock inte att utnyttja detta så vi fick vara nöjda med 3-0 i halvtid. Efter den minimala halvleksvilan skulle det visa det sig att vilja och fysik kan slå spelskicklighet även i futsal. Lidingö klev in på ett helt annat sätt än tidigare och satte oss konstant ur balans både fysiskt och psykiskt. På bänken gick allt fokus åt omplåstringar av våra spelare och coachningen fick gå ut på att försöka undvika fler smällar.

Trots att vi enkelt kunde stoppa alla Lidingös försök till spel kunde de tack vare slump- och självmål samt straff få bollen över linjen lite för ofta. Krafterna började också sina efter alla tuffa smällar och två matcher på raken. Vi valde att nöja oss med ett oavgjort resultat och avvaktade slutsignal för att kunna gå på jullov utan ytterligare skador.

VI tackar både Djurgården och Lidingö för två roliga och fartfyllda matcher i futsalserien på Lidingö!

Resultat: HIF vs DIF P05:5 (5-3), HIF vs IFK Lidingö 04:Nord (4-4).