SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Lykke Ihrfelt från akademin till A-laget
2024-02-02 15:44

Offensiva mittfältaren Lykke Ihrfelt född 2006 flyttas från flickakademin till damlaget, ett glädjebesked enligt chefstränare Pierre Fondin

 

- Vi är framförallt väldigt glada för Lykkes skull som nu har fått en belöning för många års slit. Men det här är förmodligen bara början på Lykkes framfart. På sikt hoppas vi att hon gör stora avtryck i vårt damlag, precis som hon har gjort i flickakademin med både guld i F17 2022 och F19 2023.

 

Lykke har spelat i Hammarby IF och flickakademin under flera säsonger och varit med om både F17 SM-guld och F19 SM-guld. Under 2023 har Lykke varit en ledande spelare i det F19 som tog guld och har en förmåga att kliva fram när laget behöver det som mest. Prestationer i spelet med ett evigt jobb i försvarsspelet där det aldrig slarvas i sin position som ”10a” och hög kvalitet med boll i anfallsspel. I SM-semifinalen började Lykke med att smälla upp en volley i krysset, som sedan följdes upp med en assist. I finalen ville hon inte vara sämre och höll sig framme och gjorde två mål. 2023 kom också tävlingsdebuten för damlaget när hon spelade i Svenska Cupen.

 

Utöver Hammarby IF har Lykke spelat ca 15 ungdomslandskamper.

 

- Vi är glada över att flickakademin kan utbilda duktiga spelare som kan nå vårt damlag. Ett damlag som är regerande dubbla mästare och har duktiga spelare på varje position gör att det är ännu mer imponerade att ta det steget.

säger Pierre Fondin

 

Lykke stod preliminärt med i den trupp akademin tagit ut till Nordic Club Championship U18 som spelas just nu men ströks i sista sekund för att träna och spela med damlaget som dessutom åker på träningsläger till Spanien på måndag.

 

Akademichef Magnus Bodsgård bekräftar Pierres tankar,

 

-Först och främst ett stort grattis till Lykke med familj, Lykke har jobbat väldigt hårt för att nå vårt damlag. Sen ett stort grattis till hela akademin, medspelare, tränare och alla runt omkring som tillsammans sätter förutsättningar för individer att nå utveckling.

 

Läs mer om Lykkes uppflytt på hammarbyfotboll.se