SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
P2013-20

Info inför Sankt Erikscupen
2021-05-03 17:30

Nu är det äntligen dags för första matchen i St Erikscupen! Jag vet att killarna har längtat och att det finns många förväntningar och en del spänning inför premiären.

Nedan följer VIKTIG information och jag ber er läsa hela artikeln, allt kommer att komma på provet! :) 

Vi kommer att spela första matchen mot Boo FF och vi gör det på hemmaplan, det vill säga Hammarbyhöjdens IP. Ladda gärna ner Svenska Fotbollsförbundets app Min Fotboll, vi ska försöka använda den för matchrapporter och kanske testa någon livesändning någon gång.


Kallelser till match

Till varje match i St Erikscupen kommer vi kalla åtta spelare. Detta för att alla ska få mycket speltid under matcherna, utslaget på en säsong är målsättningen att alla ska få spela ungefär lika många minuter. Under varje match kommer vi också låta tre av de åtta spelarna stå i mål, under säsongen är målsättningen att alla ska ha stått ungefär lika många minuter. I den här åldern är en del av lärandet att prova på alla positioner.

Kallelser inför match på söndag skickas på tisdag kväll efter träningen.

Domare

Under matcherna på hemmaplan kommer vi också ta hjälp av någon förälder att vara domare, även detta kommer vi rulla mellan alla. Så räkna med att ”döma” minst en match under säsongen. För att läsa på lite kring reglerna så kan ni kolla in Svenska Fotbollförbundets PM om reglerna, bläddar ner lite till 5 mot 5, det är inte så mycket att läsa men bra att ha koll på: https://www.svenskfotboll.se/4ae85c/globalassets/svff/bilderblock/aktiva/domare/spelregler-barn--och-ungdomsfotboll-2021-till-hemsidan.pdf


Vi kommer också gå igenom reglerna med den som ska vara domare inför varje match.

Vid sidan av planen

Corona/Covid19-reglerna gäller fortfarande och föräldrar får inte stå vid planen under match. Vi ber er respektera detta då vi annars riskerar att matcherna stoppas igen.

Under match är det också vi ledare som coachar, från publiken vill vi bara höra applåder och positiva rop – till båda lagen! Vi kommer endast att göra det på ett positivt sätt, och inte påtala eller ropa om att de gjort något fel.


Vinna eller förlora?

Matchen är ett träningstillfälle och resultatet är inte intressant. Det finns ingen serie i den här åldern och resultatet räknas inte eller registreras någonstans. Hammarbys målsättning är att vi ska ha stort bollinnehav och skapa målchanser. Vi vet att killarna ändå kommer räkna mål och prata om att de vinner, ni får gärna hjälpa oss tränare genom att påminna barnen att matchen är träning och att det viktiga är att öva och ha kul.

Tidigare matcher har vi fått mycket beröm för att våra spelare är schyssta och trevliga, det vill vi fortsätta höra.

Har ni frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er till någon av ledarna!


Nyhetsarkiv
Träning i solen2021-04-20 19:05
Matcher och träning2021-04-20 17:57
Covid19 och träningar2020-12-21 20:54
Info från tränarna!2020-05-03 23:30
Tränarpresentation Per2020-02-09 16:46
Vårens matcher2019-12-28 13:11
Välkomna till P2013-202019-12-21 08:46