SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Strålande Slow-Tiki-Taka i vårsolen
2023-05-15 19:55

Gåfotbolls turnering på Enskede IP fredag 12 maj.


Vi ställer upp med fyra lag i gruppspelet.

 

Bajen spelar i gruppen med små-mål och ingen målvakt.

Hammarby Grön samt Randig och Vit spelar i grupperna med målvakter.


Hur gick det?

 

Här kommer reportage från våra reportrar på plats.

Lag Bajen:
Anmälda lag till småmåls-turneringen var Boo, Sickla IF, Solberga och Hammarby (Bajen). Boo dök tyvärr inte upp, så det blev bara två matcher. Bajen hade överlag bra spel men det blev ändå förlust i båda matcherna. Men fin dag och roligt att komma ut och spela och träffa andra lag.

 

Hammarby Vit: 
Det vita laget visade sig inte vara en snögubbe som smälte i värmen. Redan i premiärmatchen mot Enskede IK, som slutligen vann hela cupen, visade sig snögubben vara en vit tiger. 
Förlust med endast 0-2 mot det lag som ställde upp med sju landslagsspelare. Det vita laget höll nollan i andra halvlek.Match nr 2 så stod Olympia för motståndet. Det blev resultatmässigt en jämn historia. Vita laget vann med 1-0. Vi bommade två straffar och en hel del chanser. Räddande änglar var Mats som slog en fantastisk passning som skar som en varm kniv genom smör till Ingmar (alias Robert Lewandowski) som avgjorde matchen. Dessutom gjorde Lasse Olofsson (alias Gordon Banks) en räddning i slutet av matchen som kommer att vara omtalad under hela 2000-talet. Sista gruppmatchen spelade vi mot ett av våra syskonlag, storebror grön och vit med två landslagsstjärnor. En jämn match som slutade rättvist 1-1. En fantastisk dag, med fantastiska lagkamrater och med en domare som var en fröjd att spela inför. Kämpa och le!

 

Hammarby Grön: 
Vi i gröna laget gör en stark o stabil insats - startade lite försiktigt mot Olympia - men sen var det Bajen go och en enkel 5-2 vinst - Kenta var bara inne på match 2 mot favoriterna Enskede 1 - vi gör en kanoninsats - tyvärr fick dom in ett mål i slutet - vi borde fått straff ( typ 10löp) från dom men den annars utmärkte domaren (Danne) tog inte det tredje blåa kortet - synd för vi var värda krysset. Sista matchen mot de vita bestarna tog vi det lugnt och krysset var ok. Trevlig turnering o bra taktiskt av våra killar Anders Mv - Börje-Glenn-Gunnar-Kenta-Lasse - Björne (tyvärr skadad) Bra krigat - Tommy

 

Hammarby Randigt:
Det samspelta 67-71+ laget håller i bollen med många passningar inom laget och vinner sin grupp. Tryggt och säkert spel med endast 1 mål bakåt och 5 framåt. Final mot Enskede 60-64+ som även är Svenska Landslaget i sommarens Gåfotbolls EM. Jämn, tät, tempostark och en final-stressig match. Vår press biter och vi lossar tunga skott som nästan når nätmaskorna. 
Spelet böljar allt mer och med 2 minuter kvar av matchen avgör Enskedes-landslag med ett distansskott.  Bara för oss i Hammarby att träna och ladda för revansch. Sammanfattningsvis en mycket bra turnering med sommarväder arrangerad av Enskede och Stockholms Fotbollförbund.

 

Stort Tack från Hammarby Gåfotboll.
Lasse Sund, Spelande Lagledare


Nyhetsarkiv
SWFL #11 den 13 maj2022-04-25 16:00
Rapport från Lund2021-10-11 13:59
Spelprogram 1 okt2021-09-30 11:20