Hammarby IF FF J19

Bra start på Ersans Pokal
2018-11-25 11:40
HIF P05-8 vs Tyresö, Norrtull och Ekerö

För femte året i rad deltar vi i Älvsjö AIK’s turnering Ersans Pokal. I november har vi spelat tre av fyra gruppmatcher och står nu obesegrade inför avslutningsmatchen mot duktiga Mälarhöjden

Vi inledde ute på Ekerö mot ett tappert kämpande lag som med lite lycka i domarens offsidebeslut istället för 0-2 får 2-1 med sig i halvlek. Bajen är det spelförande och bättre laget matchen igenom men vi får åka hem med 2-2, ett väldigt snopet resultat som killarna inte alls är nöjda med. Mot Norrtull är matchbilden liknande den mot Ekerö men här släpper vi inte igenom några kontringar. Utmaningen denna match är att killarna ställs mot den bästa målvakten de mött i år; en lång kille med starka reflexer som tog allt innan vi mot matchens slut fick utdelning tre gånger om.

Igår, tidig morgon, väntade Tyresö Röd borta på Tyresövallen. Glädjande nog spelades matchen på uppvärmd plan eftersom det låg snö på marken. Det var en jämn match mellan två lag som båda låg tätt i markeringen. Vi spelade trots detta ändå igenom till ett flertal ”2 mot 1”-lägen som kunde förvaltats bättre. Istället avgjorde killarna matchen genom att ettrigt stressa motståndarna till bolltapp. Sett till chanserna i matchen tycker vi att 2-1 var ett rättvist resultat! Nu väntar en träningsmatch mot IK Frej nästa helg innan vi för en period låter matchandet ske inomhus i form av futsal.

Resultat: HIF vs Ekerö (2-2), HIF vs Norrtulls SK (3-0), HIF vs Tyresö Röd (2-1).