SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
Hammarby IF FF P06-7

Info 6/20 - P06.7

Hej alla!  

Så har vi då lämnat Sanktan bakom oss och knutit ihop säcken med en praktfull avslutningsmiddag på Royal Viking hotel. Efter en god middag erhöll spelarna välförtjänt medalj för storstilat bidrag i S:t Eriks cupen samt ett diplom för sin finfina utveckling och kamratliga insatser på och utanför fotbollsplanen. Några utvalda spelare uppmärksammades dessutom lite extra:


 • Värdegrundspris 2020 - Hugo Larsson
 • Snyggast mål - Gabriel Konstantinidis och Sixten Rågwall
 • Snyggast frisparksmål - Lukas Wendahl Arnesson
 • Främste målskytt - Dylan Jonsson
 • Minst insläppta mål - Elliot Enbacka
 • Träningsflitigast - Khejal Sejidov
 • Största framsteg - Frank Nyberg Hagander
 • Årets glädjespridare - August Thollén

Och så blev det två specialpriser framröstade av spelarna själva:


 • Årets lagkamrat - Dylan Jonsson
 • Årets ledare - Daniel Karlsson

 Med detta är vi nu på väg att stänga säsong 2020 och ta steget in i 2021, vilket sker definitivt per den 31oktober. Den 1 november börjar vintersäsongen med de utmaningar som väntar, speciellt om vädret inte är med oss.


KALENDERN

Inför varje säsong blir Hammarbys kansli tilldelade plantider för ytor/hallar av idrottsförvaltningen. Efter ett regiöst arbete fördelar åldersgruppernas Sportchefer sedan ut dessa på Hammarbys nära 200 st. trupper. 

Sportchefernas intention är verkligen att schemaläggningen skall vara den ”minst sämsta för varje lag/trupp”. Ibland blir det bra för oss. Och ibland blir det helt enkelt lite sämre. Vi har inte ännu fått tilldelning för utomhusträningen men inomhusträningen blev klar för någon vecka sedan. Och den är en besvikelse…lördagar kl.17-18, i en alldeles för liten hall. Vi har beslutat att tacka nej till erbjudandet. 


Som alternativ hoppas vi på bra vinterväder och att vi kan vara utomhus men försöker också boka strötider i stora hallar om/när de dyker upp. Mellan vinterns träningspass kommer vi hålla igång med matchspel då vi är anmälda till en futsal-serie och till Ersans-cup i 11-manna (spelschema ej klart). 

Med reservation för ej inplanerad utomhusträning ser schemat för den närmsta tiden ut så här:


Oktober 
må 26/10, INSTÄLLD TRÄNING
on 28/10, samling kl.19:30, plantid 20:15-21:30, Träning- Ute, Kärrtorp

to 29/10, samling kl.18:45, plantid 19:00-20:30, Träning - Ute, Bagarmossen


November 
sö 1/11, samling kl.09:45, plantid  10:00-12:00, Träning - Inne, Skanstullshallen°not.1

sö 8/11, samling kl.13:45, plantid 14:00-16:00, Träning - Inne, Farstahallen

sö 8/11, samling kl.16:15, plantid 17:00-18:30, Match - Futsal, Farstahallen°not.2

lö 14/11, samling kl.08:45, plantid 09:00-11-00, Träning - Inne, Liljeholmshallen

sö 15/11, samling kl.18:15, plantid 19:00-20:30, Match - Futsal, Farstahallen

sö 22/11, samling kl.16:15, plantid 17:00-18:30, Match - Futsal, Farstahallen

sö 22/11, samling kl.18:15, plantid 18:30-19:30, Träning - Inne, Skanstullshallen

sö 29/11, samling kl.17:45, plantid 18:00-20:00, Träning - Inne, Skanstullshallen

sö 29/11, samling kl.18:15, plantid 19:00-20:30, Match - Futsal, Farstahallen

Not.1 
Om än sällan så finns det alltid en risk att Idrottsförvaltningen bokar av ”vår” tid pga andra prioriterade aktiviteter. Spelare måste hålla sig uppdaterade via ”Spelarchatt” där eventuell inställd träning meddelas.


Not.2
Till match kallas nio spelare vilket innebär att merparten av spelare har träning de tillfällen match och träning krockar.

I övergången mellan säsonger får vi tyvärr acceptera ”korta bollar”. På hammarbyungdom.se under flik ”13-19 år/P2006.7” finns alltid en uppdaterad kalender.


ORGANISATION

I och med att vi beslutat oss för att spela två 11-mannaserier nästa år behöver vi fylla på truppen. Idag är vi 32 spelare och till varje match ska 15-16 spelare kallas. Vi utgår från att minst 10% av kallade spelare inte kan spela av olika anledningar. Samtidigt vill vi i största möjliga mån undvika att spelare matchas två gånger per helg (”dubblering”). Av den anledningen kommer vi under vintersäsongen se ett flertal provspelande spelare på våra träningar.


ADMINISTRATION & EKONOMI

Informationsmöte
Med stöd av vår verksamhets- och säsongsplanering ska vi hålla ett Informationsmöte (föräldramöte) under perioden november - februari. På senaste ledarmöte beslutades att Informationsmötet kommer att genomföras under februari 2021. Kallelse, agenda och beslutsunderlag skickas i god tid innan.

Lagavgift 2021
Beslut om 2021-års lagavgift (lagkassa) tas på informationsmötet, men vi ser redan nu att rimlig nivå är mellan 2.500:- och 3.000:- för att vi ska kunna genomföra materialinköp och kunna utföra verksamhet som önskas under 2021. 

Hemsida
Adressen är www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. Kalendern är (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. Uppdaterad speltabell är inte längre bort än ett klick på resp.match. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 


Med vänlig hälsning,
Patrik 

Info 5/20 - P06.7

Hej alla! 


Efter den här helgen har vi tre omgångar kvar av våra seriespel i Sanktan. Redan nästa helg kan vi avgöra en välförtjänt serieseger i division 2. I våra två divison 3-serier får vi däremot jobba lite för att befästa mittenplaceringar. Vår sista match spelas på förmiddagen söndag den 18/10 och vi planerar att samla truppen för säsongsavslutning och gemensam middag under eftermiddagen/kvällen. Den sista oktober går vi över till ”Vintersäsong” i Bajenland och kommer varva vinterträningen med träningsmatcher i 11-manna och Futsal-seriespel. Överlag kommer fokus ligga på fysträning, kondition och styrka. 

Under det ”SPORTSLIGA” behöver vi denna gång tyvärr slå ett slag för träningsnärvaron som är obekvämt låg.


KALENDERN

På hammarbyungdom.se under flik ”13-19 år/P2006.7” finns alltid en uppdaterad kalender.

 • 28/9, Spelarmöte i ”Gula Villan”. Ingen träning. 
 • 30/9 — 29/10, Träning enligt ordinarie schema
 • 18/10, Säsongsavslutning
 • 1/11 - 31/3, Vintersäsong. Tid för träning och plats meddelas så snart info lämnas från kansliet. 

Vi utgår från att tilldelningen blir som den brukar, dvs. en utomhustid under vardag och en inomhustid i en alldeles för liten gympasal på obekvämt klockslag, lördag eller söndag. Härutöver försöker vi boka upp stora hallar för extra träning och lägger hoppet till en mild vinter för extra planträning utomhus.


SPORTSLIGT

Våra träningar är mer matchlika, vilket vi fortsatt med efter sommaruppehållet. Vi gör justeringar när vi märker att något inte fungerar på ett önskvärt sätt och repeterar, repeterar och repeterar för att lyfta vårt matchspel. Spelarnas önskemål att inte ha för många övningar med plastkoner har vi beaktat.På så sätt har fler man-mot-man situationer uppstått. Vi fortsätter även i största möjliga mån sätta en anfallare i anfallsposition i övningarna för att vara förberedda inför matchsituationerna. Förhoppningsvis ett upplägg som upplevs bra av spelarna. Både för individen och för laget som helhet. Men också för oss ledare när det gäller att förbereda träningarna. 


Tyvärr är ”träningsnärvaro” en fråga vi fortsatt behöver resa. I förra info-mailet kunde vi konstatera att vi måste få upp närvaron på träningarna. Med låg närvaro blir det svårt att arbeta med de utmaningar vi har ute på fotbollsplanen. Spelare med lägre närvaro får svårt att lära sig och ta till sig av det vi tränar på. Vår närvaro innan sommaruppehållet låg på 50%. Idag har den gått upp till 58% (jämför med övriga Hammarby-lag som ligger på 65-95%). Det är inte hållbart med 58% träningsnärvaro för truppen. Vi brister i samspel och kontinuitet. Det blir svårt att utvecklas, att skapa en rolig, givande träning. Brister som går ut över vår prestation i matcher. Det är därför logiskt att vi i skrivande stund ligger sjua respektive nia i div 3-serierna. Målsättningen vi ledare och spelare hade för alla våra tre serier var att ligga topp 3. 


Ambitionen har vi alla, men vi måste också ge det lilla extra för att nå våra mål. När vi analyserat varför vi ibland möts av motgång är en direkt orsak vår låga träningsnärvaro. En annan faktor är att vi spelar två serier i div 3 och en div 2-serie. Det gör att rotationen av spelare i div 3 blir mycket högre än vad den är i div 2. Till en början ville vi medvetet rotera så alla får en chans att spela med alla. Nackdelen med det är att spelarna inte blir ordentligt samspelta. Därför kommer ni märka att för kommande kallelser i div 3 kommer det fler återkommande uttagningar. I div 2 är det omvänt en låg rotation vilket gör att spelarna känner varandra bättre vilket gynnat spelet positivt. 


Idag leder vi vår div 2-serie med mycket goda möjligheter att vinna den. Kul för div 2 gänget… men vår stora utmaning ligger på att leverera bättre oavsett divisionsnivå. Skola och kompletterande idrotter kommer vi aldrig att be killarna prioritera ned, men vi behöver spelarnas hjälp för att få upp närvaron.

Vi har en spännande tid framför oss! Vi kommer spela flera träningsmatcher på 11-manna då vi kliver upp på den största ytan nästa år. Tänk er tillbaka när vi hade småknattar springandes omkring inför sin första match i 5-manna och nu står de inför dörren till 11-manna. Men för att deltagandet ska bli givande framöver måste vi förbereda oss på bästa sätt, med både fysträning och sedvanlig fotbollsträning som stöds av acceptabel närvaro. Att träna fotboll är inte som att lära sig cykla. Istället är repetitioner viktiga och då krävs en hög närvaro för att ha roligt och bli lyckosamma till våren.


ORGANISATION

Efter sommaruppehållet har vi fått tillökning och välkomnat Andrea Zhupa (5) och Marcus Persson (6) med familjer in i truppen. 

P06.7 är nu 32 spelare fördelade på 8 ledare. Ledarnas rollfördelning är:

Simon Rosell - Huvudtränare 11-manna
Daniel Karlsson - Huvudtränare 9-manna
Göran Larsson - Målvaktstränare
Magnus Jonsson - Fystränare
Per Nordberg - Assisterande tränare
Magnus Enbacka - Assisterande tränare
Hasse Hedström - Materialförvaltare
Patrik Tysell - Lagledare, Kassör och assisterande tränare


ADMINISTRATION & EKONOMI

Informationsmöte
Med stöd av vår verksamhets- och säsongsplanering ska vi hålla ett Informationsmöte (föräldramöte) under perioden november - februari. På senaste ledarmöte beslutades att Informationsmötet kommer att genomföras under februari 2021. Kallelse, agenda och beslutsunderlag skickas i god tid innan.

Lagavgift 2021
Beslut om 2021-års lagavgift (lagkassa) tas på informationsmötet, men vi ser redan nu att rimlig nivå är mellan 2.500:- och 3.000:- för att vi ska kunna genomföra materialinköp och kunna utföra verksamhet som önskas under 2021. 

Hemsida
Adressen är www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. Kalendern är (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. Uppdaterad speltabell är inte längre bort än ett klick på resp.match. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 


Med vänlig hälsning,
Daniel och Patrik 

Info 4/20 - P06.7
Hej alla!

Nu är seriespelets halva säsong passerad, skolan har slutat och nu väntar förhoppningsvis mycket sol och badbralla. Våra tre serier i Sanktan har mött både framgång och motgång. I div. 2 leder vi serien, i skrivande stund med 3 poäng före Reymers och i de båda div 3 serierna ligger vi samlade på den nedre delen av tabellen. Våra motståndare vill mer än allt ”spöa” Bajen och vi har noterat att matchbilderna i div 2 vs. div 3 är ojämna. I division 2 har vi mött ett mer jämbördigt motstånd som ligger på "rätt" utvecklingsnivå. Medans i division tre finns en tendens att motståndarna har lagt sig på en högre utvecklingsnivå, som bidrar till att vi får ta i lite mer. Kämpa lite extra. Målet för breddlag är i princip att vinna och förlora lika många matcher som man spelar oavgjort. 

Sammanfattningsvis är det en hel del division 3 matcher där vi ”fallit” på målsnöret, där vi gått av plan med en förlust men ändå kunnat konstatera att vi gjort en bra match utifrån förutsättningarna. Vi ser också att spelarna mer och mer, oftare och oftare för in det vi tränar på i matchsituationen. Spel i bredd och djup, väggspel, överlappning, spela fotboll utan boll, offensivt och defensivt spel, mer välriktade och hårdare passar och att våga göra den där finten eller gå på avslut. Kul!
 
Under sommaren har spelarna givits ”hemläxa”. Det är sänka skepp som gäller i år också. Vi bedömer att konditionsträning är avgörande för att orka spela 75 minuter och att utveckla sin bollhantering skadar aldrig. Hemläxan innehåller alla delar. Vi har också lagt in en ”team-övning” där spelarna är indelade i lag och förväntas utföra övningar gemensamt men på distans. 
 
KALENDERN
På hammarbyungdom.se under flik ”13-19 år/P2006.7” finns en uppdaterad kalender. På grund av corona har vi under året inte kunnat träna efter ordinarie schema (mån, ons, tor), istället har vi fått tillgång till större träningsyta men på färre träningsdagar. Höstens träningar ser fortsatt ut att hamna på tisdagar och torsdagar med samma tider som tidigare. Eventuell ändring meddelas så snart de kommer. Vi kommer också om direktiv och vår planering tillåter försöka ha en ”uppstart” i början av augusti. Om det går att genomföra över huvudtaget, om det blir med övernattning eller som en-dags aktivitet vet vi inte i nuläget. Vi återkommer om detta under sommaren.
 
Även om vi haft sommaravslutning håller vi träningarna vid liv juni månad ut. De är helt på frivillig basis och ger de som stannar i Stockholm en möjlighet att springa av sig och träffa kompisar. Mer info finns att hämta i kallelserna eller från vår kalender på hemsidan.
 
- 16/6, kl.19:30-21:45, Frivillig tisdagsträning på Kärrtorp
 
- 17/6, kl.18:00-20:00, Sista div 2 matchen i Sanktan. Vi möter Aspudden borta i en match som skulle ha spelats den 31/5. Matchstart kl.19.00
 
- 18/6, INGEN torsdagsträning pga stundande midsommar
 
- 22/6, kl.13:00-15.00, Träning 11-manna på Gubbängens IP
 
- 25/6, kl.18:45-20.30, Torsdagsträning i Bagarmossen
 
- 26/6, kl.14.00-17.00, Vår ”vänklubb” Frej har bjudit in till träningsmatch, 11-manna. Matchstart kl.15.00
 
- 30/6, kl.19:30-21.45, Frivillig tisdagsträning på Kärrtorp
 
- Juli, SOMMARUPPEHÅLL
 
- 4/8, kl.19:30-21:45, Ordinarie träning på Kärrtorp
 
- 6/8, kl.18:45-20:30, Ordinarie torsdagsträning i Bagarmossen
 
- 8/9, kl.15.30, Seriestart div 3E, hemma mot Boo FF
 
- 9/8, kl.10.00, Seriestart div 3G, hemma mot Vendelsö IK
 
- 16/8, kl12.00, Seriestart div 2C, borta mot Reymers
 
I övrigt är det fortsatt träning tis, tor som gäller och spelschema enligt separat utskick.
 
ORGANISATION
Igår på Hellasgården, med korvgrillning och fotbollsgolf välkomnade vi Max Gustavsson från Örby IS och Tidiande Saidon från Enskede IK. Båda två har provtränat med oss ett antal gånger och är välbehövliga tillskott till truppen. Vi fick också möjlighet att avtacka Oliver Breschi som valt att lägga fotbollsdojjorna på hyllan. Än en gång passar vi på att tacka Oliver som en grym lagspelare och för finfina insatser både som målvakt och utespelare genom åren. Tack!  
 
P06.7 är nu 30 spelare fördelade på 8 ledare. 
 
ADMINISTRATION & EKONOMI
Lagavgift - PÅMINNELSE
På informationsmötet i höstas togs beslut om att lagavgiften för år 2020 är 1.500 kronor. Sista betalningsdatum bestämdes till den 31 mars 2020. Då vi lever i en turbulent och ansträngd tid sköt vi fram sista betalningsdatum till den 30 juni 2020. För er som vill betala in lagavgiften tidigare så görs detta mot vårt lagkasse-konto SEB 5203-00 699 65. Glöm inte att ange spelarens namn på inbetalningen. 
 
De som har betalat in lagavgiften är:
- Adam - Anton - August - Carlos - Dexter - Hugo - Lukas
- Melker - Oliver - Oskar - Samuel - Sixten - Svante - Thelonious
 
Hemsida
Adressen är www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. Kalendern är (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. Uppdaterad speltabell är inte längre bort än ett klick på resp.match. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 
 
Med vänlig hälsning,
Patrik 
Info 3/20 - P06.7
Hej alla!
Lite snabbt om corona-situationen…Vår ambition har varit att hantera verksamheten utifrån de instruktioner föreningschefen Peter Kleve lämnade i mars. Men då dessa inte har uppdaterats sedan Sanktan startat och att tillägg från FHM har tillkommit behöver vi på eget bevåg se över vår verksamhet med egna glasögon. 

Klubbens rekommendationer:
 • Föreningen rekommenderar egenträning istället för lagorganiserade träningar.
 • Lag har dock möjlighet att träna organiserad lagträning. Ledare har beslutsrätt om träning ska bedrivas eller inte.
 • Vid träning är det försiktighetsprincipen som gäller. Spelare eller ledare stannar hemma vid minsta symptom.
Vår tillämpning:
 • Vi värnar om lagorganiserad träning med 66% träningsnärvaro
 • Ledare har beslutsrätt om träning ska bedrivas eller inte.
 • Vid träning är det försiktighetsprincipen som gäller. Spelare eller ledare stannar hemma vid minsta symptom.
Kommer nya rekommendationer och/eller förbud som påverkar barn- och ungdomsidrott i allmänhet och vår verksamhet i synnerhet kommer detta förmedlas omgående. Fram till dess gäller vår tillämpning. Vi vill poängtera att all träning i grupp är fortsatt frivillig men på grund av seriespel kommer +66% närvaro krävas för deltagande i matchspel. 

KALENDERN
På hammarbyungdom.se under flik ”13-19 år/P2006.7” finns en uppdaterad kalender. Några ”korta bollar” är:

- 14/6, Säsongsavslutning (hela truppen förväntas närvara)

- 17/6, Matchen den 31/5 mot Aspudden är flyttad till den 17 juni. De lyckades inte samla tillräckligt många spelare helt enkelt. (Separat kallelse kommer)

- 26/6, Vår ”vänklubb” Frej har bjudit in till träningsmatch 11-11. (Separat kallelse kommer)

I övrigt är det fortsatt träning tis, tor som gäller och spelschema enligt separat utskick.

Med våra sena träningstider och med tanke på att det varit olika grader av stök i Kärrtorp och dess omgivning rekommenderar vi att spelare inte åker ensamma till eller från träning. Via chatten kan spelare bestämma samlingspunkt och samåka till träningarna. Vid avslutad träning ser vi ledare till att spelare åker i grupp.
  
SPORTSLIGT
Närvarokrav
Strax innan att Sanktan startade gick vår verksamhet på halvfart av corona-skäl. På mycket kort tid fick vi stressa igång träningarna för att förbereda spelarna. "Hallå! Det blir faktiskt premiär!" Spelarna hanterade detta bra och resultaten i serierna gick vår väg. 

I tidigt skede gick vi ut med att närvarokrav på träning inte är på samma sätt som tidigare. Detta för att inte sätta onödig press på spelare och familjer i ”Corona-tider”. Under senaste tiden har Folkhälsomyndigheten som bekant lättat upp lite på direktiven gällande barn och ungdomars idrottande. De ser positivt på att vi håller igång träningarna. Vi ser dessvärre nu effekten av vårt beslut att inte ha närvarokrav. Resultaten i Sanktanserierna har försämrats kraftigt, i takt med den låga träningsnärvaron. Träningsnärvaron ligger nu för truppen på ca 50% mot tidigare 75%. 

Vi har pratat med alla spelare om närvaron och att vi måste få upp den ordentligt. Det blir helt enkelt svårt att hävda sig i match och utvecklas när närvaron på våra två träningar (skulle vara tre utan corona) i veckan är så låg. Hade vi haft fyra träningar i veckan på 50% hade troligen situationen varit helt annan. De övriga lagen i Hammarby ligger på 65-95% i närvaro, då kan man ställa sig frågan…"varför ligger vi så långt ifrån dem?”.  De sena tiderna på tisdagarna kan inte vara orsaken, då de träningarna har högre närvaro än snittet. Eftersom alla spelare med något undantag faktiskt kommer på någon av våra träningar anser vi det rimligt att återinföra närvarokravet på 66%.

Vi ledare är medvetna om att det finns de som inte har möjlighet att närvara på den nivån av olika anledningar. Det kommer vi självklart fortsatt att beakta. Men träningsnärvaron måste öka. Vi måste helt enkelt komma upp på betydligt högre nivå vad det gäller träningsnärvaro än den vi har idag.

Träning
Våra träningar har senaste tiden handlat mycket om att genomföra speluppbyggnad med avslut, inlägg, överlappningar och väggspel. Det har varit mycket matchlika övningar. Även positionerna som respektive spelare har på match återspeglas i övningarna. På träning ser vi ledare att de flesta spelare behärskar speltekniken men att den saknas under examinationstillfället (matchen). Vi kommer därför lägga till fler tävlings- och matchmoment framöver. Vi vill helt enkelt att alla ska prestera sitt bästa…alltid! Även på träningar. Det är då vi kan lyfta oss ordentligt på match. 

Löpträningarna tycker vi har gett resultat men som med högre närvaro kan bli bättre. Bara hälften av truppen har varit där. Målsättningen för åldersgrupp 14 år är att spelaren skall klara en hel halvlek (dvs.25 minuter av tufft matchspel) utan att behöva byta. Vi är inte riktigt där.

Spelarrråd
Vi har nyligen skapat ett Spelarråd som består av lagets lagkaptener (6 st). Det är ett spännande projekt som kommer ta alltmer plats i vår verksamhet. Spelarna i laget får möjligheten att framföra sina åsikter till Spelarrådet som tar det vidare till oss ledare. Det första mötet hölls den 26/5 och där kom mycket bra idéer fram! Deras önskemål om ändringar av olika övningar kommer vi att ta med oss i fortsatt planering. På mötet belystes av dem själva just närvaron som måste bli bättre och så vår vilja. Viljan att vinna! En mycket spännande tid väntar!

ORGANISATION
Sedan förra ”Info-mailet” har Samuel de Barros Hofving valt att sluta och P06.7 är nu 29 spelare och 7 aktiva ledare. Trots sina sju till nio års fotbollspelande är spelarna nu inne i en högaktiv period där de kommer att välja väg. Någon väljer att fortsätta med fotboll, någon annan väljer en annan idrott, någon tredje väljer sitt musikinstrument och någon fjärde väljer fritid och att sluta med idrott helt och hållet. Vi ledare... i vår värld lägger vi ingen värdering i vågskålen. Det är alltid barnet som bestämmer men vi poängterar ofta att skolan kommer i första rummet och därefter utövandet av någon form av idrott/aktivitet. Som inte gärna men absolut inte alltid behöver vara fotboll.   

Nästa år, eller rättare sagt till hösten (med stundande träningsmatcher) går vi från 9-manna över till 11-manna. Därmed behöver vi förstärka truppen. Vi kommer därför ha en del gästspelare på våra träningar som helt enkelt provar om P06.7 är rätt för dem och dom för oss. Vi räknar med att ta in ca 4 nya spelare under hösten.   

ADMINISTRATION & EKONOMI
Lagavgift
På informationsmötet i höstas togs beslut om att lagavgiften för år 2020 är 1.500 kronor. Sista betalningsdatum bestämdes till den 31 mars 2020. Då vi lever i en turbulent och ansträngd tid sköt vi fram sista betalningsdatum till den 30 juni 2020. För er som vill betala in lagavgiften tidigare så görs detta mot vårt lagkasse-konto SEB 5203-00 699 65. Glöm inte att ange spelarens namn på inbetalningen. 

Hemsida
Vi fortsätter att slå ett slag för vår hemsida. Där finns gamla ”Info-mail” och både kalender å tabeller. Adressen är www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. Kalendern är (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. Uppdaterad speltabell är inte längre bort än ett klick på resp.match. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 

Med vänlig hälsning,
Patrik & Daniel
Info 2/20 - P06.7

Hej alla!

I fredags lämnade regeringen besked om förbud för sammankomster för 50 personer eller mer. I dagsläget gäller inte förbudet föreningslivet och/eller träning på barn- och ungdomsnivå. Med detta skrivet så hanterar vi vår verksamhet fortsatt utifrån de instruktioner föreningschefen Peter Kleve lämnat som direktiv. Det vill säga:

 • Föreningen rekommenderar egenträning istället för lagorganiserade träningar.
 • Lag har dock möjlighet att träna organiserad lagträning. Ledare har beslutsrätt om träning ska bedrivas eller inte.
 • Vid träning är det försiktighetsprincipen som gäller. Spelare eller ledare stannar hemma vid minsta symptom.

Kommer nya rekommendationer och/eller förbud som påverkar barn- och ungdomsidrott i allmänhet och vår verksamhet i synnerhet kommer detta förmedlas omgående. Fram till dess gäller ovanstående. Vi vill poängtera att all träning i grupp är frivillig och att inget närvarokrav finns. 

KALENDERN

Redan imorgon måndag, den 30/3, lämnar vi definitivt vintersäsongen bakom oss och går över till nya tider och träningsytor som gäller fram till slutet av oktober. 


Måndagar, kl.18.30-20.30, Gubbängens IP. Uppvärmning/löpning från kl.18:30. Löparskor på fötterna och fotbollskor, benskydd i väskan. Plantid från 19:15 till 20:30.


Onsdagar, kl.19.30-21.30, Kärrtorps IP. Uppvärmning/löpning från kl.19:30. Löparskor på fötterna och fotbollskor, benskydd i väskan. Plantid från 20:15 till 21:30.


Torsdagar, kl.18.45-20.30, Bagarmossens BP. Ingen löpning. Fotbollskor och benskydd på från start. Plantid från 19:00 till 20:30. 


Med våra sena träningstider och med tanke på att det varit olika grader av stök i Kärrtorp och dess omgivning rekommenderar vi att spelare inte åker ensamma till eller från träning. Via chatten kan spelare bestämma samlingspunkt och samåka till träningarna. Vid avslutad träning ser vi ledare till att spelare åker i grupp.

Vad det gäller uppstarten av S:t Eriks-cupen har ingen ändring meddelats...ännu. Än så länge utgår vi från det spelschema som är presenterat, vilket innebär att vi har två matcher att spela nästa söndag. Kallelse till utvalda spelare kommer inom kort.


5/4, söndag med samling kl.10.15. Div 3-match mot Saltsjöbaden, Eriksdals BP.

5/4, söndag med samling kl.13.15. Div 3-match mot Skogås-Trångsund, Eriksdals BP.


För division 2 är första matchdag bestämd till den 18:e april mot AIK.


På hammarbyungdom.se under flik ”13-19 år/P2006.7” hittar ni den information ni saknar. Bl.a finns där en uppdaterad kalender.    

 

SPORTSLIGT

I rådande situation tar vi en dag i taget. Inplanerade träningsläger, kick-off, träningsmatcher, cuper har ju alla parkerats. Förutsättningarna för att vi ska vara väl förberedda, samspelta och organiserade för Sanktan är inte de bästa. Vi tror ändå att ”grunderna” är så väl inarbetade att tröskeln inte ska bli så hög. För de spelare som utövar egenträning är fys- och konditionsträning viktigare än träning med boll. Matcherna är långa och tempot kommer vara på en nivå högre än förra året.

ORGANISATION

Catarina har meddelat att hon slutar i sin roll som Ass.tränare. Mikkel har valt att byta Hammarbylag och fortsätta sitt spel i ”rätt” åldersgrupp, dvs P.2007 och Jakob har valt att lägga fotbollsskorna på hyllan. Cattis, Mikkel och Jakob har genomfört stora insatser både på och utanför fotbollsplan och vi tackar dem alla tre, för många roliga stunder.


P06.7 är nu 30 spelare och 7 aktiva ledare.

ADMINISTRATION & EKONOMI

Spelar- och ledarkort

Sånär som på ett kort är nu alla spelar- och ledarkort utdelade. Förutom att påvisa klubbtillhörighet berättigar korten till ett antal biljetter vid utvalda A-lags matcher på Tele2. Alltid enligt separat instruktion från Kansliet.


Lagavgift

På informationsmötet i höstas togs beslut om att lagavgiften för år 2020 är 1.500 kronor. Sista betalningsdatum bestämdes till den 31 mars 2020. Då vi lever i en turbulent och ansträngd tid skjuter vi fram sista betalningsdatum till den 30 juni 2020. För er som vill betala in lagavgiften tidigare så görs detta mot vårt lagkasse-konto SEB 5203-00 699 65. Glöm inte att ange spelarens namn på inbetalningen. 


Kassabehållning

I skrivande stund har vi 81.554 kronor på kontot. Saffransförsäljningen i december genererade inte mindre än 13.000:- till lagkassan och vår tacksammhet till familjen Lidbeck för administration och logistik är stor. Tack!


Med vänlig hälsning,
Patrik     

 

 


Info 1/20 - P06.7

Hej Alla!

I väntan på ”utesäsongen” sker en hel del arbete bakom kulisserna. Förbundet planerar upp serier och matcher i Sanktan. Kansliet genomför ledarträff, utbildningar, möten och planerar för lagkasse-stödjande aktiviteter för klubbens dryga 3000 spelare. Vi själva, P06.7, försöker bit för bit tugga i oss all information och genomför våra ledarmöten å träningar som planerat. Vi arbetar fram förutsättningar för kick off och träningsmatcher. Utifrån vår verksamhetsplan rustar vi truppen för kommande utmaningar. Allt för att vi alla ska stå redo när avspark för seriespelet sker där någon gång i början av april. 

Här kommer årets första info-mail med övergripande information. 


KALENDERN

Fram till sista mars följer vår ”vinterträning” samma mönster som tidigare. Utomhusträning sker på Kärrtorp måndagar och lördagar. På torsdagar ses vi vid Eriksdal för löp- och konditionsträning och söndagar belägrar vi Sjöstadsskolans fina gymnastiksal. Vi är medvetna om att fyra träningstillfällen i veckan är påfrestande. Vi tar oss rätten att ställa in träningar med kort varsel och vi mäter inte spelarnas träningsnärvaro. En rekommendation är ändå att försöka hålla fast vid 2 träningar i veckan.  

Måndag, kl.18.15 - 20.00, Utomhusträning, Kärrtorp

Torsdag, kl.18.30 - 19.30, Fysträning, Eriksdals utegym

Lördag,  kl.09.45 - 11.30,  Utomhusträning, Kärrtorp

Söndag, kl.12.00 - 15.00 (sluttid kan tidigareläggas), Inomhusträning, Sjöstadsskolan


Nedan kalenderförda aktiviteter:

21/1 - Tisdag, kl.18.00-20.00, Spelarmöte. Teoripass och presentation av årsplan för spelarna (ej föräldrar). 

8/2 - Lördag, kl.10.00 - 18.00, Lagfotografering och efterföljande lagaktivitet till självkostnad på Supercenter (supercentersoccer.com). Kallelse med direktiv och information kommer.

7/3 - Träningsmatch, Saltsjö-Boo, 

22/3 - Träningsmatch Frej, division 2, eventuellt även div. 3

23/3 - Träningsmatch (preliminärt) Bajen F04.2 (F=flickor, 04=15-16 år) 

28-29/3 - Träningsläger/Kick off med övernattning i Rimbo

Vecka 14 (5/4) - Avspark Sanktan

Vår kalender som (nästan) alltid är uppdaterad hittar ni på följande länk: http://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=122855


SPORTSLIGT

I våra ledarmöten har vi diskuterat och beslutat hur vi vill ha det framöver. 

Precis som förra året kommer vi att spela Sanktan  i två division 3 serier och i en division 2 serie. Daniel, Per och Göran kommer i separat möte ta fram spelidé för truppen, lagen och lagdelarna och mejsla ut ett lämpligt träningsupplägg som ger oss övriga ledare den ”röda tråden”.. 

Vi kommer inte anmäla oss till någon en-dags-cup, utan hellre att vi genomför flertalet nivåanpassade träningsmatcher. Vi har många vänlag i Stockholmsområdet och ett flertal står i kö för att matcha oss. Vi planerar in speltillfällen under mars, som bäst just nu. 

I ett försök att ytterligare öka trygghet och utvecklingslust i truppen har vi beslutat att på försök rulla ut ett ”mentorsprogram”. I grova drag innebär programmet att varje ledare har ett fem-tal spelare direkt knutna till sig. Syftet är att spelaren skall hitta extra trygghet och utvecklingsglädje genom en ”naturlig” närhet till en dedikerad ledare. Ledarna å sin sida ansvarar som tidigare för utvecklingsarbetet för hela truppen men ges nu möjlighet att mer direkt känna ansvar för ett fåtal spelare och följa upp sina ”adepter”. Uppföljning sker utifrån utvecklingssamtal, 1-1 instruktioner, målsättning, förbättringsområden m.m.. Mentorskapet presenteras för spelarna på Spelarmötet den 21/1.   

Istället för vårt sedvanliga träningsläger i augusti är siktet inställt på att under senare del av höst genomföra ett träningsläger utomlands. Som ett steg i att möjliggöra detta kommer vi av kostnadsskäl slå ihop träningsläger och Kick off nu i mars.  


ORGANISATION

Vi välkomnar Lukas och Anton till P06.7. Lukas kommer närmast från Söderkamraterna och Anton som under något år valde handbollsspel är ”hemvändare” och en uppskattad lagkompis av många i truppen.

Ted och Alex har valt att ta en paus för att framöver fokusera på innebandy. 

Med dessa förändringar är vi idag 32 aktiva spelare fördelade på 8 ledare


ADMINISTRATION OCH EKONOMI

Fortsättningsvis väljer vi att kommunicera mer direkt med spelarna om vår gemensamma verksamhet. Som ett led i detta har lag 06.11s föräldrarchatt tagits bort. 

Vi har noterat att spelåret är långt, aktiviteter kostnadskrävande och att ”lagavgiften” ska räcka till mycket. Vi behöver därför ibland begära in en extra ”aktivitetsavgift” för att t.ex. täcka upp för lunch, deltagaravgift m.m.

Den 31/3 är sista inbetalningsdatum för lagavgiften a´1.500:-. Beloppet inbetalas på vårt konto SEB 5203-00 699 65. Glöm inte att ange spelarens namn.

Frågor? funderingar? Maila mig patrik.tysell@gmail.com….annars allt för nu!

/Patrik

Info 4/19 - P06.7

Hej alla,

här kommer det fjärde info-mailet för året. Under rubriken ”Organisation” adresserar vi ett prioriterat föräldråtagande. Vi är tacksamma om vi alla hanterar det så som det önskas.

KALENDERN
Höstsäsongen med Sanktan-spel och utomhusträning pågår fram till 31 oktober. I november får vi nytt träningsschema och blir tilldelad gymnastiksal för vår inomhusträning. Så länge vädret tillåter kommer vi dock försöka boka upp fotbollsplaner för alternativ eller kompletterande utomhusträning. Precis som tidigare kommer vi också boka upp stora hallar som variation till den ”vinterhall" vi blir tilldelad. Träning och matchspel framgår av kalendern på vår hemsida och i Sportadmin. Nedan redovisas aktiviteter i övrigt. 

30 aug - 1 sep, träningsläger på Roslagens stolthet Haga Bed & Breakfast, www.turistgardenhaga.se. Vi samlas i anslutning till Kanalplan kl.15.30 för att hinna äta middag som serveras kl.17.00. För de spelare som inte kan mötas upp så tidigt som kl.15.30  kommer minst en bil att rulla lite senare. Vi återkommer efter att behovet är kartlagt. Agenda och packlista enligt bifogade dokument.

15 september, mini-cup alternativt träningsmatcher. Vi har bokat Gubbängens IP och har initierat dialog med AIK, DIF, Skogås och Reymers som lämpliga sparringpartners. Vi återkommer med mer info genom sedvanlig kallelse,

30 september, samling kl.17.00 för gemensam försäljning av 50/50-lotter på Tele2 Arena. Vi avslutar med att tillsammans se A-laget dribbla bort Örebro.

7-13 oktober, föräldrabemanning av Bajenkiosken på Hammarbyhöjdens IP. Melkers pappa Daniel återkommer med mer info när vi närmar oss bemanningstillfället.

26-27 oktober, Exit Cup, 9-manna cup för halva truppen. Kallelse till berörda kommer när det närmar sig avspark.

2-3 november, Järfälla Future Cup, 9-manna cup för halva truppen. Kallelse till berörda kommer.

SPORTSLIGT
Den Sportsliga information blir kortare denna gång. Vi har ju inte genomfört så många matcher eller träningar sedan sommarlovets slut.

I vårt sommaruppehåll betonade vi vikten av att göra sommarövningarna så bra som möjligt för att bibehålla kondition och bollkontroll. Det märks att de som gjort läxan har en fördel och bra kondition. Det var glädjande att så många gjorde sina övningar.

Under Stockholm Football Cup med många matcher märkte vi att konditionen var bra hos de flesta. Men antalet avbytare var begränsat och med långa spelpass kom tröttheten, helt förståeligt. Det var ett jobbigt uttåg ur cupen för den ena halvan av truppen, då de förlorade i straffavgörande mot oss själva. Men det får ses som ett kvitto på att vi valde ut två jämna lag. Mycket högt betyg får våra grabbar då de lyckades ta sig till B-final där Bele-Barkaby blev för svåra. Grattis ALLA till den fina insatsen! 

Det är lätt att glömma bort vilken nivå laget befann sig på i våras då vi inte hade spelat någon match ihop med den sammanslagna nya truppen. Men idag kan vi konstatera att vi uppfyllt vårt uppsatta mål; det att vi ska klara av de utmaningar vi ställs inför i de båda nivåerna och bjuda motståndarna på ordentligt motstånd. Killarna kan med stolthet konstatera att de är på rätt väg och att de utvecklas massor.

De utmaningar vi nu har på planen är spelvändningar, där vi försöker skapa anfall utan alltför många ”chansbollar”. Dessa skapar bara 50/50 lägen som inte alltid förvaltas väl. Istället ska vi äga och vårda bollen hela vägen fram till motståndarens straffområde. Det kommer ställa höga krav på spelarna, vilket vi har stor förhoppning att de klarar. Speciellt med tanke på hur snabbt de utvecklas!

ORGANISATION

Mobbning, diskriminering och kränkande behandling
Tyvärr har det uppdagats att det i truppen finns spelare som uppfattar sig vara ”utanför” och kränkta. Vi ledare för dialog med berörda spelare, deras föräldrar och representant på föreningsnivå. I detta arbete har vi upprättat både individuell- och truppgemensam handlingsplan. Den gemensamma handlingsplanen är upprättad utifrån generella termer, som nu ligger på remiss hos Hammarbys trygghetsråd. Även om förändringar kan komma att ske bifogas den ej godkända Handlingsplanen  detta Info-mail då vi vill att alla "läser in sig" snarast.   

Våra 33 spelare och 8 ledare ska var å en för sig och lag-gemensamt uppleva trupptillhörigheten i P06.7 som trygg, rolig och utvecklande. Men vägen fram kan upplevas som både krokig och guppig. Dels för att vi är en väldigt stor trupp med många medlemmar. Där vi alla är lika olika. Och dels för att vi ledare inte alltid har tiden med oss för att hinna uppmärksamma nyanser i beteenden och tilltal. 

Till er som förälder vill vi ledare dock poängtera att vi utifrån kompetens, erfarenhet och föräldraskap gör vårt bästa för att driva P06.7 i rätt riktning. När vi blir varse att beteende inte går i linje med vår värdegrund, våra mål eller vår verksamhetsinriktning i övrigt, då sätter vi ned foten. Vi kommer aldrig acceptera nedlåtande jargong, mobbning, tillmälen på eller utanför fotbollsplanen i de aktiviteter som ryms inom vårt ansvarsområde. Nolltolerans helt enkelt.

I vår verksamhetsplan för 2019 presenterar vi vår målsättning och där beskriver vi också vårt strategiska värdegrundsarbete. Som förälder uppmanas du nu ta del av detta samt att gå igenom truppens handlingsplan med ditt barn.  

Under kommande träningsläger är en av aktviteterna just "attityder och betende på och utanför planen” där spelarna kommer vara delaktiga i att formulera lösningen.

Målsättning 2019:                
-       Truppen skall uppnå bättre närvarofrekvens på träningar än föregående år

-       Truppen skall deltaga i en ”övernattningscup” eller träningsläger på annan ort

-       Truppen skall deltaga i minst två cuper i närområdet 

-       Truppen skall aldrig förlora medlem på grund av bristande gemenskap, kamratskap eller respekt 
 

Vårt värdegrundsarbete:
"Värdegrundsarbetet pågår kontinuerligt i verksamheten så snart tillfälle ges eller att behov finnes. De värdeord som lyfts fram och som präglar arbetet är i nuläget Ambitionen, Gemenskapen och Respekten. Speciellt vid aktiviteter utanför tränings- och matchtillfälle hanteras alltid värdegrund/värdeord i syfte att öka ingångsvärdena i truppen. Förankringsprocessen märks till exempel under Kick-off, träningsläger, utvecklingssamtal och spelarmöten."

Vi vill understryka att de av oss; anhörig, förälder, spelare eller ledare som uppmärksammar eller blir uppmärksammade på oegentligheter, attitydsproblem eller ej acceptabelt beteende rekommenderas att ta kontakt med valfri ledare i truppen, som därefter kommer agera efter upprättad handlingsplan.  

ADMINISTRATION OCH EKONOMI

Hemsida och Facebook
Vi fortsätter att slå ett slag för vår hemsida. Där finns gamla ”Info-mail” och både kalender å tabeller. Adressen är www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. Kalendern är (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. Uppdaterad speltabell är inte längre bort än ett klick på resp.match. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 

Vår slutna föräldragrupp på Facebook 06.7 finns också där för dig. Förfrågan görs till Catarina catarinafb@hotmail.com som släpper in dig.

Lagkassa
I skrivande stund räknar vi in 79.327:- i vår gemensamma lagkassa. Träningslägret kommer dock kräva sin del (ca 45.000:-) i form av logi- och transportkostnad.

Med vänlig hälsning,

Patrik & Daniel

Info 3/19 - P06.7
Hej alla!
På söndag. Strax efter vår sista match i vårsäsongens St:Eriks-cup ställer vi fotbollsskorna på hyllan för en stund. Då får sommarlovet ta över och bjuda på vila, sol och badbralla. Räknar vi in försäsongen, så har vi från den 1 mars till den 16 juni dribblat boll genom 38 träningar, 2 dagars cupspel, 30 stycken Sanktan matcher, 3 ledarmöten, en lagfotografering, ett heldagsbesök på Bosön med träningsmatcher mot både AIK och Djurgården. Där emellan smashade vi oss igenom en kick off i rackethallen med avslutande studie av Futsal-fotboll i Eriksdalshallen. En händelserik säsong men där vi inte hunnit allt som planerats för. Vi ligger efter med utvecklingssamtalen. Dessa återupptas så snart höstsäsongen har startat. Vi kommer inte kunna genomföra träningsläger i augusti som tidigare annonserats. Dels är vi anmälda till Stockholm Fotboll cup (1-4 aug) och dels startar St:Eriks-cupen så mycket tidigare än tidigare år. Redan den andra helgen i augusti börjar matchspelet igen. Därmed är augustis helger fullbokade. Vi får därför helt enkelt följa i Sanktans kölvatten och planera in en aktivitet vid ett senare tillfälle. 
 
KALENDERN
 
12 juni, sista träningstillfället innan sommaruppehållet
 
15-16 juni, vår sista matchhelg innan sommaruppehållet
 
17 juni - 30 juli, sommaruppehåll (med hemläxa enligt nedan)
 
31 juli, kl.18:20, Kärrtorp, extrainsatt träning efter sommaruppehåll. Ett uppsamlingsheat inför Sthlm football cup
 
1 - 4 augusti, Sthlm Football cup. Detaljerat aktivitetsprogram kommer när spelschema presenteras från arrangören (ytterligare info på https://stockholmfootballcup.com).
 
5 augusti, Kl.17:05 - 19:00, Ordinarie träning startar. Måndagar och onsdagar (18:20-20:15) fortsätter att gälla som träningstid fram till den 30 oktober.
 
8 augusti, kl.18:00-19:15, extra löpträning med avslutande fotbollsmatch återupptas. Som nu planerats genomförs dessa träningstillfällen varje torsdag under augusti månad. 
 
10 augusti, Första matcherna i Sanktan. Dessvärre har vi tre matcher samma dag, som dessutom går i varandra. Vi rådgör just nu med motståndarlag om matchflytt och får återkomma med ändrade och korrekta uppgifter i kommande kallelser.
 
30 - 31 augusti, Preliminärt är det planerat för övernattning på annan ort. Mer info kommer.
 
7-13 oktober, föräldrabemanning av Bajenkiosken på Hammarbyhöjdens IP
 
I kallelser och mail framgår alltid vad som gäller. Håll er gärna uppdaterade på kalendern på vår hemsida, www.hammarbyungdom.se under flik ”P2006-7”.
 
 
ORGANISATION

I augusti blir vi en fler. Då välkomnar vi en nygammal lagmedlem. Dylan Jonsson. Dylan som har varit med oss sedan start har prövat Söderkamraterna en tid och väljer nu att komma tillbaka. 
 
Med Dylan ombord består truppen av 33 spelare och 8 aktiva ledare. 
 
SPORTSLIGT

Utveckling
Tiden går fort och vårsäsongens Sanktan serier är strax tillända, träningarna likaså. Vi satte tidigare ett krav på en träningsnärvaro på 66% och i skrivande stund ligger vi på knappt 70% vilket är imponerande med en trupp på 32 spelare! Stort beröm till alla i laget att de orkat kämpa ”ända in i kaklet”. Den kommande ledigheten är välbehövlig då det varit mycket aktiviteter senaste tiden.

Individuellt ser vi många som har tagit stora kliv på vårsäsongen vilket är roligt! Däremot är utvecklingstakten spelarna sinsemellan olika vilket inte är konstigt i denna ålder. Flera närmar sig puberteten och är då ofta snabbare och starkare medan andra behöver lite mer tid på sig att nå samma utvecklingsnivå och vi tänker inte stressa dem! De som behöver mer tid på sig ska få det och känna sig trygga i sin miljö. Något annat som utvecklas olika är den mentala delen. Flera börjar ta för sig ordentligt i och utanför planen och det bara på ett positivt sätt! Flera vill till exempel vara lagkapten för att vara en förebild och det är fantastiskt att se era killar utvecklas som människor i den sociala miljön. Vi upplever vi har något fantastiskt på gång med vårt lag där vi ser den fina sammanhållningen!

Vi har i tidigare brev beskrivit att konditionen måste vi prioritera då den var mycket dålig hos flera. Detta ser vi verkligen har förbättrats! Vi märker att sista perioden på matcherna förlorar vi mycket sällan, vi vinner nästan alltid dessa perioder. Vi fortsätter kämpa i samma takt hela matchen igenom och då blir konditionen på slutet ofta avgörande. Utöver detta har vi sedan kickoffen arbetat mycket med inställningen under matcherna att alltid ge allt. Detta i kombination blir ibland väldigt lyckat, men ibland faller vi mentalt ihop lite för snabbt vilket vi får fortsätta att jobba på.

Spelet på planen individuellt ser vi att spelarna fortsätter att vara bekväma med boll under press vilket känns bra! Det är inte lika ofta vi sparkar bort en boll förhastat. Många vågar utmana motståndare med boll och försöker göra något kreativt vilket är jättebra. Arbetet parvis mellan varandra har förståeligt nog blivit än bättre nu när de har lärt sig känna varandra då vi spelat ganska många matcher ihop. Däremot har vi fortfarande mycket att lära när det gäller att anpassa oss efter planens storlek. Ni har säkert sett att vi lockas av att spela på hela Eriksdals BP då vi kan lägga bollar på ytorna och ta rejäla löpningar. Däremot har vi svårt att bredda spelet ordentligt och straffa motståndarna genom att dra isär deras försvar. Vi går alltför ofta genom mitten vid anfall. När vi spelar på de små planerna blir kravet mycket högre på de tekniska kunskaperna och vid tillfällen då det inte fungerar blir vi ofta sårbara. Det syns tydligt att våra spelare är mer bekväma med stora ytor.

Vårt mål tidigare var att utvecklingskurvan ska vara så pass brant att vi i augusti-september ska kunna erbjuda alla våra motståndare ordentligt motstånd i respektive division. I division 2 och 3 ska vi med stolthet säga att vi har lag som klarar de utmaningar vi ställs inför! Vid säsongens ”halvtidsvila” är vi ledare väldigt glada över den utvecklingskurva killarna visat upp och ser mycket positivt på framtiden och hösten kommer bli jätteintressant.

Vi har sommarlov från den 17 juni till slutet av juli. Men vi vill gärna att fotbollen tas fram under denna period så de inte tappar för mycket under ledigheten. Därför har vi gett ut en hemläxa i form av ”Sänka skepp”. Hjälp gärna era killar med dessa uppgifter så kommer de laddade till omstarten av Sanktan.

 
ADMINISTRATION OCH EKONOMI
 
Hemsida och Facebook
Vi fortsätter att slå ett slag för vår hemsida. Där finns gamla ”Info-mail” och både kalender å tabeller. Adressen är www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. Kalendern är (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. Uppdaterad speltabell är inte längre bort än ett klick på resp.match. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 
 
Vår slutna föräldragrupp på Facebook 06.7 finns också där för dig. Förfrågan görs till Catarina catarinafb@hotmail.com som släpper in dig.
 
Lagkassa
I skrivande stund räknar vi in 99.718:- i vår lagkassa, varav 59.500:- är sponsortillskott. I ett gemensamt beslut av lag 06.12s föräldrar har 39.500:- i ej nyttjade sponsormedel överlåtits från 06.12s lagkassa till 06.7s lagkassa. Dessa pengar är vikta för kommande ”teambuilding-aktiviteter". Resterande 20.000:- är sponsortillskott i samband med inköpet av våra nya matchtröjor. Alla vi i P06.7 visar vår uppskattning till Di Luca & Di Luca och Kilpatrick Townsend. I mataffären vet vi alltid att det bästa stavas Zeta och när vi behöver affärsjuridisk rådgivning vet vi vem att kontakta. Tack!
 
ÖVRIGT

Bajenkiosken
I förra ”Info-mailet” flaggades för behov av ”kioskvärd”, då vi har tilldelats ansvar för Bajenkiosken på Hammarbyhöjden under perioden 7 - 13 oktober. Alla ni som "duckat" frågan…ni kan pusta ut. Alla ni som inte hunnit svara…tiden har runnit ifrån er. Melkers Pappa Daniel har tagit flaggan. Schemaläggning av föräldrar och spelare samt mer info kommer när vi närmar oss. 

Kioskvärd för nästa år? Ja, då blir det någon annan. 
 
Med vänlig hälsning
Patrik och Daniel
Info 2/19 - P06.7

Hej Alla!

Så här inför säsongsupptakten är det lite rörigt i Bajenland och mycket information som kommer till oss. Jag har försökt filtrera men ändå växer info-mailet i antalet bokstäver och det blir mycket att läsa. Vi hoppas ändå att ni tar er ända ned till sista raden. Det finns viktigt innehåll att ta till sig.


Vintersäsongen är snart över och i vanlig ordning börjar utomhussäsongen den 1 april och pågår fram till den 29 oktober. Just i skrivande stund har vi blivit tilldelade både yta och tider. Nu behöver vi ledare testa träningsschemat mot våra egna arbetskalendrar och kanske att det kan ske någon förändring. Fram till att annat meddelas utgår vi ändå från tilldelade tider som är måndag kl.17.45 – 19.00 och onsdag kl.19.00 – 20.15, vid båda tillfällena ses vi på Kärrtorps IP. Samlingstid kommer alltid att vara 40 minuter innan ordinarieträning, dvs kl.17.05 resp. kl.18.20. Skälet till detta är att plantiden är så pass värdefull att vi väljer att förlägga uppvärmning, teori och fysträning innan ordinarie träningstid.


Apropå fysträning så är behovet stort i truppen. På senaste ledarmötet beslöt vi därför att införa ytterligare ett träningspass utöver de två vi redan har. Fokus är då på konditionsträning och snabbhetsträning under ledning av Magnus J. När beslutet togs visste vi ju inte om utomhussäsongens schema, utan vi valde onsdag kl.18.00 som extra träningsdag. Här kommer vi nu att få tänka om. Men det är inget som hindrar att vi startar igång lite försiktigt redan nu.


Under de veckor som är kvar av mars månad kommer vi fortsatt att bevaka lediga stora hallar och boka upp oss för extraträning när tillfälle ges. Vi kommer också söka plantider för träningsmatcher. Det kan därför ibland bli lite ”hattigt” och kallelser kan gå ut med kort framförhållning. Vi hoppas på förståelse då det för alla är roligare och mer träningseffektivt att bolla runt i stora hallar än i Hökarängens lilla sal.


Vi har anmält oss till två cuper och vi söker just nu ”sparringpartners” till träningsmatcher under mars/april. Den smala sektorn är tillgång till fotbollsplaner. Information och kallelser kommer vart efter.


Schema för seriespelet i Sanktan är på gång att sätta sig. I år kan vi inte som tidigare schemalägga spelarnas matchdeltagande över hela säsongen. Vi kommer istället att skicka ut en ”rullande” 4-veckors planering. Dels kommer det med kort framförhållning ske spelar-rotation mellan nivåerna och dels har avvikelserna historiskt varit stora mot det fastställda schemat. Nytt för i år är också att laguppställningen skall registreras hos förbundet inför varje match. Det innebär extra noggrannhet vid kallelsehanteringen och att vi inte längre kan fylla på med ”ej kallad spelare” vid plötslig frånvaro.


KALENDERN
13 mars, kl.18.00Fysträning med samling vid Eriksdals IP. Därefter onsdagar mars månad ut.

23 mars, kl.09.30Lagfotografering, Tele 2 Arena enligt kallelse (Glöm inte påskriven ”påseendeblankett”)

31 mars, ”Kick off”. Uppstart inför utomhusträning och Sanktan-spel i Enskede Racketthall enligt kommande kallelse

3 april, Utomhussäsongen startar. Samling vid Kärrtorps IP kl.17.05 (om inte annat meddelas)

6 april, Eventuellt vår första Sanktan-match.

1 maj, Deli Italia Cup (mer info på http://www.procup.se/cup/32639.htm

1-4 augusti, Stockholm Football Cup (mer info på https://stockholmfootballcup.com)

16-18 augusti, PRELIMINÄRT, Träningsläger (beroende på Sanktan-matcher, skolstart m.m.)

I kallelser och mail framgår alltid vad som gäller. Håll er gärna uppdaterade på kalendern på vår hemsida, www.hammarbyungdom.se under flik ”P2006-7”.


ORGANISATION 
Vi är idag Hammarbys största trupp i åldersgruppen och kan räkna in 33 spelare och 8 ledare. Vilket är nära det optimala när vi nu ska spela tre divisioner i Sanktan och träna tre dagar i veckan.


Rei Yamashita Rüsterhar valt att gå över till P06.5 för att möta nya utmaningar. Vi önskar Rei lycka till och är många som tackar för alla roliga år vi haft tillsammans. En stor varm kram tillfaller också Reis pappa, Hashim som fram till att vi blev 06.7 tränat och format 06.12-grabbarna till vad de är idag.

Två spelare från Söderkamraterna har provspelat för oss. Vi erbjuder minst en av dem plats i laget inom kort.


På ledarsidan kommer vi balansera arbetsinsatsen genom att Per, Magnus E, Göran och Daniel är huvudansvarig ledare vid matchspel (match-coachning). Patrik, Catarina, Hasse och Magnus J stöttar när och då det behövs.


Daniel är huvudtränare med stöd från Per. Catarina, Magnus E, Hasse och Patrik agerar hjälptränare. Göran ansvarar för målvaktsträningen och Magnus J för löpning och fysträning en gång i veckan med start nu på onsdag den 13/3 kl.18.00.


SPORTSLIGT
Träning
Vi kommer fram till premiären av Sanktan fokusera lite mer på kondition än vad vi tänkt oss från början i och med att vädret har ställt till det lite i planeringen. Vi kommer som tidigare beskrivit att lägga in ett extra träningspass som enbart är avsatt för kondition och fys samt knäkontroll. Vi räknar med att dessa tre träningar i veckan kommer öka vår kondition, fart och styrka. För att underlätta att kunna ta snabbare steg i utvecklingen kommer ett värdegrundsord fortsätta att sätta prägel på våra träningar och det är ”Ambitionen”. Vi pratar mycket med spelarna att alla ska ta ansvar för att visa att man vill träna när man väl är på planen och det har alla anammat bra!


På våra ordinarie träningar kommer vi att genomföra övningar som är mer matchlika än de tekniska moment vi fokuserat på under försäsongen inomhus. Vi ser att de övningar som innebär snabbare bolltransport har gett bra resultat och detta kommer vi att fortsätta att utveckla. Med ett snabbare spel kommer lagets utveckling i de inplanerade omställningsövningarna på större ytor bli intressant att följa. Andra övningar vi satsar på är ”avslut på mål” och ”hålla bollen inom laget under press”. 

Den mest utsatta positionen på planen har våra sex målvakter som får en trygg utbildning med hög kvalitet under Görans försorg. Det är oftast tre alternerande spelare som får full uppmärksamhet under målvaktsövningarna som fortsätter framöver.


Det är nu mindre än 1 månad kvar till premiären och det är därför önskvärt att träningsnärvaron ökar till minst två av tre träningar enligt tidigare utskickad information.


ST:Eriks cupen
Nu när spelarna gått in i åldersgrupp 13 blir cupspelet i Sanktan lite annorlunda. Bland annat är det spel i division med tabell som gäller. Laguppställningen skall registreras hos fotbollsförbundet och vara domaren tillhanda en timma innan avspark. På gott och ont börjar fotbollslivet bli liksom lite mer på riktigt nu. Nya regler börjar också att gälla. Vi spelar 3 x 25 minuter och på de fotbollsplaner där det är omritat på plan så kommer vi spela på mindre 9-manna ytor än förra året. Det innebär fullt tempo i 75 minuter och mer bolltouch. Bland annat därför blir löpträning en viktig parameter för oss.


Daniel ansvarar för laguttagning till matchspel. Spelarna kommer ges möjlighet att rotera mellan de tre divisionerna men det kommer vara tydligt att man tillhör ett lag och en division.Tyvärr kommer det inte att kunna lämnas ut en säsongsplanering som gjorts tidigare. Information delges enligt principen ”rullande fyra-veckor”.


Samverkanslag
Intresset hos både föräldrar och spelare har varit oväntat stort för Samverkanslagets resa till Korfu, vilket är kul. Vi har 7-8 killar som är anmälda. För oss ledare är det dock oklart hur Samverkanslagets träningar och matchningar ska fungera framgent i praktiken. Vi behöver helt enkelt få mer information. Fram till att vi vet mer har vi i ledarstaben beslutat att lägga Samverkanslaget åt sidan. De får kontakta oss, informera och tydliggöra sina behov. Risken är annars att vi ledare i 06.7 skapar friktion i någon annans ärende.


ADMINISTRATION OCH EKONOMI

Lagfotografering
Alla spelare har fått eller kommer att få ”påseendeblankett” att fylla i inför lagfotograferingen den 23 mars. Följ upp att så skett hemma. För att underlätta och snabba på fotograferingsprocessen är det viktigt att blanketten är ifylld i förväg men framförallt att vi vårdnadshavare har signerat blanketten. Varför Express-bild nöjer sig med bara en vårdnadshavares autograf kan jag inte svara på. Tanken deras är väl ändå att blanketten ska stödja GDPR. Jag påminner innan fotograferingstillfället om att blanketten ska med. Ifylld.


Spridning av spelarbilder
För att t.ex. få en mer levande hemsida lägger vi ibland upp lagbilder, spelarbilder för allmän tillgång. Alla ska redan ha fyllt i ett intyg för ”Ungdomsregistrering” utfärdat av Svenska Fotbollsförbundet. Intyget förvaras idag på Hammarbys kansli. I och med signerat intyg har vi som vårdnadshavare givit samtycke till namnpublicering i olika sammanhang. Frågan om spridning av fotografi tas däremot inte upp. Är detta känsligt för någon eller inte önskvärt överhuvudtaget behöver vi få information om det per omgående. Maila patrik.tysell@gmail.com.


Lagavgift
Den 31 mars är sista inbetalningsdatum för ”Lagavgiften” a’ 1 500:-/spelare. Avgiften insättes på P06.7s lagkonto 5203-00 699 65 (SEB). Notera spelarens namn i mottagarfältet.  


ÖVRIGT

Bajenkiosken
Som ett brev på posten kom det då…det vi annonserade om på föräldramötet. Det att vi förväntas ta försäljningsansvaret i Bajenkiosken på Hammarbyhöjdens IP under en vecka. Vi har nu blivit tilldelade vecka 41, dvs den 7 - 13 oktober.Daniel Engström på kansliet bygger nu organisationen kring Bajenkiosken och som ett led i detta ska vi snarast utse en kontaktperson, en Kioskvärd. Värden ska samarbeta med Daniel kring vår bemanningsvecka. Det innefattar nyckelhantering, rutinbeskrivning och bemanningsschema. Inget mer än det. Vi ska vara minst en vuxen och en spelare på plats vid alla öppna tillfällen på vardagar och minst två vuxna på helger. Alla spelare är tillgängliga och ska schemaläggas. Vi ser helst att ledarstaben får stå utanför schemaläggning så vi kan fokusera på fotbollen.

Det ingår ingen tidsödande redovisning av pengar då det inte finns kontanthantering, utan Kort- och Swish är de betalmöjligheter som finns. Alla inköp kommer dessutom att skötas av Daniel Engström. I det stora hela en inte alltför betungande uppgift som genererar finfina pengar till laget. Då årets bokslut är klart kommer vi nämligen att få ersättning från klubben. Ersättningen baseras på 50% av årets nettovinst delat på antalet säljande lag. Under 2018 så gav en veckas kioskbemanning strax över 4.800 kr till involverade lag.

Öppettider:
Måndag - Torsdag 16.30-20.00 (träningstid)
Fredag 16.30-19.00 (träningstid)
Lördag 08.00-16.00 (Bajenligans matcher 6-7 åringar)
Söndag 08.00-17.30 (S:t Erikscupens matcher 8-9 åringar)

Vi vill nu att en förälder räcker upp handen och tar på sig att agera kioskvärd och vara kontaktpersonen mot Daniel Engström. Känner du att du vill avlasta oss ledare och bidra till laget så hör av dig till mig patrik.tysell@gmail.com innan 31 mars. Saknas frivillig blir vi tvingade att hitta en kreativ lösning, läs ”vi lottar fram ansvarig”.


Matchställ/Sponsor tribute
Beställningen är nu skickad till Intersport och om ett par veckor (i samband med lagfotograferingen) har vi förhoppningsvis nya fina matchtröjor. Tack alla för en god genomförd (pr)övning och inte minst…Tack till vår sponsor Kilpatrick Townsend.Genom Frans pappa Nicklas gör Kilpatrick Townsend det möjligt för oss att inhandla två uppsättningar matchtröjor till alla. Med detta når vi en enhetlighet och har supersnygga tröjor för såväl hemma- som bortamatch.

Kilpatrick Townsend är den enda affärsjuridiska advokatbyrån du behöver. Kilpatrick Townsend erbjuder all juridisk rådgivning som kan behövas för ett företags verksamhet, inte minst tvistelösning. Vi alla i P06.7 visar vår uppskattning och vid behov tas alltid kontakt med Kilpatrick Townsend före någon annan. Och naturligtvis tipsar vi vår omgivning som är i behov av affärsjuridisk rådgivning.


Hemsida och Facebook
Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. På hemsidan samlas också information och lagbilder. Vår slutna föräldragrupp på Facebook 06.7 finns också där för dig. Förfrågan görs till Catarina catarinafb@hotmail.com som släpper in dig.


Med vänlig hälsning
Patrik och Daniel

 

Info 3/19 - P06.7
Hej alla!
På söndag. Strax efter vår sista match i vårsäsongens St:Eriks-cup ställer vi fotbollsskorna på hyllan för en stund. Då får sommarlovet ta över och bjuda på vila, sol och badbralla. Räknar vi in försäsongen, så har vi från den 1 mars till den 16 juni dribblat boll genom 38 träningar, 2 dagars cupspel, 30 stycken Sanktan matcher, 3 ledarmöten, en lagfotografering, ett heldagsbesök på Bosön med träningsmatcher mot både AIK och Djurgården. Där emellan smashade vi oss igenom en kick off i rackethallen med avslutande studie av Futsal-fotboll i Eriksdalshallen. En händelserik säsong men där vi inte hunnit allt som planerats för. Vi ligger efter med utvecklingssamtalen. Dessa återupptas så snart höstsäsongen har startat. Vi kommer inte kunna genomföra träningsläger i augusti som tidigare annonserats. Dels är vi anmälda till Stockholm Fotboll cup (1-4 aug) och dels startar St:Eriks-cupen så mycket tidigare än tidigare år. Redan den andra helgen i augusti börjar matchspelet igen. Därmed är augustis helger fullbokade. Vi får därför helt enkelt följa i Sanktans kölvatten och planera in en aktivitet vid ett senare tillfälle. 
 
KALENDERN
 
12 juni, sista träningstillfället innan sommaruppehållet
 
15-16 juni, vår sista matchhelg innan sommaruppehållet
 
17 juni - 30 juli, sommaruppehåll (med hemläxa enligt nedan)
 
31 juli, kl.18:20, Kärrtorp, extrainsatt träning efter sommaruppehåll. Ett uppsamlingsheat inför Sthlm football cup
 
1 - 4 augusti, Sthlm Football cup. Detaljerat aktivitetsprogram kommer när spelschema presenteras från arrangören (ytterligare info på https://stockholmfootballcup.com).
 
5 augusti, Kl.17:05 - 19:00, Ordinarie träning startar. Måndagar och onsdagar (18:20-20:15) fortsätter att gälla som träningstid fram till den 30 oktober.
 
8 augusti, kl.18:00-19:15, extra löpträning med avslutande fotbollsmatch återupptas. Som nu planerats genomförs dessa träningstillfällen varje torsdag under augusti månad. 
 
10 augusti, Första matcherna i Sanktan. Dessvärre har vi tre matcher samma dag, som dessutom går i varandra. Vi rådgör just nu med motståndarlag om matchflytt och får återkomma med ändrade och korrekta uppgifter i kommande kallelser.
 
30 - 31 augusti, Preliminärt är det planerat för övernattning på annan ort. Mer info kommer.
 
7-13 oktober, föräldrabemanning av Bajenkiosken på Hammarbyhöjdens IP
 
I kallelser och mail framgår alltid vad som gäller. Håll er gärna uppdaterade på kalendern på vår hemsida, www.hammarbyungdom.se under flik ”P2006-7”.
 
 
ORGANISATION

I augusti blir vi en fler. Då välkomnar vi en nygammal lagmedlem. Dylan Jonsson. Dylan som har varit med oss sedan start har prövat Söderkamraterna en tid och väljer nu att komma tillbaka. 
 
Med Dylan ombord består truppen av 33 spelare och 8 aktiva ledare. 
 
SPORTSLIGT

Utveckling
Tiden går fort och vårsäsongens Sanktan serier är strax tillända, träningarna likaså. Vi satte tidigare ett krav på en träningsnärvaro på 66% och i skrivande stund ligger vi på knappt 70% vilket är imponerande med en trupp på 32 spelare! Stort beröm till alla i laget att de orkat kämpa ”ända in i kaklet”. Den kommande ledigheten är välbehövlig då det varit mycket aktiviteter senaste tiden.

Individuellt ser vi många som har tagit stora kliv på vårsäsongen vilket är roligt! Däremot är utvecklingstakten spelarna sinsemellan olika vilket inte är konstigt i denna ålder. Flera närmar sig puberteten och är då ofta snabbare och starkare medan andra behöver lite mer tid på sig att nå samma utvecklingsnivå och vi tänker inte stressa dem! De som behöver mer tid på sig ska få det och känna sig trygga i sin miljö. Något annat som utvecklas olika är den mentala delen. Flera börjar ta för sig ordentligt i och utanför planen och det bara på ett positivt sätt! Flera vill till exempel vara lagkapten för att vara en förebild och det är fantastiskt att se era killar utvecklas som människor i den sociala miljön. Vi upplever vi har något fantastiskt på gång med vårt lag där vi ser den fina sammanhållningen!

Vi har i tidigare brev beskrivit att konditionen måste vi prioritera då den var mycket dålig hos flera. Detta ser vi verkligen har förbättrats! Vi märker att sista perioden på matcherna förlorar vi mycket sällan, vi vinner nästan alltid dessa perioder. Vi fortsätter kämpa i samma takt hela matchen igenom och då blir konditionen på slutet ofta avgörande. Utöver detta har vi sedan kickoffen arbetat mycket med inställningen under matcherna att alltid ge allt. Detta i kombination blir ibland väldigt lyckat, men ibland faller vi mentalt ihop lite för snabbt vilket vi får fortsätta att jobba på.

Spelet på planen individuellt ser vi att spelarna fortsätter att vara bekväma med boll under press vilket känns bra! Det är inte lika ofta vi sparkar bort en boll förhastat. Många vågar utmana motståndare med boll och försöker göra något kreativt vilket är jättebra. Arbetet parvis mellan varandra har förståeligt nog blivit än bättre nu när de har lärt sig känna varandra då vi spelat ganska många matcher ihop. Däremot har vi fortfarande mycket att lära när det gäller att anpassa oss efter planens storlek. Ni har säkert sett att vi lockas av att spela på hela Eriksdals BP då vi kan lägga bollar på ytorna och ta rejäla löpningar. Däremot har vi svårt att bredda spelet ordentligt och straffa motståndarna genom att dra isär deras försvar. Vi går alltför ofta genom mitten vid anfall. När vi spelar på de små planerna blir kravet mycket högre på de tekniska kunskaperna och vid tillfällen då det inte fungerar blir vi ofta sårbara. Det syns tydligt att våra spelare är mer bekväma med stora ytor.

Vårt mål tidigare var att utvecklingskurvan ska vara så pass brant att vi i augusti-september ska kunna erbjuda alla våra motståndare ordentligt motstånd i respektive division. I division 2 och 3 ska vi med stolthet säga att vi har lag som klarar de utmaningar vi ställs inför! Vid säsongens ”halvtidsvila” är vi ledare väldigt glada över den utvecklingskurva killarna visat upp och ser mycket positivt på framtiden och hösten kommer bli jätteintressant.

Vi har sommarlov från den 17 juni till slutet av juli. Men vi vill gärna att fotbollen tas fram under denna period så de inte tappar för mycket under ledigheten. Därför har vi gett ut en hemläxa i form av ”Sänka skepp”. Hjälp gärna era killar med dessa uppgifter så kommer de laddade till omstarten av Sanktan.

 
ADMINISTRATION OCH EKONOMI
 
Hemsida och Facebook
Vi fortsätter att slå ett slag för vår hemsida. Där finns gamla ”Info-mail” och både kalender å tabeller. Adressen är www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. Kalendern är (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. Uppdaterad speltabell är inte längre bort än ett klick på resp.match. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 
 
Vår slutna föräldragrupp på Facebook 06.7 finns också där för dig. Förfrågan görs till Catarina catarinafb@hotmail.com som släpper in dig.
 
Lagkassa
I skrivande stund räknar vi in 99.718:- i vår lagkassa, varav 59.500:- är sponsortillskott. I ett gemensamt beslut av lag 06.12s föräldrar har 39.500:- i ej nyttjade sponsormedel överlåtits från 06.12s lagkassa till 06.7s lagkassa. Dessa pengar är vikta för kommande ”teambuilding-aktiviteter". Resterande 20.000:- är sponsortillskott i samband med inköpet av våra nya matchtröjor. Alla vi i P06.7 visar vår uppskattning till Di Luca & Di Luca och Kilpatrick Townsend. I mataffären vet vi alltid att det bästa stavas Zeta och när vi behöver affärsjuridisk rådgivning vet vi vem att kontakta. Tack!
 
ÖVRIGT

Bajenkiosken
I förra ”Info-mailet” flaggades för behov av ”kioskvärd”, då vi har tilldelats ansvar för Bajenkiosken på Hammarbyhöjden under perioden 7 - 13 oktober. Alla ni som "duckat" frågan…ni kan pusta ut. Alla ni som inte hunnit svara…tiden har runnit ifrån er. Melkers Pappa Daniel har tagit flaggan. Schemaläggning av föräldrar och spelare samt mer info kommer när vi närmar oss. 

Kioskvärd för nästa år? Ja, då blir det någon annan. 
 
Med vänlig hälsning
Patrik och Daniel
Info 1/19 - P06.7

Hej Alla!

Här kommer årets första info-mail.

KALENDERN
Vi fortsätter med inomhusträning på söndagar (13.00-15.00) och tränar utomhus måndagar (18.15-20.00). Den senare aktiviteten under förutsättning att vädret tillåter. Vi kommer att bevaka eventuellt lediga stora hallar och bokar upp dem för extraträning när tillfälle ges. Det kan därför bli så att söndagens träning någon gång flyttas i tid och plats till förmån för större hall. 

I kallelser och mail framgår alltid vad som gäller. Håll er gärna uppdaterade på kalendern på vår hemsida, www.hammarbyungdom.se under flik ”P2006-7”. Vinterträningen pågår fram till 31 mars.

I övrigt bollas och planeras det för cupspel, träningsmatcher och andra aktiviteter men inget är ännu fastställt.  

16 december, sista ordinarie inomhusträning innan julovet

17 december, sista ordinarie utomhusträning innan julovet

18 december - 6 januari, juluppehåll från ordinarie träning

7 januari, första ordinarie utomhusträning efter juluppehållet

12 januari, (kl.15-17) extraträning i Västertorpshallen

13 januari, första ordinarie inomhusträning efter juluppehållet

ORGANISATION 
Samträningen mellan lag 7 och lag 13 har fallit väl ut. Det har därför beslutats att alla spelare i lag 13 erbjuds möjlighet att få fortsätta spela fotboll med lag 7. Beslutet blev enkelt att ta då inga andra alternativ har erbjudits från Hammarby. 

Det innebär att Lag 7 vid inräkningen den 1 februari 2019 kommer vara en trupp om kanske 34 spelare och 8 ledare. Då vi kommer att spela tre serier (medel, medel, svår) i Sanktan nästa år och också bidra med spelare till ett s.k. samverkanslag (mer om det nedan). behöver ingen vara orolig för att få för lite speltid pga för stor trupp.  


Vi passar på att hälsa Gabriel Konstantinidis välkommen både till klubben och till oss i lag 07. Gabriel som närmast kommer från Enskede IK provtränade och körde parkour med oss i våras.


Lite tidigt att säga adjö kanske, men tiden går så fort och snart flyttar Elliot Fulton till USA. Vi håller ihop in i det sista och får krama om varandra när vi ses!


SPORTSLIGT
Träning
Efter sommaruppehållet har vi jobbat mycket med de tekniska detaljerna. Många övningar har därför haft inslag av sådana moment. Generellt sätt har vi under en längre tid haft utmaningen att höja tempot i vårt spel både med och utan boll och noterat under tidens gång att det är just teknik som vi legat efter i. För att kunna höja tempot har vi identifierat andra områden som behöver förbättras däribland konditionen. Löpträningen är något vi har jobbat länge med och känner att det gett ett gott resultat! Detta fick vi kvitto på i slutet av Sanktan där vi ofta jobbade oss ikapp i slutet av matcherna tack vare en starkare kondition. Kondition är en färskvara därför kommer vi att fortsätta med löpning inför varje träning. I samband med det arbetar vi med knäkontroll för att ge spelarna det bästa förutsättningarna för att undvika skador och förslitningar.


Nu när vi också tränar inomhus blir teknik viktig del i träningarna. Dels pga små ytor i våra hallar men också för att Futsal innehåller mer teknik och annorlunda sådan jämfört med utomhusfotbollen. De bitar vi fokuserar mest på just nu inom teknik är bla att fullända kontrollen över bollen i s.k. ”1000-touch”-övningar där antalet beröringar på boll ska vara så många som möjligt under ett träningspass samt att kunna göra snabbare riktningsförändringar med boll i olika vändningsövningar. I flera av dessa övningar uppstår många 1-mot-1 situationer som är nödvändiga att man som spelare kan hantera och det i sig bidrar till en teknisk utveckling. 


Ett annat område vi arbetar med är hur vi motoriskt använder kroppen på planen vid olika situationer som t e x försvararbetet. Spelet på planen går allt snabbare ju äldre de blir och då är det viktigt med de små detaljerna som hur vi arbetar med fötterna, överkroppen och blicken mm. Att använda blicken och göra sig medveten om vad som faktiskt sker och vad som troligen kommer att ske på planen blir även det allt viktigare. Vi har under hösten jobbat ganska hårt med att man ska försöka kunna läsa spelet och det tycker vi har gett resultat på senare tid vilket är glädjande! 


Vi kommer fram till Sanktan börjar fortsätta med övningar för kondition och koordination, teknik, spelförståelse och 1-mot-1 situationer. Vi har en unik resurs i vårt lag i form av en målvaktstränare. Görans arbete ger trygghet och självförtroende hos alla våra målvakter vars utveckling vi alla glatt oss åt under flertalet matcher. Görans fina arbete kommer även det att fortsätta som en stående punkt i vår träningsstrategi.  


Samverkanslag
På initiativ från Hammarby har ett samverkanslag upprättats i åldersgrupp 06. Samverkanslaget syftar till att ett urval av spelare från alla P06-lag ges möjlighet att träffas över gränserna, lära känna varandra och träna/spela tillsammans. Urvalet baseras på ambition och hög träningsvilja och innebär en extra träningsdag i veckan under ledning av två Hammarbytränare, Dimitris och Patrik. 

Samverkanslaget kommer spela 11-mannafotboll i nivå svår och deltaga i cuper samt genomföra träningsmatcher. Vårt lags aktiviteter, träningar och matcher kommer alltid prioriteras före Samverkanslagets och ingen spelare kommer behöva känna sig tvingad till ett eventuellt deltagande. I mellandagarna kommer ett par spelare från oss att spela tillsammans med Samverkanslaget i ST-cupen och den 27:e januari kommer 8-10 spelare få möjlighet att spela futsalmatch mot Reimers. 


ADMINISTRATION

Kallelser
Vi saknar tyvärr ofta svar från flertalet spelare inför varje träning, därför en repetition kring våra kallelserutiner: 

 • Kallelser är tränarnas planeringsverktyg. Svara på dessa. I tid. Tack!
 • Respektera den tid för samling som anges i kallelsen. Tack!
 • Vid frånvaro, ange gärna skäl t.ex. bortrest, sjukdom, annan sportaktivitet

Kallelsehanteringen ligger till grund för klubbens finansiella stöd men ger laget också möjlighet att proaktivt anpassa och optimalt planera träning och matchupplägg efter antalet närvarande, respektera gärna det.

Det är också trist för oss tränare när anmälda spelare inte dyker upp. Vi planerar som skrivet träningen efter antal deltagare och blir det för få spelare anmälda till en träning ställer vi gärna in. Vår fritid kan användas till mycket annat än att hålla igång 5-8 spelare i en gymnastiksal under två timmar.

Rutinen för kallelse är:

 • Utskick sker fyra dagar innan aktivitet.
 • OSA…För match som sker på lördag/söndag är dead line torsdag kl.23.30. Det innebär att har ingen närvaro eller frånvaro angivits  inom svarstiden, utgår vi från ett "icke deltagande". För kallelse till träning är tidsbegränsningen två timmar innan träning.
 • Ej besvarad kallelse genererar alltid en (ibland flera) automatisk påminnelse någon dag innan OSA.
 • I kallelsen framgår aktivitetstyp, samlingstid, samlingsplats, aktivitetsstart eller matchstart samt beräknad sluttid. Vidare redovisas motståndarlag och viktiga saker att ta med.
 • Ankomst till match senare än utannonserad samlingstid kommer att påverka speldeltagandet.

Lagsammansättningen inför varje match bär en idé och en tanke. Det är alltid tränarna som avgör vem som spelar vilken match och i vilken position. Vi föräldrar får alltså inte sinsemellan byta spelare mellan matcher.  


Ekonomi
I skrivande stund har alla kostnader och intäkter reglerats för Lag 7 avseende säsongen 1/11-17 — 31/10-18. Med detta kan gör vi bokslut och istället luta oss mot 2019-års budget med en ny kassabok och resultatredovisning.

Lag 7:s resultat i korthet (budget inom parentes):

Intäkter: 116 045:- (103 000:-)

Kostnad: -89 550:- (-98 000:-)
=======================
Resultat: 26 495:-  (  5 000:-) 

Resultatet som också är lika med vår kassabehållning flyttas nu över till 2019-års resultatredovisning.

För gamla lag 06.12 - Glidarna, redovisas kassa och resultat i ett separat och riktat mail under kommande dagar.


Lagavgift
Som meddelades på lag 7s informationsmöte begärs ”Lagavgiften” a’ 1 500:-/spelare in redan i februari. Men är det någon som händelsevis råkar ha pengar över efter julhandeln så betalas avgiften in till P06.7s lagkonto 5203-00 699 65 (SEB). Notera spelarens namn i mottagarfältet.  


För somliga kanske det är på sin plats med en förklaring till ”Lagavgift” vs ”Kansliavgift” (som faktureras av Hammarby). Lagavgiften är till för att täcka lagets ”operativa” kostnader så som cupspel, träningsläger, alternativ träning, del av material, lagaktiviteter eller en glass i solen. Dess storlek beslutas det om på vårt årliga Informationsmöte (föräldramöte). Kansliavgiften å sin sida faktureras av föreningen Hammarby IF FF och täcker kanslikostnader, föreningsmedlemskap. försäkringar, del av material, planhyra m.m. Strukturkostnader alltså. Kanslikostnaden dimper ned som en faktura i brevlådan. Den bär en Hammarby-logga och beloppet betalas in på PG eller BG. Lagavgiften regleras genom en överföring av fastställt belopp till lagets kassakonto. När detta ska ske framgår av mötesprotokoll eller info-brev. Lagavgiften är inte personlig och betalas därför inte tillbaka hel eller till delar utifall spelare slutar.  


Hemsida
Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under flik P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på. På hemsidan samlas också information och lagbilder. 


Med vänlig hälsning
Patrik och Daniel

Info 6/18 - P06.7

Hej alla!

Här kommer nummer sex av årets info-mail. Något komprimerat. Men informativt hoppas jag. 

KALENDERN

Träningen fortlöper som vanligt, måndag och torsdag, fram till 29/10

7 oktober, söndag, kl 10.45-12.00,
 träningsmatch i blandlag med Lag 13 

10 oktober, onsdag, kl,18.30-20.30,  Informationsmöte för föräldrar i ”Gula Villan”, Kanalplan.

21 oktober, söndag, vi har blivit inbjudna till en minicup med träningsmatcher i nivå ”svår”. Vi möter både Kallfors och IFK Norrköping. Mer info och plats kommer i kallelse.  

28 oktober, söndag, vi har bokat Eriksdals BP (och duschmöjlighet) mellan kl.12-14 då vi möter Ekerö i en eller flera träningsmatcher. Efter matchspelet bjuder vi hela Ekerö-gänget att tillsammans med oss se A-lagsmatchen mot Kalmar som startar kl.15.00 på Tele2. Vi har säkrat biljetter så att det räcker till spelare och ledare, men behöver få information om eventuellt medföljande förälder så vi kan planera efter biljettillgång.

28 oktober, söndag, kl.15.00, Tele 2 Arena. Vår Frans Björklund kommer att under våra stående ovationer ta emot årets värdegrundspris i pausen på A-lagets hemmamatch mot Kalmar. 

Tanken var att vi skulle genomföra utvecklingssamtal under september/oktober med spelare och förälder. Det kommer bli genomfört men är senarelagt. Vi vill att minst en förälder är delaktig i samtalet som kommer att genomföras på ordinarie träningstid. Vi skissar upp ett samtalsschema och skickar kallelser så snart som möjligt. 

1 november - 31 mars, vintersäsong införs i Bajenland och i och med det genomförs ett träningspass inomhus. Träningstiderna kommer att vara måndagar kl.18.15-20.00 (Ute-Kärrtorp) om Kung Bore är god och söndagar kl.13.00-15.00 (Inne- Hökarängen skola) i samträning med lag 13 för utökad träningstid.


ORGANISATION

Vi kommer att behöva fylla på truppen med både spelare och ledare. Mer information under informationsmötet den 10/10.


SPORTSLIGT

Mer information kommer under informationsmötet den 10/10


ADMINISTRATION

Ekonomi

Vår kassabehållning i vårt befintliga lag 06.7 är i skrivande stund ca 3.000:-. Vi ledare har beslutat att föra över 10.000:- från gamla lag ”06.12” för att täcka upp för eventuellt cupspel i vinter/vår.

Vi vill verkligen tacka våra huvudsponsorer Kilpatrick Townsend och Di Luca & Di Luca. Kilpatrick Townsend hjälper dig eller dem du vet som behöver med skräddarsydda och kostnadseffektiva affärsjuridiska lösningar. Di Luca & Di Luca är familjeföretaget som tagit medelhavsmaten till Sverige och som skapat varumärket Zeta, som du alla gånger hittar i ett skafferi nära dig.  

Hemsida

Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på rakt ned i din smart-phone. På hemsidan samlas också information å lagbilder. 

Med vänlig hälsning!

Patrik

Info 5/18 - P06.7
Hej alla!

Efter ett lååååångt soligt sommarlov har vi nu samlat ihop truppen och den andra hälften av fotbollsåret kan nu ta över. Vi har redan hunnit med träningsläger, sålt 50/50-lotter och spelat tre Sanktanmatcher. Träningslägret i Boda Borg bjöd på både lek, fotboll och teambuilding-aktiviteter. Och även om halva truppen kände igen sig från förra årets träningsläger uppskattas ”Borgen” av såväl oss ledare som spelare. Det är väldigt välordnat med alla behövliga faciliteter på plats och av 26 möjliga celler hann det snabbaste laget lösa 13. Så det finns fortfarande mycket att utforska. Vi spelade också två träningsmatcher mot det lokala Bråtens IF. Vi ”asfaltstuggisar” som är vana vid snabba konstgräsmattor fick kämpa hårt på ett regntungt lerigt naturgräs. Vi höll oss inom budgetramen (27.000:-) och i dagarna får alla deltagare tillbaka 300:- av den 500-lapp som lägerkostnaden stöttades med.

Tack till alla oss som hjälpte till att sälja 50/50-lotter! Tyvärr slarvade vi med uppgiften och vid Lotteriinspektionens kontroll saknades 1.000:- som togs bort från vår intjäning. Det blev inget kassarekord men väl ca 3.500:- att fylla på lagkassan med. Välbehövliga pengar! I våra tre spelade Sanktan matcher har vi mött Djurgården och AIK i nivå ”Svår” och Sundbyberg i nivå ”Medel”. Matchresultaten på vår nivå är mindre viktiga men för den nyfikne så spelade vi lika mot DIF å Sundbyberg och fick med oss en förlust mot AIK. I alla tre matcher har vi uppvisat ett samarbete och en vilja som vi inte riktigt hittade fram till i våras men som blossade upp redan under Roslagscupen och träningslägret i Karlskoga. Förlusten mot AIK? Vi ägde spelet och vi var det bättre laget. Ja, den matchen var naturligtvis bara riktigt orättvis.   


KALENDERN
Bifogat finns ett nytt spelschema. Vi har förändringar i truppen (se ”Organisation”) och det förra schemat innehöll felaktigheter och irrelevant information. 

Det är inga förändringar i våra träningstider inför hösten. Måndagar och torsdagar med start 18.30 är vad som gäller. Och så ser det ut fram till sista oktober. Därefter tar vintersäsongen över med inomhusträning. 

Vi ser över ett cupdeltagande i Stockholmsområdet under hösten. Det finns en uppsjö av cuper att välja emellan och gallringen pågår just nu. Vi återkommer om datum när det blir aktuellt.

Redan nu flaggar vi för den 28 oktober. Då har vi bokat Eriksdals BP mellan kl.12-14 där vi möter Ekerö i en träningsmatch. Efter matchspel bjuder vi Ekerö att tillsammans med oss se A-lagsmatchen mot Kalmar som startar kl.15.00 på Tele2. 

Under september/oktober kommer vi att genomföra utvecklingssamtal med spelarna. Vi vill att minst en förälder är delaktig i samtalet som genomförs på ordinarie träningstid. Vi skissar upp ett samtalsschema och skickar kallelser inom kort. 

ORGANISATION
Tyvärr har Vincent beslutat sig för att återgå till BP och Adam har valt att sluta helt. Vi applåderar och tackar Vincent och Adam för fina insatser i Bajen. Med Marcus fortfarande pausande från fotbollen består truppen nu av 21 aktiva spelare. Och i december kommer vi att få krama om och vinka farväl till Elliot Fulton som tar bollen under armen och flyttar till USA.

SPORTSLIGT
Höstens träningsupplägg över vår 2 timmars träningstid kommer i grova drag vara:
- 30 minuters konditions- alt. fysträning
- 5-7 minuters teori
- 2-4 Repetetiva övningar
- Smålags-/matchspel
- Avslutande tävlings- och/eller lekövningar

Vi fortsätter alltså att träffas en halvtimme tidigare för att utöva konditionsträning.

ADMINISTRATION
Ekonomi
Vår ekonomiska situation i skrivande stund är en kassabehållning om 3.611 kr. Vi inväntar dock ca 3.500 kr från 50/50-lotterna. De stora kostnadsposterna har varit Roslagscupen (26.000:-) och Träningslägret (27.000:-). Våra intäkter ser ut att bli mindre än budgeterat, då spelare slutat och därför inte erlagt ”lagavgift” a´2000:-. Och Stockholm Stad har dessvärre lagt ned ”Lägerbidraget”. Efter genomfört träningsläger har jag tidigare år kunnat söka och erhålla ca 3.000 kr i bidrag från Staden. Men alltså inte för i år. Men en intäkt som vi istället kan jobba upp är försäljning. Vi har budgeterat 20.000:- för i år som försäljningsintäkt. Än så länge har vi sålt 50/50-lotter för drygt 6.500 kr. Alltså, bara 13.500:- kvar att dra in. Finns det idéer och någon som kan ta ansvar i föräldragruppen? Kanske har du förslag på sponsor? Mig når ni lättast på patrik.tysell@gmail.com. 

Nytt telefonnummer eller kanske adress? 
Har du nytt telefonnummer, mailadress eller har ni kanske flyttat? Skicka mig gärna en uppdatering.

Hemsida
Vår hemsida finns på www.hammarbyungdom.se under P2006-7. På hemsidan är Kalendern (nästan) alltid uppdaterad och går att prenumerera på rakt ned i din smart-phone. På hemsidan samlas också information å lagbilder. 


Med vänlig hälsning!
Patrik

Info 4/18 - P06.7
Hej alla!

Nu har första halvan av St:Eriks-cupen gått till avslut och resultatmässigt har det, som supporterklubben noterat, inte alls gått våran väg. Något som skulle kunna slå undan benen på vilket lag som helst. Men inte oss! Istället lyfter vi ut de situationer, stunder och halvlekar som vi spelat bättre än motståndaren. Och de är inte få! Vi får försöka sy ihop dessa framgångar, hitta mer ork och bättre psyke för att få ett positivt utfall under kommande höstsäsong.

KALENDERN
15/6 - 17/6, Roslagscupen. Vi ses kl.13.30 Kocksgatan/Södermannagatan där vi fördelar oss i de 4-5 bilar som finns till förfogande. Cupdokumentet (bifogas) innehåller några felaktigheter. Dels står det att inga telefoner ska medtagas. Detta är fel. Vi vill att spelarna har sina telefoner med sig men att vi ledare har frihet att samla in dem. Telefonnumret till Patrik Tysell är 0735-18 88 20 och inget annat.

10/8 - 12/8, Träningsläger. ”Save the date”. Vi har en bit kvar innan vi kan stänga datum och aktiviteter för träningsläger, mer info kommer löpande. Träningslägret kommer vara på annan ort med övernattning och är föräldrafritt. Träningslägret riktar sig alltså endast till spelare/ledare.

16/8 kl.18.30, Träningsuppstart. Höstsäsongen börjar med vårt första träningstillfälle på Eriksdals BP

19/8 kl.14.00, Truppens första svår-match i höstsäsongen av St:Eriks-cupen. Vi möter Djurgården hemma.

25/8 kl.12.00, Truppens andra svår-match. Vi möter AIK borta.

26/8 kl.13.15, Truppens första medel-match. Vi möter Sundbyberg borta.

Spelarfördelning och matchschema a´la excel-ark skickas ut till alla innan säsongsstart.

ORGANISATION
Med glädje och applåder välkomnas Elliot Fullton tillbaka till truppen. Och så hejjar vi på Leon och Gabriel som provtränar för ett eventuellt inträde till hösten. Dylan har däremot valt att spela forboll med Söderkamraterna och Marcus å Adam har tagit en paus från fotbollen fram till höststarten. I skrivande stund består alltså truppen av 22 aktiva spelare. 

SPORTSLIGT
Under våren har vi ju träffats en halvtimme innan plantid för konditionsträning. Den senaste avstämningen visade att på Kärrtorps 2,6 km-slinga har alla deltagare förbättrat sina resultat sedan vår/vintern. 

Höstens träningsupplägg över våra 2 timmars träningstid kommer i grova drag vara:
- 30 minuters konditions- alt. fysträning
- 5-7 minuters teori
- 2-4 Repetetiva övningar
- Smålags-/matchspel
- Avslutande tävlings- och/eller lekövningar

Vi fortsätter alltså att träffas en halvtimme tidigare för att utöva konditionsträning, dels för att vi ser positiva resultat men också för att god kondition är viktigt när vår fotbollskompetens svajjar. Vi får med andra ord springa mer än våra motståndare på matcherna. Teoripasset är nytt och behövligt. Vi behöver bättre förstå positionsspelet och lagspelet utifrån olika situationer. I övrigt genomförs träningarna som vanligt.

ADMINISTRATION
Ekonomi
Vår ekonomiska situation i skrivande stund är en kassabehållning om 38.882 kr med väntande utgifter för boende i Roslagscupen samt utlägg för träningsläger och cup-deltagande i höst. 

Föräldraavgift 
Och så ännu en påminnelse om att betala in i föräldraavgift. 2.000:- betalas in till P06.7s lagkassakonto 5203-00 699 65 (SEB). Notera spelarens namn i mottagarfältet.

På förekommande anledning krävs en förklaring till ”Föräldraavgift” vs ”Kansliavgift” som i år råkade vara samma belopp, Föräldraavgiften är för att täcka lagets ”operativa” kostnader så som cupspel, träningsläger, alternativ träning, del av material eller en glass i solen. Dess storlek beslutas om på föräldramöte. Kansliavgiften å sin sida faktureras av föreningen Hammarby IF FF och täcker kanslikostnader, föreningsmedlemskap. försäkringar, del av material m.m. Strukturkostnader alltså. Kanslikostnaden a’ 2.000:- dimper ned som en faktura i brevlådan. Den bär en Hammarby-logga och beloppet betalas in på PG eller BG. Föräldraavgiften regleras genom en överföring av fastställt belopp till lagets kassakonto. När detta ska ske framgår av mötesprotokoll eller info-brev. 

Fr.o.m nu har ”Föräldraavgift” bytt namn till ”Lagavgift” och vi inväntar betalning från Adam, Darsim, Khejal, Magnus, Paul, och Vincent.

Hemsida
I och med hopslagningen hittar vi nu vår hemsida på www.hammarbyungdom.se under P2006-7. På hemsidan är Kalendern uppdaterad och går att prenumerera på, här samlas också information å några bilder. 

Sponsor/försäljning
Vi har budgeterat med en försäljningsintäkt om 20.000:- för i år. Än så länge har vi ”bara” sålt 50/50-lotter för drygt 3.000 kr. 17.000:- kvar att dra in alltså. Finns det idéer i föräldragruppen? Uppslag emottages tacksamt.  Har du också förslag på sponsor så låt mig veta. Mig når ni lättast på patrik.tysell@gmail.com. 

En riktigt skön sommar med mycket sol å badbralla önskas alla!
Patrik

Info 3/18 - P06.7

Hej alla,

Då har snart helgen passerat och grabbarna har givits all möjlighet att vädra bort vintertröttheten. Med två stycken 9-manna träningsmatcher mot vårt vänlag Ekerö spelade kan Supporterklubben (föräldrar) precis som vi ledare och spelare applådera resultaten. Spelmässigt har vi dock en del utmaningar. Utmaningar som vi fokuserar på under våra träningstillfällen och där examensarbete sker på våra matcher i St:Erikscupen. Trots olika utvecklingsnivåer hos spelarna bedömer vi att alla deltagare hade kul och fick rätt utmaningar ute på fotbollsplanen. Såväl i omklädningsrum som i matcherna märks det att vi så sakteligen närmar oss varandra och är på väg att bygga upp en positiv laganda med respekt för individen.

KALENDERN

Träningarna ligger alltså nu och tills vidare på måndagar och torsdagar med samlingstid kl.18:25 båda dagarna. På måndagar ses vi på Hammarbyhöjden med sluttid kl.20:15 och torsdagar på Eriksdal (som också är spelplanen när vi har hemmamatch) med sluttid kl.20:30 . Spelarna skall vid samling alltid vara iförda löparskor. Vi byter sedan om till fotbollsskor när träningen på fotbollsplan börjar kl.19:00. 

20:e april. Uppstart av St:Erikscupens serie ”Medel”. Vi möter Reimers hemma med matchstart kl.18:00 och samling kl.17:15. Kallelse kommer till utvalda spelare. 

22:a april. Uppstart av St:Erikscupens serie ”Svår”. Vi möter Lidingö hemma med matchstart kl.10:15 och samling kl.09.30. 

Seriespelet pågår sedan fram till 9:e juni med sommaruppehåll till och med den 19:e augusti.

15:e - 17:e juni. Roslagscupen

Bifogat finner ni spelschema för året och spelarfördelning fram till juni (fotbollskalender_laguttagning 2018) och den årsplanering som lag 06.11 är vana att luta sig mot (Årsplan 2018).

SPORTSLIGT

Det är inte alltid det blir som planerat eller ens som man tänkt sig…vårt gemensamma deltagande med P06.5 i ”Extra svår” 7-mannaserie föll ur kalendern. Vi talade helt enkelt förbi varandra och någon anmälan genomfördes aldrig till St:Erikscupen. Båda lagen kommer dock stötta varandra om behov uppstår av spelare i våra ordinarie seriespel.

ADMINISTRATION

Kallelse

Med helgens spel- och logistikplanering bakom oss kan vi ta med oss följande: 

 • Kallelser är ledarstabens planeringsverktyg. Svara på dessa. I tid. Tack!
 • Behöver spelare skjuts så anges detta i kommentarsfältet i svaret på kallelsen. Tack!
 • Transport till match på bortaplan planeras för laget av laget. Supporterklubben får planera sin  egen transport. Tack!
 • Respektera den tid för samling som anges i kallelsen. Tack! 

Kallelsehanteringen ligger till grund för klubbens finansiella stöd men ger laget också möjlighet att proaktivt anpassa och optimalt planera träning och matchupplägg efter antalet närvarande.

Rutinen för kallelse är:

 • Utskick sker fyra dagar innan aktivitet.
 • OSA…För match som sker på lördag/söndag är dead line torsdag kl.23.30. Det innebär att har ingen närvaro eller frånvaro angivits  inom tidsbegränsningen, utgår vi från ett icke deltagande. För kallelse till träning är tidsbegränsningen två timmar innan träning.
 • Ej besvarad kallelse genererar alltid en automatisk påminnelse någon dag innan OSA.
 • I kallelsen framgår aktivitetstyp, samlingstid, samlingsplats, aktivitetsstart eller matchstart samt beräknad sluttid. Vidare redovisas motståndarlag och viktiga saker att ta med.
 • Ankomst till match senare än utannonserad samlingstid kommer att påverka speldeltagandet.

Lagsammansättningen inför varje match bär en idé och en tanke. Det är alltid tränarna som avgör vem som spelar vilken match och i vilken position. Vi föräldrar får alltså inte sinsemellan byta spelare mellan matcher.  

Ny sponsor

Det är  med en oerhörd tacksamhet och glädje vi kan presentera ny sponsor till laget. Genom Frans pappa Nicklas Björklund gör Kilpatrick Townsend det möjligt för oss att inhandla två uppsättningar matchtröjor till alla. Med detta når vi en enhetlighet och har tröjor för såväl hemma- som bortamatch. Som tidigare meddelats har vi beställt storlek 164 för att tröjorna skall kunna användas i minst två år.

Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå som erbjuder all juridisk rådgivning som kan behövas för ett företags verksamhet, inte minst tvistelösning. Vi alla i P06.7 visar vår uppskattning och vid behov tas alltid kontakt med Kilpatrick Townsend före alla andra. Och naturligtvis tipsar vi andra i vår omgivning som är i behov av affärsjuridisk rådgivning.

WhatsApp

Inför ändringar i träning, samla spelare vid cup eller vid annat behov är en gruppchatt ett bra instrument. Vi saknar fortfarande telefonnummer till alla spelare. Detta gäller ej P06.12 utan riktar sig till P06.11 och nya spelare. Saknas det telefon öht är det bra om den informationen kommer fram också. Maila mig, patrik.tysell@gmail.com.

Ekonomi

Sista betalningsdatum för ”föräldraavgiften” är bestämd till den 31:a maj. För er som vill betala in tidigare så gäller 2.000:- till lag P06.7s kassakonto SEB 5203-00 699 65. Ange spelarnamn på inbetalningen. Föräldraavgiften för spelare i P06.12 är redan reglerad. 

Med vänlig hälsning

Patrik