SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Bli medlem i Hammarby IF Fotbollförening
BLI MEDLEM

Vår ungdomsverksamhet består av över 3 700 st pojkar och flickor som spelar fotboll i Hammarby. För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fyra delar; flickakademin, pojkakademin, HTFF akademin och utvecklingsblocket. 

 

Föreningen inhämtar begränsat belastningsregisterutdrag varje år från sina ledare i linje med Riksidrottsförbunds krav. För att beställa ett nytt utdrag klicka HÄR och lämna in till din ansvariga akademichef/sportchef 

 
 Utvecklingsblocket  
 Sportchef 13-19 år  Kai Gissberg
 Assisterande Sportchef 13-19 år  Patrik Larsson
 Sportchef 10-12 år  Jesper Sporre
 Assisterande Sportchef 10-12 år  Thomas Lyth
 Sportchef 7-9 år  Viktor Catenacci 
 Assisterande Sportchef 7-9 år  Bengt Kjellstrand 
 Sportchef 5-6 år  Daniel Engström
 Assisterande Sportchef 5-6 år  Sanna Fix
   
 Flickakademin  
 Akademichef   Magnus Bodsgård
   
 Pojkakademin  
 Akademichef   Jocke Rydberg
   
 HTFF Akademin  
 Akademichef 15-19 år  Bo Wester 
 Akademichef 10-14 år   Mathias Rosengård 
 
Verksamhetsmodell

I BajenModellen beskriver vi hur vi jobbar inom ungdomsfotbollen, modellen finner du under klubbinfo i menyn ovan.

 

Herr & Dam 

🌐 www.hammarbyfotboll.se

 

Kontaktinformation 

☎️ 08-462 88 10

📧 info@hammarbyfotboll.se

📍 Orrfjärdsgränd 13, 120 53 Årsta

Flitens lampa har lyst på klubbens ledare under 2023
2023-11-29 12:31

Igår genomfördes årets sista ledarutbildningstillfälle vid Årsta IP. Detta då fjorton ledare från årsgrupperna 2011-2018 förkovrade sig i Ledarskapet i Årsta IP:s lokaler.
Långsiktighet var det mest förekommande ordet under utbildningens slutvarv ...

Under 2023 har vi:
- genomfört totalt 31 teoretiska ledarutbildningstillfällen. 22 av dem har hållits i matsalen, i klubbhuset vid Årsta IP och nio genom distansutbildning på Teams.
- haft totalt 490 bokade platser vid våra teoretiska sammankomster. Av totalen 490 bokade platser så har dessa innefattats av 350 unika ledare. 350 unika ledare är ca 50% av klubbens samtliga ledare. 
- även genomfört praktisk ledarutbildning. 78 unika ledare från årsgrupp 2018 har deltagit i Praktisk fotboll med inriktning på knatteuppstarten och inför inomhusträningen. Utöver dessa har ytterligare 60 ledare inom årsgrupperna 2014-2017 genomfört Bajenligans praktiska utbildningstillfälle i augusti.

Totalt antal unika ledare vid våra teoretiska ledarutbildningar = 350 
Totalt antal unika ledare vid våra praktiska ledarutbildningar = 148

Det är med stor glädje vi kan berätta att vi haft ett rekordstort antal ledare som besökt våra ledarutbildningar under 2023. Detta gör oss stolta över vår ledarutbildning och nu blickar vi nyfiket mot 2024 där vi har som målsättning ett locka minst 10% fler unika ledare som deltagare vid vår ledarutbildning.

Under 2024 presenterar vi några nyheter i våra specialistutbildningar som Fotbollsfysiologi, Målvaktsträning, Hållbart ledarskap samt Psykisk hälsa.

Idag öppnade anmälan för våra ledare till tillfällena som genomförs under våren.

Trycket på anmälan är stort och vi tycker att det är kul med ledarnas stora nyfikenhet och engagemang.

Frågor? Fråga!

 

daniel.engstrom@hammarbyungdom.se 

Kvinnlig Nätverksträff 2023
2023-10-31 14:57
Välkommen på en kvinnlig nätvärksträff den 7 december på Årsta IP. 
 
Sedan en tid tillbaka driver vi ett projekt som handlar om att öka jämställdheten när det kommer till kvinnligt ledarskap. För 2år sedan arrangerade vi en träff på Tele2 arena, nu är det tid för en träff igen! 🙂
 
När: torsdag 7 december 2023
Vart: Årsta IP
Tid: 17:30 - 19:30
 
Syftet med nätverksträffen är att skapa ett forum för projektets övergripande mål handlar om att arbeta fram en modell som förbättrar jämställdheten samt förändrar attityden gällande kvinnligt ledarskap i Hammarby fotboll. Här vill vi uppnå 40/60 principen år 2025. (Idag ligger siffran på 17/83) Metoderna för att uppnå detta handlar bl.a. om att förankra satsningen i föreningen, skapa forum och ambassadörer för kvinnligt ledarskap samt erbjuda utbildningar riktade mot kvinnor.
 
Anmälan sker via länken nedan;
 
Jag hoppas att vi ses, passa även på att anmäla er till Fotbolls Symposium riktad till kvinnor 2024! Anmälan sker HÄR:
 
Varmt välkommen!
Save the date!
2023-10-31 13:13

Söndag den 4 februari genomförs HAMMARBYDAGEN på TELE2 ARENA med klubbens årliga fotografering.

Samtliga lag kommer att få en inbjudan till att boka sitt lags tid för individuell- samt lagfotografering. Utöver fotografering så kommer vi ha några av klubbens partners på plats. Bl.a. Intersport som kommer ha försäljning av våra profilprodukter som träningsoverallen, strumpor, shorts, jackor mm. 

 

Gör en notering i kalendern så hoppas jag på en svårslagen HAMMARBYDAG på TELE2 ARENA.

 

Mer information kommer inom kort! 

 

Frågor eller funderingar, kontakta Sanna.fix@hammarbyungdom.se

 

FORZA, 

Fokuserat sikte mot 2024 års upplaga av Bajenligan
2023-10-28 11:49

Under 2024 genomförs den femtonde säsongen med Bajenligan. Minns när jag tillsammans med tre lag drog igång Bajenligan på Kanalplans lilla grusplan ....
Historien kring Bajenligan är lång och kan sammanfattas med många positiva ord. Mer kommer att tas upp i en podd framöver ...

Nu till 2024:

Hemsidan med information om bl.a. speldagar har börjat att uppdateras inför 2024 års upplaga.

Läs mer HÄR!

 

Har du frågor om Bajenligan? kontakta daniel.engstrom@hammarbyungdom.se 

Idag är det dags för sista matchen ...
2023-10-15 12:26

Albert Hövde är en utav klubbens spelare som deltagit samtliga säsonger från 5- till 19 års ålder i Hammarby Fotboll. I år fyller Albert 19 år och idag spelar Albert sin sista match för klubben. Även Billy Strömberg avslutar idag med en liknande resa inom klubben.

Albert startade sin resa i Hammarby Fotboll som femåring i Knatteskolan vid Kanalplan. Därefter har flera olika idrottsplatser och underlag som grus, konstgräs och naturgräs passerat under fötterna. 

Han har under åren haft mängder med lagkamrater, många har gått och kommit och bytt lag. Albert har alltid älskat sin klubb och gjort det sedan han som liten sov i matchtröjan dagen innan match eller cup. Nu är han en ung vuxen, med sunda värderingar och livs vanor, fotbollen fortsätter tillsammans med studiekamraterna på KTH. Albert kanske även dyker upp som målvaktstränare vid kommande års Plantskolan.

Hammarby Fotboll arbetar utefter idrottsrörelsens mål om bl.a. "så länge som möjligt" vilket innebär att spelare ska inspireras och motiveras till att vilja vara kvar i idrotten, genom åren. Kul att så många väljer att idrotta hos oss i Hammarby Fotboll.


Stort TACK! till Albert, Billy och övriga för 5-19 års resan i Hammarby Fotboll. När ni kommit upp i åldern 55 år kommer ni få inbjudan att lira Gå-fotboll med klubben.

Lycka till i livet!

Ledarutbildning "Att träna Fotboll inomhus"
2023-10-10 21:56

Vintern närmar sig och våra lag börjar snart att träna fotboll inomhus. Första inomhusträningen äger rum med start vecka 45.
Vid inomhusträningen öppnar sig möjligheter som vi vill förmedla till våra ledare med ett positivt synsätt.

Lördag 21 oktober genomför vi i FAS 1 en unik ledarutbildning "Att träna Fotboll inomhus" tillägnad samtliga ledare inom årsgrupp födda 2018. Just nu är 76 ledare anmälda till träffen som genomförs på två olika geografiska platser.

Förmiddag: Hammarbyskolan södra gymnastiksal
Eftermiddag: Eriksdalsskolans gymnastiksal

Upplägget vid båda träffarna ser likadant ut. Först går vi igenom kring metodik, modell och möjligheter vid inomhusträning. Därefter ca två timmars genomgång av praktiska fotbollsövningar och en avslutande reflektionsstund tillsammans .....

Fasens Sportchefer Daniel Engström och Sanna Fix leder lärandet lördagen den 21 oktober.

Frågor? Fråga!

daniel.engstrom@hammarbyungdom.se 

Tematräning Fas 1
2023-10-04 20:29

Inom Knattefotbollens verksamhet för barn födda 2017 och 2018 arbetar vi med Tematräning månadsvis. 
Under oktober är Driva-stanna-vända våra fokusområden för årsgrupp 2018 och Skjuta-skott för årsgrupp 2017, Allt detta enligt Läroplanen för klubbens 5-6 åringar.

"I Januari 2022 infördes Tematräningen genom Daniel Engström och Sanna Fix där årsgrupp 2016 var första kullen enligt vårt upplägg. Genom Tematräningen skapas tydlighet i vad spelarna ska träna på vilket också ger våra tränare en trygghet då dem vet vad de ska förhålla sig till. Fördelen med ett månadstema är att barnen repeterar fotbollsaktionen som färdighet samt i spelet innan de byter tema. För årsgrupp 2017 som börjat spela matcher (läs: i Bajenligan) så ingår givetvis månadstemat i matchen.
Låt oss säga att månadstemat är finta-dribbla. Då tränar spelarna utifrån det i vardagen för att sedan även "träna" på det vid helgens match, här dessutom, med olika målsättningar inom temat. Exempelvis att samtliga spelare ska ha provat minst en fint-dribbling under matchens gång"

Läs mer om vår Läroplan för klubbens 5-6 åringar HÄR!

För frågor? kontakta daniel.engstrom@hammarbyungdom.se 

Nu har vi passerat 225 anmälda barn ....
2023-10-04 20:26

I april 2024 startar vi LEK och LÄR FOTBOLL för årsgrupp 2019. I dags dato har 226 föräldrar gjort anmälan för sitt barn. Samtliga som gör anmälan senast den 31 mars 2024 bereds att få en plats. 

Läs mer om LEK och LÄR FOTBOLL och gör anmälan för ditt barn HÄR!

Vid frågor? kontakta daniel.engstrom@hammarbyungdom.se 

2023-10-02 21:31

Vi i Hammarby Fotboll tycker att ledarutbilning är av största vikt. Sedan starten av vår nya ledarutbildningsstege 2022 har vi hittills haft 1.722 utbildningsplatser uppbokade för våra ledare. Den utbildning som hittills lockat flest ledare är Introduktion modul 1 som är vårt insteg i den interna ledarutbildningen där 699 ledare hittills deltagit.

 

Vill du läsa mer om vår interna Ledarutbilning gå till www.hammarbyungdom.se >> klubbbinfo >> vår ledarutbildning

 

För frågor, mejla daniel.engstrom@hammarbyungdom.se 

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P2014- 8, 25/11 18:32 
P2012-26, 25/11 12:18 
HAMMARBY AKADEMI F19, 24/11 14:28 
P2016-21, 24/11 13:53 
P2010-8, 20/11 14:45 
P2012-26, 19/11 12:16 
F2014- 7, 16/11 09:05 
P2012-26, 10/11 12:23 
F2012- 3, 09/11 17:53