SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
F2009-2

Hej!

Välkommen till lagsidan för Hammarbys flicklag 2009-2  
Hoppas du hittar det du letar efter..!
 
Lagledare är Joel Linderoth som du når på joel.linderoth@yourlocalguru.se - välkommen att mejla frågor eller funderingar.
Info den 7 april 2024
2024-04-07 07:06

Hej alla!

Hoppas den gångna påskledigheten varit god! Här kommer lite info om lagets aktiviteter - ta del och agera.

Träningar - nya tider
Från och med denna vecka så startar våra nya träningsitder. Måndagar och onsdagar, start 19.15, slut 20.45, alltid på Kanalplan. Att vi fått träningstider på Kanalplan är fantastiskt men innebär också att vi ibland får ställa in på grund av matcher som spelas där, bland annat den 8/4 och 22/4. Kalendern är uppdaterad och spelarna är informerade via lagets Whatsapp-grupp.

Sanktan - snart börjar den
Kommande helg så startar vi vårt seriespel i Sanktan, då med premiärmatchen i division 4. Helgen därpå är det premiär i division 3 och match i division 4 och de två matcherna spelas samtidigt så viktigt att alla är tillgängliga söndag den 21/4 - boka inte in något annat.

Städdag - kom och gör naturen ren
Den 13/4 anordnar vi en städdag tillsammans med laget för att få in pengar till lagkassan. I nuläget är det 26 som tackat ja (bra!), 5 som tackat nej och 5 som inte svarat. In och svara! Och ta gärna med en förälder, gyllene tillfälle att hänga med dotter och dotters kompisar och lite andra föräldrar. Städning 10-12, grillning 12-13. Välkomna!

Bollservice - vi fortsätter
Som ni vet så ställde vi frågan om laget ville fortsätta med bollservice efter det ganska svala intresset i början av säsongen. 11 har svarat ja, 9 har svarat nej och 16 har inte svarat alls. Vi försöker att köra vidare och kallelserna går till alla men om det inte funkar så får vi tacka nej till fortsatt tjänstgöring och lämna det vidare till andra lag.

Örebrocupen - ska vi vara med? 
Som tidigare informerats om så kommer vi åka till Örebrocupen den 14-16 juni och spela med ett lag. Men det bygger på att vi har minst två föräldrar som kan stötta på plats och (minst) en föräldrer som hjälper till att organisera, annars får vi inte ihop det då endast en ledare kan vara med på grund av stundentfirande. I skrivande stund har vi inte tillräckligt med föräldrar som stöttar. 

Matchtröjor - delas ut inom kort
I veckan som gick fick vi våra nya matchtröjor med sponsortryck och ny form på siffrorna. Kul! Tröjorna delas ut kontinuerligt och kom ihåg att alla spelare har inte fått exakt det nummer som de önskade, det var till exempel 8 spelare som önskade nummer 9.... Nummerna har fördelats genom lottning och inga spelare har fått några fördelar i lottningen utan det är slumpen som avgjort. Bara så att ni vet om er dotter ville ha x men fick y.

Provspelare från andra lag
De kommande veckorna så kan det komma några spelare som testar att spela med oss, de kommer i sådana fall från lag som lagt ned verksamheten eller är spelare som flyttat till Stockholm och letar nytt lag. Vi rekryterar så klart aldrig spelare från andra aktiva lag utan försöker se till att så många spelare som möjligt får fortsätta att utvecklas så länge som möjligt.

Träningsnärvaro - ok för många
Vi har nu hållit igång i 3 månader och vi börjar se lite tendenser i träningssammanhang. Vi har fram till idag haft 41 träningar i år och snittet på träningsnärvaro ligger på 58 %. Vi har ett gäng som ligger på över 80 %, ett stort gäng som ligger på mellan 60 och 80 % och ett gäng som ligger på under 60 %. Om man ligger under 60 % och inte varit skadad så måste man försöka få upp närvaron till över 60 %. Planera in träningarna i god tid, se till att komma trots att det känns stressigt och utvecklas tillsammans med gruppen - det är det som lagidrott handlar om. 

Info
Som alltid så hittar du alla aktiviteter i lagets kalender: https://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=125841
Du kan också se lite av allt vi gör på lagets Instagram som du hittar om du söker på Hammarby F 09:2.
Dessutom kommunicerar vi via dessa mejl och lagets spelare och tränare kommunicerar i lagets Whatsapp-grupp. 
Har du frågor kan du alltid fråga mig eller Jonas eller Anders eller Mark och i övrigt önskar vi allt gott!

Tränarna genom Joel

Hammarby F 09:2 sponsras under 2024 av Carlair AB och Primavera AB, tack för ert stora stöd!

Sanktan och målvakter
2022-04-08 06:45

Hej alla!

Hoppas allt är bra! Nu börjar det som vi längtat efter hela vintern, St Eriks-cupen! Som ni vet så är vi anmälda i tre serier och den kommande helgen är det två av dem som startar, den tredje startar först nästa helg! Så kul det ska bli!

Tack till alla er för att ni verkligen tagit kallelse-tiderna på allvar och svarat så fort det någonsin går, det gör Pers schemapusslande betydligt lättare och vi matchcoacher kan lättare planera för bästa förutsättningar och se till att matcherna blir så jämna och spännande som möjligt! Kom gärna och kolla på helgens och kommande helgers matcher men kom ihåg att aldrig coacha era eller andras barn - det sköter vi!

Sedan tidigare så har vi berättat om vårt lilla målvaktsprojekt där vi nu ökar takten efter påsk. Det är 15 spelare som testtränat som målvakt och några har redan sagt ja till att fortsätta att specialträna denna spännande roll. Kolla gärna med din dotter om hon vill fortsätta - senast på tisdagsträningen nästa vecka vill vi ha svar.

Som målvakt får man tillfälle till att spela fler matcher och det inverkar inte på möjligheten att spela ute - målvaktsmatcherna är en bonus!

Förresten, vi tränar som vanligt nästa vecka - måndag och tisdag!

Dessutom; snart kommer de nya tröjorna och även den nya bollarna - kulan i luften!

Allt gott, 

Tränarna

Hammarby F 09:2 sponsras under 2022 av Carlair AB och Monterro - tack för ert stöd!

Nya träningstider!
2022-03-29 22:09

Hej alla!

Då drar vi igång säsongen på riktigt nästa vecka och därmed får vi nya träningstider - härligt! 

De nya träningstiderna, som Susanne precis la in i kalendern, är som följer:

Måndagar 16.30-17.45 - Kärrtorps IP, samling 16.25
Tisdagar 19.30-2045 - Kanalplan, samling 19.10

Start när? På måndag!
I helgen är det bara träningsmatcher och ingen träning varken lördag eller söndag. 

Forza!

Hammarby F 09:2 sponsras under 2022 av Carlair AB och Monterro, tack för ert stöd! 

Info vecka 2 2022
2022-01-12 13:11

Hej alla!

Vi välkomnar året 2022 och vårsäsongen som i och med idag kickar igång med årets första träning - tjoho! De nya tiderna har redan kommunicerats och ligger i vår lag-kalender men för att ingen ska komma fel tid så är det alltså; samling 18.10, på plan 18.30, slut 19.45. Välkomna!

Sedan kör vi träning på lördag på ny tid (kolla kalender och tidigare utskick) och på söndag på den vanliga tiden, 16-18 inomhus.

Det känns som ett bra och lagom upplägg och vi har fått bra planytor så vi kommer kunna kombinera fokuserade färdighetsövningar med lite större spelövningar/matchspel vilket känns ruggigt positivt!

Som ni alla vet så har vi lite corona-issues i världen just nu och direktiven är tydliga:

1) Känner spelaren någon form av symtom så stannar spelaren hemma
2) Finns det covid i familjen/umgänget så är det karaktän som gäller

Vi vill så klart inte sprida smitta i laget, av alla skäl, så ta dessa direktiv på allvar. Bättre säker än ledsen som det brukar heta på ett annat språk.

I övrigt så har vi tränare tränarmöte om någon vecka och efter det vankas det föräldramöte - med info om allt kul vi kan se fram emot under detta år!

Allt gott,

Joel och alla de andra

 

Hammarby F 09:2 sponsras 2022 av Carlair AB - tack för ert stöd!

Inställda träningar + INFO
2021-12-06 12:35

Hej alla!

 

(detta har även skickats via mejl)

Hoppas allt är bra! I dessa kalla tider så konstaterar vi att veckan kommer erbjuda temoeraturer under minus 10 och därför ställer vi in träningarna tisdag och onsdag - vi tycker att det är för bistert för att träna. Så ingen träning tisdag och ingen träning onsdag.

Dock så har vi träning på lördag (extra, inomhus) och på söndag (vanlig, inomhus) - kallelse gällande lördag finns att svara på i den mejlkorg.

Vinterträning utomhus - info
Som sagt, denna veckas träningar utomhus är inställda men bra att veta är att vi alltid ser till att planera träningarna så att de passar väder och underlag. Är det kallt så har vi kortare pauser, är det risk för halka så planerar vi för det - vi vill inte att det ska uppstå några skador.
Dock; se till att spelarna har tillräckligt med kläder på sig. Vi vet, det är inte coolt med mössa alltid men är det kallt så är det mössa på - underställ, vantar, ombytesskor (varma) och vatten - se till att det alltid är med.

Den gångna helgen
I helgen körde vi två träningsmatcher utomhus på Kärrtorp, båda med trevligt spel och full fart. Vi hade dessutom en futsalmatch på söndagen och en träning inomhus på söndagen även där med full fart. Dessutom så var vi tillsammans och fick se målfesten på Tele2 - 5-3 till Hammarby var mumma som avslutning av Allsvenskan.
Kom alltid ihåg att svara på kallelser annars får kallelse-ansvariga Per Ivansson och Susanne Carlsson fullt sjå med ett hitta ersättningsspelare. Och din dotter missar en chans till match! Kom också ihåg rätt kläder, matchtröja, vatten och pannband/tofs - vi har en del med oss men inte allt...

Tränarmöte och föräldramöte
Vi hade tänkt att ha ett tränarmöte före jul och dessutom ett föräldramöte men då tiden är knapp så har vi skjutit fram det till i januari. På tränarmötet har vi tänkt att planera i stort sett hela säsongen och det inbegriper cuper och ev träningsläger så senast i januari ska vi ha planeringen framme för synkning med övriga aktiviteter. 

Påminnelse - sista!
Jag påminner också de följande om att det ska betalas eller återbetalas till spelarkontona för innevarande år. Swisha 0721 41 45 23 om du ska betala eller messa samma nummer om du ska få återbetalt så swishar jag. 

Ellen - få tillbaka 130
Felicia - betala 890
Hilda - få tillbaka 10
Linnou - få tillbaka 410
Noelia - betala 425
Salina - få tillbaka 150

Kommande år kommer vi köra med ett annat system för betalning av cuper och träningsläger - vi återkommer med information kring detta.

Sponsorer sökes!
Än så länge har vi "bara" en sponsor klar och vi hoppas på fler för att kunna köpa matchtröjor och overaller till lagets spelare. Vill du sponsra? Kolla in bifogade informationen.

Organisationen kring laget
Vi tar en liten repris då vi vet att det är många ledare och tränare kring laget - så här ser organisationen ut. Du kan så klart alltid prata med vilken tränare/ledare som helst men vissa har bättre koll på vissa saker än andra.

Lagledare (första kontaktansvarig för spelare/föräldrar/förening/andra föreningar) - Susanne
Assisterande lagledare (ansvarig för information/utskick och sociala medier) - Joel
Ekonomiansvarig/kassör (ansvarig för lagkassa, cupanmälningar och betalning för cuper och läger) - Susanne
Match-kallelse-ansvarig - Per/Susanne
Ungdomstränar-ansvarig - Andreas
Tränare (en huvudansvarig för varje träningstillfälle) - samtliga (utom Susanne och Joel) - under november-december 2021 är Micke ansvarig för utomhusträningarna, Jacob ansvarig för inomhusträningarna och Mathias ansvarig för kondition/fys.
Ungdomstränare - Elvira
Matchcoach (en huvudansvarig för varje träningstillfälle + 1-2 assisterande) - samtliga
Andra uppgifter: sociala evenemang, beställning av tröjor, gå tillsammans till match, försäljning etc - ansvarig för varje tillfälle beroende på tillfällets karaktär

Det var det hela! Vi ses på lördag på extraträningen och på söndag på ordinarie träning och några ses på futsal-match på fredag.

Kolla kalendern här: https://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=125841
Kolla laget på Facebook (stängd sida, be om åtkomst) här: https://www.facebook.com/groups/1218226568235538
Kolla laget på Instagram här: https://www.instagram.com/hammarbyf092/

Det var det hela!

Hammarby F 09:2 sponsras under 2021 av Carlair, Bromma Fönster och Mangold - tack för ert stöd!

Ingen rast, ingen ro - info
2021-11-25 21:33

Hej alla!

Hoppas allt är bra! Det är ett inspirerande gäng vi jobbar med och det är kul att se att de träffas med glada miner, ambitiösa inställningar och en jäsingens massa bubblande samtal - det är inte alltid det lättaste att få dem att sluta snacka och börja träna men det går. 

För närvarande försöker vi få alla att känna sig trygga, att hitta en glädje i gruppen och känna sig bekväma med alla nya ansikten och det ser bra ut även om det är tydligt att inte alla är helt hundra i alla situationer med alla nya spelare och alla nya tränare. Men det verkar vara övervägande positivt att hänga i en grupp med 40 (!) spelare och 12 (!) tränare...

Säg till om du eller din dotter har frågor eller tankar som kan vara relevanta för vår fortsatta resa tillsammans.

Vid senaste träningen så tog vi lite bilder på spelarna som vi lagt upp på vår stängda Facebook-sida, gå gärna in och kolla på dem på https://www.facebook.com/groups/1218226568235538 - den är stängd och vi släpper bara in personer som har någon koppling till laget.

Kommande helg så har vi två fotbollsmatcher på lördagen, en futsal-match på lördagen, en fotbollsmatch på söndagen och så träning inomhus på söndagskvällen - fullt ställ som vanligt. Kolla i kalendern om du blir osäker på vad som gäller, där hittar du det mesta. Och kom ihåg att svara på kallelserna, annars missar man mycket roligt...
Kalendern hittar du här: https://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=125841

S
erier i Sanktan 2022
Efter moget övervägande har vi nu bestämt oss för att spela i mellan/mellan/svår nästa säsong. Tre serier där vi har både tryggheten i att spela med en trygg och stomme OCH kan se till att spelarna fortsätter att utvecklas tillsammans och ställas inför nya utmaningar kontinuerligt under säsongen. Vi vacklade lite kring om vi skulle ha ett lag i lätt men landar i att lejonparten av gruppen kommer utmanas på rätt sätt i mellan och svår och de spelare som kanske behöver lätt kommer vi hitta rätt utmaningar för också. Sanktan börjar ju först i april men vi har behövt anmäla oss redan nu - därav denna info.

Skador - håll koll
Det är många av spelarna som har lite ont just nu och detta trots att vi kör ambitiös knäkontroll och uppvärmningsövningar inför varje pass. Håll koll på detta och informera oss gärna om din dotter har ont eller klagar över något. Vi tar skador på stort allvar och försöker verkligen se till att inga skador uppstår - det är verkligen inget som vi vill ha i laget. 

Sommarfotbollskola och plantskola
Ni kanske redan har sett det men om inte så informerar vi här om att den den 29 november klockan 7.00 så öppnar anmälan till Plantskolan och sommarfotbollskolan 2022. Vi vet att det är en del spelare som varit med i detta tidigare och njutit av det så missa inte chansen om din dotter vill vara med. Platserna försvinner inte direkt men ganska fort så häng på låset om du vill ha en plats - kanske är en bra julklapp? Vi vet redan nu att det är några spelare som tittar på veckan före midsommar - ju fler från laget som kör samtidigt desto roligare! Du hittar info här: https://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=131815


En ungdomstränare färre
Dessvärre har en av våra ungdomstränare valt att sluta (eller kanske ta en paus?) från tränaruppdraget. Skolarbete, egen fotboll och andra jobb har gjort att Sibylla slutar hos oss och vi tackar henne för tiden som varit och hoppas att hon kommer tillbaka senare - välkommen tillbaka när det passar!

Värdegrunds-samtal
Just nu pratar vi mycket om hur vi ska bete oss mot varandra och andra och hur vi förbereder oss för träningar och matcher. I söndags på träningen körde vi ett litet pass kring detta och ambitionen är att vi ska ha en egen regelsamling i början av nästa år - en regelsamling som alla förstår och alla förhåller sig till. Samtalet i söndags var väldigt öppet och positivt och vi hoppas hitta rätt i hur vi definierar våra mål framöver. Allt utgår så klart från Hammarbys värdegrund i Bajenmodellen.

Tänk på - inga instruktioner under match
Det kan vara svårt men tänk på att inte instruera era döttrar med uppmaningar eller annat under matcherna. Vi ger spelarna tydliga instruktioner om vad vi vill att de ska göra under matcherna och de blir väldigt stressade om de får andra uppmaningar från föräldrar - de kan själva. Vi försöker hela tiden trycka på positiva beteenden och har oftast en större plan för laget där individen passar in och får de då instruktioner av karaktären "skjut!", "passa!" eller "dribbla!" så blir det svårt att sortera. Titta och njut av spelarnas utveckling och heja gärna - men inga namn eller instruktioner. Och ja, vi vet hur svårt det kan vara....
Dessutom - ge aldrig några prestationsbaserade incitament av karaktären "om du gör mål så går vi på Pinchos". Det kan vara att vi ger instruktionen "passa" till just den spelaren i just den matchen och då blir det fel och det är spelaren som hamnar i kläm.

Betalning - några kvar
Till slut; vi har några inbetalningar och utbetalningar kvar från det förra systemet. Ni kommer säkert ihåg detta men här kommer en påminnelse till de som inte hunnit agera ännu. Ni som ska ha en utbetalning, messa Joel på 0721 41 45 23 så kommer pengarna och för er som ska betala - swisha 0721 41 45 23 så blir det rätt.
Så här ser listan ut:

Ellen - få tillbaka 130
Felicia - betala 890
Hilda - få tillbaka 10
Linnou - få tillbaka 410
Noelia - betala 425
Rut - betala 110
Ruth - betala 755
Salina - få tillbaka 150

Sponsring
Kom ihåg att det finns möjlighet att sponsra laget under 2022, pengarna går till matchtröjor och material-inköp och annat skoj. Vi har redan en guldsponsor klar (tack!) men det vore kul med fler. 

I övrigt önskar vi allt gott och vi ses på lördag och söndag - kul ska det bli!

Tränarna

Hammarby F 09:2 sponsras under 2021 av Carlair, Bromma Fönster och Mangold - tack för ert stöd!

Nya träningstider + domarefterlysning
2021-11-01 18:40

Hej alla!

Hoppas allt är bra! Jag lovade återkomma så snart som vi hade fått info om våra nya träningstider och det löftet ska hållas - för någon timme sedan fick vi info och här kommer info.

Glädjande nog har vi fått två utomhustider i år och därtill den tidigare aviserade inomhustiden. Dessa tider gäller från och med nästa vecka och åtminstone fram till årsskiftet - eventuellt blir det någon smärre förändring då. Tiderna är inlagda i lagets kalender som ni hittar här: https://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=125841 

Så här ser det ut:

Tisdagar 19.00-20.30 - Kärrtorp 2 - denna träningstid har vi 2/3 av halvplan och F 10 tränar på den övriga 1/3

Onsdagar 19.00-20.30 - Kärrtorp 3 - denna träningstid har vi 1/4 av helplan och delar planen med några P 08-lag

Söndagar 17.00-19.00 - Hammarbyskolan Södra (Nytorp) 

(vi har en liten idé om att försöka ändra på inomhustiden men än så länge har vi inte lyckats med detta) 

På tisdagar och onsdagar startar träningen 19.00 med uppvärmning och sedan går vi på planen uppvärmda och klara 19.15.

Så ser det ut! De nya träningstiderna startar alltså nästa vecka, veckan efter höstlovet och denna vecka har vi inte någon träning - kicka gärna en boll då och då ändå.

Och när vi ändå håller på - lördagen den 27/11 10-12 och den 28/11 10-12 så kommer vi spela lite träningsmatcher på Kärrtorps IP. Till detta evenemang söker vi domare? Du kanske har någon i familjen som vill döma? Något större syskon som har domarlicens? Be den kontakta Susanne så får den all information den behöver. 

Kallelse till dessa träningsmatcher kommer så småningom.

Dessutom så håller vi på att ta fram en lite guide för hur vi umgås i laget. Allt baseras så klart på Bajenmodellen men vi tänker att det är bra att det nedpräntat för spelarna i laget och än så länge så ser utkastet för detta ut så här.

Förhållningsregler spelare:

Allt spelande utgår från Hammarbys värdegrund.
Vi är ETT lag och alla tar hand om alla på bästa sätt.
Vi hälsar på varandra både vid ankomst och lämnande.
Vi gör alltid det bästa vi kan på träningar och matcher.
Vi peppar alltid våra kompisar och kritiserar aldrig en spelare.
Vi säger till om vi har ont eller känner oss stressade.
Vi säger till om vi känner oss otrygga eller osäkra.
Vi har alltid med oss rätt utrustning till träningar och matcher.
Vi strävar efter att äta rätt och sova rätt före matcher och träningar för att kunna utvecklas så mycket som möjligt. 
Vi är fotbollsspelare både på och utanför planen och så även på sociala medier.
Vi representerar Hammarby i alla lägen och lever efter föreningens värdegrund.

Vi kommer jobba vidare med detta tillsammans med spelarna och förhoppningsvis vara klara med detta i slutet av året.

Det var det hela - glöm inte att följa oss i Instagram och på Facebook.

/Tränarna

Hammarby F 09:2 sponsras under 2021 av Carlair, Bromma Fönster och Mangold - tack för ert stora stöd!

Nu är vi igång
2021-01-23 09:08
Heja!

Nu kickar vi igång säsongen 2021 med grundträning på torsdagar på Kärrtorp 3. 23 spelare och 5 tränare ser fram emot en finfin säsong då vi förhoppningsvis kommer spela Sanktan i lätt, mellan och svår. Utmaningar för alla oavsett erfarenhet och ambition!

Välkomna!
Oktoberpokalen och andra cuper
2019-10-05 07:57
Idag och imorgon spelar vi Oktoberpokalen i Djursholm - det är första gången som vi testar att spela med ett lag i nivå svår och ett i nivå mellan. Det ska bli roligt att se hur det faller ut!

Nästa helg är det mixcup för sex spelare och Paidin cup i Viksjö för övriga - lycka till även där!

Därefter spelar vi alla tillsammans i Farsta cup - sista cupen för hösten - vi siktar på att ha någon form av avslutning direkt efter cupen - vi får se om vi får ihop det!