SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Välkommen till Hammarby Akademi och F06 - laget
Hammarby F06 Akademi

Hammarby IF Fotbollsförenings uppdrag med Akademiverksamheten är att från flicklagen till juniorlagen ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att ta en plats i föreningens damlag. 

 

Hammarby IF FF:s vision är att föreningen skall fostra egna spelare som inte bara blir A-lagsspelare utan också A-landslagsspelare. Hammarby IF ska ha en av Sveriges bästa flickakademier i åldrarna 13-19 år. 

_________________________
 
Är du intresserad av att provträna? Kontakta Akademichef nedan.
 
Frågor 
Kontakt: Akademichef Magnus Österberg
 
 
Tack för underhållningen 2021!
2021-11-07 22:42
Marcus och laget inför sista seriematchen mot Sollentuna akademi hemma på Kanalen. En match som slutar i målfest 7-0

Det här laget har sammantaget gjort en fantastisk säsong och vi slutar på en hedrande andra plats i F06/F15 div 1 bakom segrande BP:1.

Mållskillnaden för laget slutar på +43 och vittnar om att det ibland har bjudits på skön anfallsfotboll och en och en annan snygg balja. 

Vissa matcher vill vi helst kasta i papperskorgen, andra matcher har varit fantastiska från start till mål. Precis så som fotboll är under en säsong. 

Säsongen har så klart innehållit en massa slit och gnuggande på Kanalplan i ur och i skur,

clinics och sammanhållning med övriga Flickakademilag och ett träningsläger i Göteborg som avslutades med en fantastisk träningsmatch mot Göteborgs F15A och som vi håller som en av höjdpunkterna. Men det finns många fler... 

ETT STORT TACK FÖR ALL UNDERHÅLLNING NI BJÖD PÅ 2021 - DET GJORDE NI BRA!!!

 

 

 

 

 

PROVTRÄNING
2021-09-15 13:55

Vill du utveckla dig som fotbollsspelare? I oktober månad har du chansen att provspela med Hammarbys flickakademi. Vi vill utveckla våra spelare till att älska att ha bollen, vara modig och våga utmana. Vi har lag från flickor födda 2012 till F19 (2003), och har ett starkt samarbete mellan akademi och A-lag. Hammarby IF FF har en av de bästa akademierna i Sverige och vi jobbar för att vidareutveckla vår utbildning och våra spelare. Flertalet akademispelare tränar kontinuerligt med damlaget och alla spelare har en IUP (individuell utvecklingsplan) som de jobbar efter. Läs mer nedan.

 

Vi erbjuder:
 • En tydlig spelidé och utbildningsplan.
 • Alla flickakademilag har sin hemvist och tränar på “Kanalplan” – precis som damerna. 
 • Nära samarbete med vårt etablerade damlag i OBOS Damallsvenskan som satsar på Champions League. 
 • Vi jobbar med videoanalyser för våra lag.
 • Vi har utbildade tränare i varje lag. 
 • Vi deltar i F17-SM och F19-Allsvenskan.
 • Förtur på våra idolcamper och akademicamper. 

 

Kontakta oss med viktig personinformation samt nuvarande klubb och maila din ansökan till:
Sportchef Johan Lager johan.lager@hammarbyfotboll.se

 

Är du ledare och intresserad av att utbilda dig inom flickakademin? Hör av dig till samma mailadress som ovan.

Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Sollentuna FK
Träningsmatch 20/2 mot Sollentuna Akademi
2021-02-21 08:17
Tidig träningsmatch på Kanalplan

Träningsmatch mot Sollentuna Akademi

Vi inleder matchen bra med hög frenesi, bra rörlighet och synkroniserat presspel i alla lagdelar. Vi hittar fint igenom Sollentunas försvar ett antal gånger och går till halvtidsvila med 3-0. I andra halvlek lägger vi oss lite lägre i pressen, har fortsatt stort bollinnehav och försöker hålla kreativiteten uppe och ha tålamod i passningsspel mot ett Sollentuna som fallit tillbaka något. Vi är inte lika effektiva denna period och matchen slutar 3-0.

Överlag är vi väldigt nöjda och vi tackar också alla inlånade spelare som ställde upp. Nelly från F17a, Thea och Amanda fr F07a och Phelina från F08a.

Anmälan är nu ÖPPEN för sportlovscampen
2021-01-18 14:34
Äntligen är det dags för vårt efterlängtade sportlovscamp. Det blir fyra dagars professionell träning på Hammarby IP med våra duktiga instruktörer. 

Du får dessutom:
 • Träffa A-lagsspelare
 • Diplom med individuell feedback
 • Tränad av klubbens duktiga instruktörer
 • Teoripass med fokus på videoanalys
 • Träningsdagbok
 • En stor 5-kamp
 • Är du målvakt kommer Sofia Lundgren (Vinnare utav Champions Lague och f.d landslagsmålvakt och just nu damlagets mv-tränare köra två pass med er)
Campen håller på från 12.00-15.00, och vuxna finns på plats mellan 11.00-16.00.

Du väljer Flickakademi Sportlovscamp 2021 och därefter rätt grupp för din ålderskull.

Till anmälan: KLICKA HÄR!


_______________

Frågor? Hör gärna av dig till Ida som ansvarar för våra camper:
Chefstränare  │ Ida.mbarka@hammarbyungdom.se
Ny tränare och provspel
2020-11-25 16:12
Ny huvudtränare i laget Marcus Rinvall
Ny säsong och lite nyheter.  Vi har det glädjande beskedet att presentera en ny huvudtränare för laget – Marcus Rinvall.
Marcus kommer senast från tränaruppdrag i Djurgårdens Akademi på pojksidan. Marcus lämnade Landvetter IS i augusti 2019 för fördjupade fotbollstränarstudier på GIH i Stockholm. I Landvetter var Marcus inte bara en uppskattad spelare i A-truppen utan hans engagemang sträckte sig såväl till jobb på kansliet som att träna P04 och det går att läsa på Landvetters IS hemsida att han lämnade ett stort tomrum efter sig.

Det uttalande förstår vi som har haft Marcus hos oss nu i cirka två veckor. Två veckor som varit fantastiska. Sportchef för Flickakademin i Hammarby Johan Lager tillägger:  
”-Jag är oerhört glad att vi får knyta oss an Marcus till Flickakademin och vår tränarstab. Jag är övertygad om att Marcus med sin kompetens och stora engagemang på ett framgångsrikt sätt kommer ta vidare detta talangfyllda lag och utveckla och utbilda dessa spelare i samklang med vår vision att erbjuda Sveriges bästa fotbollsutbildning.” Varmt välkommen Marcus säger vi! 💚

Är du född 06/07 och intresserad av laget, dess framtida planer och provspel? Hör av dig till Sportchef johan.lager@hammarbyungdom.se  

Mer information om upplägg provspel (och när tillfälle kan öppnas upp igen) kan även fås av lisa.knapp@eventyr.se

Värdegrundspristagare 2020
2020-11-17 13:30
Julia Krantz är lagets värdegrundspristagare 2020

Värdegrundspriset delas årligen ut till en spelare i varje lag i Hammarby. Kriterierna för att tilldelas priset är agerande utefter andemeningen i Hammarby Fotbolls värdegrund. Värdegrunden baseras på följande: *Rötterna *Ambitionen *Gemenskapen *Respekten *Kärleken Igår hyllades 2020 års pristagare inom flickakademin under sista A-lagsmatchen framför publik och applåder.

 

Värdegrundspriset tilldelas spelare som:

✔️Alltid följer och agerar enligt värdegrunden.

✔️Är en bra kompis och ställer upp för sina lagkamrater.

✔️Har en hög träningsnärvaro och ger alltid 100% på träning och match.

✔️Har en bra attityd och är juste mot medspelare, motspelare, domare och övriga funktionärer.

✔️Lyssnar på och följer instruktionerna som ledarna ger.

✔️Visar ett gott uppförande både på och utanför planen.

 

I vårt lag tilldelas detta pris 2020 Julia Krantz som alltid representerar klubbens värdegrund. Du är en riktig förebild! 

Provspel öppnar upp för Hammarby Akademi
2020-10-10 07:25
Provspelstillfällen på Kanalplan öppnar upp

Vi välkomnar ambitiösa och målmedvetna spelare på provträningar till Hammarby Akademi.


Provtillfällen:

Vi återkommer med fler tillfällen för provträning i november. 


Under november och december finns möjlighet att provspela till Flickakademin som har lag från 9 års ålder Flickor 2011 upp till F19. I Hammarby finns utbildade tränare och goda träningsförutsättningar på Kanalplan (Hammarby IP) året om. Här får du spela med andra ambitiösa och duktiga spelare som vill någonting med sin fotboll.


Vid intresse maila Sportchef Johan Lager: johan.lager@hammarbyungdom.seMer information om provspel för F15 (F06) kan även fås av lisa.knapp@eventyr.se 


Referat: Hammarby IF Fotbollförening - IF Brommapojkarna F06-1
Skön lagmoralvinst mot BP akademi
2020-03-09 15:21

På lördagen den 7/3 spelade vi träningsmatch mot BP Akademi. Matchen skulle spelats 11v11 men på grund av skador och sjukdom hos motståndarna så blev det 9v9. Vi spelade 3x30 min.


Vi börjar matchen bra men BP trycker på och vi tappar fokus och blir aningen förvirrade i försvarsspelet och BP får in 2 bollar. En tung uppförsbacke för tjejerna som också hade svårt att hitta rätt i positionsspelet överlag. I periodvila låter tränarna spelarna själva prata ihop sig om vad de behöver göra för att tag i matchen. Och som det gör det. De kommer in med ny energi och moralanda som ger utdelning i mer kommunikation och ett reduceringsmål. I tredje trycker vi på än mer och vågar ta för oss och spela ut. Det ger resultat och när slutsignalen går så har vi vänt ett underläge 0-2 till 3-2. Stolta över tjejerna som inte ger upp utan kör hela vägen och verkligen visar att de vill vinna matchen.  

Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Aspudden Tellus F17
Bra genomkörare mot Aspudden Tellus F17
2020-03-09 15:13

Träningsmatch på söndagskvällen mot ett Aspudden Tellus F17. En bra och tuff genomkörare för oss där vi fick möta ett välspelande och skickligt lag med snabba omställningar och spelvändningar.

Vi börjar matchen bra med välorganiserade lagdelar, tålamod i passningsspel och bra rörlighet men där vi mer och mer faller tillbaka och blir tillbakapressade av AT som arbetat sig in i matchen. Första halvlek slutar mållöst för båda lagen. Vi börjar även den andra perioden bra men återigen tar AT över spel- och bollinnehav och får också utdelning på ett par av sina målchanser och inför den tredje perioden står det 0-2. I sista perioden får vi igång spelet lite bättre och lyckas få ett par vassa omställningar där en av de resulterar i ett mål. 1-2 står sig till sista 10 minuter av matchen när vi ser båda lagen kroknar något och spelet därefter. Vi bemästrar inte att hålla ihop det utan släpper in ytterligare två bollar. 1-4 blir slutresultatet i en för oss mycket utvecklande match. Vi tackar motståndarna för en mycket god match och publiken som kom den kyliga kvällen till trots. Och beröm till tjejerna som står upp bra mot det tuffa motstånd vi bjöds på. 


Referat från motståndarna går att läsa här https://www.laget.se/DJ-F17/news/6278667/Referat-Hammarby-IF-DFF-Aspudden-Tellus-