SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Välkommen till Hammarby Akademi och F06 - laget
Hammarby F06/F15 Akademi

Välkommen till hemsidan för Hammarby F06 Akademi.

 
Hammarby flickakademis vision är att erbjuda Sveriges bästa fotbollsutbildning. Spelarna i F15 akademin har bra träningsförutsättningar på nya uppvärmda Kanalplan och det finns ett  samarbete hela vägen från 09-klassen i akademin upp till A-damerna gällande utbildningsplanen. Stämningen är hög när alla flickakademilagen och även damlaget tränar sida vid sida på Kanalen. 
 
 
Detta är Hammarby flickakademin: 

 

 
 • IUP: Alla har en individuell utvecklingsplan med kontinuerlig uppföljning som förutom huvudtränarna, A-lagstränare, sportchef och chefstränare har tillgång till. Fokus på individen och att varje individ utvecklas på sitt sätt, i sin takt för att nå sin fullaste potential. 
 • Rotationsträning: Spelare som ligger före i sin utveckling tränar med laget ovanför i den mån det passar och individen vinner på det. Vi ger även chans till de spelare som ligger lite längre bak fysiskt (eller född sent på året och ligger lite bakom utvecklingsmässigt än de som är födda tidigt på året) att få träna och spela matcher med laget under. Allt för att säkerställa att vi ser till individens bästa. 
 • Spelidé & arbetssätt: I Hammarby har vi en stark och tydlig spelidé som genomsyrar alla våra lag från Damlaget ner till det yngsta laget. Alla lag ska ha som mål att uppnå spelidén varje match. Det finns dokument för 7-manna lag, 9-manna lag och 11-manna lagen hur vi uppnår spelidén på matcher och träningar. Alla arbetssätt hänger ihop med varandra och ska göra det enkelt för spelare att gå genom alla leden upp till A-laget. 
 • Träning: Våra träningar ser ut på "samma sätt" oavsett vilken ålder det är som tränar på Hammarby IP, vi har starka och tydliga riktlinjer hur vi bedriver våra träningar och hur vi på bästa sätt ska kunna skapa A-lagsspelare.
 • Fysisk träning: För varje lag finns ett dokument för hur vi jobbar med fysisk träning, olika åldrar - olika syften. Progression finns från F09 upp till F19-laget.
 • Förväntningar: Dokument på förväntningar för Spelare, ledare och förälder finns. Det är viktigt att man läser på dessa dokument och får därefter ta ställning om det är något man kan leva efter.
 • Fotbollsspelare 24/7: Vi vill att våra tjejer definierar sig som fotbollsspelare oavsett tid på dygnet. Vi uppmanar våra spelare att ta rätt beslut (som påverkar sin fotbollsutveckling åt rätt håll) oavsett situation på eller utanför plan.
 • Chefstränare på besök: 1 gång i månaden (minst) håller vår Chefstränare en träning för samtliga lag i akademin. Detta för att säkerställa att vi pratar samma språk med spelarna, att spelarna känner sig som en del av "något större". Men det är också för att lära känna alla spelare, kunna deras namn, veta deras styrkor respektive svagheter på så sätt har vi mer koll på varje individ. Chefstränare är också med på olika matcher och turneringar under årets gång.
Kontakt: Sportchef Johan Lager 
 
Kontakt: Chefstränare Ida Mbarka
Ida.mbarka@hammarbyungdom.se 
Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Sollentuna FK
Träningsmatch 20/2 mot Sollentuna Akademi
2021-02-21 08:17
Tidig träningsmatch på Kanalplan

Träningsmatch mot Sollentuna Akademi

Vi inleder matchen bra med hög frenesi, bra rörlighet och synkroniserat presspel i alla lagdelar. Vi hittar fint igenom Sollentunas försvar ett antal gånger och går till halvtidsvila med 3-0. I andra halvlek lägger vi oss lite lägre i pressen, har fortsatt stort bollinnehav och försöker hålla kreativiteten uppe och ha tålamod i passningsspel mot ett Sollentuna som fallit tillbaka något. Vi är inte lika effektiva denna period och matchen slutar 3-0.

Överlag är vi väldigt nöjda och vi tackar också alla inlånade spelare som ställde upp. Nelly från F17a, Thea och Amanda fr F07a och Phelina från F08a.

Anmälan är nu ÖPPEN för sportlovscampen
2021-01-18 14:34
Äntligen är det dags för vårt efterlängtade sportlovscamp. Det blir fyra dagars professionell träning på Hammarby IP med våra duktiga instruktörer. 

Du får dessutom:
 • Träffa A-lagsspelare
 • Diplom med individuell feedback
 • Tränad av klubbens duktiga instruktörer
 • Teoripass med fokus på videoanalys
 • Träningsdagbok
 • En stor 5-kamp
 • Är du målvakt kommer Sofia Lundgren (Vinnare utav Champions Lague och f.d landslagsmålvakt och just nu damlagets mv-tränare köra två pass med er)
Campen håller på från 12.00-15.00, och vuxna finns på plats mellan 11.00-16.00.

Du väljer Flickakademi Sportlovscamp 2021 och därefter rätt grupp för din ålderskull.

Till anmälan: KLICKA HÄR!


_______________

Frågor? Hör gärna av dig till Ida som ansvarar för våra camper:
Chefstränare  │ Ida.mbarka@hammarbyungdom.se
Ny tränare och provspel
2020-11-25 16:12
Ny huvudtränare i laget Marcus Rinvall
Ny säsong och lite nyheter.  Vi har det glädjande beskedet att presentera en ny huvudtränare för laget – Marcus Rinvall.
Marcus kommer senast från tränaruppdrag i Djurgårdens Akademi på pojksidan. Marcus lämnade Landvetter IS i augusti 2019 för fördjupade fotbollstränarstudier på GIH i Stockholm. I Landvetter var Marcus inte bara en uppskattad spelare i A-truppen utan hans engagemang sträckte sig såväl till jobb på kansliet som att träna P04 och det går att läsa på Landvetters IS hemsida att han lämnade ett stort tomrum efter sig.

Det uttalande förstår vi som har haft Marcus hos oss nu i cirka två veckor. Två veckor som varit fantastiska. Sportchef för Flickakademin i Hammarby Johan Lager tillägger:  
”-Jag är oerhört glad att vi får knyta oss an Marcus till Flickakademin och vår tränarstab. Jag är övertygad om att Marcus med sin kompetens och stora engagemang på ett framgångsrikt sätt kommer ta vidare detta talangfyllda lag och utveckla och utbilda dessa spelare i samklang med vår vision att erbjuda Sveriges bästa fotbollsutbildning.” Varmt välkommen Marcus säger vi! 💚

Är du född 06/07 och intresserad av laget, dess framtida planer och provspel? Hör av dig till Sportchef johan.lager@hammarbyungdom.se  

Mer information om upplägg provspel (och när tillfälle kan öppnas upp igen) kan även fås av lisa.knapp@eventyr.se

Värdegrundspristagare 2020
2020-11-17 13:30
Julia Krantz är lagets värdegrundspristagare 2020

Värdegrundspriset delas årligen ut till en spelare i varje lag i Hammarby. Kriterierna för att tilldelas priset är agerande utefter andemeningen i Hammarby Fotbolls värdegrund. Värdegrunden baseras på följande: *Rötterna *Ambitionen *Gemenskapen *Respekten *Kärleken Igår hyllades 2020 års pristagare inom flickakademin under sista A-lagsmatchen framför publik och applåder.

 

Värdegrundspriset tilldelas spelare som:

✔️Alltid följer och agerar enligt värdegrunden.

✔️Är en bra kompis och ställer upp för sina lagkamrater.

✔️Har en hög träningsnärvaro och ger alltid 100% på träning och match.

✔️Har en bra attityd och är juste mot medspelare, motspelare, domare och övriga funktionärer.

✔️Lyssnar på och följer instruktionerna som ledarna ger.

✔️Visar ett gott uppförande både på och utanför planen.

 

I vårt lag tilldelas detta pris 2020 Julia Krantz som alltid representerar klubbens värdegrund. Du är en riktig förebild! 

Provspel öppnar upp för Hammarby Akademi
2020-10-10 07:25
Provspelstillfällen på Kanalplan öppnar upp

Vi välkomnar ambitiösa och målmedvetna spelare på provträningar till Hammarby Akademi.


Provtillfällen:

Vi återkommer med fler tillfällen för provträning i november. 


Under november och december finns möjlighet att provspela till Flickakademin som har lag från 9 års ålder Flickor 2011 upp till F19. I Hammarby finns utbildade tränare och goda träningsförutsättningar på Kanalplan (Hammarby IP) året om. Här får du spela med andra ambitiösa och duktiga spelare som vill någonting med sin fotboll.


Vid intresse maila Sportchef Johan Lager: johan.lager@hammarbyungdom.seMer information om provspel för F15 (F06) kan även fås av lisa.knapp@eventyr.se 


Referat: Hammarby IF Fotbollförening - IF Brommapojkarna F06-1
Skön lagmoralvinst mot BP akademi
2020-03-09 15:21

På lördagen den 7/3 spelade vi träningsmatch mot BP Akademi. Matchen skulle spelats 11v11 men på grund av skador och sjukdom hos motståndarna så blev det 9v9. Vi spelade 3x30 min.


Vi börjar matchen bra men BP trycker på och vi tappar fokus och blir aningen förvirrade i försvarsspelet och BP får in 2 bollar. En tung uppförsbacke för tjejerna som också hade svårt att hitta rätt i positionsspelet överlag. I periodvila låter tränarna spelarna själva prata ihop sig om vad de behöver göra för att tag i matchen. Och som det gör det. De kommer in med ny energi och moralanda som ger utdelning i mer kommunikation och ett reduceringsmål. I tredje trycker vi på än mer och vågar ta för oss och spela ut. Det ger resultat och när slutsignalen går så har vi vänt ett underläge 0-2 till 3-2. Stolta över tjejerna som inte ger upp utan kör hela vägen och verkligen visar att de vill vinna matchen.  

Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Aspudden Tellus F17
Bra genomkörare mot Aspudden Tellus F17
2020-03-09 15:13

Träningsmatch på söndagskvällen mot ett Aspudden Tellus F17. En bra och tuff genomkörare för oss där vi fick möta ett välspelande och skickligt lag med snabba omställningar och spelvändningar.

Vi börjar matchen bra med välorganiserade lagdelar, tålamod i passningsspel och bra rörlighet men där vi mer och mer faller tillbaka och blir tillbakapressade av AT som arbetat sig in i matchen. Första halvlek slutar mållöst för båda lagen. Vi börjar även den andra perioden bra men återigen tar AT över spel- och bollinnehav och får också utdelning på ett par av sina målchanser och inför den tredje perioden står det 0-2. I sista perioden får vi igång spelet lite bättre och lyckas få ett par vassa omställningar där en av de resulterar i ett mål. 1-2 står sig till sista 10 minuter av matchen när vi ser båda lagen kroknar något och spelet därefter. Vi bemästrar inte att hålla ihop det utan släpper in ytterligare två bollar. 1-4 blir slutresultatet i en för oss mycket utvecklande match. Vi tackar motståndarna för en mycket god match och publiken som kom den kyliga kvällen till trots. Och beröm till tjejerna som står upp bra mot det tuffa motstånd vi bjöds på. 


Referat från motståndarna går att läsa här https://www.laget.se/DJ-F17/news/6278667/Referat-Hammarby-IF-DFF-Aspudden-Tellus-


Referat: Hammarby IF Fotbollförening - AIK F14a
Derbyseger mot AIK f14akademi
2020-02-10 01:14
Välspelad match på stormigt Kärrtorp
På söndagen spelade vi träningsmatch på AIK på ett iskallt, regnigt och blåsigt Kärrtorp.  Matchen spelades 11v11 och i två perioder om 40 min. 
Tjejerna gör det jättebra och vi för stora delar av matchen och AIK har svårt med vår höga press. Vi spelar stabilt och säkert genom alla lagdelar och i andra halvleken får vi så till ett mål på en av våra chanser. AIK har ett par vassa kontringslägen och även en situation som kanske borde varit straff tidigt i den första halvleken. I den andra har vi ett par rejäla målchanser som vi inte lyckas förvalta. 
Vi tackar motståndare för en jämn och bra match. Alltid kul att möta lag som spelar fint. Tack också till alla tappra åskådare som kom och tittade på denna underhållande match. 

Forza bajen!


Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Värmdö F05
Hög press gav stor utdelning mot Värmdö F05
2020-02-02 22:47
Fantastisk match idag! Vi möter Värmdö F04/05  11v11 3*30 min på ett kyligt Kärrtorp. Vi går in med inställningen att vi ska vara noggranna och jobba med att inte bli så offensiva med vår playmaker utan ha kontroll över hela banan. Vår gameplan var också att sätta hög press och det lyckas vi verkligen med. Vi gör rättvist ett mål i första halvlek och har även ett skott där Värmdös MV gör en jätteräddning så det blir ribba och ut. 
I period två spelar vi fortsatt bra anfallsfotboll och kommer till många bra avslutslägen. Vi tilldöms en straff som vi sätter. I tredje perioden har vi fortsatt vackert spel och ett övertag i matchen och får in två mål till.

Vi fortsätter att rotera spelare på olika positioner i halvtidspauserna men till skillnad från förra matchen där det skapade lite förvirring så märks det inte av någon ovana idag utan vi känns matchen igenom stabila i alla lagdelar och vi jobbar hela tiden för varandra som ett lag med peppande ord från både spelare och bänk. Vilka tjejer vi har. 

Vi tackar motståndare Värmdö för en god match och publiken för att ni kom värmde med applåder i kylan. Nu går vi in i ytterligare en tung träningsvecka som även varvas med teoripass. 

Forza Bajen F06a