Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Välkommen till Hammarby F06 Akademi
Hammarby F06 Akademi
Välkommen till hemsidan för Hammarby F06 Akademi.

Hammarby flickakademis vision är att erbjuda Sveriges bästa fotbollsutbildning. Spelarna i F06 akademin har bra träningsförutsättningar på nya uppvärmda Kanalplan och det finns ett  samarbete hela vägen från 06-klassen i akademin upp till A-damerna gällande utbildningsplanen. Stämningen är hög när alla flickakademilagen och även damlaget tränar sida vid sida på Kanalen. 

Varje lag har en egen utbildad huvudtränare och en assisterande tränare, men det sker också emellanåt utbyten och rotation av spelare.  

VI ÖPPNAR UPP FÖR PROVSPEL FÖR AMBITIÖSA OCH MÅLMEDVETNA SPELARE PÅ ALLA POSITIONER  FRÅN MV-ANFALLARE. - FÖR INFORMATION SE UNDER NYHETER. 

Detta är Hammarby flickakademin: 


 • IUP: Alla har en individuell utvecklingsplan med kontinuerlig uppföljning som förutom huvudtränarna, A-lagstränare, sportchef och chefstränare har tillgång till. Fokus på individen och att varje individ utvecklas på sitt sätt, i sin takt för att nå sin fullaste potential. 
 • Rotationsträning: Spelare som ligger före i sin utveckling tränar med laget ovanför i den mån det passar och individen vinner på det. Vi ger även chans till de spelare som ligger lite längre bak fysiskt (eller född sent på året och ligger lite bakom utvecklingsmässigt än de som är födda tidigt på året) att få träna och spela matcher med laget under. Allt för att säkerställa att vi ser till individens bästa. 
 • Spelidé & arbetssätt: I Hammarby har vi en stark och tydlig spelidé som genomsyrar alla våra lag från Damlaget ner till det yngsta laget. Alla lag ska ha som mål att uppnå spelidén varje match. Det finns dokument för 7-manna lag, 9-manna lag och 11-manna lagen hur vi uppnår spelidén på matcher och träningar. Alla arbetssätt hänger ihop med varandra och ska göra det enkelt för spelare att gå genom alla leden upp till A-laget. 
 • Träning: Våra träningar ser ut på "samma sätt" oavsett vilken ålder det är som tränar på Hammarby IP, vi har starka och tydliga riktlinjer hur vi bedriver våra träningar och hur vi på bästa sätt ska kunna skapa A-lagsspelare.
 • Fysisk träning: För varje lag finns ett dokument för hur vi jobbar med fysisk träning, olika åldrar - olika syften. Progression finns från F09 upp till F19-laget.
 • Förväntningar: Dokument på förväntningar för Spelare, ledare och förälder finns. Det är viktigt att man läser på dessa dokument och får därefter ta ställning om det är något man kan leva efter.
 • Fotbollsspelare 24/7: Vi vill att våra tjejer definierar sig som fotbollsspelare oavsett tid på dygnet. Vi uppmanar våra spelare att ta rätt beslut (som påverkar sin fotbollsutveckling åt rätt håll) oavsett situation på eller utanför plan.
 • Chefstränare på besök: 1 gång i månaden (minst) håller vår Chefstränare en träning för samtliga lag i akademin. Detta för att säkerställa att vi pratar samma språk med spelarna, att spelarna känner sig som en del av "något större". Men det är också för att lära känna alla spelare, kunna deras namn, veta deras styrkor respektive svagheter på så sätt har vi mer koll på varje individ. Chefstränare är också med på olika matcher och turneringar under årets gång.
_________________________

Estimerad planering säsongen 2020.

November - Januari.  - dessa cuper genomförde vi innan Covid. 
Rosvalla Cup F04, 11v11
11-mannachocken
Linköping Cup F04 11v11
BP Invitational Kristinehamn 11v11
Adventscupen 
Snöbollen Cup 
ST-cupen F14 svår 
ST-cupen F15 X (inbjudansklass)
Multistjärncupen i P06 klass
NFF-cupen 2 lag i 02-04 klassen

Februari - juni - detta har redigerats något p g a Covid. 
Nordic Invitational 
Spel i Stff div 1
Vi kommer också att skicka spelare till F15a, F17a och samverkanserien F19.
På Påsklovet åker vi till Spanien på träningsläger innan Nordic Invitational. 
Vi deltar i en försommarcup, Darlecarlia, som blir förberedelse inför Gothia. 

Juli - Okt - nedan har även det redigerats p g a Covid.
Träningsläger inför Gothia sker på en anläggning i Roslagen
Gothia (Alla flickakademilag i Hammarby deltar i år så det kommer bli grymt!)

Uppdaterat höstprogram: 
Spel i Stff div 1 (deltagande i seriespel killserien är inte längre aktuellt)
Vissa spelare roterar och spelar matcher med F17a och samverkanserien F19.
Escape Sport International 11v11 i Göteborg 16-18 oktober
Gais Open 11v11 månadsskifte 29 oktober - 1 november


Följs oss på instagram @hammarbyf06akademi

Följs oss i appen Min Fotboll

Se våra seriespelsmatcher på Solid Sport
Vi spelar in seriespelsmatcher som går att se (med abonnemang/enstaka matchköp) på Solid Sport. Sök i Solid Sport efter Hammarby Flickor 06 akademi. 


VI ÄR ALLTID INTRESSERADE AV AMBITIÖSA OCH MÅLMEDVETNA SPELARE PÅ ALLA POSITIONER  FRÅN MV-ANFALLARE. - FÖR INFORMATION SE LÄNGRE NED ELLER UNDER FLIKEN KONTAKT. Provspel öppnar upp för F06 Akademi
2020-10-10 07:25
Provspelstillfällen på Kanalplan öppnar upp 12/10

Vi välkomnar ambitiösa och målmedvetna spelare på provträningar till Hammarby F06 Akademi.


Provtillfällen:

Mån 19/10

Tis 20/10

Tors 22/10


För intresseanmälan maila till johan.lager@hammarbyungdom.se 

Mer information kan fås av lisa.knapp@eventyr.se 


Referat: Hammarby IF Fotbollförening - IF Brommapojkarna F06-1
Skön lagmoralvinst mot BP akademi
2020-03-09 15:21

På lördagen den 7/3 spelade vi träningsmatch mot BP Akademi. Matchen skulle spelats 11v11 men på grund av skador och sjukdom hos motståndarna så blev det 9v9. Vi spelade 3x30 min.


Vi börjar matchen bra men BP trycker på och vi tappar fokus och blir aningen förvirrade i försvarsspelet och BP får in 2 bollar. En tung uppförsbacke för tjejerna som också hade svårt att hitta rätt i positionsspelet överlag. I periodvila låter tränarna spelarna själva prata ihop sig om vad de behöver göra för att tag i matchen. Och som det gör det. De kommer in med ny energi och moralanda som ger utdelning i mer kommunikation och ett reduceringsmål. I tredje trycker vi på än mer och vågar ta för oss och spela ut. Det ger resultat och när slutsignalen går så har vi vänt ett underläge 0-2 till 3-2. Stolta över tjejerna som inte ger upp utan kör hela vägen och verkligen visar att de vill vinna matchen.  

Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Aspudden Tellus F17
Bra genomkörare mot Aspudden Tellus F17
2020-03-09 15:13

Träningsmatch på söndagskvällen mot ett Aspudden Tellus F17. En bra och tuff genomkörare för oss där vi fick möta ett välspelande och skickligt lag med snabba omställningar och spelvändningar.

Vi börjar matchen bra med välorganiserade lagdelar, tålamod i passningsspel och bra rörlighet men där vi mer och mer faller tillbaka och blir tillbakapressade av AT som arbetat sig in i matchen. Första halvlek slutar mållöst för båda lagen. Vi börjar även den andra perioden bra men återigen tar AT över spel- och bollinnehav och får också utdelning på ett par av sina målchanser och inför den tredje perioden står det 0-2. I sista perioden får vi igång spelet lite bättre och lyckas få ett par vassa omställningar där en av de resulterar i ett mål. 1-2 står sig till sista 10 minuter av matchen när vi ser båda lagen kroknar något och spelet därefter. Vi bemästrar inte att hålla ihop det utan släpper in ytterligare två bollar. 1-4 blir slutresultatet i en för oss mycket utvecklande match. Vi tackar motståndarna för en mycket god match och publiken som kom den kyliga kvällen till trots. Och beröm till tjejerna som står upp bra mot det tuffa motstånd vi bjöds på. 


Referat från motståndarna går att läsa här https://www.laget.se/DJ-F17/news/6278667/Referat-Hammarby-IF-DFF-Aspudden-Tellus-


Referat: Hammarby IF Fotbollförening - AIK F14a
Derbyseger mot AIK f14akademi
2020-02-10 01:14
Välspelad match på stormigt Kärrtorp
På söndagen spelade vi träningsmatch på AIK på ett iskallt, regnigt och blåsigt Kärrtorp.  Matchen spelades 11v11 och i två perioder om 40 min. 
Tjejerna gör det jättebra och vi för stora delar av matchen och AIK har svårt med vår höga press. Vi spelar stabilt och säkert genom alla lagdelar och i andra halvleken får vi så till ett mål på en av våra chanser. AIK har ett par vassa kontringslägen och även en situation som kanske borde varit straff tidigt i den första halvleken. I den andra har vi ett par rejäla målchanser som vi inte lyckas förvalta. 
Vi tackar motståndare för en jämn och bra match. Alltid kul att möta lag som spelar fint. Tack också till alla tappra åskådare som kom och tittade på denna underhållande match. 

Forza bajen!


Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Värmdö F05
Hög press gav stor utdelning mot Värmdö F05
2020-02-02 22:47
Fantastisk match idag! Vi möter Värmdö F04/05  11v11 3*30 min på ett kyligt Kärrtorp. Vi går in med inställningen att vi ska vara noggranna och jobba med att inte bli så offensiva med vår playmaker utan ha kontroll över hela banan. Vår gameplan var också att sätta hög press och det lyckas vi verkligen med. Vi gör rättvist ett mål i första halvlek och har även ett skott där Värmdös MV gör en jätteräddning så det blir ribba och ut. 
I period två spelar vi fortsatt bra anfallsfotboll och kommer till många bra avslutslägen. Vi tilldöms en straff som vi sätter. I tredje perioden har vi fortsatt vackert spel och ett övertag i matchen och får in två mål till.

Vi fortsätter att rotera spelare på olika positioner i halvtidspauserna men till skillnad från förra matchen där det skapade lite förvirring så märks det inte av någon ovana idag utan vi känns matchen igenom stabila i alla lagdelar och vi jobbar hela tiden för varandra som ett lag med peppande ord från både spelare och bänk. Vilka tjejer vi har. 

Vi tackar motståndare Värmdö för en god match och publiken för att ni kom värmde med applåder i kylan. Nu går vi in i ytterligare en tung träningsvecka som även varvas med teoripass. 

Forza Bajen F06aReferat: Hammarby IF Fotbollförening - Sollentuna F06 akademi
Första externa matchen på Kanalplan
2020-02-01 18:56
Idag tog vi emot Sollentuna F06 Akademi. Vi pratar om att sätta hög aggressiv press, vilket fungerar jättebra i första halvlek. Vi skapar många målchanser och får utdelning med ett mål. Beröm till Sollentuna som behåller lugnet och försöker spela sig ur den pressade situationen. Dock borde vi  förvaltat våra chanser lite bättre och gjort något mål till. 
I halvtidsvila roterar vi många positioner för att testa spelare på olika platser. Det skapar viss förvirring och Sollentuna äter sig in i matcher mer och mer. I tredje perioden skapar vi många chanser framåt, dock vill det sig inte riktigt i avsluten och Sollentuna kvitterar på ett snyggt skott där vi inte är resoluta nog att lösa situationen. Tjejerna tar tag i spelet och taktpinnen och vi har en sekvens i matchen där bollen går från MV genom alla lagdelar till ett snyggt inspel och vi gör 2-1. Detta blir också slutresultatet och vi tackar Sollentuna för en god och välspelad match. Varmt välkomna tillbaka och lycka till framöver. 

Forza Hammarby!
Vi ligger i hårdträning...
2020-01-27 16:06
Trötta men glada tjejer efter att ha klarat av ett stenhårt fyspass
Försäsongsuppbyggnad har rivstartat för de här tjejerna. Numera ligger antalet träningar i veckan på fyra stycken där tisdagen är en renodlad fysträning. Det är tuffa träningar som tjejerna går igenom men oj vad vi ser att de är vinnarskallar. Vi är stolta över er tjejer. 
Referat: Hammarby IF Fotbollförening - Täby F06:2
Träningsmatch i högt tempo på Kärrtorp
2020-01-27 15:35
Denna småkyliga söndag tog vi emot Täby F06:2 på Kärrtorps IP för en 11v11 match 30m*3.  Täby en bra och duktig motståndare som alltid ger bra fysiskt motstånd. De tog senast en andra plats i BP Girls Invitational i Kristinehamn. 
Det blev en fartfylld historia där Täby startade starkast. Vi kändes aningen jagade och stressade i våra aktioner och hittade inte det spel vi är vana vid. Märktes att tjejerna är nedtränade och att flera spelare fick testa lite för dem ovana positioner. I andra och tredje halvlekarna blev det bättre, vi vågade spela runt mer, blev mer kreativa och skapade mer framåt där vi önskat att vi satte ett par till av våra chanser. Matchen slutade 1-0 till oss. Vi tackar publiken som kom, våra trevliga gäster Täby och även den duktiga domaren. 
Största applåden går till våra tjejer som trots stumma och trötta ben efter hård träningsvecka orkar genomföra matchen på ett bra sätt. 

Forza Bajen!


Spets camp 2020 för flickor
2020-01-16 14:42
VILL DU BLI BÄST?
Vi vill ge tjejer i åldrarna 11-18 år chansen att öva på sina spetsegenskaper för att kunna bli bäst på det man redan är bra på. Under påsklovet (6-10/4) håller vi en spets camp för alla flickor.
 
För att kunna slå sig in i ett damlag, för att kunna bli bäst måste man tillåtas bli det också - där kommer spets campen in och skapar en miljö där varje spelare får utveckla något man redan är bra på så att man kan bli bäst på det. Vi vill även bidra till ett större socialt sammanhang och ett större kontaktnät mellan fotbollsspelande tjejer oavsett ålder eller lagtillhörighet.

Måndag, tisdag, onsdag och fredag tränar man ett pass som är 75 minuter långa. På torsdag tränar vi däremot två gånger. Till den ena träningen kommer det A-lagsspelare från Hammarbys Damlag som representerar varsin lagdel. De kommer vara med under passet för att ge tips och tricks.

Ni erbjuds:

 • 6 träningspass á 75 minuter långa
 • Lagdels- & positionsanpassade träningar
 • Träning utav akademins ledare
 • Träningsmetodik från akademin
 • Träffa A-lagsspelare
 • Alla får varsitt diplom
 • Alla träningar sker på Hammarby IP (Kanalplan)
 • Alla flickor mellan 11-18 år får anmäla sig
Kostnad för detta camp är 1000:-

Här kan du läsa mer om vår spets camp:

Här kan du anmäla dig till vår spets camp: