SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
LEDARAKADEMI

Hammarby IF FF:s Ledarakademi

Hammarby IF FF har under de senaste åren bedrivit en ettårig tränarutbildning, Ledarakademien. Denna har över tid utvecklats till vad som kan beskrivas som en helt unik utbildning som integrerar forskningsläget av idag med regelbunden praktik med en träningsgrupp. Under Ledarakademien tränas du som tränare i att reflektera för att både medvetet kunna hantera situationer som dyker upp under träningarna och kunna integrera forskningsbaserade idéer i ditt redan befintliga tränarskap på ett sätt som passar dig som individ.

 

Innehållet, i kombination med upplägget, gör att vi inte räds för att sticka ut hakan och påstå att det inte finns någon liknande utbildning i fotbollsvärlden! En sökning i forskningslitteraturen över tränarutveckling ger ytterligare stöd för Ledarakademiens särställning.

 

Nu tar vi ett nytt steg i utvecklingen av Hammarbys ledare. Året 2022 kommer Ledarakademien att ingå i ett forskningsprojekt där tränarutveckling och dess konsekvenser för spelarna undersöks. I detta nu genomförs all nödvändiga formalia för att kunna genomföra och publicera studiens fynd i den internationella litteraturen.

 

För att kunna ta del av denna sällsynta möjlighet att vara med på en lärorik resa under nästa säsong krävs att du:

 

  • är tränare för en grupp under säsongen 2022 oavsett förening.
  • medverkar som tränare på minst ett pass varje onsdag (20 april till 1 juni, samt 24 augusti till 26 oktober) på Plantskolan på Kärrtorps IP
  • kan avsätta fyra vardagskvällar för teoriträffar (två på våren och två på hösten – datum kommer senare)

 

Formatet för Ledarakademien innebär i stora drag fyra teoriträffar utspridda under året á tre timmar på vardagkvällar, samt ett antal praktikuppgifter som genomförs under träningspassen på Plantskolan vid sex tillfällen.

 

Ambitionen efter genomförd Ledarakademien är att du som tränare har bättre:

 

  • kunskaper om viktiga idrottspsykologiska delar såsom lärande och motivation
  • färdigheter att utveckla spelarnas fotbollsmässigt under träningarna
  • förståelse för hur du som tränare tänker, känner och agerar i skarpa lägen under träningar
  • kännedom om konkreta verktyg som du kan använda i din vardag även efter utbildningens slut

 

De deltagare som utmärkt sig på ett särskilt positivt sätt under Ledarakademien kan komma att erbjudas framtida uppdrag och en långsiktig utvecklingsplan. Är du verksam i andra föreningar än Hammarby IF FF är det självklart att du fortsätter i din nuvarande förening. Vi hoppas kunna bidra till fotbollssveriges utveckling.

 

Anmälningsförfarande

Ansökan är öppen mellan 15 januari och 15 februari

Eventuell kallelse till intervju sker under mitten av februari 

Utbildningsstart sker under april (Kortare informationsträff sker under slutet av mars månad)

 

Din skriftliga ansökan skickas till jesper.sporre@hammarbyungdom.se och ska innehålla följande:

-Personlig beskrivning av dig själv och av dina eventuellt tidigare erfarenheter som ledare/spelare

-Dina kontaktuppgifter inklusive fungerande mailadress och telefonnummer

-Referensperson med kontaktuppgifter

 

Välkommen med just din ansökan.

 

Antalet utbildningsplatser är begränsat. Antagningsprocessen är ett urval och ett eventuellt deltagande föregås av personliga intervjuer.