SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Hammarby Akademi F07

Hammarby IF Fotbollsförenings uppdrag med Akademiverksamheten är att från flicklagen till juniorlagen ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att ta en plats i föreningens damlag. 

 

Hammarby IF FF:s vision är att föreningen skall fostra egna spelare som inte bara blir A-lagsspelare utan också A-landslagsspelare. Hammarby IF ska ha en av Sveriges bästa

flickakademier i åldrarna 13-19 år. 

 

Detta är Hammarby flickakademin: 

 

 
 • IUP: Alla har en individuell utvecklingsplan med kontinuerlig uppföljning som förutom huvudtränarna, A-lagstränare, sportchef och chefstränare har tillgång till. Fokus på individen och att varje individ utvecklas på sitt sätt, i sin takt för att nå sin fullaste potential. 
 • Rotationsträning: Spelare som ligger före i sin utveckling tränar med laget ovanför i den mån det passar och individen vinner på det. Vi ger även chans till de spelare som ligger lite längre bak fysiskt (eller född sent på året och ligger lite bakom utvecklingsmässigt än de som är födda tidigt på året) att få träna och spela matcher med laget under. Allt för att säkerställa att vi ser till individens bästa. 
 • Spelidé & arbetssätt: I Hammarby har vi en stark och tydlig spelidé som genomsyrar alla våra lag från Damlaget ner till det yngsta laget. Alla lag ska ha som mål att uppnå spelidén varje match. Det finns dokument för 7-manna lag, 9-manna lag och 11-manna lagen hur vi uppnår spelidén på matcher och träningar. Alla arbetssätt hänger ihop med varandra och ska göra det enkelt för spelare att gå genom alla leden upp till A-laget. 
 • Träning: Våra träningar ser ut på "samma sätt" oavsett vilken ålder det är som tränar på Hammarby IP, vi har starka och tydliga riktlinjer hur vi bedriver våra träningar och hur vi på bästa sätt ska kunna skapa A-lagsspelare.
 • Fysisk träning: För varje lag finns ett dokument för hur vi jobbar med fysisk träning, olika åldrar - olika syften. Progression finns från F09 upp till F19-laget.
 • Förväntningar: Dokument på förväntningar för Spelare, ledare och förälder finns. Det är viktigt att man läser på dessa dokument och får därefter ta ställning om det är något man kan leva efter.
 • Fotbollsspelare 24/7: Vi vill att våra tjejer definierar sig som fotbollsspelare oavsett tid på dygnet. Vi uppmanar våra spelare att ta rätt beslut (som påverkar sin fotbollsutveckling åt rätt håll) oavsett situation på eller utanför plan.
 • Chefstränare på besök: 1 gång i månaden (minst) håller vår Chefstränare en träning för samtliga lag i akademin. Detta för att säkerställa att vi pratar samma språk med spelarna, att spelarna känner sig som en del av "något större". Men det är också för att lära känna alla spelare, kunna deras namn, veta deras styrkor respektive svagheter på så sätt har vi mer koll på varje individ. Chefstränare är också med på olika matcher och turneringar under årets gång.
_________________________

 

Vi söker fotbollsintresserade spelare som vill utvecklas och ha roligt.

Är ni intresserade av att provspela?

Kontakt: Sportchef Johan Lager 
 
Kontakt: Chefstränare Ida Mbarka
Ida.mbarka@hammarbyungdom.se 


Vill du prata mer om vad vi kan erbjuda eller har frågor/funderingar är du varmt välkommen att ringa tränare Richard Thunström på 0704557218 eller richard.thunstrom@gmail.com

Följ oss gärna på instagram här: https://www.instagram.com/hammarbyf07akademi/ 

 

 

PÅSKCAMP
2021-03-12 21:26

Flickakademin har nu öppnat anmälan till årets Påsk camp! 
Påsk campen är under påsklovet V14, vi håller på i fyra dagar (mån-tor) alla dagar 12.00-15.00

Anmäler du dig till PÅSKCAMPEN får du:

 • Träffa A-lagsspelare
 • Diplom med individuell feedback
 • Tränad av klubbens duktiga instruktörer
 • Teoripass med fokus på videoanalys
 • Arbete med träningsdagbok
 • En stor 5-kamp
 • Är du målvakt kommer Sofia Lundgren (Vinnare utav Champions Lague och f.d landslagsmålvakt och just nu damlagets mv-tränare köra två pass med er)
Pris: 1600 kr ( i priset ingår allt ovan)
Öppen: Campen är öppen för alla tjejer oavsett klubbtillhörighet
Plats: Kanalplan / Hammarby IP
Antal platser: Begränsat antal platser (Först till kvarn) Tjejer Födda 2012-2007.
Till anmälan KLICKA HÄR!

Anmälan är nu ÖPPEN för sportlovscampen
2021-01-18 14:33
Äntligen är det dags för vårt efterlängtade sportlovscamp. Det blir fyra dagars professionell träning på Hammarby IP med våra duktiga instruktörer. 

Du får dessutom:
 • Träffa A-lagsspelare
 • Diplom med individuell feedback
 • Tränad av klubbens duktiga instruktörer
 • Teoripass med fokus på videoanalys
 • Träningsdagbok
 • En stor 5-kamp
 • Är du målvakt kommer Sofia Lundgren (Vinnare utav Champions Lague och f.d landslagsmålvakt och just nu damlagets mv-tränare köra två pass med er)
Campen håller på från 12.00-15.00, och vuxna finns på plats mellan 11.00-16.00.

Du väljer Flickakademi Sportlovscamp 2021 och därefter rätt grupp för din ålderskull.

Till anmälan: KLICKA HÄR!


_______________

Frågor? Hör gärna av dig till Ida som ansvarar för våra camper:
Chefstränare  │ Ida.mbarka@hammarbyungdom.se
Akademicamper 2021
2020-12-31 16:06
Mer information kring tider, åldersgrupper och innehåll kommer i början av januari.  
Hoppas vi ses!

_______________

Frågor? Hör gärna av dig till Ida som ansvarar för våra camper:
Chefstränare  │ Ida.mbarka@hammarbyungdom.se
2020-02-04 18:06

Det var ett tag sedan, men nu är vi tillbaka till spelarprestation #10. Damer och herrar... Amanda ”Kroos” Grahn!

Amanda är en spelsäker fotbollsspelare som är väldigt duktig på styra spelet. Spelförståelse som få och väldigt tuff.
Påminner mycket om fotbollsspelaren Toni Kroos.
Utifrån hennes fantastiska kvaliteer så är hon en person med väldigt mycket humor och ger oss spelare/tränare ett gott skratt.
Vi är otroligt glada att du valt fortsätta din fotbollsutbildning hos oss.
Välkommen till Hammarby Akademi💚
#viärframtiden
2020-01-24 14:48
 
2020-01-20 16:10
Presentation #10.
Angelina ”Lejonhonan” Brimo.

Här har vi en mycket spännande fotbollsspelare. Angelina är en fantastiskt fotbollsspelare med många bra kvaliteer, otroligt snabb och teknisk. En blandning av en gasell och lejon.
Men något hon har som inte många andra har är orädsla, spelar ingen roll vem hon möter hon går 110% hela vägen.

Som person är Angelina en underbar kamrat och energisk, mycket spring i benen. Vi är jätte glada att du valt spela med oss, välkommen👍💚 #viärframtiden
2020-01-20 16:07
Vi välkomnar Thea med familj till Hammarby och vi är väldigt glada över att hon vill fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss.

Thea är en väldigt spelskicklig och kvick spelare. Redan från första träningen visade hon positiv inställning och kämparglöd.
Vi ser framemot att se mer av hennes kvaliteer!
Forza Bajen💚💪 #viärframtiden
Spets camp 2020 för flickor
2020-01-16 14:43
VILL DU BLI BÄST?
Vi vill ge tjejer i åldrarna 11-18 år chansen att öva på sina spetsegenskaper för att kunna bli bäst på det man redan är bra på. Under påsklovet (6-10/4) håller vi en spets camp för alla flickor.
 
För att kunna slå sig in i ett damlag, för att kunna bli bäst måste man tillåtas bli det också - där kommer spets campen in och skapar en miljö där varje spelare får utveckla något man redan är bra på så att man kan bli bäst på det. Vi vill även bidra till ett större socialt sammanhang och ett större kontaktnät mellan fotbollsspelande tjejer oavsett ålder eller lagtillhörighet.

Måndag, tisdag, onsdag och fredag tränar man ett pass som är 75 minuter långa. På torsdag tränar vi däremot två gånger. Till den ena träningen kommer det A-lagsspelare från Hammarbys Damlag som representerar varsin lagdel. De kommer vara med under passet för att ge tips och tricks.

Ni erbjuds:

 • 6 träningspass á 75 minuter långa
 • Lagdels- & positionsanpassade träningar
 • Träning utav akademins ledare
 • Träningsmetodik från akademin
 • Träffa A-lagsspelare
 • Alla får varsitt diplom
 • Alla träningar sker på Hammarby IP (Kanalplan)
 • Alla flickor mellan 11-18 år får anmäla sig
Kostnad för detta camp är 1000:-

Här kan du läsa mer om vår spets camp:

Här kan du anmäla dig till vår spets camp:
2020-01-15 10:50
Presentation #8 och det är ingen annan än Matilda ”Van Dijk” Suarez Dunsved

Matilda är en komplett fotbollsspelare som är bekväm i obekväma situationer. Väldigt spel- och brytningssäker som ställer till det för anfallarna. Framtiden ser ljus ut, utifrån hennes kvaliteer som spelare så är hon en fantastisk människa och har ett hjärta av guld.
Som ni ser på bilden så kör hon även med Hammarby akademi killar U19😎

Vi är jätte glada över att du valt fortsätta din fotbollsutbildning hos oss. Forza Bajen💚 #viärframtiden