Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarby IF
UNGDOM

Vi har en stor ungdomsverksamhet, över 3000st pojkar och flickor spelar fotboll i Hammarby. För verkställande av olika beslut från styrelsen samt som övergripande ansvarig för föreningens verksamhet har vi föreningschef Peter Kleve

För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fyra delar, flickakademin, pojkakademin, Htff akademin och utvecklingsblocket. Utvecklingsblocket  
Sportchef 13-19 år Kai Gissberg
Sportchef 10-12 år Jesper Sporre
Sportchef 7-9 år Andreas Jonsson
Sportchef 5-6 år Daniel Engström
  
Flickakademin  
Sportchef Håkan Jensgård
  
Pojkakademin  
Akademichef  Jocke Rydberg
Cheftränare  Martin Sundgren
Koordinator
 Philip Berglund
Sportsligt ansvarig
 Stefan Olsson

 
HTFF Akademin
 
Sportchef  Bo Wester 
  
 
Verksamhetsmodell

I BajenModellen beskriver vi hur vi jobbar inom ungdomsfotbollen, modellen finner du under klubbinfo i menyn ovan.


Herr & Dam 

Hemsida www.hammarbyfotboll.se


Kontaktinformation 

Telefon: 08-462 88 10

E-mail: info@hammarbyfotboll.se

Adress: Orrfjärdsgränd 13 • S-120 53 Årsta • Sweden


Hammarby startar flickakademi till hösten
2017-06-14 09:49
Hammarby Fotboll fortsätter att utveckla fotbollsverksamheten för flickor. 2016 slogs flickfotbollen inom Hammarby Damfotboll ihop med pojkfotbollen, och i år tog även damernas A-lag och juniortjejerna klivet över. Nu är det dags för nästa stora steg – att starta upp en akademi för flickor, som på sikt ska försörja A-truppen med fler egen fostrade spelare. 

Runt 280 spelare anslöt när de äldre flicklagen och A-laget följde efter de yngre, och cirka 600 unga tjejer lirar nu i klubbens lag. Under dessa 18 månader, där verksamheten mer än fördubblats, har Hammarby Fotboll arbetat hårt med att få alla flickor att känna sig välkomna. Bland annat har mixlag, som kallas Heforshelag, startats upp i flera åldersgrupper (läs ett matchreferat från Heforshelaget för barn födda 2006 här http://www.hammarbyungdom.se/nyheter/?ID=165622&NID=312020).

Klubben har under resans gång känt av ett stort sug bland flickor efter att spela i Bajen, och mycket tid har lagts på att starta nya flicklag. Och nu är det alltså dags för nästa stora steg i utvecklingen – att starta en akademiverksamhet för flickor. Syftet och målet är, precis som hos pojkakademin, att fostra egna spelare till seniorlaget.

Hammarby Fotbolls föreningschef Peter Kleve: 
– Till en början startar vi upp flickakademin från 13 års ålder. Det tillkommer alltså nya lag hos F05, F04 och F03, samt ett damjuniorlag för flickor mellan 16 och 19 år som kommer att spela i flickallsvenskan (F19-serien). Vi kommer att anställa en sportchef för akademin, som dessutom blir huvudtränare för flickallsvenskan (F19-serien).

– Det som skiljer akademin från vår vanliga verksamhet är att vi där tillhandahåller utbildade tränare, som inte är föräldrar. För flickor mellan åtta och tolv år har vi redan kommit igång med extra träningar en gång i veckan, ledda av externa tränare via Plantskolan inom Hammarby Fotboll. Akademin kommer, precis som A-laget, att få de bästa tänkbara träningsförutsättningarna på nya Kanalplan. Ombyggnationen där beräknas vara färdig under senhösten, perfekt tidsmässigt för uppstarten av akademin.

– Olof Unogård och de andra ledarna i damlaget visar stort intresse för akademin, och det är väldigt kul. Vi kommer att ha ett nära samarbete mellan A-damerna och akademin gällande målvaktsträning, fysträning, kostrådgivning, rehab och skadeförebyggandeträning. Vi skissar även på ett faddersystem mellan A-lagsspelarna och samtliga flicklag i klubben – ännu ett spännande projekt, som vi också vill sjösätta i höst.
Hammarby stödjer Fotbollskoden
2017-05-30 15:48

En nationell undersökning gjord av SSI, på uppdrag av Volkswagen, visar att 83 procent av fotbollsföräldrarna upplever problem med överengagerade föräldrar. Det kan handla om att man pressar sina barn för hårt, eller om högljudd kritik av unga domare och ledare. Ett av tre barn överväger att sluta spela på grund av detta – därför har vi tagit fram det klubböverskridande initiativet Fotbollskoden.

 

Initiativet har tagits i samarbete med vår partner Volkswagen. Fotbollskoden innebär konkret en gemensam uppförandekod för alla fotbollsföräldrar i Sverige, som bland annat är inspirerad av vår värdegrund, och ska verka för en positiv kultur runt barn- och ungdomsfotbollen i landet:

 

Jag som förälder ska göra mitt yttersta för att stötta mitt barn, andras barn, ledare, domare, funktionärer och föräldrar i samband med träningar och matcher – genom ett positivt engagemang.

 

Syftet är främst att höja medvetandegraden hos fotbollsföräldrar, om att våra barns idrottande ska vara en positiv upplevelse – på och utanför planen. Barn spelar fotboll för att det är kul och för att de vill, och det börjar med att vi sätter deras fotbollsglädje i fokus. Det är inte deras prestation, eller föräldrarnas förväntningar, som är viktigt. Det är barnens glädje. 

 

Läs mer om Fotbollskoden här!


Se mer här: 

http://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/htv/hammarby-stodjer-fotbollskoden/ 

Edvard blev nummer 3000 i Bajens ungdomsled
2017-04-12 11:13

Hammarby har numera 3 000 fotbollsspelande ungdomar i föreningen. En fantastisk utveckling, enligt föreningschef Peter Kleve. Edvard Cegrell, som blev nummer 3000, är född 2012 och ser fram emot att gå i sin storasysters fotspår.

 

Hammarbys 3000:e knatte blev Edvard Cegrell. Till våren börjar Edvard spela tillsammans med de andra barnen födda 2012 och pappa Mattias berättar vem vår 3 000:e spelare är:

– Edvard är en glad och busig kille på fyra och ett halvt år som gillar fotboll, båtar och att snickra!

 

Varför valde ni just Hammarby?

– Vi valde Hammarby för att det är det självklara valet för alla Söderortsbor. Extra kul att spela för en stor klubb med rik historia och oöverträffad supporterkultur.

 

Hur ser Edvards relation ut till Hammarby sedan tidigare?

– Han har en idol och förebild i storasyster Leah som redan spelar i Hammarby.

 

Vad förväntar ni er av Hammarbys ungdomsverksamhet?

– Vi förväntar oss mycket skoj och bus, rolig träning, glada kamrater samt engagerade och härliga tränare!

 

Edvard är född 2012 och fyller alltså 18 år 2030. Tror du att vi får se en debut i A-laget ungefär då?

– Då skulle jag bli mycket förvånad, men han kanske har ärvt mammas fina bollsinne och kämpaglöd!

 

Hammarbys föreningschef Peter Kleve välkomnar Edvard tillsammans med alla andra 2012:or och noterar att verksamheten växt något otroligt på sistone.

 

– Det här innebär att vi sett till antal aktiva spelare är en av Europas största klubbar. Trycket på att få spela fotboll i Hammarby är jättestort. På grund av planbristen i Stockholm så kan vi inte ta emot alla som söker sig till oss, men det är jättekul att vi lyckas ta emot så pass många barn som vi gjort.

 

– Det läggs ner ett enormt jobb för att förverkliga dessa barns grönvita drömmar. Framför allt skulle jag vilja ge en stor eloge till några som ofta jobbar i det tysta, våra sportchefer på breddsidan Daniel Engström, Andreas Jonsson, Jesper Sporre och Bo Wester. Utan dem hade vi aldrig klarat av detta. Man ska komma ihåg att vi bara var 800-900 spelare för sex år sen, Hammarby har stått för en enorm utveckling de senaste sex åren.

En unik kväll med ett gemensamt mål
2017-04-10 09:44
Det talas ofta om konkurrensen mellan Stockholmsklubbarna AIK, Djurgården, Hammarby och IF Brommapojkarna. Om tuffa matcher, inte sällan med medaljer som vinst. Men det bör också talas om allt det bra vi gör ihop när vi klubbar träffas för att skapa förutsättningar för barnen att ha kul, utvecklas och finna glädje i sin sport. Och igår var en sådan kväll.

I ett näst intill fullsatt Bromma gymnasium samlades föräldrar, ledare och representanter för de fyra klubbarnas akademier med fokus kring samtal om barnens bästa, glädjen med fotboll, att vara fotbollsförälder, samt vikten av att kombinera sitt fotbollsspelande med sina studier.

 

Vi bjöds på två föreläsningar där Max Bergander, värdegrundsansvarig i AIK FF, var först ut.

 

Han pratade om hur man bygger för framgång. Att genom arbete med människa, beteende och mänskliga värden kan nå de mål man som förening och individ satt. På och vid sidan av planen. Och hur viktigt det är att tänka på att vi faktiskt jobbar med unika individer med unika känslor, som behöver olika saker för att må bra och lyckas.

Ett budskap som någonstans la ribban för kvällen och ett fokus som aldrig tappades.

 

Efter det pratade Stefan Alvén, fd elitfotbollsspelare och sportchef i Djurgårdens IF, nu jurist, om vikten av att kombinera sitt fotbollsspelande med studier och andra aktiviteter för att på så sätt berikas och ge barnen chansen att utveckla andra förmågor som de senare kan ha användning för i livet.

Han pratade också om hur man som förälder ska förhålla sig till samtalet från agenten och hur man bör resonera när och om agenten ringer.

 

Därefter bjöds vi på en föräldrapanel bestående av Lennart Ekdal tillika pappa till Albin Ekdal, Stefan Nylén, pappa till Isak Nylén och Daniel Karlström, pappa till Jesper Karlström.

 

Det pratades uppfostran, förälderns roll i sitt barns fotbollsspelande och om det faktiskt var okej att coacha från sidan?

En hel del skratt och skoj. Många instämmande nickningar. Men också mycket allvar och diskussion kring vilket ansvar vi som föräldrar faktiskt har.

 

Kvällen avslutades med att Max Bergander, Stefan Alvén och Lennart Ekdal sattes på scen och fick ta emot frågor från publiken.

Många frågor berörde just vikten av att se människan bakom fotbollen, vikten av att vi tillsammans måste ta ansvar för att arbete aktivt med hur vi är mot varandra, men också hur vi som vuxna, ledare och föräldrar, måste agera som förebilder och inte sätta för stor press på våra barn. Att vara ansvarstagande och hjälpa våra barn i denna på många sätt komplicerade och tuffa värld.

 

Ska man på något sätt beskriva denna kväll så måste det bli med orden:

 ”Det här samarbetet måste fortsätta”

 

Det var extremt uppskattat bland föräldrarna och ledarna att dels bara få träffas annat än vid sidlinjen, men också att tillsammans få prata om dessa gemensamma utmaningar vi står inför. Att det var viktigt att vi tillsammans pratar om hur vi vill att klubb, ledare och förälder ska samverka för barnens bästa.

 

När vi sammanfattar denna kväll så är det med en god känsla och en övertygelse att vi klubbar tillsammans har mycket att vinna på att fortsätta detta enormt positiva arbete.

Där vi tillsammans hjälper varandra att bli bättre både på och utanför planen, för det är som Max Bergander sa i sin föreläsning och det sammanfattar nog det vi fyra klubbar vill uppnå:

 

”Vi arbetar alla med ungdomar, ungdomar som bortsett från de olika färgerna på tröjan under match både umgås i skola och på fritiden. De går i samma skolor och delar de samhälle vi lever i. Så låt oss klubbar gemensamt tar ansvar för att utbilda dem till bra människor och låta dem ha kul. Det är att vinna på riktigt.”

 

Någonstans är det där vi måste mötas. Visst ska vi spela hårda och tuffa matcher. Känslor och målmedvetenhet, kärleken att vinna, är inget vi ska ta bort eller förändra. Men att tänka på hur man som klubb, som förälder och som förebild kan ge sina barn chansen att lyckas men framförallt må bra och ha kul är det absolut viktigaste.

För det är att vinna på riktigt, oavsett vilken färg du har på tröjan.

Årets Ledarmiddag
2017-03-10 16:10
Årets ledarmiddag
I tisdags arrangerade klubben, Årets ledarmiddag. I år deltog uppemot 300 personer vid middagen som avnjöts tillsammans med härliga Bajenledare.

Vi hoppas samtliga deltagande hade en fin kväll med god mat samt fick med sig mycket boost från Peter Svenssons föreläsning #HeForShe samt de intervjuer som gjordes med Jakob Michelsen (herrlaget), Olof Unogård (damlaget), Loke Gran och Börje Lundberg (Futsal laget), Fernando Bermudez Wachtmeister (Årets ledare 2016), vinnarna i 2016 års Värdegrundsfilms tävling (F2002, F2006 samt P2010-29) och Ola Larsson (Supercoach). 

Inmarschen i festlokalen ägde rum till tonerna av Just idag är jag stark! Under kvällen hörde vi bl.a. A-lagens tränare Jakob Michelsen och Olof Unogård berätta om sin ”resa” från ungdomstränare till Allsvensk tränare, resor som passerat många olika vägskäl. Det blev en hel del personliga porträtt där Jakob berättade att han gillar Kim Larsen före Per Gessle samt föredrar ”Just idag är jag stark” före den Danska nationalsången ”Det er et yndigt land”. 

Vi tackar samtliga som gjorde denna kväll minnesvärd och rolig! Stort TACK allihopa!
Kort rapport från Ungdomsfotbollen
2016-05-24 11:10

Solen skiner, planerna är gröna och aldrig för har fler pojkar och flickor spelat fotboll i Hammarby. Vid årsskiftet så gick flicklagen in i samma organisation som pojklagen, vilket innebar att 220 st aktiva flickor började sparkar boll på samma planer som pojkarna. Detta har var jättekul för hela organisationen och gett hela klubben en boost. Ungdomssidan växer nu med både pojkar och flickor och idag bara några månader efter att vi slogs ihop är vi totalt 2707 aktiva spelare varav hela 457 st är flickor.

 

700 st ideellt arbetande ledare jobbar på hårt flera dagar i veckan med passningar, teknikövningar, nickar och skott. Men det genomförs även ett stort arbete i lagen med att förankra klubbens värdegrunden i lagen, bland spelare och föräldrar. Och även i år har några av vår ungdomslag gjort sina egna värdegrundsfilmer. Här följer några av dem: 

 

F2002               https://youtu.be/WS4_j3NpYFI 

F2003 Utv         https://youtu.be/aT82-yX-tac

F2003 Rep        https://www.youtube.com/watch?v=fWO4TgYeUhs&feature=em-share_video_user

F2004                 https://youtu.be/XfI2wDbC680

P2005-7             https://youtu.be/1ODRh5JJy6U

F2006                 https://youtu.be/9nBNyxWG-8o

P2008-4             https://vimeo.com/160583747                         

Password: Hammarby P08-4

P2007-5             http://youtu.be/a6Pm9uFmezY

P2010-29           https://youtu.be/hZuyn0rRLU4

 

Mer om värdegrunden och Värdegrundens förankringsprocess finner ni här : http://www.hammarbyungdom.se/sida/?ID=126217

Det behövs mer konstgräsplaner i Stockholm
2016-04-22 12:15

Det behövs mer konstgräsplaner i Stockholm - STÖD och SPRID PLANUPPRORET genom att gilla och dela Planupproret på Facebook.

https://www.facebook.com/Planupproret

 

Planupproret startades 2011 av fotbollsföräldrar och ideella fotbollsledare bland annat i Hammarby IF FF, de tröttnade på att deras barn inte får samma förutsättning att träna fotboll som andra barn i Sverige. Upproret fick en viss effekt under nått år, politiken sade att de förstod hur dåliga förutsättningar är Stockholm. Lite extra pengar satsades och några extra konstgräsplaner kom till, men det räcker inte, idag 5 år senare finns det fortfarande inte tillräckligt med planer.

 

Konstgräsbristen i Stockholm är alarmerande. Antal lag i St: Erikscupen har under den senaste 18-årsperioden ökat med nästan 42%, från 2839 lag år 1997 till 4865 lag år 2015. Detta innebär en ökning med drygt 20 000 spelare (lågt räknat på 10 spelare per lag). Den största ökningen står flickfotbollen för. För att tillgodose ökningen krävs därför ytterligare konstgräsplaner för matcher och träning. Störst behov finns i Stockholms kommun där det totalt skulle behövas 33 fullstora planer för att täcka behovet enligt Fotbollens Spela, Leka och Lär.

Det pratas om planbrist även i andra städer, men i Stockholm är den AKUT.

- I Göteborg finns det en konstgräs/gräsyta per 8601 invånare 

- I Malmö finns det en konstgräs/gräsyta per 11 178 invånare 

- I Stockholm finns det en konstgräs/gräsyta per 18 750 invånare

Värst är planbrist inom de centrala delarna i Stockholm. På vissa delar av Stockholm uppgår siffran till över  61 500 invånare per konstgräsyta. Dvs barn och ungdomarna i Göteborg har sju gånger fler fotbollsplaner än de som bor i de delarna av Stockholm.

 

Hjälp Ungdomsfotbollen att sätta press på politiken - STÖD och SPRID gärna PLANUPPRORET genom att gilla och dela Planupproret på Facebook https://www.facebook.com/Planupproret

Bevara Tallkrogens BP/Valsknopp BP som fotbollsplan
2016-03-31 09:11
Hammarby IF Fotbollförening understryker tillsammans med ytterligare fyra klubbar i söderort vikten av att Tallkrogens BP/Valsknopp BP bevaras som fotbollsplan och beläggs med konstgräs. Detta då planbristen i Stockholms södra delar är akut.

Konstgräsbristen i Stockholm är alarmerande. Antal lag i St: Erikscupen har under den senaste 18-årsperioden ökat med nästan 42 procent, från 2839 lag år 1997 till 4865 lag år 2015. Detta innebär en ökning med drygt 20 000 spelare (lågt räknat på 10 spelare per lag). Den största ökningen står flickfotbollen för. För att tillgodose ökningen krävs därför ytterligare konstgräsplaner för matcher och träning. Störst behov finns i Stockholms kommun där det totalt skulle behövas 33 fullstora planer för att täcka behovet enligt Fotbollens Spela, Leka och Lär.  

Det pratas om planbrist även i andra städer, men i Stockholm är den AKUT. 
-  I Göteborg finns det en konstgräs/gräsyta per 8601 invånare  
-  I Malmö finns det en konstgräs/gräsyta per 11 178 invånare  
-  I Stockholm finns det en konstgräs/gräsyta per 18 750 invånare

Värst är planbrist inom de centrala delarna i Stockholm. På Södermalm uppgår siffran till över  61 500 invånare per konstgräsyta. Dvs barn och ungdomarna i Göteborg har sju gånger fler fotbollsplaner än de som bor på Södermalm. Tallkrogens BP/Valsknopp BP centrala läge och närhet till skola och tunnelbana gör att samtliga undertecknade klubbar anser att detta är en plan som omgående bör prioriteras och beläggas med konstgräs. 

Tillsammans är vi klubbar över 5000 aktiva fotbollspelare som alla bor granne med Tallkrogens BP/Valsknopp BP. Trots att vi sammarbetar och delar på minsta kvadratmeter på fotbollsplanerna i området så räcker inte träningstiderna till. Tallkrogens IF har haft Tallkrogens BP/Valsknopp BP  som hemmaplan sedan 1935, de har under året brodligt delat  med sig av träningstider till grannklubbarna. Nu är det dags att Tallkrogens BP/Valsknopp BP  beläggs med konstgräs.

Richard von Yxkull
Ordförande Hammarby IF FF

Janne Kårström   
Ordförande Tallkrogens IF  

Lars Theander
Ordförande Sköndals IK

Jonas Olsson       
Ordförande Bagarmossen Kärrtorp BK  

Martin Månsson 
Ordförande Enskede IK
Hammarby IF FF och Hammarby Damfotboll slår samman ungdomsverksamheterna
2015-12-22 13:21
Ett gott samarbete mellan de två olika Hammarbyföreningarna Hammarby Damfotboll och Hammarby IF FF har funnits länge och nu stärks samarbetet ytterligare genom att föreningarna slår samman ungdomsverksamheterna inom pojk- och flickfotbollen. Sammanslagningen träder i kraft redan efter årsskiftet.
Nyheter från våra lag
Hammarby Akademi U16, 10/12 19:59 
P2002 HTFF 17, 10/12 10:00 
F2011- 5, 09/12 21:03 
P2013-27, 09/12 18:11 
P2009-12, 09/12 12:00 
P2010-23, 08/12 19:31 
P2006-3, 08/12 19:27 
P2006-3, 02/12 19:02