SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Stort antal spelare till utvecklingslägret
2024-04-16 10:40
Doris Petz (2008) på rikslägret 2023.

Flickakademin har fått kallelse för 15 spelare plus 2 spelare på reservlista till årets utvecklingsläger i Katrineholm.

 

Utvecklingslägret arrangeras av Svenska Fotbollförbundet för spelare i ålderskullen som fyller 15 år under kalenderåret. Lägren hålls på fem platser där landets olika distrikt tränar och spelar matcher mot varandra. Från utvecklingslägret tas sedan spelare ut till Rikslägret som hålls i Halmstad varje år.

 

2024 är det dags för ålderskullen 2009 att delta i distriktslagsverksamhet, riksläger och senare kallas även de första landslagen.

 

-Det är faktiskt en otrolig siffra av antal spelare som vi har fått med så här långt och ett väldigt bra kvitto på vår verksamhet. Vi är väldigt glada och stolta för varje spelare som fått en kallelse men vill också poängtera att det inte är det här som avgör vem som når hela vägen i sin karriär. Spelarna är fjorton, femton år och det är hårt jobb i kombination av glädje till fotbollen i vardagen som är det absolut viktigaste. Berättar akademichef Magnus Bodsgård.

 

2023 hade Hammarby IF 12 spelare på utvecklingslägret, en siffra som alltså slås när det är dags för 2024 års upplaga.

 

-Att över tid ha många spelare som ligger långt fram i sin ålderskull är väldigt viktigt då det skapar en bra och utvecklande träningsmiljö. De här spelarna möter varandra varje dag i veckan och spärras mot varandra på varenda träning, det ger resultat över tid. Avslutar Bodsgård.

 

Spelarna som blivit kallade 

Alice Olsson (mv)
Leah Kembel (mv)
Ebba Hedlund
Ellie Junetoft
Elina Karlsson
Fanny Peterson
Felizia Nilsson Narverud
Maja Inngul
Maja Kjellberg
Matilda Warne
Mila Juhlin
Nora Sundqvist
Noemi Ireflod
Stella Maiquez
Thea Eriksson

 

Reserver

Elvira Edlund
Filippa Nevala