SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Välkommen till flickakademin!
Hammarbys flickakademi är vår elitförberedande verksamhet för flickor 10-19 år. Syftet med verksamheten är att hålla högsta möjliga kvalitet i träningen och erbjuda spelarna en gedigen fotbollsutbildning, som förbereder dem för möjligheten att nå Hammarbys A-lag.
 
Vi håller till på Hammarby IP (Kanalplan) som är uppvärmd vilket ger oss fina träningsmöjligheter året runt. Lagen deltar i SM-serierna, Sanktan och vi deltar ofta i inbjudningsturneringar och internationella cuper.
 
Är ni intresserade av att provspela? Kontakta sportchef Johan Lager :
 
Kontakt: Akademichef Magnus Österberg
 
Detta är Hammarby flickakademin: 
 • IUP: Alla har en individuell utvecklingsplan med kontinuerlig uppföljning som förutom huvudtränarna, A-lagstränare, sportchef och chefstränare har tillgång till. Fokus på individen och att varje individ utvecklas på sitt sätt, i sin takt för att nå sin fullaste potential. 
 • Rotationsträning: Spelare som ligger före i sin utveckling tränar med laget ovanför i den mån det passar och individen vinner på det. Vi ger även chans till de spelare som ligger lite längre bak fysiskt (eller född sent på året och ligger lite bakom utvecklingsmässigt än de som är födda tidigt på året) att få träna och spela matcher med laget under. Allt för att säkerställa att vi ser till individens bästa. 
 • Spelidé & arbetssätt: I Hammarby har vi en stark och tydlig spelidé som genomsyrar alla våra lag från Damlaget ner till det yngsta laget. Alla lag ska ha som mål att uppnå spelidén varje match. Det finns dokument för 7-manna lag, 9-manna lag och 11-manna lagen hur vi uppnår spelidén på matcher och träningar. Alla arbetssätt hänger ihop med varandra och ska göra det enkelt för spelare att gå genom alla leden upp till A-laget. 
 • Träning: Våra träningar ser ut på "samma sätt" oavsett vilken ålder det är som tränar på Hammarby IP, vi har starka och tydliga riktlinjer hur vi bedriver våra träningar och hur vi på bästa sätt ska kunna skapa A-lagsspelare.
 • Fysisk träning: För varje lag finns ett dokument för hur vi jobbar med fysisk träning, olika åldrar - olika syften. Progression finns från F09 upp till F19-laget.
 • Förväntningar: Dokument på förväntningar för Spelare, ledare och förälder finns. Det är viktigt att man läser på dessa dokument och får därefter ta ställning om det är något man kan leva efter.
 • Fotbollsspelare 24/7: Vi vill att våra tjejer definierar sig som fotbollsspelare oavsett tid på dygnet. Vi uppmanar våra spelare att ta rätt beslut (som påverkar sin fotbollsutveckling åt rätt håll) oavsett situation på eller utanför plan.
 
 
Magnus Österberg och Pierre Fondin till flickakademin
2021-11-02 13:08

Magnus Österberg är tillbaka i Hammarby och kliver in i rollen som flickakademichef. Magnus har tidigare varit tränare inom ungdomsleden i Bajen på pojksidan och har utöver det även verkat en period som assisterande tränare i herrlaget. Som ny huvudtränare för F19-laget kliver Pierre Fondin in. Pierre har de senaste åren verkat som huvudtränare i OBOS Damallsvenskan för Växjö DFF respektive Djurgården.

 

Föreningschef Peter Kleve om rekryteringarna:
– I Magnus får vi en person som kan Stockholmsfotbollen och är en engagerad och varm människa. Magnus har erfarenhet från både flick- och damfotboll, bland annat från sina många år som gymnasieinstruktör för den elitförberedande NIU-verksamheten, och från årets säsong som huvudtränare för Älvsjös A-lag i Elitettan, säger Peter, som fortsätter:

 

– Pierre är en ung, ambitiös och mycket noggrann fotbollstränare. Det känns väldigt bra att vi får en F19-tränare som vet vad som krävs på damallsvensk nivå och som kan förberedda våra unga talanger på den kravbild som väntar i högsta serien. Det ska bli riktigt kul att fortsätta utveckla flickakademin tillsammans med Magnus och Pierre. 

 

Magnus Österberg om nya rollen:
– Det känns verkligen både väldigt roligt och inspirerande att få vara en del av den satsning Hammarby gör på dam- och flicksidan. Vi ska bygga vidare på det föreningen redan startat och bli bättre på alla plan för varje dag som går. Jag ser verkligen fram emot att komma igång!

 

Pierre Fondin om nya uppgiften:
– Det känns jätteroligt att vara på plats i Bajen och jag ser fram emot uppgiften att vara med och leda fram ännu fler unga spelare upp till A-laget. I och med min bakgrund så har jag en god uppfattning om vad som krävs för att bli seniorspelare och kan vägleda spelarna i deras utveckling. Så det känns väldigt motiverande och roligt att få dra igång arbetet redan i dag inför nästa säsong. 

VÄLKOMMEN TILL PROVTRÄNING
2021-09-16 21:56

Vill du utveckla dig som fotbollsspelare? I oktober månad har du chansen att provspela med Hammarbys flickakademi. Vi vill utveckla våra spelare till att älska att ha bollen, vara modig och våga utmana. Vi har lag från flickor födda 2012 till F19 (2003), och har ett starkt samarbete mellan akademi och A-lag. Hammarby IF FF har en av de bästa akademierna i Sverige och vi jobbar för att vidareutveckla vår utbildning och våra spelare. Flertalet akademispelare tränar kontinuerligt med damlaget och alla spelare har en IUP (individuell utvecklingsplan) som de jobbar efter. Läs mer nedan.

 

Vi erbjuder:

 • En tydlig spelidé och utbildningsplan.
 • Alla flickakademilag har sin hemvist och tränar på “Kanalplan” – precis som damerna. 
 • Nära samarbete med vårt etablerade damlag i OBOS Damallsvenskan som satsar på Champions League. 
 • Vi jobbar med videoanalyser för våra lag.
 • Vi har utbildade tränare i varje lag. 
 • Vi deltar i F17-SM och F19-Allsvenskan.
 • Förtur på våra idolcamper och akademicamper. 

 

Kontakta oss med viktig personinformation samt nuvarande klubb och maila din ansökan till:
Akademichef Magnus Österberg

 

Är du ledare och intresserad av att utbilda dig inom flickakademin? Hör av dig till samma mailadress som ovan.

HÖSTCAMPEN!
2021-08-24 13:05

Nu är anmälan öppen för höstens Flickakademi camp. 

- Träning på Kanalplan

- Flickakdemisn Chefstränare, instruktörer och Damlaget är ledare
- Prisutdelning till de spelare som utmärker sig mest
- Målvaktsträning


Vill du anmäla dig? :) 

Klicka här!