SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Välkommen till flickakademin och F19-laget

Hammarby IF Fotbollsförenings uppdrag med Akademiverksamheten är att från flicklagen till juniorlagen ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att ta en plats i föreningens damlag. 

 

Hammarby IF FF:s vision är att föreningen skall fostra egna spelare som inte bara blir A-lagsspelare utan också A-landslagsspelare. Hammarby IF ska ha en av Sveriges bästa flickakademier i åldrarna 13-19 år. 

_________________________
 
Är du intresserad av att provträna? Kontakta Akademichef nedan.
 
Frågor 
Kontakt: Akademichef Magnus Bodsgård
 
Magnus Österberg och Pierre Fondin till flickakademin
2021-11-02 13:09

Magnus Österberg är tillbaka i Hammarby och kliver in i rollen som flickakademichef. Magnus har tidigare varit tränare inom ungdomsleden i Bajen på pojksidan och har utöver det även verkat en period som assisterande tränare i herrlaget. Som ny huvudtränare för F19-laget kliver Pierre Fondin in. Pierre har de senaste åren verkat som huvudtränare i OBOS Damallsvenskan för Växjö DFF respektive Djurgården.

 

Föreningschef Peter Kleve om rekryteringarna:
– I Magnus får vi en person som kan Stockholmsfotbollen och är en engagerad och varm människa. Magnus har erfarenhet från både flick- och damfotboll, bland annat från sina många år som gymnasieinstruktör för den elitförberedande NIU-verksamheten, och från årets säsong som huvudtränare för Älvsjös A-lag i Elitettan, säger Peter, som fortsätter:

 

– Pierre är en ung, ambitiös och mycket noggrann fotbollstränare. Det känns väldigt bra att vi får en F19-tränare som vet vad som krävs på damallsvensk nivå och som kan förberedda våra unga talanger på den kravbild som väntar i högsta serien. Det ska bli riktigt kul att fortsätta utveckla flickakademin tillsammans med Magnus och Pierre. 

 

Magnus Österberg om nya rollen:
– Det känns verkligen både väldigt roligt och inspirerande att få vara en del av den satsning Hammarby gör på dam- och flicksidan. Vi ska bygga vidare på det föreningen redan startat och bli bättre på alla plan för varje dag som går. Jag ser verkligen fram emot att komma igång!

 

Pierre Fondin om nya uppgiften:
– Det känns jätteroligt att vara på plats i Bajen och jag ser fram emot uppgiften att vara med och leda fram ännu fler unga spelare upp till A-laget. I och med min bakgrund så har jag en god uppfattning om vad som krävs för att bli seniorspelare och kan vägleda spelarna i deras utveckling. Så det känns väldigt motiverande och roligt att få dra igång arbetet redan i dag inför nästa säsong.