SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
F2011- 5

Hammarby IF FF F11-5
 
 
Sanktan i helgen
2021-05-07 15:29

Hej alla fotbollslovers,

 

Äntligen har vi fått klartecken att spela match i helgen. Vi tycker det är superkul att vara igång igen och ser fram mot en fantastisk söndag med många härliga dueller ute på plan.

 

Restriktionerna som MÅSTE efterföljas till varje pris är:

 

Inga åskådare på arenorna! Inga undantag.

 

Detta gäller faktiskt strax utanför arenorna också eftersom det är trängsel som folkhälsomyndigheten vill undvika. Ta en promenad eller en löptur runt området där vi spelar istället.

 

Fotbollen har ögonen på sig denna helg, därav den hårda tonen.

 

Om vi tillsammans klarar denna helgen så är det speluppehåll nästa helg. Om 14 dagar har en massa folk vaccinerat sig och kurvan över smittade ytterligare fortsatt att gå ned, kanske vi får fortsätta med Sanktans resterade matcher innan sommaren och hela hösten.

 

Så gott folk, håll ut, håll i, kämpa - jag ser ljuset i tunneln.

 

// Jens, Lotta, Johan

Våren 2021 - När börjar Sanktan
2021-04-25 11:47

Hej alla fotbollsfans,

 

Det är kul att vara igång med vårens uteträningar, tycker jag som har varit i ide under vintern. I torsdags fanns 6 tappra tjejer på plats i regn/snö/rusk/kyla. Vi höll tempot uppe och dom flesta var ganska svettiga när vi var klara. Tänk på att inte låta vädret stoppa er eftersom det kan vara samma usla väder på en match. Tjejerna behöver lära sig att hantera även dåligt väder, därför är det träning som gäller oavsett väder.

 

Vi har i år två lag anmälda till Sanktan som redan skulle varit igång om det skulle varit ett normalt år. Tyvärr är alla matcher uppskjutna på obestämd framtid. Matcherna i Sanktan är redan schemalagda, planerna och domare är bokade, vi är beredda att köra. Om/när restriktionerna hävs så kommer vi få minst 5 dagar på oss att kalla in till match d v s kallelse kan komma på tisdag till helgens match.

 

För närvarande gäller restriktionerna  fram till den 17 maj. Tidigaste för våra matcher blir alltså då söndag den 23 maj, OM restriktionerna släpps.

 

Kallelse kommer självklart så fort vi får GO från förbundet och klubben.

 

Har ni frågor är det bara att slå en signal eller maila, såklart.

 

Jens

076 001 59 06

 

.......och Johan och Lotta också :)

Bajens 2011 tjejer dominerar i Nackacupen
2020-10-25 21:34
I ett regntungt Nacka anlände ett gäng spelsugna bajentjejer på lördagseftermiddagen. För motståndet stod Norrtull, Farsta 1, Farsta 2 och Lidingö. Eftersom det är enbart den andra gången tjejerna körde 7 x 7 var vi lite oroliga hur spelet skulle se ut denna gången.

Vi har tjatat och tjatat på olika grejer på träningarna som t ex att vända ut mot sidlinjen istället för in i plan på egen halva, dra isär laget när vi har boll och gå ihop när motståndarna har den, våga hålla kanten fast allt spel är på andra sidan.

Denna gången såg det bättre ut och bitvis väldigt bra också :) En stor eloge för att alla tjejer kämpade till 100% i alla matcher. Trots bollar i ansiktet, armbågar i magen, sparkar på benen så var det ingen som gav sig utan tvärtemot stod upp ännu bättre på ett sjysst sätt.

Som belöning för hårt arbete vann vi också alla matcher trots att vi inte räknar några resultat :)

Bra jobbat tjejer!

PS. För er tjejer som inte kunde eller blev kallade så är ni överst på listan nästa gång vi åker på cup. DS
Reymerscupen
2020-10-11 17:09
Lunchbreak på Reymerscupen
Tjena alla fotbollsfans

Idag genomförde 16 av våra tjejer, Reymerscupen. De två lagen kämpade bra hela dagen. Myckdet var också helt nytt eftersom planen var större, retreat line närmare, målen större, inkast istället för inspark, inga bakåtpass tillåtna och fler spelare på plan. Kan säga att det var många nervösa tjejer  inför första matchen i morse.

Tycker vi klarade oss hyvssat båda lagen, lite svårt att få in bolluslingen i mål i några matcher där vi egentligen var helt dominanta men det är inget som oroar oss.

Stundvis jättebra spel i formationen 2-3-1, vilken är en bra grunduppställning i 7 x 7 spel. Vartefter vi blir duktiga kommer olika andra varianter att dyka upp men för nu är vi helt nöjda.

Alla tjejer ska vara stolta över insatserna i dagens turnering.

Nu väntar träning ute några gånger till innan vi kryper in inomhus och kör. Återkommer med mer info om när och var.

//Jens

Lotta o Johan
Säsongen 2020
2020-10-07 13:44
Hej alla fotbollsfans,

Vi har nu för någon vecka sedan avslutat Sanktansäsongen 2020. Behöver väl knappast nämna de konstiga förhållanden som har varit sedan i mars i år. Det var ett mycket bra beslut att genomföra Sanktan för de lägre åldersklasserna men med begränsningar. Ni föräldrar har varit i stort sett exemplariska. Bra jobbat!

Vi ledare tycker att vi har gjort bra framsteg i både teknik och spelförståelse under året. Samtliga tjejer har tagit kliv framåt, utvecklingen följer en normal grupp fram tills dom blir seniorer d v s några tar jättekliv och andra lite långsammare. I all utveckling kommer det perioder där man tycker att man står still och då krävs att man är trygg i gruppen man är i för tillfället. En hel del pepp är på sin plats när det är segt på matcher och träningar. Vi försöker verkligen se alla och tillgodose allas behov så att dom kan känna trygghet och få utrymme. Därefter kommer ett utvecklingshopp till osv osv.

Säsongen började med tunga matcher där vi inte gjorde så bra insatser men efterhand så har vi bättrat oss och de sista omgångarna såg riktigt bra ut. Några av misstagen som förekommit ser jag även i vuxenfotboll så det är sånt som händer när huvudet inte är med. Några av förhållningreglerna som jag ser att spelarna gör är att vända utåt linjen med bollen, spela upp efter kanterna för att bryta in mot mål i sista 1/3 delen av plan, dra isär laget när vi har bollen och krymp ihop positionerna när vi försvarar.

Nu återstår lite utomhusträningar, några turneringar (7 x 7 lagspel) och kanske någon träningsmatch innan vi kan sammanfatta säsongen 2020.

Till nästa säsong är det 7 x7 lagsspel med nya konstiga regler som inkast och att målvakten inte får ta upp bollen med händerna vid bakåtspel för att nämna några grejer. Serierna i Sanktan kommer att vara nivåindelade vilket gör att vi förmodligen kommer "skikta" gruppen något men det är inga konstigheter i sig. Vi är en grupp med 2 lag precis som tidigare, vi tränar ihop och alla kommer att ha samma möjligheter att ta sin fotboll till den nivå spelaren vill själv. Inget av lagen har "fasta" spelare.
Vi kommer även skruva upp svårighetsgraden på träningarna, såklart.

När det gäller de personifierade matchtröjorna har jag inte lyckats ta tag i det men återkommer snarast i frågan.

Mer info kommer löpande men är det något ni undrar över är det bara att kontakta mig, ring eller maila.

Hälsningar

Jens
Lotta och Johan
Hösten 2020
2020-08-18 12:24
Hej alla spelare och föräldrar,

Jättetrevligt att se alla igår även om kvaliteten på träningen hade kunnat vara bättre :) Kändes som vi inte riktigt hade "loggat på" fotbollshjärnan på ledarsidan.

På torsdag blir det andra bullar :)

Hösten kommer bjuda på minst 6 st matcher per spelare i Sanktan. Ni har alla fått kallelser, svara på dem så fort ni kan så att vi kan ordna med ersättningsspelare där det ser tunt ut. Matcherna kommer spelas och betraktas som träning av passningar, uppställningar vid inspark, dribblingar, hörnor osv, allt som vi finslipar på träningarna

Vi har även planerat in en 7 x 7 turnering som är det format vi kommer spela efter nästa år. Träningsmatcher i 7 x 7 hoppas vi kunna få till mot de andra Bajenlagen och andra klubbar. Mer om detta när vi börjar närma oss slutet av Sanktan.

Härligt att vara igång

//Jens Johan Lotta
Helgens matcher mot Boo FF och Hammarby 2
2020-05-10 16:43
Hej alla fotbollslovers,

För tredje matchen i rad spelade vi mot ett Boolag i lördags. Förra helgen var vi lite trögstartade och vi försökte komma igång ordentligt innan matchen, tyvärr lite trögt i första och i andra igår också. I tredje lossnade det ordentligt med bättre spel och totalt 4 fina mål. På det stora hela en trevlig match där vi hade mycket av spelet så målen var välförtjänta. Det var superkul att se åtminstone 2 hörnvarianter som vi tränade på fredagsträningen. Avsparkar fick vi inte göra mer än 1 gång och den såg OK ut.

Söndagsmatchen mot Hammarby lag 2 var tydligen en målrik tillställning. Full fart från början med stabila målvaktsinsatser. Fina strutar från dagens match av Nicole, Nina och Elsa :) Storseger :) Kom ihåg att vi alla är med i laget, några gör lite mer mål än andra, några är duktiga på att försvara eller stå imål. Vi spelar matcherna tillsammans och vinner o förlorar tillsammans.

Som tränare och ledare ser det ut som om ni trivs både på matcher och träningar vilket är superkul.

Bra jobbat och en stor klapp på axeln till alla!

Nästa vecka är det fys i Tengdahlsparken på onsdag kl 17:00 och träning på lilla kanalplan fred kl 18:00.

vi ses

Jens Johan Lotta
Helgens matcher mot Boo FF
2020-05-03 21:16
Hej alla tjejer och föräldrar,

Denna helgen har vi stökat av 2 matcher mot olika Boo FF lag.

Lördagens match såg jag inte själv men har hört att någon var grym i målet och ni andra var minst lika grymma ute på plan :) Bra jobbat tjejer.

Dagens match var vi lite sega i början men ju längre matchen led desto jämnare blev det. Samtliga tjejer  kämpade bra :) Helina gjorde grymma överstegare, Nicole hade ett motlägg som hördes över hela södra stockholm, Elsa sprang och sprang och sprang, Tuva R får guldstjärna för att hon ställde sig i mål fast hon inte ville såååå bra gjort, Sofia stökade och bökade och fick med sig bollen i massor av lägen, Linnea hade blåstället på sig och kämpade och kämpade, Matilda tog allt i mål i sista perioden till och med när motståndarna var helt fria.

Man kan inte vara annat än nöjd som tränare och coach när man har såna fotbollstjejer.

Tack till Christoffer (Nicoles pappa) som var matchledare/domare, också bra insats.

Fysträning på onsdag med Susanne och fotboll på lilla kanalplan på fredag.

Från de stolta tränarna för Hammarbys F2011:5

Jens
Lotta & Johan

Psst, Viktor C från klubben var där och kikade och tyckte också att ni var superduktiga.

Årets första Sanktanmatcher - med beröm godkänt
2020-04-20 09:58
Hej alla fotbollslovers

Respekt tjejer..........för genomförandet av helgens matcher vilka också var de första i Sanktan för i år.
Respekt föräldrar............som respekterade klubbens beslut om att inte vistas på arenan under matchen. Såg lite bekanta ansikten utanför vid lite olika tillfällen :) Vid matcherna kl 10:00 vällde det in föräldrar och syskon så det var flera hundra personer på planen, vilket då är lite tråkigt och kan resultera i att andra beslut tas av StFF. Guldstjärna till föräldrarna  i Bajens F2011 trupp 5.

Vi ska även vara stolta över spelet vi presterade, jag såg flera moment som vi har tränat på bl a backspel, hålla sin kant, gå på en och en i taget och överstegsfinter i matchspel. Snyggt jobbat tjejer!

I veckan väntar fysträning på onsdag med Susanne Helström. Föräldrar är mycket välkomna att delta och få lite motion. Tag med 1 fotboll precis som vanligt till träningarna.
Fredagsträningen på lilla kanalplan kommer fokuseras på matchspel + ngn teknikövning. Eftersom det är supersvårt att få träna matchspel på H-höjden eller Kärrtorp (som är de andra alternativen) utnyttjar vi tillfällena och hoppas att vi får behålla fredagstiden så länge som möjligt.

Nästa helg väntar matcher borta mot Örby IS och hemma på Höjden mot Järla. Örby vet jag är duktiga sen turneringen förra året och Järla har jag ingen koll på :) Tanka med en ordentlig frukost minst en timme innan matchen, så kör vi.

Turneringsfronten är än så länge stängd eftersom det inte är inom rekommmendationerna från StFF men förhoppningsvis kan vi hinna med någon turnering innan vi tar sommaruppehåll.

Det var allt för denna gången.

//Jens, Lotta och Johan