SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
F2011- 5

Hammarbys tjejer F-11 lag 5

Bajens 2011 tjejer dominerar i Nackacupen
2020-10-25 21:34
I ett regntungt Nacka anlände ett gäng spelsugna bajentjejer på lördagseftermiddagen. För motståndet stod Norrtull, Farsta 1, Farsta 2 och Lidingö. Eftersom det är enbart den andra gången tjejerna körde 7 x 7 var vi lite oroliga hur spelet skulle se ut denna gången.

Vi har tjatat och tjatat på olika grejer på träningarna som t ex att vända ut mot sidlinjen istället för in i plan på egen halva, dra isär laget när vi har boll och gå ihop när motståndarna har den, våga hålla kanten fast allt spel är på andra sidan.

Denna gången såg det bättre ut och bitvis väldigt bra också :) En stor eloge för att alla tjejer kämpade till 100% i alla matcher. Trots bollar i ansiktet, armbågar i magen, sparkar på benen så var det ingen som gav sig utan tvärtemot stod upp ännu bättre på ett sjysst sätt.

Som belöning för hårt arbete vann vi också alla matcher trots att vi inte räknar några resultat :)

Bra jobbat tjejer!

PS. För er tjejer som inte kunde eller blev kallade så är ni överst på listan nästa gång vi åker på cup. DS
Reymerscupen
2020-10-11 17:09
Lunchbreak på Reymerscupen
Tjena alla fotbollsfans

Idag genomförde 16 av våra tjejer, Reymerscupen. De två lagen kämpade bra hela dagen. Myckdet var också helt nytt eftersom planen var större, retreat line närmare, målen större, inkast istället för inspark, inga bakåtpass tillåtna och fler spelare på plan. Kan säga att det var många nervösa tjejer  inför första matchen i morse.

Tycker vi klarade oss hyvssat båda lagen, lite svårt att få in bolluslingen i mål i några matcher där vi egentligen var helt dominanta men det är inget som oroar oss.

Stundvis jättebra spel i formationen 2-3-1, vilken är en bra grunduppställning i 7 x 7 spel. Vartefter vi blir duktiga kommer olika andra varianter att dyka upp men för nu är vi helt nöjda.

Alla tjejer ska vara stolta över insatserna i dagens turnering.

Nu väntar träning ute några gånger till innan vi kryper in inomhus och kör. Återkommer med mer info om när och var.

//Jens

Lotta o Johan
Säsongen 2020
2020-10-07 13:44
Hej alla fotbollsfans,

Vi har nu för någon vecka sedan avslutat Sanktansäsongen 2020. Behöver väl knappast nämna de konstiga förhållanden som har varit sedan i mars i år. Det var ett mycket bra beslut att genomföra Sanktan för de lägre åldersklasserna men med begränsningar. Ni föräldrar har varit i stort sett exemplariska. Bra jobbat!

Vi ledare tycker att vi har gjort bra framsteg i både teknik och spelförståelse under året. Samtliga tjejer har tagit kliv framåt, utvecklingen följer en normal grupp fram tills dom blir seniorer d v s några tar jättekliv och andra lite långsammare. I all utveckling kommer det perioder där man tycker att man står still och då krävs att man är trygg i gruppen man är i för tillfället. En hel del pepp är på sin plats när det är segt på matcher och träningar. Vi försöker verkligen se alla och tillgodose allas behov så att dom kan känna trygghet och få utrymme. Därefter kommer ett utvecklingshopp till osv osv.

Säsongen började med tunga matcher där vi inte gjorde så bra insatser men efterhand så har vi bättrat oss och de sista omgångarna såg riktigt bra ut. Några av misstagen som förekommit ser jag även i vuxenfotboll så det är sånt som händer när huvudet inte är med. Några av förhållningreglerna som jag ser att spelarna gör är att vända utåt linjen med bollen, spela upp efter kanterna för att bryta in mot mål i sista 1/3 delen av plan, dra isär laget när vi har bollen och krymp ihop positionerna när vi försvarar.

Nu återstår lite utomhusträningar, några turneringar (7 x 7 lagspel) och kanske någon träningsmatch innan vi kan sammanfatta säsongen 2020.

Till nästa säsong är det 7 x7 lagsspel med nya konstiga regler som inkast och att målvakten inte får ta upp bollen med händerna vid bakåtspel för att nämna några grejer. Serierna i Sanktan kommer att vara nivåindelade vilket gör att vi förmodligen kommer "skikta" gruppen något men det är inga konstigheter i sig. Vi är en grupp med 2 lag precis som tidigare, vi tränar ihop och alla kommer att ha samma möjligheter att ta sin fotboll till den nivå spelaren vill själv. Inget av lagen har "fasta" spelare.
Vi kommer även skruva upp svårighetsgraden på träningarna, såklart.

När det gäller de personifierade matchtröjorna har jag inte lyckats ta tag i det men återkommer snarast i frågan.

Mer info kommer löpande men är det något ni undrar över är det bara att kontakta mig, ring eller maila.

Hälsningar

Jens
Lotta och Johan
Hösten 2020
2020-08-18 12:24
Hej alla spelare och föräldrar,

Jättetrevligt att se alla igår även om kvaliteten på träningen hade kunnat vara bättre :) Kändes som vi inte riktigt hade "loggat på" fotbollshjärnan på ledarsidan.

På torsdag blir det andra bullar :)

Hösten kommer bjuda på minst 6 st matcher per spelare i Sanktan. Ni har alla fått kallelser, svara på dem så fort ni kan så att vi kan ordna med ersättningsspelare där det ser tunt ut. Matcherna kommer spelas och betraktas som träning av passningar, uppställningar vid inspark, dribblingar, hörnor osv, allt som vi finslipar på träningarna

Vi har även planerat in en 7 x 7 turnering som är det format vi kommer spela efter nästa år. Träningsmatcher i 7 x 7 hoppas vi kunna få till mot de andra Bajenlagen och andra klubbar. Mer om detta när vi börjar närma oss slutet av Sanktan.

Härligt att vara igång

//Jens Johan Lotta
Helgens matcher mot Boo FF och Hammarby 2
2020-05-10 16:43
Hej alla fotbollslovers,

För tredje matchen i rad spelade vi mot ett Boolag i lördags. Förra helgen var vi lite trögstartade och vi försökte komma igång ordentligt innan matchen, tyvärr lite trögt i första och i andra igår också. I tredje lossnade det ordentligt med bättre spel och totalt 4 fina mål. På det stora hela en trevlig match där vi hade mycket av spelet så målen var välförtjänta. Det var superkul att se åtminstone 2 hörnvarianter som vi tränade på fredagsträningen. Avsparkar fick vi inte göra mer än 1 gång och den såg OK ut.

Söndagsmatchen mot Hammarby lag 2 var tydligen en målrik tillställning. Full fart från början med stabila målvaktsinsatser. Fina strutar från dagens match av Nicole, Nina och Elsa :) Storseger :) Kom ihåg att vi alla är med i laget, några gör lite mer mål än andra, några är duktiga på att försvara eller stå imål. Vi spelar matcherna tillsammans och vinner o förlorar tillsammans.

Som tränare och ledare ser det ut som om ni trivs både på matcher och träningar vilket är superkul.

Bra jobbat och en stor klapp på axeln till alla!

Nästa vecka är det fys i Tengdahlsparken på onsdag kl 17:00 och träning på lilla kanalplan fred kl 18:00.

vi ses

Jens Johan Lotta
Helgens matcher mot Boo FF
2020-05-03 21:16
Hej alla tjejer och föräldrar,

Denna helgen har vi stökat av 2 matcher mot olika Boo FF lag.

Lördagens match såg jag inte själv men har hört att någon var grym i målet och ni andra var minst lika grymma ute på plan :) Bra jobbat tjejer.

Dagens match var vi lite sega i början men ju längre matchen led desto jämnare blev det. Samtliga tjejer  kämpade bra :) Helina gjorde grymma överstegare, Nicole hade ett motlägg som hördes över hela södra stockholm, Elsa sprang och sprang och sprang, Tuva R får guldstjärna för att hon ställde sig i mål fast hon inte ville såååå bra gjort, Sofia stökade och bökade och fick med sig bollen i massor av lägen, Linnea hade blåstället på sig och kämpade och kämpade, Matilda tog allt i mål i sista perioden till och med när motståndarna var helt fria.

Man kan inte vara annat än nöjd som tränare och coach när man har såna fotbollstjejer.

Tack till Christoffer (Nicoles pappa) som var matchledare/domare, också bra insats.

Fysträning på onsdag med Susanne och fotboll på lilla kanalplan på fredag.

Från de stolta tränarna för Hammarbys F2011:5

Jens
Lotta & Johan

Psst, Viktor C från klubben var där och kikade och tyckte också att ni var superduktiga.

Årets första Sanktanmatcher - med beröm godkänt
2020-04-20 09:58
Hej alla fotbollslovers

Respekt tjejer..........för genomförandet av helgens matcher vilka också var de första i Sanktan för i år.
Respekt föräldrar............som respekterade klubbens beslut om att inte vistas på arenan under matchen. Såg lite bekanta ansikten utanför vid lite olika tillfällen :) Vid matcherna kl 10:00 vällde det in föräldrar och syskon så det var flera hundra personer på planen, vilket då är lite tråkigt och kan resultera i att andra beslut tas av StFF. Guldstjärna till föräldrarna  i Bajens F2011 trupp 5.

Vi ska även vara stolta över spelet vi presterade, jag såg flera moment som vi har tränat på bl a backspel, hålla sin kant, gå på en och en i taget och överstegsfinter i matchspel. Snyggt jobbat tjejer!

I veckan väntar fysträning på onsdag med Susanne Helström. Föräldrar är mycket välkomna att delta och få lite motion. Tag med 1 fotboll precis som vanligt till träningarna.
Fredagsträningen på lilla kanalplan kommer fokuseras på matchspel + ngn teknikövning. Eftersom det är supersvårt att få träna matchspel på H-höjden eller Kärrtorp (som är de andra alternativen) utnyttjar vi tillfällena och hoppas att vi får behålla fredagstiden så länge som möjligt.

Nästa helg väntar matcher borta mot Örby IS och hemma på Höjden mot Järla. Örby vet jag är duktiga sen turneringen förra året och Järla har jag ingen koll på :) Tanka med en ordentlig frukost minst en timme innan matchen, så kör vi.

Turneringsfronten är än så länge stängd eftersom det inte är inom rekommmendationerna från StFF men förhoppningsvis kan vi hinna med någon turnering innan vi tar sommaruppehåll.

Det var allt för denna gången.

//Jens, Lotta och Johan
Protokoll föräldrarmöte
2019-11-25 08:57
Tifot mot Örebro :)

Hej alla föräldrar,

Här kommer lite info från föräldrarmötet vi hade igår:

Under 2019 har det hänt mycket i utvecklingen av tjejerna. Dom har lärt sig en massa och framförallt är dom mycket mer fokuserade på träningarna. Spelmässigt så vann vi de allra flesta matcherna under våren och hade tuffare matcher under hösten. Försäsongen fokuserades mycket på att individuellt "ta bollen och kör" vilket ger bra resultat i målprotokollet. Under hösten tränade vi massor på passningar och struktur i spelet som t ex fyrkanten och lite positioner vilket gör att spelet stannar av lite i början. Närvaron under träningar och matcher varierade från 70 - 32% för de spelare och ledare som var aktiva.

Vi deltog i 5 turneringar:

Farstacupen 24 mars - Första turneringen någonsin
Skåcupen i juni - Vi rockade fett :)
Örbydagen - tufft motstånd
Reymerscupen - kul dag mot tufft motstånd
Sanktan - 2 lag som kämpade och slet hela säsongen.

Vårt fokus under match är att lagen ska vara jämnstarka och alla ska få spela lika mycket under en match. Vi fokuserar på att ha kul och att utföra olika fotbollsuppgifter som t ex "fyrkanten", passa bollen framåt vid inspark, transportera bollen på kanterna. Alla tjejer har fått exakt lika många inbjudningar att delta i match och turneringar. Dom som har spelat har fått lika mycket speltid.

Viktiga dokument som både föräldrar och barn ska ha kunskap om är Värdegrunden - Rötterna, Ambitionen, Gemenskapen, Respekten och Kärleken.
Bajenmodellen - Riktlinjer för verksamheten Hammarby Ungdom Fotboll

Båda dessa dokument finns på vår hemsida under fliken Dokument: http://www.hammarbyungdom.se/dokument/?ID=143528

De finns även på huvudsidan. http://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=122475 under menyn klubbinfo.


Säsongen 2020

Vi räknar med att vara ca 20 tjejer i truppen under nästa år. Dagmar och Rebecca har valt att göra andra grejer än fotboll vilket gör truppen 16 spelare stor. Vi hoppas klubben kan fylla på med 3-4 tjejer, annars fixar vi det på ett annat sätt. Vi tränare är fokuserade på att ha med så många som möjligt så länge som möjligt men avhopp kommer att ske löpande.

Upplägget kommer vara ungefär likadant som för 2019 men lite mer avancerad teknik, rörelse, fotbollstermer och positioner. 1 träning inomhus fram till mars 2020 med uppehåll för Jul o nyår och lov. Från april 2 ggr i veckan, tid och plats inte känt ännu. Man måste inte komma på alla träningar men vi vill gärna att ni bestämmer i förväg vilken dag eller båda dagarna.

Vi kommer spela 1 - 2 turneringar på vår och höst till självkostnadspris ca 150 - 200 kr per spelare o turnering. Avgiften kommer att stå i inbjudan och den ska betalas in direkt till lagkontot. Info om lagkontot finns under fliken "kontakt" på hemsidan:

http://www.hammarbyungdom.se/sida/?ID=143529

Andreas Fryklund är kassör.

Vi bestämde följande:

 • Vi bestämde att köra en liten miniavslutning den 14 december. Susanne Helström råddar så tveka inte att hjälpa till om hon ringer och behvöer assistans med något :)
 • Matchtröjor kommer nästa år finns hemma hos spelarna, en hemma och en bortatröja och efternamnet på ryggen.
 • Vi ska även sätt upp en Whatsup grupp så att man kan dela bilder o annat på ett smidigt sätt. Om det är någon som inte vill vara med, säg till mig.

  Redan nu går det att anmäla sig till Sommarlägret dvs 2 veckor efter skolsommarlovet slutar och 1 vecka innan skolan börjar.

  http://www.hammarbyungdom.se/sida/?ID=126505

  Sen är det Plantskolan för dom som vill träna extra och kan fokusera 1 hel timme i sträck. Bra tränare från Bajens mer avancerade lag leder träningspassen.

  http://www.hammarbyungdom.se/start/?ID=131815

  Tror det sammanfattar det mesta, om ni som var där saknar något säg till.

  Självklart är samtliga tränare tillgängliga för frågor, är det större frågor kanske inte före eller efter träningarna är rätt tidpunkt men ingen fråga är en dum fråga. Kontakta oss!

  //Jens, Johan och Lotta
Matilda Berggren - Årets värdegrundspristagare
2019-10-03 23:49
Prisutdelning Värdegrundspriset 2019
Hej alla fotbollsfans,

Vår värdegrundspristagare Matilda Berggren och jag åkte till prisutdelningen på Tele2 Arena för att fira årets pristagare. Det blev en häftig tillställning med över 23 000 personer på läktaren, en rafflande match där Bajen stod som segrare med 5 -1 över Örebro.

Den sedvanliga prisutdelningen och ärevarvet på innerplan blev grymt bra med ett hundratal High fives när vi passerade familjeläktaren.

Här kommer lite bilder från kvällen.

Återigen stort grattis Matilda

//Jens och de övriga tränarna