SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
F2011- 5

Hammarby IF FF F11-5
Bajens F11:5
Ett fantastiskt gäng som välkomnar alla, är grymma på fotboll och vill framåt.
 
BAJENS F11 lag 5 , whoop whoop whoop 
F11 lag 5 från Nationaldagscupen hemsida
2023-02-16 14:50
Lite upppiggande bilder från Roslagsbros hemsida
 
2022 års värdegrundsspelare Sofia Törner
2022-09-02 11:58
Sofie som vanligt på plats vid träning

Hej Alla fotbollsfans

 

Igår på träningen berättade vi att årets värdegrundsspelare bli Sofia Törner. 

 

Rötterna - Ambitionen - Gemenskapen - Respekten - Kärleken

 

Som ni alla vet så är Sofia alltid på plats och ivrig att komma igång med träningen, hon är tuff, hård och rättvis, alltid med stort engagemang och hjärta, både på träning och match. Hon får väldigt få Gröna kort i Sanktan eftersom hon har just detta spelsätt. Detta är vårt sätt att ge dig Grönt kort från alla i laget. 

 

Sofia kommer motta sitt pris på matchen Hammarby - Varberg den 10 oktober och göra den fantastiska vandringen runt innerplan inför alla fansen på Tele2 arena. Vi kommer alla vara på plats för att se matchen

 

Tränarna

 

Jens - Lotta - Stefan

F:11 lag 5 Årets Värdegrundspristagare - Elsa Järvinen
2021-09-22 17:01

Hej alla fotbollsfans,

Det börjar bli den tid på året där alla Bajenlag väljer sin värdegrundsspelare. Detta har varit pausat under Coronatiderna men nu är det dags igen.

KRITERIER FÖR UTTAGNING AV ÅRETS VÄRDEGRUNDSPRIS

 • Priset tilldelas en spelare som…
 • Kan värdegrundsorden
 • Alltid följer och agerar enligt värdegrunden
 • Är en bra kompis och ställer upp för sina lagkamrater
 • Har en hög träningsnärvaro och ger alltid 100 % på träning och match
 • Har en bra attityd och är juste mot medspelare, motspelare, domare och övriga funktionärer
 • Lyssnar på och följer instruktionerna som ledarna ger
 • Visar ett gott uppförande både på och utanför planen


Värdegrundsorden är självklart

 • Rötterna
 • Ambitionen
 • Gemenskapen
 • Respekten
 • Kärleken


Vi har många sjyssta och värdiga spelare i F11:5. Vi har kämpat hårt under de senaste veckorna och vi har alla gjort en gemensam kraftansträngning som ger resultat både på träningar och matcher.

En som har kämpat lite extra och har en enastående närvaro på både matcher och träningar. Denna tjej ger allt i alla lägen, trots att ögonen ibland går i kors av dubbla matcher och mycket aktivitet på träningarna. Hon är dessutom en fantastisk kompis som alltid stöttar sina lagkamrater i vått och torrt.

Årets pristagare får motta sitt pris på derbyt mot AIK den 10 oktober, beträda Tele2s konstgräs och motta hyllningarna från tusentals Bajenfans.

Grattis till årets värdegrundspristagare Elsa Järvinen

Vänligen

Jens Lidman, fotbollsfantast och coach för ett fantastiskt lag :)

Bra jobbat i helgen
2021-09-12 20:18

Hej alla

 

Helgens matcher ger bra energi för nästa veckas träningar och matcher.  Bra insatser i båda lagen på Hammarbyhöjdens IP. Den gemensamma nämnare är att vi går på mycket hårdare än tidigare, samtliga tjejer.

 

Nästa vecka fortsätter vi med mer träning i intensitet och växlar med teknik.

 

På tisdag är det samling vid Gunnarssons konditori för dom som vill åka tillsammans. Jag och/eller Lotta möter upp och ser till så att tjejerna kommer dit och tillbaka hem.

 

På torsdag brukar vi vara så att vi kan spela 7 x 7 så teknik och tvåmålsspel om vi får bra närvaro.

 

Denna veckan tänkte jag att vi ska slå ett nytt rekord genom att vara minst 12 st på tisdagsträningen. Jag vet att ni kan :)

 

//Jens

 

och Lotta

Sanktan i helgen
2021-05-07 15:29

Hej alla fotbollslovers,

 

Äntligen har vi fått klartecken att spela match i helgen. Vi tycker det är superkul att vara igång igen och ser fram mot en fantastisk söndag med många härliga dueller ute på plan.

 

Restriktionerna som MÅSTE efterföljas till varje pris är:

 

Inga åskådare på arenorna! Inga undantag.

 

Detta gäller faktiskt strax utanför arenorna också eftersom det är trängsel som folkhälsomyndigheten vill undvika. Ta en promenad eller en löptur runt området där vi spelar istället.

 

Fotbollen har ögonen på sig denna helg, därav den hårda tonen.

 

Om vi tillsammans klarar denna helgen så är det speluppehåll nästa helg. Om 14 dagar har en massa folk vaccinerat sig och kurvan över smittade ytterligare fortsatt att gå ned, kanske vi får fortsätta med Sanktans resterade matcher innan sommaren och hela hösten.

 

Så gott folk, håll ut, håll i, kämpa - jag ser ljuset i tunneln.

 

// Jens, Lotta, Johan

Våren 2021 - När börjar Sanktan
2021-04-25 11:47

Hej alla fotbollsfans,

 

Det är kul att vara igång med vårens uteträningar, tycker jag som har varit i ide under vintern. I torsdags fanns 6 tappra tjejer på plats i regn/snö/rusk/kyla. Vi höll tempot uppe och dom flesta var ganska svettiga när vi var klara. Tänk på att inte låta vädret stoppa er eftersom det kan vara samma usla väder på en match. Tjejerna behöver lära sig att hantera även dåligt väder, därför är det träning som gäller oavsett väder.

 

Vi har i år två lag anmälda till Sanktan som redan skulle varit igång om det skulle varit ett normalt år. Tyvärr är alla matcher uppskjutna på obestämd framtid. Matcherna i Sanktan är redan schemalagda, planerna och domare är bokade, vi är beredda att köra. Om/när restriktionerna hävs så kommer vi få minst 5 dagar på oss att kalla in till match d v s kallelse kan komma på tisdag till helgens match.

 

För närvarande gäller restriktionerna  fram till den 17 maj. Tidigaste för våra matcher blir alltså då söndag den 23 maj, OM restriktionerna släpps.

 

Kallelse kommer självklart så fort vi får GO från förbundet och klubben.

 

Har ni frågor är det bara att slå en signal eller maila, såklart.

 

Jens

076 001 59 06

 

.......och Johan och Lotta också :)

Bajens 2011 tjejer dominerar i Nackacupen
2020-10-25 21:34
I ett regntungt Nacka anlände ett gäng spelsugna bajentjejer på lördagseftermiddagen. För motståndet stod Norrtull, Farsta 1, Farsta 2 och Lidingö. Eftersom det är enbart den andra gången tjejerna körde 7 x 7 var vi lite oroliga hur spelet skulle se ut denna gången.

Vi har tjatat och tjatat på olika grejer på träningarna som t ex att vända ut mot sidlinjen istället för in i plan på egen halva, dra isär laget när vi har boll och gå ihop när motståndarna har den, våga hålla kanten fast allt spel är på andra sidan.

Denna gången såg det bättre ut och bitvis väldigt bra också :) En stor eloge för att alla tjejer kämpade till 100% i alla matcher. Trots bollar i ansiktet, armbågar i magen, sparkar på benen så var det ingen som gav sig utan tvärtemot stod upp ännu bättre på ett sjysst sätt.

Som belöning för hårt arbete vann vi också alla matcher trots att vi inte räknar några resultat :)

Bra jobbat tjejer!

PS. För er tjejer som inte kunde eller blev kallade så är ni överst på listan nästa gång vi åker på cup. DS
Reymerscupen
2020-10-11 17:09
Lunchbreak på Reymerscupen
Tjena alla fotbollsfans

Idag genomförde 16 av våra tjejer, Reymerscupen. De två lagen kämpade bra hela dagen. Myckdet var också helt nytt eftersom planen var större, retreat line närmare, målen större, inkast istället för inspark, inga bakåtpass tillåtna och fler spelare på plan. Kan säga att det var många nervösa tjejer  inför första matchen i morse.

Tycker vi klarade oss hyvssat båda lagen, lite svårt att få in bolluslingen i mål i några matcher där vi egentligen var helt dominanta men det är inget som oroar oss.

Stundvis jättebra spel i formationen 2-3-1, vilken är en bra grunduppställning i 7 x 7 spel. Vartefter vi blir duktiga kommer olika andra varianter att dyka upp men för nu är vi helt nöjda.

Alla tjejer ska vara stolta över insatserna i dagens turnering.

Nu väntar träning ute några gånger till innan vi kryper in inomhus och kör. Återkommer med mer info om när och var.

//Jens

Lotta o Johan
Säsongen 2020
2020-10-07 13:44
Hej alla fotbollsfans,

Vi har nu för någon vecka sedan avslutat Sanktansäsongen 2020. Behöver väl knappast nämna de konstiga förhållanden som har varit sedan i mars i år. Det var ett mycket bra beslut att genomföra Sanktan för de lägre åldersklasserna men med begränsningar. Ni föräldrar har varit i stort sett exemplariska. Bra jobbat!

Vi ledare tycker att vi har gjort bra framsteg i både teknik och spelförståelse under året. Samtliga tjejer har tagit kliv framåt, utvecklingen följer en normal grupp fram tills dom blir seniorer d v s några tar jättekliv och andra lite långsammare. I all utveckling kommer det perioder där man tycker att man står still och då krävs att man är trygg i gruppen man är i för tillfället. En hel del pepp är på sin plats när det är segt på matcher och träningar. Vi försöker verkligen se alla och tillgodose allas behov så att dom kan känna trygghet och få utrymme. Därefter kommer ett utvecklingshopp till osv osv.

Säsongen började med tunga matcher där vi inte gjorde så bra insatser men efterhand så har vi bättrat oss och de sista omgångarna såg riktigt bra ut. Några av misstagen som förekommit ser jag även i vuxenfotboll så det är sånt som händer när huvudet inte är med. Några av förhållningreglerna som jag ser att spelarna gör är att vända utåt linjen med bollen, spela upp efter kanterna för att bryta in mot mål i sista 1/3 delen av plan, dra isär laget när vi har bollen och krymp ihop positionerna när vi försvarar.

Nu återstår lite utomhusträningar, några turneringar (7 x 7 lagspel) och kanske någon träningsmatch innan vi kan sammanfatta säsongen 2020.

Till nästa säsong är det 7 x7 lagsspel med nya konstiga regler som inkast och att målvakten inte får ta upp bollen med händerna vid bakåtspel för att nämna några grejer. Serierna i Sanktan kommer att vara nivåindelade vilket gör att vi förmodligen kommer "skikta" gruppen något men det är inga konstigheter i sig. Vi är en grupp med 2 lag precis som tidigare, vi tränar ihop och alla kommer att ha samma möjligheter att ta sin fotboll till den nivå spelaren vill själv. Inget av lagen har "fasta" spelare.
Vi kommer även skruva upp svårighetsgraden på träningarna, såklart.

När det gäller de personifierade matchtröjorna har jag inte lyckats ta tag i det men återkommer snarast i frågan.

Mer info kommer löpande men är det något ni undrar över är det bara att kontakta mig, ring eller maila.

Hälsningar

Jens
Lotta och Johan