SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Följ oss på Insta @hammarbyf17akademi2021

Hammarby IF Fotbollsförenings uppdrag med Akademiverksamheten är att från flicklagen till juniorlagen ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att ta en plats i föreningens damlag. 

 

Hammarby IF FF:s vision är att föreningen skall fostra egna spelare som inte bara blir A-lagsspelare utan också A-landslagsspelare. Hammarby IF ska ha en av Sveriges bästa flickakademier i åldrarna 13-19 år. 

_________________________
 
Är du intresserad av att provträna? Kontakta Akademichef nedan.
 
Frågor 
Kontakt: Akademichef Magnus Bodsgård
 
 
PROVTRÄNING
2021-09-15 13:55

Vill du utveckla dig som fotbollsspelare? I oktober månad har du chansen att provspela med Hammarbys flickakademi. Vi vill utveckla våra spelare till att älska att ha bollen, vara modig och våga utmana. Vi har lag från flickor födda 2012 till F19 (2003), och har ett starkt samarbete mellan akademi och A-lag. Hammarby IF FF har en av de bästa akademierna i Sverige och vi jobbar för att vidareutveckla vår utbildning och våra spelare. Flertalet akademispelare tränar kontinuerligt med damlaget och alla spelare har en IUP (individuell utvecklingsplan) som de jobbar efter. Läs mer nedan.

 

Vi erbjuder:
 • En tydlig spelidé och utbildningsplan.
 • Alla flickakademilag har sin hemvist och tränar på “Kanalplan” – precis som damerna. 
 • Nära samarbete med vårt etablerade damlag i OBOS Damallsvenskan som satsar på Champions League. 
 • Vi jobbar med videoanalyser för våra lag.
 • Vi har utbildade tränare i varje lag. 
 • Vi deltar i F17-SM och F19-Allsvenskan.
 • Förtur på våra idolcamper och akademicamper. 

 

Kontakta oss med viktig personinformation samt nuvarande klubb och maila din ansökan till:
Sportchef Johan Lager johan.lager@hammarbyfotboll.se

 

Är du ledare och intresserad av att utbilda dig inom flickakademin? Hör av dig till samma mailadress som ovan.

Spets camp för flickor
2020-01-16 14:41
VILL DU BLI BÄST?
Vi vill ge tjejer i åldrarna 11-18 år chansen att öva på sina spetsegenskaper för att kunna bli bäst på det man redan är bra på. Under påsklovet (6-10/4) håller vi en spets camp för alla flickor.
 
För att kunna slå sig in i ett damlag, för att kunna bli bäst måste man tillåtas bli det också - där kommer spets campen in och skapar en miljö där varje spelare får utveckla något man redan är bra på så att man kan bli bäst på det. Vi vill även bidra till ett större socialt sammanhang och ett större kontaktnät mellan fotbollsspelande tjejer oavsett ålder eller lagtillhörighet.

Måndag, tisdag, onsdag och fredag tränar man ett pass som är 75 minuter långa. På torsdag tränar vi däremot två gånger. Till den ena träningen kommer det A-lagsspelare från Hammarbys Damlag som representerar varsin lagdel. De kommer vara med under passet för att ge tips och tricks.

Ni erbjuds:

 • 6 träningspass á 75 minuter långa
 • Lagdels- & positionsanpassade träningar
 • Träning utav akademins ledare
 • Träningsmetodik från akademin
 • Träffa A-lagsspelare
 • Alla får varsitt diplom
 • Alla träningar sker på Hammarby IP (Kanalplan)
 • Alla flickor mellan 11-18 år får anmäla sig
Kostnad för detta camp är 1000:-

Här kan du läsa mer om vår spets camp:

Här kan du anmäla dig till vår spets camp:
Vill du spela i Hammarby Flickakademi!
2019-10-22 15:05

Provspel till alla lag i Flickakademin


Efter höstlovet finns möjlighet att provspela till Flickakademin som har lag från 12 års ålder (Flickor 2008) upp till F19 (2001). I Hammarby finns utbildade tränare och goda träningsförutsättningar på Kanalplan (Hammarby IP) året om. Här får du spela med andra ambitiösa och duktiga spelare som vill någonting med sin fotboll.


Vid intresse maila Sportchef Johan Lager: johan.lager@hammarbyungdom.se

Seger i SM-kval och kvalificerade till SM slutspel
2019-02-12 10:50
I helgen gick F17 Akademi obesegrade genom SM kvalgruppen i Norrköping och kvalificerade sig till slutspelet i Helsingborg 1-3 mars. Där gör landets 8 bästa futsallag upp om SM-titeln i F17 klassen.

Välkommen till Helsingborg Arena och 2019 års upplaga av Futsal-SM. Under tre fullspäckade futsaldagar gör 32 lag upp om SM-guldet i sina respektive klasser.  De fyra klasserna F15, P15, F17 och P17 har vardera åtta stycken medverkande lag som alla slåss om titeln. Helsingborg erbjuder inte bara futsal av högsta klass, under helgen hittar du även mängder av aktiviteter inom diverse områden.


Turneringen inleds med ett gruppspel där alla lag spelar tre gruppspelsmatcher och de två bästa i varje grupp går vidare till slutspel söndagen den 3 mars.

 

Fredag 1 mars

 

17:00  –  21:00 (Omgång 1).

 

Lördag 2 mars


09:00 – 13:00 (Omgång 2).
14:00  – 18:00  (Omgång 3).

 

Söndag 3 mars

 

08:30 – 17:00 (Semifinaler, finaler, tredjeprismatcher och prisutdelningar).


 

Fri entré!


Varmt välkomna till Futsal-SM, 1-3 mars 2019 på Helsingborg Arena

Resan fortsätter - 2019 blir bättre
2018-12-18 22:14
FC Barcelona och Manchester City är några av motståndarna som står på tur när vi åker till Madrid för att spela Madrid Football Cup i början av april. http://madridfootballcupgirls.com/

Ytterligare en spännande utmaning som vi ser fram emot under 2019!