SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Följ oss på Insta @hammarbyf17akademi2021
Detta är Hammarby flickakademin: 

 

 
 • IUP: Alla har en individuell utvecklingsplan med kontinuerlig uppföljning som förutom huvudtränarna, A-lagstränare, sportchef och chefstränare har tillgång till. Fokus på individen och att varje individ utvecklas på sitt sätt, i sin takt för att nå sin fullaste potential. 
 • Rotationsträning: Spelare som ligger före i sin utveckling tränar med laget ovanför i den mån det passar och individen vinner på det. Vi ger även chans till de spelare som ligger lite längre bak fysiskt (eller född sent på året och ligger lite bakom utvecklingsmässigt än de som är födda tidigt på året) att få träna och spela matcher med laget under. Allt för att säkerställa att vi ser till individens bästa. 
 • Spelidé & arbetssätt: I Hammarby har vi en stark och tydlig spelidé som genomsyrar alla våra lag från Damlaget ner till det yngsta laget. Alla lag ska ha som mål att uppnå spelidén varje match. Det finns dokument för 7-manna lag, 9-manna lag och 11-manna lagen hur vi uppnår spelidén på matcher och träningar. Alla arbetssätt hänger ihop med varandra och ska göra det enkelt för spelare att gå genom alla leden upp till A-laget. 
 • Träning: Våra träningar ser ut på "samma sätt" oavsett vilken ålder det är som tränar på Hammarby IP, vi har starka och tydliga riktlinjer hur vi bedriver våra träningar och hur vi på bästa sätt ska kunna skapa A-lagsspelare.
 • Fysisk träning: För varje lag finns ett dokument för hur vi jobbar med fysisk träning, olika åldrar - olika syften. Progression finns från F09 upp till F19-laget.
 • Förväntningar: Dokument på förväntningar för Spelare, ledare och förälder finns. Det är viktigt att man läser på dessa dokument och får därefter ta ställning om det är något man kan leva efter.
 • Fotbollsspelare 24/7: Vi vill att våra tjejer definierar sig som fotbollsspelare oavsett tid på dygnet. Vi uppmanar våra spelare att ta rätt beslut (som påverkar sin fotbollsutveckling åt rätt håll) oavsett situation på eller utanför plan.
 • Chefstränare på besök: 1 gång i månaden (minst) håller vår Chefstränare en träning för samtliga lag i akademin. Detta för att säkerställa att vi pratar samma språk med spelarna, att spelarna känner sig som en del av "något större". Men det är också för att lära känna alla spelare, kunna deras namn, veta deras styrkor respektive svagheter på så sätt har vi mer koll på varje individ. Chefstränare är också med på olika matcher och turneringar under årets gång.
_________________________
 
Kontakt: Sportchef Johan Lager 
 
Kontakt: Chefstränare Ida Mbarka
Ida.mbarka@hammarbyungdom.se 
Spets camp för flickor
2020-01-16 14:41
VILL DU BLI BÄST?
Vi vill ge tjejer i åldrarna 11-18 år chansen att öva på sina spetsegenskaper för att kunna bli bäst på det man redan är bra på. Under påsklovet (6-10/4) håller vi en spets camp för alla flickor.
 
För att kunna slå sig in i ett damlag, för att kunna bli bäst måste man tillåtas bli det också - där kommer spets campen in och skapar en miljö där varje spelare får utveckla något man redan är bra på så att man kan bli bäst på det. Vi vill även bidra till ett större socialt sammanhang och ett större kontaktnät mellan fotbollsspelande tjejer oavsett ålder eller lagtillhörighet.

Måndag, tisdag, onsdag och fredag tränar man ett pass som är 75 minuter långa. På torsdag tränar vi däremot två gånger. Till den ena träningen kommer det A-lagsspelare från Hammarbys Damlag som representerar varsin lagdel. De kommer vara med under passet för att ge tips och tricks.

Ni erbjuds:

 • 6 träningspass á 75 minuter långa
 • Lagdels- & positionsanpassade träningar
 • Träning utav akademins ledare
 • Träningsmetodik från akademin
 • Träffa A-lagsspelare
 • Alla får varsitt diplom
 • Alla träningar sker på Hammarby IP (Kanalplan)
 • Alla flickor mellan 11-18 år får anmäla sig
Kostnad för detta camp är 1000:-

Här kan du läsa mer om vår spets camp:

Här kan du anmäla dig till vår spets camp:
Vill du spela i Hammarby Flickakademi!
2019-10-22 15:05

Provspel till alla lag i Flickakademin


Efter höstlovet finns möjlighet att provspela till Flickakademin som har lag från 12 års ålder (Flickor 2008) upp till F19 (2001). I Hammarby finns utbildade tränare och goda träningsförutsättningar på Kanalplan (Hammarby IP) året om. Här får du spela med andra ambitiösa och duktiga spelare som vill någonting med sin fotboll.


Vid intresse maila Sportchef Johan Lager: johan.lager@hammarbyungdom.se

Champions League U16
2019-05-02 13:51

Madrid Football Cup eller Champions League U16 som vissa kallar den är en turnering dit Europas bästa (+ Crossfire premier från USA) U16-lag bjuds in för att göra upp om titeln. Många tunga välkända klubbar och Hammarby förstås.


Vi uppfyller vårt delmål genom att kvalificera oss till ett A-slutspel och landar slutligen på en sjätte plats av 16 deltagande lag. Vi hade givetvis siktat högre men efter förlust på straffar i sista matchen får vi känna oss nöjda med att befinna oss i toppen med andra europeiska storklubbar.


Bilden visar de lag som slutligen kvalificerade sig och gjorde upp om guldet i A-slutspelet.

Vinnare av Girls Elite Cup 2019
2019-04-08 19:03
16 inbjudna lag från Sverige, Danmark och Holland gjorde upp om titeln Girls Elite Cup i Växjö. Efter ett ganska trögt gruppspel besegrades Sävedalens IF i kvartsfinalen och IF Brommapojkarna i semifinalen. Bredden i truppen kom verkligen till sin rätt i finalen där Hammarby dominerade men trots det lyckades IFK Örby kvittera i matchens sista minut. Straffar direkt och till slut stod Hammarby som segrare. 
SM-GULD i Futsal
2019-03-04 14:48

I helgen gick Hammarby F17 Akademi obesegrade genom Futsal-SM i Helsingborg och besegrade Jitex på straffar i finalen. Efter full tid och förlängning visade resultattavlan 3-3. Med kyla och finess satt vi våra 3 straffar otagbart för Jitex målvakt varav Siri räddade sista och resultatet skrevs till 6-5. 


FORZA BAJEN!

Seriesegrare i futsal
2019-02-21 14:25
Efter att gått igenom serien med 9 segrar och full pott står vi slutligen som segrare i Stockholm futsal. Nu närmast väntar slutspel i futsal-SM F17 i Helsingborg. Ni kan följa äventyret på www.futsalsm.se.
FORZA BAJEN!
Seger i SM-kval och kvalificerade till SM slutspel
2019-02-12 10:50
I helgen gick F17 Akademi obesegrade genom SM kvalgruppen i Norrköping och kvalificerade sig till slutspelet i Helsingborg 1-3 mars. Där gör landets 8 bästa futsallag upp om SM-titeln i F17 klassen.

Välkommen till Helsingborg Arena och 2019 års upplaga av Futsal-SM. Under tre fullspäckade futsaldagar gör 32 lag upp om SM-guldet i sina respektive klasser.  De fyra klasserna F15, P15, F17 och P17 har vardera åtta stycken medverkande lag som alla slåss om titeln. Helsingborg erbjuder inte bara futsal av högsta klass, under helgen hittar du även mängder av aktiviteter inom diverse områden.


Turneringen inleds med ett gruppspel där alla lag spelar tre gruppspelsmatcher och de två bästa i varje grupp går vidare till slutspel söndagen den 3 mars.

 

Fredag 1 mars

 

17:00  –  21:00 (Omgång 1).

 

Lördag 2 mars


09:00 – 13:00 (Omgång 2).
14:00  – 18:00  (Omgång 3).

 

Söndag 3 mars

 

08:30 – 17:00 (Semifinaler, finaler, tredjeprismatcher och prisutdelningar).


 

Fri entré!


Varmt välkomna till Futsal-SM, 1-3 mars 2019 på Helsingborg Arena

Resan fortsätter - 2019 blir bättre
2018-12-18 22:14
FC Barcelona och Manchester City är några av motståndarna som står på tur när vi åker till Madrid för att spela Madrid Football Cup i början av april. http://madridfootballcupgirls.com/

Ytterligare en spännande utmaning som vi ser fram emot under 2019!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 31/1 11:00
10 - 0  
Lör 10/10 15:30
3 - 5  
Sön 27/9 18:00
4 - 4  
Sön 20/9 20:00
2 - 3  
Ons 9/9 20:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen