SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
P2013-20

Välkomna till P2013-20!
Här kan du läsa nyheter om och följa Hammarby IFs lag P2013-20 som tränar på Södermalm/Hammarbyhöjden.

Vill du träna med Hammarby? Läs mer här: http://www.hammarbyungdom.se/sida/?ID=126224 


Covid19 och träningar
2020-12-21 20:54
Som ni säkert har sett så har det presenterats nya restriktioner kring idrottsaktiviteter i Stockholms stad. Fram till 24 januari är all organiserad aktivitet stoppad, i alla åldersgrupper. Det gäller såväl inomhus som utomhus.

Det betyder att vi inte kommer att var tvungna att skjuta upp träningsstarten i januari med en vecka. 

Första träningen kommer som det ser ut nu genomföras 30 januari. Vi återkommer om det blir förändringar.

Hoppas ni alla får en skön ledighet över jul- och nyårshelgen.
Juluppehåll och viktig information
2020-12-14 20:25

Träningen den 12 december var den sista inomhusträningen innan jullovet. Skolornas gymnastikhallar stänger över jullovet, så nästa ordinarie träning är den 16 januari 2021.

 

Läget i laget

I och med att det är i slutet av året så är det lite förändringar både bland spelare och tränare. Per Borneng och Björn Svensson kommer att lämna oss som tränare nu, och därmed även deras barn. Vi tackar för den här tiden och vi kommer såklart sakna dem.

 

Det betyder att vi just nu är tre tränare som sköter allt kring laget. För att kunna köra fullt ut under nästa år skulle vi behöva minst en ordinarie tränare till, jag uppmanar er alla att fundera på om ni kan ställa upp. Det är roligt som tusan och väldigt spännande att på nära håll följa barnens utveckling.

 

När det gäller barngruppen så har vi en ny spelare som börjat nu, Emir som har spelat med andra Hammarbylag och som redan efter två träningar känns som en i gänget. Stort välkommen!

 

Vi har också en spelare som heter Alexander som provade på i helgen och som vi hoppas vill börja hos oss. För att vara fulltaliga så kommer vi förhoppningsvis kunna få ytterligare en eller två spelare under början av nästa år.

 

Föräldramöte

Vi börjar nästa år med ett föräldramöte den 14 januari kl 18 – 19 på Teams. Frågor som vi kommer ta upp är:


-       Verksamhets- och säsongsplanering

-       Tankar kring träning och match

-       Utrustning

-       Budget och lagets ekonomi

-       Hammarbys värdegrund och planerad värdegrundsaktivitet

-       Övriga frågor

 

Vi ber att ta er tid att vara med på mötet. Kallelse kommer per mail.

Vår film om Hammarbys värdegrund
2020-05-27 20:05
Tillsammans har vi gjort en film där vi presenterar Hammarby IFs värdegrund: 

Rötterna, Ambitionen, Gemenskapen, Respekten och Kärleken!
Tränarpresentation Björn
2020-05-07 09:00
Sist ut i porträttserien om tränarna är Björn. Läs mer om honom här nedan.

Vad heter du och vems pappa är du?

Jag heter Björn Svensson och jag är Marks pappa.


Var bor du och vad gör du?

Jag bor i Hammarby sjöstad. Till vardags jobbar jag som jurist med att hjälpa företag att t.ex. skaffa mer pengar. 


Har du någon erfarenhet av fotboll?

Jag spelade knattefotboll som barn. Vi tränade mycket på att förlora. Sedan fick fotbollen vila tills Mark började spela fotboll i somras.


Vad tycker du är viktigast i fotboll?

Att vi har roligt tillsammans! Jag tycker att det ska bli spännande att se killarna utvecklas både individuellt och som grupp. Jag hoppas att fotbollen ska ge killarna möjlighet att utveckla andra sidor än de som skolan lockar fram.


Något du absolut inte tycker om?

Negativitet och elakhet.

Tränarpresentation Marcus
2020-05-05 20:00

Som ni har väntat på presentation nummer 4! Nu kan ni läsa om tre av fyra tränare i P2013-20. På tur denna gång är tränaren och lagadministratören Marcus Hartmann.


Vad heter du och vems pappa är du?

Jag heter Marcus Hartmann och jag är Gustavs pappa.


Var bor du och vad gör du?

Jag bor på Södermalm vid Zinkensdamm, och när jag inte är tränare i det här laget så jobbar jag med kommunikation för ett godisföretag. 


Har du någon erfarenhet av fotboll?

Jag har spelat fotboll i över 30 år, i princip alltid som målvakt. För fyra år sedan slutade jag med 11mannafotboll och nu blir det mest korpen.


Vad tycker du är viktigast i fotboll?

För mig är det viktigt att alla får vara med och alla har roligt, fotboll och idrottande ska vara glädjefyllt. Därför känns det bra att Hammarby satsar så mycket på att skapa bra förutsättningar och har ett gediget värdegrundsarbete. Läs mer om det här. http://www.hammarbyungdom.se/sida/?ID=126217


Något du absolut inte tycker om?

Jag är inte så förtjust i lutfisk. 

Info från tränarna!
2020-05-03 23:30

Först vill vi säga att det är jättekul att det kommer så många på träningen. Killarna är för det mesta koncentrerade och blir allt bättre på att spela fotboll. Ibland är det lite rörigt, men det är alltid kul. 


Vi tackar också för att ni hjälper oss genom att inte vara runt planen under träning, det gör att killarna är mer fokuserade.

Föräldramöte

Vi ska försöka genomföra ett föräldramöte i laget. På grund av Corona vill vi inte samla alla i en lokal, men ska istället försöka köra ett möte via Teams eller Zoom. Återkommer när jag hittat bästa lösningen.

Bajenandan tävling - samtycke om foto/film

Varje år ordnar Hammarby en tävling där lagen ska illustrera Bajenandan med en film eller fotocollage. Bästa laget vinner 5000 kronor till lagkassan, som kan användas för att köpa till exempel utrustning, bollar eller matchtröjor.

I tränargruppen har vi bestämt att vi ska vara med i tävlingen, och några av oss har jobbat med film och digital produktion så vi har stora förhoppningar om bra resultat. För att kunna göra det behöver vi ert tillstånd att använda bilder och filmer på killarna i laget.

Så vi ber er att svara på det mail som skickades söndagen den 3 maj, skriv ert namn, ert barns namn och att ni samtycker till att barnet är med. Om ni inte vill att barnet ska vara med så svarar ni att ni inte samtycker, och då ser vi till att barnet inte syns i filmen.


Matcher

Vi håller på och planerar matcher mot andra P2013-lag i Hammarby. En match är planerad till söndag den 31 maj, kallelse med tid och plats kommer inom kort,

Laget som tränar innan oss på Lilla Kanalplan är också ett P2013-lag och någon träning framöver kommer vi möta även dem i en match. Tanken är då att vi börjar träningen lite tidigare och kör en match.

Som sagt, vi återkommer med en rad kallelser till lite olika evenemang inom kort.

Ha en fin vecka!

Tränarna

Uppdatering kring Corona och träningar
2020-04-04 19:05
En fotboll - varken mer eller mindre

Nya besked Corona

I torsdags fick vi ju ny information om hur Hammarby IF kommer att agera på de nya riktlinjer som kom från Folkhälsomyndigheten. I korta drag innebär det att antalet barn samt tränare som är på en plan samtidigt inte får överskrida 50 personer.

I förlängningen innebär detta att antalet planer som HIF fått tilldelat inte kommer att räcka till för att lagens ska få köra två träningar i veckan. Dessutom är det oklart när Bajenligan startar, mer besked kring det kommer efter påsk.

 

Träningar P2013-20

För vår del innebär det att vi inte längre kommer träna på Hammarbyhöjdens IP på tisdagar. Vår enda träning kommer bli på torsdagar klockan 19 – 20 på Lilla Kanalplan. När vi körde i torsdags gick det bra, killarna hade roligt och orkade köra på bra trots att det är lite senare på kvällen.

Lilla Kanalplan ligger till höger om Skanstullshallen om du kommer från Bohusgatan.

För att vi ska få ut mesta möjliga av träningen så är det viktigt att ni är på plats i tid och att killarna är ombytta och klara så att vi kan köra igång prick klockan 19.

Vi ber också föräldrarna att inte vara vid planen under träningen, precis som inomhus märkte vi stor skillnad mellan tisdag när föräldrarna var nära planen och i torsdags när föräldrarna väntade inne i Skanstullhallen. Det blir mycket bättre koncentration och fokus på fotbollen och vad tränarna säger. Om vädret är fint så kan ni passa på att ta en promenad längs Hammarby kanal!

Självklart önskar vi att läget var annorlunda, men så länge Corona-situationen är som den är och vi får göra det bästa för att anpassa oss och hälpa till med att minska smittspridningen.

Utomhusträningen börjar 31 mars
2020-03-25 10:00
Nu är det äntligen dags för utomhusträning. Första tillfället är tisdagen den 31 mars klockan 17.45, och platsen är Hammarbyhöjdens IP. Vi kommer också att köra träning på torsdagar kl 19 - 20 på Lilla Kanalplans IP. Glöm inte att barnen alltid ska använda Hammarbykitet på träning!

Vi är säkert många som har längtat efter att få spela fotboll igen efter ett oplanerat uppehåll på grund av situationen med Corona-viruset och hur myndigheterna ber oss agera för att minska spridning i samhället. Mot bakgrund av förstår vi att det kan finnas frågor kring om vi verkligen både dra igång träningen igen. 


I helgen fick vi alla ett brev från Hammarby IFs föreningschef Peter Kleve, där vi uppmanas att börja med träningsverksamhet igen om vi ledare känner oss bekväma med det. Och det gör vi. Enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektörs uttalande i fredags bedömer vi att vi kan påbörja verksamheten igen:


”Vi ser också att det är viktigt att idrottsrörelsen har aktiviteter för barn och unga. Att stänga ner fotbollsträningar och simning för unga människor är inte bra och inte meningsfullt. Därför kommer vi komma ut med information riktat mot de som ansvarar för sådan verksamhet”


Naturligtvis är det frivilligt att delta på träningarna, och vi kommer inte närvaro eller frånvaro under denna speciella period påverka deltagande i laget i framtiden. Vi gör det här för att det är kul och alla ska få vara med på sina villkor, såväl på träning som på match.


Kallelser kommer att skickas ut som vanligt och vi ber er svara som vanligt så att vi kan planera bra träningar.


_________________________

Nedan är ett urklipp ur Peter Kleves mail om Corona-situationen:


Lagverksamheten
Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson har gått ut med riktlinjerna till samtliga skolor att undvika fysisk kontakt under idrotten. De arbetande i Stockholm som kan jobba hemifrån, rekommenderas att göra detta. Svenska Fotbollsförbundet har ställt in alla sina egna fotbollsmatcher förra helgen och även denna helg, både för seniorer och för ungdomar.


I Stockholm har vi en stor brist på fotbollsplaner, vilket gör att vi i Hammarby ofta är över 60 barn på en plan samtidigt, inte allt för sällan över 100 barn i de yngre åldrarna. Planbristen tillsammans med att vi har ett stort upptagningsområde gör att många av våra spelare behöver åka längre resor för att komma till våra träningar. Våra träningar är inte lika de träningarna som sker för barn på mindre orter runt om i Sverige, där spelarna alla kan cykla till träningen och laget får en hel fotbollsplan själva.


Smittan sprids snabbt nu och det är sannolikt att såväl ledare som spelare i våra led bär på den. Svenska myndigheter har tagit beslut att stänga ner skolan för barn över 15 år, vilket betyder att man inte tillåter en stor del av våra spelare att ens gå till skolan.


I fredags gick våra myndigheter, i form av Folkhälsomyndighetens generaldirektör, Johan Carlsons ut med följande:


”Vi ser också att det är viktigt att idrottsrörelsen har aktiviteter för barn och unga. Att stänga ner fotbollsträningar och simning för unga människor är inte bra och inte meningsfullt. Därför kommer vi komma ut med information riktat mot de som ansvarar för sådan verksamhet”


I och med detta uttalande har vi beslutat oss för att låta de ledare i vår ungdomsverksamhet som känner sig bekväma att bedriva lagverksamhet i dagens läge, att göra detta. Så länge det inte kommer andra besked från myndigheter så är det okej för ledare att öppna sin lagverksamhet från och med idag. Viktigt dock att verksamheten följer riktlinjer under rubriken ”Träningar på föreningsnivå” på denna länk http://www.stff.se/arkiv/2020/03/uppdatering-covid-191/.


Vi vill betona att verksamheten för spelarna är frivillig i samtliga de lag som öppnar. Närvaron under denna speciella period skall inte på nått sätt ligga till grund framtida laguttagningar, cuper eller något annat.

Tränarpresentation Per
2020-02-09 16:46
Då har det blivit dags för tränarpresentation nummer två. Denna gång är det Pers tur. 


Vad heter du och vems pappa är du?

Jag heter Per Borneng och jag är Nils pappa. 

 

Var bor du och vad gör du?

Jag och familjen bor i Hammarby sjöstan och jag jobbar som grafisk formgivare på ett stort bolag inom byggbranchen. Gör bl.a. DR-blad, annonser, rörligt material mm. 

 

Har du någon erfarenhet av fotboll?

Nä, inte mer än när jag gick i skolan men jag tycker om att titta på fotboll. 

 

Vad tycker du är viktigast i fotboll?

Att ha roligt tillsammans, att alla får vara med, alla är lika värda och ta hand om varandra. There is no ”I” in team! 

 

Något du absolut inte tycker om?

Fil, magsjuka, barn- och vuxenmobbning.