SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
P2013-20

Välkomna till P2013-20!

Här kan du läsa nyheter om och följa Hammarby IFs lag P2013-20.

 
Vill du träna med Hammarby? Läs mer här: http://www.hammarbyungdom.se/sida/?ID=126224 
 
 
UPPDATERAD: Utesäsongen är snart här!
2022-03-19 16:01

Hoppas ni har det fint i vårvädret! Här kommer lite information inför utomhussäsongen.

Uteträning

Efter den 19 mars har vi kört sista inomhusträningen. Kommande två helger är det cupspel, och från den 4 april är det utomhus som gäller.

Träningstiderna har kommit. Vi kommer att träna tisdagar kl 19 - 20 på Lilla Kanalplan och på fredagar 16.45 - 18.00 på Gubbängens BP. Alla tider finns i kalendern här på vår hemsida.

Cupspel 26 mars och 3 april

26 mars så spelade vi IFK Viksjö Vårcup och 3 april Boys & Girls Spring Cup i Djursholm. Kallelser till cuperna kommer under söndag 20 mars. Jag ber er svara så fort som möjligt så att vi kan göra eventuella ändringar i god tid.

Bajenligan

9 april är det premiär för Bajenligan på Hammarbyhöjden. Jag håller som bäst på att uppdatera kalendern med datum, hela spelschemat hittar du om du klickar här.

Sankt Erikscupen

Här är hittar ni vår serie i Sankt Erikscupen; https://www.stff.se/rs/spelprogram/p2013-23/98123/  

Spelschemat finns på länken ovan, samt i vår kalender. Passa på att ladda ner appen ”Min Fotboll” och följ Hammarby IF FF lag 20.

WhatsApp och samåkning

Kul att det är lite surr i WhatsApp-gruppen. Glöm inte bort att den också går att använda till att få till samåkning till träningar och matcher.

Viktigt om corona/covid19-restriktioner
2021-05-06 13:22

Vi har fått en uppmaning från Hammarby och Stockholms Fotbollförbund att alla fotbollslag/föreningar behöver skärpa hanteringen kring Covid19/Corona-restriktionerna. Det har varit för många föräldrar och andra anhöriga inne på anläggningarna i anslutning till träningar och matcher.

Även om andra lag kan vara sämre på att uppfylla detta så betyder inte det att det är fritt fram för oss, vi ska visa att vi kan ta ansvar.

Det betyder att det från och med nu är nolltolerans mot föräldrar inne på Hammarbyhöjdens IP. 

 

Vi kommer att ta emot barn vid den stora grinden och sedan ta dem till planen. Efter träningen lämnar vi barnen på samma ställe.

Så passa på att träna eller ta en fika nere vid Finn Malmgrens plan, eller gör andra ärenden när killarna tränar, se bara till att vara tillbaka senast fem minuter innan träningen är slut. Det vill säga, senast 17:40 ikväll (och 18.55 på tisdagar).

Om vi inte sköter detta kan det betyda att Sankt Erikscupen stoppas och då blir det inga matcher. Hjälp oss se till att det inte händer!

Läs vad STFF skriver här: https://www.stff.se/nyheter/2021/maj/uppmaning-om-smittsakert/ 

Info inför Sankt Erikscupen
2021-05-03 17:30

Nu är det äntligen dags för första matchen i St Erikscupen! Jag vet att killarna har längtat och att det finns många förväntningar och en del spänning inför premiären.

Nedan följer VIKTIG information och jag ber er läsa hela artikeln, allt kommer att komma på provet! :) 

Vi kommer att spela första matchen mot Boo FF och vi gör det på hemmaplan, det vill säga Hammarbyhöjdens IP. Ladda gärna ner Svenska Fotbollsförbundets app Min Fotboll, vi ska försöka använda den för matchrapporter och kanske testa någon livesändning någon gång.


Kallelser till match

Till varje match i St Erikscupen kommer vi kalla åtta spelare. Detta för att alla ska få mycket speltid under matcherna, utslaget på en säsong är målsättningen att alla ska få spela ungefär lika många minuter. Under varje match kommer vi också låta tre av de åtta spelarna stå i mål, under säsongen är målsättningen att alla ska ha stått ungefär lika många minuter. I den här åldern är en del av lärandet att prova på alla positioner.

Kallelser inför match på söndag skickas på tisdag kväll efter träningen.

Domare

Under matcherna på hemmaplan kommer vi också ta hjälp av någon förälder att vara domare, även detta kommer vi rulla mellan alla. Så räkna med att ”döma” minst en match under säsongen. För att läsa på lite kring reglerna så kan ni kolla in Svenska Fotbollförbundets PM om reglerna, bläddar ner lite till 5 mot 5, det är inte så mycket att läsa men bra att ha koll på: https://www.svenskfotboll.se/4ae85c/globalassets/svff/bilderblock/aktiva/domare/spelregler-barn--och-ungdomsfotboll-2021-till-hemsidan.pdf


Vi kommer också gå igenom reglerna med den som ska vara domare inför varje match.

Vid sidan av planen

Corona/Covid19-reglerna gäller fortfarande och föräldrar får inte stå vid planen under match. Vi ber er respektera detta då vi annars riskerar att matcherna stoppas igen.

Under match är det också vi ledare som coachar, från publiken vill vi bara höra applåder och positiva rop – till båda lagen! Vi kommer endast att göra det på ett positivt sätt, och inte påtala eller ropa om att de gjort något fel.


Vinna eller förlora?

Matchen är ett träningstillfälle och resultatet är inte intressant. Det finns ingen serie i den här åldern och resultatet räknas inte eller registreras någonstans. Hammarbys målsättning är att vi ska ha stort bollinnehav och skapa målchanser. Vi vet att killarna ändå kommer räkna mål och prata om att de vinner, ni får gärna hjälpa oss tränare genom att påminna barnen att matchen är träning och att det viktiga är att öva och ha kul.

Tidigare matcher har vi fått mycket beröm för att våra spelare är schyssta och trevliga, det vill vi fortsätta höra.

Har ni frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er till någon av ledarna!

Goda nyheter från Folkhälsomyndigheten!
2021-04-28 14:14

Idag, den 28 april, under eftermiddagen kom ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten där de meddelar:

 

"Från och med den 28 april 2021 kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare."

 

Vi vet inte exakt vad detta betyder ännu utan avvaktar besked från Hammarby centralt. Men vi håller tummarna för att det betyder att matcher i St Erikscupen och/eller Bajenligan kan starta igen. 

 

Läs hela pressmeddelandet här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/april/barn-och-unga-kan-spela-matcher-utomhus/ 

Ingen match i helgen 1-2 maj
2021-04-27 07:44

Restriktionerna gäller fortfarande och helgens match mot Saltsjöbaden är därför inställd.

 

Tråkigt som tusan, men vi kör på med träningarna och hoppas att det snart vänder.

Träning i solen
2021-04-20 19:05

Idag var vi nästan fullt lag och solen sken fint över oss på träningen. Mats och Stefan körde ett bra pass och efteråt var alla perfekt trötta, och nattningarna gick nog finfint.

Matcher och träning
2021-04-20 17:57
Premiär St Erikscupen

St Erikscupen

Formellt sett gäller restriktioner för idrottsverksamhet fram till slutet av juni. Men Stockholms Fotbollförbund (STFF) har sagt att vi ska kunna ställa upp och spela match med fem dagars framförhållning. I praktiken innebär det att vi får besked på måndag eftermiddag eller tisdag morgon om det blir matcher kommande helg. Det vill säga, måndag eller tisdag vet vi om det blir match till helgen. Så fort vi får besked om matcher kommer vi kalla. Så länge ligger framtida matcher kvar i kalendern.

 

Bajenligan

Tidigaste datum då Bajenligan kan börja igen är 22 maj. 

 

När vi vet att matcherna kommer igång så kommer mer information om kallelser och vad vi förväntar oss av föräldrarna.

 

Träningar

Under träningar så måste föräldrar vara utanför planen. Både för att låta barnen fokusera på träningar och för att inte riskera att träningarna stängs ned av Länsstyrelsen.

 

Det är också viktigt att ni försöker komma i tid till träningarna, och om ni är sena så se till att få kontakt med en tränare innan ni skickar in barnet på planen för att inte störa träningsmomenten. Kom gärna några minuter innan så vi kan komma igång rätt tid.

 

Ett önskemål från oss tränare är att ni föräldrar pratar med barnen om att under fotbollsträningen är det viktigt att vara fokuserad på just fotboll, och att lyssna på tränarna.

 

Försök också få dem att gå på toaletten innan träningen, det har varit en del kissnödiga senaste träningarna.

Covid19 och träningar
2020-12-21 20:54
Som ni säkert har sett så har det presenterats nya restriktioner kring idrottsaktiviteter i Stockholms stad. Fram till 24 januari är all organiserad aktivitet stoppad, i alla åldersgrupper. Det gäller såväl inomhus som utomhus.

Det betyder att vi inte kommer att var tvungna att skjuta upp träningsstarten i januari med en vecka. 

Första träningen kommer som det ser ut nu genomföras 30 januari. Vi återkommer om det blir förändringar.

Hoppas ni alla får en skön ledighet över jul- och nyårshelgen.
Juluppehåll och viktig information
2020-12-14 20:25

Träningen den 12 december var den sista inomhusträningen innan jullovet. Skolornas gymnastikhallar stänger över jullovet, så nästa ordinarie träning är den 16 januari 2021.

 

Läget i laget

I och med att det är i slutet av året så är det lite förändringar både bland spelare och tränare. Per Borneng och Björn Svensson kommer att lämna oss som tränare nu, och därmed även deras barn. Vi tackar för den här tiden och vi kommer såklart sakna dem.

 

Det betyder att vi just nu är tre tränare som sköter allt kring laget. För att kunna köra fullt ut under nästa år skulle vi behöva minst en ordinarie tränare till, jag uppmanar er alla att fundera på om ni kan ställa upp. Det är roligt som tusan och väldigt spännande att på nära håll följa barnens utveckling.

 

När det gäller barngruppen så har vi en ny spelare som börjat nu, Emir som har spelat med andra Hammarbylag och som redan efter två träningar känns som en i gänget. Stort välkommen!

 

Vi har också en spelare som heter Alexander som provade på i helgen och som vi hoppas vill börja hos oss. För att vara fulltaliga så kommer vi förhoppningsvis kunna få ytterligare en eller två spelare under början av nästa år.

 

Föräldramöte

Vi börjar nästa år med ett föräldramöte den 14 januari kl 18 – 19 på Teams. Frågor som vi kommer ta upp är:


-       Verksamhets- och säsongsplanering

-       Tankar kring träning och match

-       Utrustning

-       Budget och lagets ekonomi

-       Hammarbys värdegrund och planerad värdegrundsaktivitet

-       Övriga frågor

 

Vi ber att ta er tid att vara med på mötet. Kallelse kommer per mail.