SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Flickakademin inleder unikt screeningsamarbete
2024-05-01 12:27

Flickakademin har kommit överens med företaget U Performance AB att låta företaget genomföra screening på samtliga flickakademins spelare i F16, F17 och F19. Screeningen innehåller två olika delar där en del är om spelarnas hälsa och en del kopplad till spelarnas fysik i olika aktioner.

 

-Det viktigaste är att veta att spelarna mår bra och kan vara på planen utan någon förhöjd risk. Testeterna är anpassade efter UEFA’s krav för att spela Champions League. Den del som gäller perfomance test är väldigt intressant över tid, där vi kan mäta spelarnas utveckling av vår träning och även se om det finns saker vi behöver ändra i träningsupplägg och metod. Här kommer såklart vårt fysteam att följa all data noggrant och löpande. Berättar akademichef Magnus Bodsgård.

 

Hammarby IF och flickakademin kommer att testa systemet under säsongen 2024 för att sedan diskutera en eventuell förlängning över 2026. Systemet omfattar screening på hjärta, muskulatur och leder samt en screening för att hjärnskakning som kan användas om spelare får en smäll mot huvudet. Den fysiska screeningen kommer mäta spelarnas spänst, snabbhet, riktningsförändringar, uthållighet och styrka.