SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
P2013-20

Utomhusträningen börjar 31 mars
2020-03-25 10:00
Nu är det äntligen dags för utomhusträning. Första tillfället är tisdagen den 31 mars klockan 17.45, och platsen är Hammarbyhöjdens IP. Vi kommer också att köra träning på torsdagar kl 19 - 20 på Lilla Kanalplans IP. Glöm inte att barnen alltid ska använda Hammarbykitet på träning!

Vi är säkert många som har längtat efter att få spela fotboll igen efter ett oplanerat uppehåll på grund av situationen med Corona-viruset och hur myndigheterna ber oss agera för att minska spridning i samhället. Mot bakgrund av förstår vi att det kan finnas frågor kring om vi verkligen både dra igång träningen igen. 


I helgen fick vi alla ett brev från Hammarby IFs föreningschef Peter Kleve, där vi uppmanas att börja med träningsverksamhet igen om vi ledare känner oss bekväma med det. Och det gör vi. Enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektörs uttalande i fredags bedömer vi att vi kan påbörja verksamheten igen:


”Vi ser också att det är viktigt att idrottsrörelsen har aktiviteter för barn och unga. Att stänga ner fotbollsträningar och simning för unga människor är inte bra och inte meningsfullt. Därför kommer vi komma ut med information riktat mot de som ansvarar för sådan verksamhet”


Naturligtvis är det frivilligt att delta på träningarna, och vi kommer inte närvaro eller frånvaro under denna speciella period påverka deltagande i laget i framtiden. Vi gör det här för att det är kul och alla ska få vara med på sina villkor, såväl på träning som på match.


Kallelser kommer att skickas ut som vanligt och vi ber er svara som vanligt så att vi kan planera bra träningar.


_________________________

Nedan är ett urklipp ur Peter Kleves mail om Corona-situationen:


Lagverksamheten
Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson har gått ut med riktlinjerna till samtliga skolor att undvika fysisk kontakt under idrotten. De arbetande i Stockholm som kan jobba hemifrån, rekommenderas att göra detta. Svenska Fotbollsförbundet har ställt in alla sina egna fotbollsmatcher förra helgen och även denna helg, både för seniorer och för ungdomar.


I Stockholm har vi en stor brist på fotbollsplaner, vilket gör att vi i Hammarby ofta är över 60 barn på en plan samtidigt, inte allt för sällan över 100 barn i de yngre åldrarna. Planbristen tillsammans med att vi har ett stort upptagningsområde gör att många av våra spelare behöver åka längre resor för att komma till våra träningar. Våra träningar är inte lika de träningarna som sker för barn på mindre orter runt om i Sverige, där spelarna alla kan cykla till träningen och laget får en hel fotbollsplan själva.


Smittan sprids snabbt nu och det är sannolikt att såväl ledare som spelare i våra led bär på den. Svenska myndigheter har tagit beslut att stänga ner skolan för barn över 15 år, vilket betyder att man inte tillåter en stor del av våra spelare att ens gå till skolan.


I fredags gick våra myndigheter, i form av Folkhälsomyndighetens generaldirektör, Johan Carlsons ut med följande:


”Vi ser också att det är viktigt att idrottsrörelsen har aktiviteter för barn och unga. Att stänga ner fotbollsträningar och simning för unga människor är inte bra och inte meningsfullt. Därför kommer vi komma ut med information riktat mot de som ansvarar för sådan verksamhet”


I och med detta uttalande har vi beslutat oss för att låta de ledare i vår ungdomsverksamhet som känner sig bekväma att bedriva lagverksamhet i dagens läge, att göra detta. Så länge det inte kommer andra besked från myndigheter så är det okej för ledare att öppna sin lagverksamhet från och med idag. Viktigt dock att verksamheten följer riktlinjer under rubriken ”Träningar på föreningsnivå” på denna länk http://www.stff.se/arkiv/2020/03/uppdatering-covid-191/.


Vi vill betona att verksamheten för spelarna är frivillig i samtliga de lag som öppnar. Närvaron under denna speciella period skall inte på nått sätt ligga till grund framtida laguttagningar, cuper eller något annat.


Nyhetsarkiv
Träning i solen2021-04-20 19:05
Matcher och träning2021-04-20 17:57
Covid19 och träningar2020-12-21 20:54
Info från tränarna!2020-05-03 23:30
Tränarpresentation Per2020-02-09 16:46
Vårens matcher2019-12-28 13:11
Välkomna till P2013-202019-12-21 08:46