SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Fler kvinnliga tränare i Hammarby IF FF
2023-09-22 14:13
Sanna Fix & Kicki Bellander

Sedan en tid tillbaka fick vi besök av Kicki Bellander från Stockholms Fotbollförbund. På bilden ser ni ett bidrag vi fick tilldelat från Stockholms Fotbollförbund och Ellevio som har lanserat 50/50-fonden, ett initiativ som uteslutande vänder sig till tjejfotbollen i Stockholm. 

Projekt som vi driver handlar om att bli fler kvinnliga ledare i Hammarby IF FF. Med stor hjälp från Cissi Nord och Lisa Knapp, två förebilder som gjort detta möjligt! 

 

Vi i Hammarby Ungdom driver ett projekt vars syfte är att bli fler kvinnliga ledare i Hammarby IF FF. Projektets övergripande mål handlar om att arbeta fram en modell som förbättrar jämställdheten samt förändrar attityden gällande kvinnligt ledarskap i Hammarby IF FF. Här vill vi uppnå 40/60 principen år 2025. Metoderna för att uppnå detta handlar bl.a. om att förankra satsningen i föreningen, skapa forum och ambassadörer för kvinnligt ledarskap samt erbjuda utbildningar riktade mot kvinnor.

 

Betydelsen av förebilder är stor, kvinnligt ledarskap är en förutsättning för att unga kvinnor ska fortsätta med fotboll. Genom att förbättra representationen av kvinnliga tränare bidrar vi samtidigt till en mer jämställd idrott.

 

Forskning säger att spelare behöver både män och kvinnor som ledare som tillsammans skapar en ännu bättre utvecklingsmiljö. På samma sätt som UEFA lanserat sin strategi för damfotbollen i Europa, vill vi i Hammarby fotboll använda oss av 40/60-principen.

UEFA kunde mäta att antalet tjejer som spelar fotboll i Europa har ökat med 300 000 spelare samt kvinnligt ledarskap har ökat med 50% i de undersökta föreningarna.

 

Det här är bara början resan och jag hoppas att vi tillsammans kan göra skillnad.

 

Redan nu på lördag (23 september) klockan: 09:55 kommer jag och Lisa Knapp prata om ämnet på Bajenligan och VÄRDEGRUNDSMEDALJSFESTEN. 

 

Framöver kommer ni kunna följa vår miniserie där jag (Sanna) intervjuar kvinnliga ledare i Hammarby IF FF med hopp att inspirera fler.

 

Vill du bli ledare? Anmäl dig HÄR

 

Vi ses på fotbollsplanen. 

 

FORZA, 

 


Nyhetsarkiv
HAMMARBYDAGEN 20242024-01-30 16:48
Tematräning Fas 12023-10-04 20:29
2023-10-02 21:31
HAMMARBY FLICKCAMP2023-05-08 10:45