SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

Daniel firar 20 år för Bajen – "Ett team som ser värdet i människan"
2021-05-04 09:45

En av förgrundsgestalterna bakom lokomotivet Hammarby Fotboll firade i samband med lördagens hemmamatch på Tele2 Arena 20 år som anställd i klubben. Här berättar Daniel Engström själv om arbetsuppgifterna, drivkrafterna och vad som utmärker Bajen till den grad att man utan vidare blir kvar på jobbet i decennier.

Grattis till jubiléet! Vad har du gjort hos Hammarby Fotboll genom åren?
– Tack! De första åren var vi stadigt cirka 700 aktiva barn och ungdomar. Organisationen i klubben var betydligt mindre. Jag och Domingo Arouni arbetade ihop, där vi delade upp oss i att jag hade ansvaret för den sportsliga delen i hela ungdomsverksamheten. Omkring 2010 utvecklades organisationen då föreningschefen tillsattes, Gustaf Grauers och därefter Peter Kleve. Här började vi växa sett till antalet utövare, med ungefär 200 aktiva per säsong. I år kommer vi att ha cirka 3500 som spelar fotboll i Bajen! Det har varit fantastiskt att vara med på den resan.

 

– De senaste tio åren har jag i huvudsak arbetat med de yngre årsgrupperna – välkomnat och startat verksamhet för uppemot 500 nya barn och 80 ledare årligen. Jag planerar för deras verksamhet, arbetar med utbildning bland annat inom värdegrunden, och ger lagen support ute på fotbollsplanen. 2009 startade jag Bajenligan som i år gör sin tolfte säsong. Där utbildas vuxna till goda idrottsföräldrar i samband med matchspel.

 

– Många har även sett mig på Söderstadion, gamla och nya, där jag dels har hand om de 23 spelarna som går in med A-lagsspelarna och domarna inför avspark, dels om klubbens 50/50-lotteri och även om vår bollservice som ju hjälper till med varje igångsättning. Jag gjorde en uträkning nyligen och det är ungefär 440 hemmamatcher som jag arbetat vid genom åren.

 

Finns det några särskilda höjdpunkter?
– En av höjdpunkterna är givetvis herrarnas SM-guld, men den händelse som berört mig mest positivt är när pojk- och flickverksamheten gick samman 2016. Viktiga värden för både mig och klubben.

 

Vad är det med Bajen som gör klubben så speciell att man blir kvar på jobbet så länge?
– Jag har genom åren haft fantastiska medarbetare – kunniga och stöttande. Vi har haft en jättefin samlad grupp medarbetare på kansliet hela vägen, ett team som ser värdet i människan. Hammarby Fotboll har gett mig mycket kunskaper och erfarenheter dessa år. Nu ser jag fram emot ytterligare år i klubben!


Nyhetsarkiv
HAMMARBYDAGEN 20242024-01-30 16:48
Tematräning Fas 12023-10-04 20:29
2023-10-02 21:31
HAMMARBY FLICKCAMP2023-05-08 10:45