SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM

#BackaTallkrogensIF – Bevara Tallkrogens BP/Valsknopp BP som fotbollsplan
2021-10-21 16:00

Tallkrogens BP/Valsknopp BP bör prioriteras som fotbollsplan och bör skyndsamt beläggas med konstgräs. #BackaTallkrogensIF 

  • Konstgräsbristen i Stockholm är alarmerande. Antal lag i St: Erikscupen har under de senaste 20 åren ökat med över 100 procent, från 2 839 lag år 1997 till över 5 700 lag år 2021. Idag är 33 procent fotboll av alla idrottsaktiviteter för barn och ungdomar i Stockholm och över 100 000 barn är varje helg igång i olika seriespel och aktiviteter i fotboll, en tredjedel av dem är flickor. Detta är mycket positivt och något vi vill fortsätta att utveckla i framtiden.
  • Tillströmningen till sporten innebär en ökning med drygt 50 000 spelare på tjugo år. Den största ökningen står flickfotbollen för. För att fortsätta utveckla fotbollen krävs därför ytterligare konstgräsplaner för matcher och träning. Störst behov finns i Stockholms kommun där det totalt skulle behövas minst 15 fullstora planer för att täcka det växande behovet enligt Fotbollens Spela, Leka och Lär.
  • Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplan centrala läge och närhet till skola och tunnelbana gör att samtliga undertecknade klubbar anser att detta är en plan som bör fortsätta att prioriteras som fotbollsplan. Nu planerar istället Stockholms stad att riva fotbollsplanen och ersätta den med ett aktivitetscenter för andra idrotter. Många idrotter lider brist på anläggningar och vi tycker det är bra att det satsas på att bygga nytt, men vi tycker det är fel att idrotter ställs emot varandra. En ny idrottsanläggning bör inte byggas på bekostnad av en värdefull fotbollsplan. Med den akuta brist på plantider som råder i Stockholm uppmanar vi klubbar staden att tänka om och istället för att riva Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplan, belägga den med konstgräs och rusta upp den för framtiden.
  • Tillsammans har vi klubbar över 9 000 aktiva fotbollspelare som alla bor granne med Tallkrogens BP/Valsknopp BP. Trots att vi klubbar samarbetar med varandra och delar på minsta kvadratmeter på fotbollsplanerna i området så räcker inte träningstiderna till. Tallkrogens IF har haft Tallkrogens BP/Valsknopp BP som hemmaplan sedan 1935. De har under året i kamratlig anda delat med sig av träningstider till grannklubbarna.

 

Vi backar Tallkrogens IF

 

Tallkrogens BP/Valsknopp BP bör prioriteras som fotbollsplan och bör skyndsamt beläggas med konstgräs. #BackaTallkrogensIF

 

Beatrice Lönnqvist                                                                        

Ordförande Enskede IK

 

Jane Lundgren Ericsson                                                             

Ordförande Bagarmossen Kärrtorp BK                                        

 

Catarina Carlén

Ordförande Tallkrogens IF     

 

Tobias Mossop                                                                          

Ordförande Sköndals IK FK                                                          

 

Claes Svedenstedt

Ordförande Spårvägen FF

 

Mattias Fri

Ordförande Hammarby IF FF    


Nyhetsarkiv
HAMMARBYDAGEN 20242024-01-30 16:48
Tematräning Fas 12023-10-04 20:29
2023-10-02 21:31
HAMMARBY FLICKCAMP2023-05-08 10:45