SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF FF
UNGDOM
Plantskolan

PLANTSKOLAN

Hammarby fotboll idag

Stora delen av Hammarby fotboll drivs av ideellt arbetande ledare. De flesta av dessa eldsjälar är föräldrar, utan dem skulle verksamheten aldrig existera. Glädje och gemenskap är ungdomsfotboll. Man börjar för att kompisen spelar, det är en bra aktivitet, man får röra på sig. För en del växer intresset! 


Syftet med Plantskolan  

Plantskolan är till för utvecklingsblockets spelare som vill lite mer än vad ordinarie verksamhet kan erbjuda. Plantskolan är även en mötesplats där man får möjlighet att träffa andra Hammarbyspelare än sina kompisar i det ordinarie laget. Plantskolans instruktörer är externa ledare med erfarenhet där de flesta gått Hammarbys ledarakademiutbildning samt förbunds utbildningar.


Plantskolans verksamhet 

Spelare som anmäler sig tillhör fortfarande sitt ordinarie lag där man tränar, matchas och umgås. Verksamheten bedrivs som skolterminerna är uppbyggda, skollov/lovdag innebär detsamma i Plantskolan, ingen ordinarie lagträning är schemalagd under Plantskolans verksamhet. 
Sedan starten 2011 har Plantskolan vuxit stadigt, 2020 hade verksamheten över 300 elever och 25 ledare som ledde lärandet.

Vilka får vara med 

Plantskolan är för flickor & pojkar i åldern 8–13 år (födda 2008-2013).

Målvaktsträning för 10–14 år (födda 2007-2011).

Förutom att vara en bra kamrat förväntas deltagare ha;

  • En fotbollsmässig uppfattningsförmåga, kunna tillgodogöra sig utbildningens tempo och utförande av praktiska moment
  • Tålamod för repetitioner av tekniska moment
  • En bra, hög närvaro i sitt ordinarie lag
  • En inre drivkraft och motivation att vilja utvecklas
  • Vara en god kamrat inom den egna lagverksamheten 

Plantskolans träningsupplägg
Träningspass (70 min) sammanställs genom digitala träningsverktyget SUPERCOACH


Supercoach
Sedan 2016 har Hammarby IF FF ett samarbete med SUPERCOACH, ett träningsverktyg anpassat för ålder 5-19 år.

Hammarby Fotboll har varit delaktig i processen kring utvecklingen av innehållet i detta träningsverktyg signerat den Digitala Fotbollsakademin.

Vad ger Plantskolan? 
Genom Plantskolan träffar man nya vänner inom föreningen. Men framför allt ges man möjlighet till att träna extra med andra barn med hunger att lära sig och med inställningen att fotboll är det roligaste som finns. 

 

Tillsammans är vi HAMMARBY.